Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחיבור של השמשה הקדמית לרכב, בעיקר בצד הפנימי למעלה, יש חומר שחור צמיגי ודביק, שמלכלך את מה שנוגע בו וממש מפריע.

אני מניח שמדובר בסוג כלשהו של חומר אטימה שמרחו סביב השמשה.

אני מקווה שתוכלו לעזור לי להיפטר מהחומר הזה, או לפחות מהנזילות שלו.

(אגב, הרכב זה וולוו 244, אבל לא נראה לי שזה חשוב...)

תודה,

אילן

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

אילן

כשמנקים חומר, כל חומר, צריך לדעת שלושה דברים:

1. סוג החומר שרוצים לנקות, זה לא תמיד אפשרי אבל די חשוב.

2. המשטח עלי נמצא החומר והסביבה הקרובה שלו.

3. והחומר בו אנו רוצים להשתמש והשפעות עתידיות שלו. עליך, על הסביבה ועל משטח העבודה.

תמיד יש ללכת מהקל אל הכבד, אם החומר שומני יומס בסבון כלים ומים פושרים

אין צורך להשתמש בממיסים כבדים יותר.

אם מדובר בחומר אטימה תנסה קודם כל בסבון כלים חזק (36% חומר פעיל) מים חמים ושיפשוף עדין

עם ספוג כלים, כך לא תיפגע בגומי שבין החלון לדופן ולא תיגרום נזק לפח.

במידה ולא עזר נסה בעדינות עם מטליות ניקוי לחות לתינוקות או מטליות אלכוהול עדין לניקוי פנים.

לחומר עקשן במיוחד נפט, אצטון, טינר, או מסיר שומנים לתנורים, שים לב שחומרים אלה עלולים לפגוע

בגומי החלון בפח (לגרום לחלודה) ובך!

ויש לעבוד עם כפפות וציוד להגנה על עיניים ומערכת הנשימה, לעבוד במקום מאוור וחלק מהחומרים דליקים

לכן יש להקפיד על אמצעי כיבוי זמינים.

בסיום יש לשתוף את מקום העבודה עם מים וסבון (איך לא?) אח"כ עם מים בלבד וליבש היטב.

בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

היום נכנסתי לרכב, מדובר בוולוו 244 מודל 83, כדי לנסות להוציא לפועל את העצות של רן שושני.

ניסתי לנקות עם סבון (כלים 36% חומר פעיל) אבל לא היתה לזה שום השפעה על החומר. ובגלל שהתעוררו בי ספקות לגבי המשך הצעדים, חזרתי להתייעצות נוספת עם פרטים נוספים.

קודם כל, שיהיה ברור, מדובר בחומר שחור דביק וצמיגי, שמזכיר מסטיק, בצד הפנימי של השמשה הקדמית למעלה, שנוזל כ1-2 מ"מ בחלק העליון של השמשה. נדמה לי שבימים חמים יש השפעה על חומר והוא הופך לטיפה יותר נוזלי ודביק.

בהתחלה חשבתי שמדובר באיזה חומר שמרח שם בעל מקצוע חאפר, אבל היום בדקתי וולוו מדגם זהה וראיתי שגם שם יש את אותו חומר ואותה בעיה. הבנתי שזהו חומר הדבקה שמחזיק מעין לייסט פלסטיק בין השמשה לריפוד הגג, וכנראה בגלל החום או ההתיישנות ואיבוד התכונות המקוריות, הוא מתפשט קצת החוצה ולמטה. כמו כן גיליתי שבחומר הזה עשו שימוש בעוד מקומות ברכב, כמו כדי להדביק חלקי פלסטיק פנימיים נוספים (למשל את ציפוי הפלסטיק הפנימי של הקורות, וגם את הניילון שמתחת לריפוד הדלתות), כלומר זהו חומר מקורי של היצרן. אגב, מישהו יודע איך קוראים לחומר?

