Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5816 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה קורה פעם ב.... לא כל הזמן אולי פעם פעמיים בשבוע, במהלך נסיעה יש מין רעידות מוזרות כאלה שמלוות ברעש ברררררר כמו שעולים על פס זוהר מחוספס בשולים של הכביש זה מופיע ל5 שניות ונעלם היום זה קרה לי 3 פעמיים וזה כבר מתחיל להדאיג מה זה יכול להיות

פורסם

להערכתי מדובר בתושבות מנוע בלויות (הגומי שלהם בלוי וקרוע)

ישנם 3 תושבות 2 למעלה ואחת למטה.

תחליף את כל השלושה כי אחת בלויה יכולה לגרום לאחרות להתבלות מהר.

מחיר משוער להחלפת כל התושבות, באזור ה 2000 ש"ח

פורסם
להערכתי מדובר בתושבות מנוע בלויות (הגומי שלהם בלוי וקרוע)

ישנם 3 תושבות 2 למעלה ואחת למטה.

תחליף את כל השלושה כי אחת בלויה יכולה לגרום לאחרות להתבלות מהר.

מחיר משוער להחלפת כל התושבות, באזור ה 2000 ש"ח

תודה אני יבדוק את זה זה קריטי או שאפשר למשוך עם זה חודש בערך עד לטיפול?

פורסם

יש שני נתונים חשובים שלא צויינו ע"י פותח השרשור (לפני שאתה רץ להחליף משהו):

1. שנת ייצור הרכב.

2. מס' ק'מ שהרכב נסע.

(אני סבור שזה ייתן אמת מידה מסויימת לבלאי של הרכב עד כה)

alfa 156 2.5.

פורסם

צודק טעות שלי חשבתי על זה אחר כך אמרתי רגע שלי 2005 כבר צריך להחליף דבר כזה אז, C5 שנת 2005 עשתה 140 אלף מנוע שקט מאוד בגדול מצב מכני לבנתיים מצוין בלי עין רעה :)

פורסם

עוד שאלה קטנה מישהו יודע מה זה המצב ספורט ברכב ? האם זה לוקח יותר דלק? באיזה מצב נסיעה מומלץ ללחוץ על זה וכוו.?

פורסם

שלום,

הבעיה שלך היא שחיקה של צלחות הבלמים והבלמים עצמם.

החלף צלחות או גש לליטוש והחלף את רפידות הבלם, והמצב ישתפר.

אני סבלתי בדיוק מאותה בעיה, רק ברכב אחר.

שגיב

פורסם
שלום,

הבעיה שלך היא שחיקה של צלחות הבלמים והבלמים עצמם.

החלף צלחות או גש לליטוש והחלף את רפידות הבלם, והמצב ישתפר.

אני סבלתי בדיוק מאותה בעיה, רק ברכב אחר.

שגיב

אני מכיר את הבעיה שאתה מדבר עליה היה לי אותה בפוקוס אבל מה שקורה לי זה סתם ככה באמצע נסיעה לא בבלימה ולא בתאוצה וזה קורה פעם ב.... מאז הפוסט זה לא קרה לי שוב

פורסם

זה לא בלמים

הבעיה שתיארו לך יכולה להיות כאשר הרפידות מתבלות ונעות בחופשיות, זה לא רלוונטי ל C5.

בדוק את תושבות המנוע! יתכן והעסק שם מתחיל להתבלות.

את העליונה קל לבדוק, מדובר בזרוע פלדה שחורה שאוחזת את המנוע מצד שמאל. בדוק אם הגומיה העגולה בצד שאוחז את המנוע אכולה. השניה נימצאת ישר מתחתיה וקצת קשה לראות את מצב הגומי ללא פירוק הזרוע העלויונה.

השלישית היא מתחת לרכב וניתנת לבדיקה על לפט.

פורסם

אתם מפספסים משהו או שלא שמתם לב לכותרת

הוא מציין שהתקלה מופיעה פעם ב...

