Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5821 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, עברתי כבר את כל יד 2, בדקתי צריכות קילומטר לליטר במיליון רכבים ושמעתי חוות דעת ממלא אנשים ואין לי אפילו קצה חוט בסוף :\

אז ככה, אני כרגע עובד ומגרד כסף בקושי, יש לי 7 חודשים לפני ואני מאמין שאני יכול לגרד עד ה10K (אפשר לקחת הלוואה קטנה של אלפיים שקל אבל זה כבר לכלמיני דברים שמסביב).

אני מתכנן לקנות אוטו, אני לא יודע איזה ועמדו בפניי כמה המלצות ורעיונות:

- סיטרואן קסרה

- סקודה ניו פליסיה

- פיאט פונטו

- חבר המליץ לי על אוטו כמו שלו, סיאט קורדובה 2002 ידני דיזל מונית לשעבר (דגש כמובן, על המונית לשעבר)

עכשיו, חשוב לי מאוד שהאוטו יעשה הרבה קילומטר לליטר, ידנית ושלא תראה לי מוסך כל שני וחמישי כי לצערי לא גדל לי עץ כסף בחצר (וגם אין לי חצר) ואחד החשובים זה שלא נקנה איזה משהו שהוא טרנטה אחושרמוטה כי בסופו של דבר אם אני שם כסף על אוטו והוא לא נוח לי אז זה סתם חבל.

מעבר להצעות רציתי לדעת אם לדעתכם שווה לי לקנות בתקציב לי רכב שהוא ממונית לשעבר (הם בדר"כ חסכוניים בצורה יוצאת דופן אבל יש קלימוטרז' גבוה וכל זה).

עוד הערה היא שלא חייבים להתחשב ב"אם תרצה למכור אותה אחרכך", עזבו, זה לא שיקול עבורי.

תודה מראש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

סביר להניח שאם תרכוש מונית לשעבר, תוציא ממון רב על יישור קו התחלתי ותחזוקה יקרה (הקורדובה שהזכרת עברה מן הסתם סדר גודל של כמיליון קילומטרים!).

ממליץ לך בחום (מניסיון) לחפש ניסן סאני ידנית -- ניתן למצוא כאלה שמורות ואף מיד ראשונה! הסחירות שואפת לאפס אך המכונית מפגינה אמינות מופלגת, מזדקנת בכבוד, צריכת הדלק סבירה מאוד, מרווחת ומאובזרת יחסית ואפילו בעלת ביצועי מנוע טובים (1.6ל', ואם זכרוני אינו מטעה אותי ההספק עומד על 121 כ"ס!).

ממליץ על מנוע מוזרק, ששווק בארץ החל משנת 1994, למרות שגם הדגם נטול ההזרקה (שהיה ברשותי) אמינה מאוד!

בהצלחה!

פורסם

צריכת הדלק עולה בנטולי הזרקה לא?

ובקשר למונית לשעבר, אני בספק אם אני אקנה משהו שעבר מיליון קילומטר. לאותו חבר יש אחת שעברה חצי מיליון ואפשר למצוא גם משהו דומה או אפילו כמה קילומטרים פחות

פורסם

אני חושב שפונטו היא אופצייה טובה מבין מכוניות שצויינו. גם חסכונית, גם חלפים יחסית זולים ויש מבחר גדול מאוד של רכבים כאלה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היא לא כל כך חסכונית, היא צורכת כמעט כמו האוטו שהורים שלי נוסעים עליו (12 ק"מ לליטר, והיונדאי 11).

מעניין אותי לבדוק אם יש מצב לצריכה כמו הקורדובה דיזל (בסביבות ה20 ק"מ לליטר)

פורסם

אם אתה נעול על דיזלים, בדוק רכבים כאלה כמו ברלינגו, הם יחסית לא יקרים ואולי אפשר למצוא אחת שהייתה בשימוש משפחה ולא מסחרי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האוטו הזול ביותר יהיה כמובן אחד עם נפח נמוך.המכונית הכי זולה שתמצא תעלה לך כ1000 שקל בחודש לאחר שקלול של דלק ביטוח וכו'.כמובן שזה בהתאם לכמות הקילומטרים שתבצע ובהנחה שלא יפלו עליך כל מיני תקלות לא צפויות.אני מצטרף להמלצה על הפונטו ספייס.אל תשכח להשאיר כסף לביטוח מחוץ למחיר הקניה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

אני לא חושב שהפונטו ספייס תיכנס בתקציב, הפונטו הרגילה כנראה שכן.

בכל אופן, יש המון שרשורים על רכבים בתקציב המדובר,

תוסיף לרשימה גם פיז'ו 205, פיאסטה, פיאט אונו, דיהטסו שרייד...

מה שתמצא במצב טוב יותר - תיקח. אני לא הייתי קונה מונית במקומך,

קילומטראז' גבוה וחיים קשים למדי ביחד עם תחזוקה מינימלית הם לא שילוב מנצח לדעתי.

שיהיה בהצלחה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מה עם הסקודה ניו פליסיה?

שמעתי שזה רכב עם חלקים זולים יחסית ודי אמין, לא עושה הרבה תקלות וזה...

או פיאט מריאה שמחיר הרכב עצמו זול יחסית (אני רק לא יודע איזה בעיות יש לו והאם כדאי, שימו לב שבעיות הגיר האוטומטי לא רלוונטיות עבורי כי אני מחפש ידני)

ופיאט אונו זה כבר שנתון ישן מדי

עריכה: אה כן בקשר לפליסיה, אם כבר פליסיה אז עדיף את המנוע 1600 של פולקסווגן שהצריכת דלק בינו לבין ה1300 היא בערך אותו דבר רק שהמנוע שלהם לפי מה ששמעתי יותר טוב

פורסם

(לא מוצא את כפתור העריכה)

אז ככה, אחרי שראיתי את חוות הדעת על מיליון רכבים שונים הבנתי שהרכב שנכנס בתקציב והכי שווה (ומגניב D: ) הוא סקודה ניו פליסיה בין השנים 98 ל2001 לפי דעתי עם מנוע 1600 אבל זה כבר תלוי בצריכה ובחוות הדעת

למישהו יש חוות דעת או משהו לחדש לי על הרכב?

• תוכן חדש...