Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השוואה בין 206 וגולף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה,

התקציב שלי (כ40K) מאפשר לי לקנות כמה וכמה מכוניות, כרגע המובילות הם:

פ'גו 206 נפח מנוע 1400 שנת 2004~2005 ידני (עם דגש על השנה)

VW גולף נפח מנוע 2000 שנת 2001 אוטומט (עם דגש על הGENERETION)

הייתי רוצה שתגידו לי מה עדיף מבין ה2 ותעשו לי השוואה קטנה בניהם, מצד אחד שנתון ויותר קל למכירה, מצד שני גולף זאת גולף באשר היא.

אם יש לכם עוד הצעות לרכב קטן, לנהג צעיר, שיהיה מרשים ויראה טוב, אמין אני אשמח לשמוע (:

פורסם

תרש לי לנחש שהגדרות החיפוש שלך לא היו מאד מוגדרות מהתחלה אלא פשוט נדלקת על 2 הרכבים האלו כי הם כל כך שונים. שזה מובן ולגיטימי.

הגולף הוא רכב מקטגוריה גדולה יותר, לכן הוא כבד יותר, יקר יותר לשנתון (גם בגלל המוצא) מה גם שפה אתה מדבר על המנוע הגדול יותר, ועל אוטומטי.

אני מניח שלא צריך אותי כדי לספר לך שהגולף תצרוך יותר דלק. במצב אופטמימלי (בין עירוני, מהירות רגועה, מישור) היא תצרוך כ 1:10.5. כמובן שנסיעה מהירה יותר/עירונית/הררית תביא ותך לעיתים יותר תכופות ודחופות לעבר נקודות המכירה של הזהב השחור על תוצריו.

תא המטען של הגולף גדול יותר והמרווח לנוסעים מאחור גדול יותר. כמו כן הגולף שקטה יותר ומאובזרת יותר למיטב זיכרוני.

מסתובבים סיפורים על בעיות גיר בגירים האוטומטיים של VW משנים אלו. למיטב הבנתי את העניין, מדובר בתקלות שנבעו מטיפול שאינו מן השורה הראשונה.

ה206 הוא הרכב הנוח יותר מבין ה 2, כצפוי מצרפתים, אשפי המיתלים. מדובר ברכב חלש יותר (75 כ"ס לעומת 115), אך גם קל יותר. צריכת הדלק בנסיעה אופטימלית כ 14.5 קמ"ל. הוא כמובן צפוף יותר. ה206 מהנה יותר לנהיגה (במיוחד בגרסאות היותר חזקות שלו כגון ה1.6, שמגיעה רק ב 3 דל'), וטעמי האישי גם נראה צעיר יותר ובורגני פחות. שים לב ש 206 תהיה רועשת יותר, אך לא בצורה מוגזמת. יחס ההעברה של ה 1.4 הוא כזה שב100 קמ"ש מחוג הסל"ד כבר עובר את ה 3K.

הצעה נוספת לרכב ידני - פיג'ו 307. בגרסת ה1.6 היא בעלת ביצועים דומים לגולף, אך בצריכת דלק נמוכה יותר ובנוחות גבוה יותר. בגרסת ה 2.0 היא מגיע ב 3 דל' בלבד, אך היא בעלת ביצועים עדיפים על פני הגולף.

אם אתה מחפש כיוון יותר בורגני ומבוגר (ואטומטי), כמו הכיוון של הגולף, תוכל לרכוש הונדה אקורד משנת 2002-3. שמגיע עם מנוע 1.8 או 2.0 (ומרכב שונה ל 2 גרסאות המנוע). אני אישית מעדיף את ה 1.8.

בהצלחה

פורסם

היי עמיחי, תודה על התשובה המפורטת.

כמו שבטח שמת לב - הנפח מנוע הוא לא פקטור פה, אני לא רוצה להגיע למהירויות מטורפות, הנפח מנוע בא לידי ביטוי רק במזגן :), סתם בצחוק.

באמת נדלקתי על שני הרכבים האלה, חיפשתי אוטו קטן, קומפקטי ונוח (לנהג, שהאחרים יסבלו:)) - עיקר הנסיעות שלי הם בינעירוניות, ככה שצריכת דלק היא חשובה במקרה הזה, ככה שבאמת אני לא יודע מה להחליט, ראיתי והתרשמתי מ2 המכוניות, העדפתי את הפ'גו כי הגולף בשנים אלו באמת מסיבית ובעל עיצוב דיי ישן, לעומת הפ'גו שהיא יותר חדשנית (מן הסתם.. בגלל השנתון)

הבעיה של הפ'גו היא התיבה האוטומטית ולכן אם אני הולך על פ'גו זאת רק ידנית - ומכאן הבעיה, עיקר הנסיעות עם בבקרים בכבישים בין עירוניים ואני מפחד להגיע סחוט ליעד, זה פשוט מטריף תיבה ידנית בפקק.

