Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם כרגע מותכן אצלי מורל טמפו על מגבר 60.2 של JBL.

בנוסף יש לי סאב פשוט של רוקפור P1 אם אני לא טועה שמוגבר עי BOSS C650.

בזמן האחרון חשבתי על רעיון של לפצל את הקרוס ולהגביר בניפרד את הטוויטרים ואת המידים על הBOSS.

והסאב ישב בניפרד על הJBL.

חברים מה דעתכם האם שינוי זה יהיה לטובה או לרעה, בבקשה לא לשכוח שלא מדובר על קרוס אקטיבי.

אודי A4

דימה.

פורסם

מה שאני מציין זה פיצול קרוס פסיבי לשני חלקים נפרדים, סליל למיד וקבל לטוויטר.

אין פה קשר לרדיו דיסק כי אין פה חיתוכים אקטיבים חוץ מHPF של 80-100 לקומפוננט וLPF של 80-100 לסאב.

אודי A4

דימה.

פורסם

שלום

אפשר לומר כי קרוס פסיבי הוא מקרה פרטי של קרוס ככלל. בהחלט אפשר להרכיב קרוס לפני מגבר ולפצל את ההגברה. זהו אחד מהמקרים של BI-AMPING

יתרונות:

1. מגבר יעבוד בתחום תדרים צר וזה יקל עליו. (נכון גם לקרוס אקטיבי וגם לקרוס פסיבי לפני מגבר)

2. דרגת יציאה של מגבר תתאמץ פחות מאחר ועקום האימפדנס יהיה יותר צפוי וכנראה שלאימפדנס דומה המגבר תוכנן

3. ייתכן מאוד שהאיכות תשתפר מאחר ומוציאים את הקרוס מסיגנל מוגבר(כמו כל חלק אלקטרוני הקרוס מכניס עיוותים משלו והעיוותים האלו חזקים יותר ככל שהספק שקרוס מקבל עולה)  

חסרונות:

1. קרוס פסיבי בד"כ יקר משמעותית מקרוס אקטיבי קבוע (לא כ"כ משנה במקרה שלך). סיפור אחר הוא קרוס אקטיבי מתכוונן שיכול להיות דיי יקר

2. אין אפשרות לכוון את נקודת החיתוך והSLOPE ללא שינוי של מבנה הקרוס.

במילים אחרות - לא צריכה להיות בעיה להרכיב קרוס לפני מגבר. תנסה ותספר כאן :-) אני גם ראיתי אפשרות חיווט כזאת באתר של JBL.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אין טעם בזה, אם אתה לא יכול לשלוט על נקודות החיתוך אז לא עשית בזה כלום.

מעבר לזה, הקרוס לא בנוי בצורה כזו שתוכל להגביר בנפרד כל אלמנט (לעומת קרוס של אלייט לדוגמא).

מתחדשת*

פורסם

הקרוס של מורל הלך לעולמו לפני איזה שנה אחר שנמאס לי מהבור תדרים וצרימת הטוויטרים.

במקומו יש לי קרוס שאני בניתי ואין בעיה לפצל אותו, השאלה העיקרית האם תוספת העוצמה שווה משהו או שזה בזבוז זמן?

אודי A4

דימה.

פורסם

איזו תוספת עוצמה?

אם יש לך מגבר חזק עבור המידים (ובמקרה אין לו קרוס בערך מתאים) אז אולי תרויח מזה משהו.

אם יש לך אפשרות לודא שהקרוס עדיין יראה למגבר 4 אוהם, אז יכול להיות שתקבל קצת יותר מהרמקול יחסית לעכשיו.

מתחדשת*

פורסם

אני מתאר לעצמי שאפשר לשמור על התנגדות של 4 אום בכול אלמנט.

אבל נראה לי שאני מתחיל להבין את מה שתה אומר, אולי הגיע הזמן להתחיל לחפש סט אחר :)

אודי A4

דימה.

• תוכן חדש...