תושבות שחוקות זה תהליך הדרגתי והרעש והרעד הוא קבוע.

לכן אולי כדאי לבדוק בכיוון אחר

(אולי חוסר הצתה זמני באחד הצילינדרים)

שווה להתחבר למחשב במוסך.

בהצלחה

פורסם

מחזק את תגובתו של shlomi m.

ברכב שלי היתה תופעה של רעידות כמו שתיארת,שהחלו לעיתים רחוקות והיו חלשות ולאורך זמן גם קרו בתכיפות גבוהה יותר וגם בעוצמה גבוהה יותר ולבסוף התברר שהבעיה היתה פלאג שבור.תנסה לבדוק את מע' ההצתה בכיוון לתקלה של מגע רופף,חוט בלוי פלאגים וכו'.

בהצלחה,ותעדכן אם מצאת פתרון לטובת יתר הקוראים.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

אני הייתי חושב לכיוון מערכת הזרקה. יכול להיות כשל במצת או במזרק. כאילו אחת הבוכנות לא מתפקדת כראוי... ואז מסתדר ורעידות נעלמות.

בכל מקרה לא מספיק מידע. האם קורה כאשר רכב קר אוחם? עמד הרבה או לא? האם מדובר רק בנסיעה? או גם בעמידה? באיזה מהירות? האם יש ביפ ונדלקת הודעת שגיאה? האם יש נוריות אזהרה דולקות? ממתי זה קרה מבחינת אירועים ברכב? האם היה טיפול? תדלקת בתחנה כלשהי חדשה / חשודה?

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

אני שומע משהו דומה אחרי פס האטה, אומנם בצורה ממש חלשה.

זה קורה כי מערכת המתלים משנה גובה, מתאימה את עצמה לתנאי הדרך החדשים.

ייתכן כי הרעש הוא של המשאבה (שלא צריכה להרעיש, מה שיכול להעיד על תקלה) והרעידות הן בשל שינויי המתלים, שוב זה צריך לעבור באופן חלק אבל ייתכן שזה כחלק מתקלה.

אני לא מכונאי, סתם מנסה לחשוב יחד איתכם כי אני למשל שומע את המשאבה נכנסת לפעולה אחרי פס האטה ואכן נאמר לי במוסך שהמשאבה מרעישה קצת אבל עובדת כמו שצריך.

תנסה לשנות את גובה הרכב כשאתה בחניה, באמצעות המקשים. תראה אם זה אותו רעש...

אלון

פורסם
אני הייתי חושב לכיוון מערכת הזרקה. יכול להיות כשל במצת או במזרק. כאילו אחת הבוכנות לא מתפקדת כראוי... ואז מסתדר ורעידות נעלמות.

בכל מקרה לא מספיק מידע. האם קורה כאשר רכב קר אוחם? עמד הרבה או לא? האם מדובר רק בנסיעה? או גם בעמידה? באיזה מהירות? האם יש ביפ ונדלקת הודעת שגיאה? האם יש נוריות אזהרה דולקות? ממתי זה קרה מבחינת אירועים ברכב? האם היה טיפול? תדלקת בתחנה כלשהי חדשה / חשודה?

שמתי לב באמת שזה לא קורה שהרכב חם מעל 20 דקות נסיעה זה לא קורה , זה קורה פעם בשבוע אולי ורק בנסיעה , פעם זה קרה לי ב40 קמש פעם ב 100 ופעם ב30 ככה שאין קשר למהירות, איזה שום ביפ ולא נדלקת שום שגיאה או נורית אזהרה, אני מתדלק קבוע בדור אלון, ממליץ להחליף תחנה לבדיקה ? ושמתי לב למשהו מכיוון שאני נוסע ברכב בעדינות ונותן למהירות להתפתח לאט לאט והגז אצלי פחות או יותר יציב אז שזה קורה הרעש ארוך אבל במידה ולחצתי על הגז או שניסתי לתת קיק זה ישר מפסיק יש מצב שזה הזרימת דלק?

• תוכן חדש...