בנוגע למכוניות שהצעת, הם דיי גדולות למה שאני מחפש, אני מחפש אוטו קטן כדוגמת ה206 או הגולף, לא בורגני, אלא יותר צעיר (אני נהג חדש יש לומר) ופרוע (ובגלל זה אני חושב שגם פה הפ'גו לוקחת)

בתכלס, אני רוצה לדעת מה יותר כדאי לי לרכוש, ובאיזה רכב היתרונות עולים על החסרונות?

אולי ללכת על כיוון אחר ורכב אחר?

תודה (:

פורסם

חיפשת רכב קטן ונוח? הגולף לא נמצאת בקטגוריה הזו.

הגולף הוא רכב כבד, מרווח יחסית (למרכב האצ'בק), מהיר וחזק יותר.

אם נדלקת על ה206 אין סיבה שלא תלך עליה.

צריכת הדלק שלה נמוכה יותר, היא עדינה יותר, קטנה ונחמדה לנהג חדש,

וכמו שראית הפרש השנים גדול נורא, לכן כל הדרכים מובילות אותך אל הפיג'ו 206 החדשה שלך.

היתרונות שלו ברורים מול הגולף בשביל השימושים שלך,

עכשיו רק תחליט אם אתה מעוניין בידנית או באוטומטית וגש ליד2 בניסיון למצוא את האחת.

שיהיה בהצלחה.

רותם.

פורסם

ה 307 היא באותו גודל של הגולף, 2 הרכבים הללו הם יותר "משפחתיות מקוצרות" מאשר רכב קטן, לעומת 206 שהיא סופר מיני לכל דבר.

אכן המלצתי על פיג'ו ידנית כיוון שהגיר האוטומטי שלהם בעייתי, אך כך בחשבון שכל רכב עם כיר אוטומטי מועד יותר לפורענות וטיפול בו יהיה יקר יותר.

תרשה לי לספר לך שנהיגה הרכב ידני היא רק עניין של הרגל, ואם אתה לא אישה/נכה/חסר קורדינציה, אני לא רואה סיבה שלא תצליח. כמה מאות מיליוני אירופאים נוהגים לעבודה כל יום ברכב ידני ולא נראה לי שהתל"ג במערב אירופה נמוך מאשר בארץ או שפיריון העבודה שם נמוך יותר.

בשביל מה נבראנו עם 2 רגליים?!

כמה קילומטרים אתה נוסע כל יום?

בהצלחה.

פורסם

תודה רבה רותם ועמיחי,

למזלי עמיחי, אני לא עונה עונה על הקריטריונים (אשה, נכה או חסר קורדינציה - לפחות לא שידוע לי), לא אמרתי שלא אצליח, אמרתי פשוט שזה מעייף ומתיש בפקקים, ובארופה תתפלא אבל לא נראה לי שיש את הפקקים שיש לנו פה, יש יותר דרכי גישה ובלה בלה בלה.. :D

ואני נוסע בערך 40~50 קילומטרים ביום, אך לפעמים מסתדרים עם חברים וזה יוצא בערך ליומיים - אבל בכללי זה ליום.

פורסם

אגב, הבנתי שזה לא רק בגלל שזה גיר אוטומטי ולכן הוא יוצר בעיות אלה בגלל דגם התיבה עצמה - AL4.

ולכן אני לא רוצה להתחיל להחליף את כל התיבה עצמה ולהכנס לסרטים והוצאות מפה עד לארופה :)

תקן אותי אם אני טועה..

פורסם
ובארופה תתפלא אבל לא נראה לי שיש את הפקקים שיש לנו פה, יש יותר דרכי גישה ובלה בלה בלה...

ממליץ לך לבלות כמה ימים בפרנקפורט, בדרך ללונדון או בפריז, ואז לכתוב שוב את המשפט הזה. הפקקים האימתניים של תל-אביב ייראו לך

פתאום עמוסים כמו נסיעה בכביש 6 באמצע הלילה.

פורסם

חחח אוקי, אבל זה לא היית מטרת הנושא,

עוד תגובות, מישהו משהו?

אולי לקחת בחשבוןמכונית אחרת לקנייה?

תודה

פורסם

אתה טועה (ובתנאי שהבנתי אותך נכון)!

לתיבה האוטומטית של פיג'ו-סיטרואן ורנו קוראים AL4 והיא הבעייתית. לתיבה ידנית של פיג'ו לא תהיה שום בעיה מיוחדת, ואין צורך להחליף כלום. לכן המלצתי על 307 ידנית.

פורסם

לא הבנת אותי נכון,

אמרתי שדגם התיבה האוטומטית בפ'גו היא AL4 ולכן הדגם הספציפי הזה עושה בעיות..

פורסם

גיר ידני עדיף בשני המקרים (גולף ופיז'ו 206/307) מרוב הבחינות (אמינות, צריכת דלק).

הגיר של VAGיות גם לא להיט, יש לו בעייה עם קולר שאם לא מחליפים בזמן הגיר מת, כל מיני בעיות של מעבר לא חלק של הילוכים, במיוחד הילוך 2-3. זה גיר JATCO 01M יפני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...