הבעיה שלי היא שכשאני שם מגן שמש הוא מתלכלך בחומר הזה ואח"כ מלכלך את כל מה שהמגן נוגע בו (בגדים, תקרת הרכב, מושבים וכו').

אז מה אני רוצה עכשיו? העניין הוא שלדעתי אם אנקה את החומר השחור כמו שכתב רן שושני למעלה, אז גם אם אצליח, הרי החומר יופיע ויצטבר שוב באותו מקום, ושוב אצטרך לנקות אותו בחומר אגרסיבי עד שבסוף יגרם נזק בלתי הפיך לפסטיק ולגומי האטימה.

רציתי לשאול האם לדעתכם כדאי לצפות את המקום באיזה חומר שיחצוץ בין החומר השחור לעולם? אם כן, באיזה חומר? מה דעתכם על האפשרות של למרוח על הכל סיליקון שקוף ושלום על ישראל?

אשמח גם לרעיונות נוספים.

אחלה שבוע,

אילן

פורסם

תצליח להסירו עם M.E.K + חימום.

זכור שה - M.E.K הינו חומר ש"אוכל" פלסטיק וצבע מסוגים שונים, לכן לא מומלץ אך בהחלט פיתרון קל באם אין פלסטיק או צבע...

אני דיי בטוח שאפשר להסיר אותו גם עם חומרים אחרים, המשך לחפש.

נ.ב - תנסה אולי להסירו עם אלכוהול חזק או IPA.

משפחת הסולבנטים דיי טובה בהסרת חומרים על בסיס נפט.

מקווה שנתתי לך כיוון.

אסף.

פורסם

לדעתי מדובר על חומר כמו פלסטלינה שהיו משתמשים בו במכוניות ישנות לאטימה, כמו מסביב לפנסים ולהחזקת חלקי פלסטיק במקום.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

היי

רסס על סמרטוט WD-40 או כל ספריי חלודה אחר מסיר ביעילות את החומר השחור המעצבן ,

גם לניקוי הידיים מהחומר השחור זה פועל .

מיני 1969 התחלת שיפוץ:-D

אם אני לי מיני:roll:

פורסם

בעיה כנ"ל במונדאו 2003, "נזילה" של החומר הזה בין דיפון הדלת, לבין הדלת עצמה. אם יש עוד עצות אשמח לשמוע גם כן.

פורסם
לדעתי מדובר על חומר כמו פלסטלינה שהיו משתמשים בו במכוניות ישנות לאטימה, כמו מסביב לפנסים ולהחזקת חלקי פלסטיק במקום.

זה בדיוק זה. מישהו יודע איך קוראים לחומר?

השימוש ב M.E.K כמו שמתואר למעלה נראה לי אגרסיבי מידי ויגרום נזק לסביבה.

הרעיון הוא לא להוריד את החומר לגמרי, כי הוא עדיין מחזיק לייסט פלסטיק שדבוק בין השמשה וריפוד הגג. אני גם לא רוצה להוריד את הפלסטיק ואז להסיר את כל החומר ולהדביק שוב עם חומר אחר, כי אני בטוח שפעולת הורדת הפלסטיק תגרום לשברים בפלסטיק הישן.

מה דעתכם על המחשבה למרוח על הנזילה סיליקון שיחצוץ בין הנזילה לבין שאר העולם וגם ימנע את המשך הנזילה?

פורסם

ישנם מס' חומרים יעודים לצורך ביצוע המשימה, רובם משמשים זגגי רכב.

ברכבים המודרניים, השמשה הקידמית מודבקת לגוף בדבק מיוחד

המאפשר לשמשה "לעוף" מהרכב הנהג והנוסעים, במקרה של תאונה.

אבל עדין חזק מספיק למנוע איבוד השמשה סתם, החומר מבצע אטימה מלאה

למים ועומד בטמפרטורות שונות, שווה להיכנס לזגג כזה ולבצע אטימה מלאה

לחלון, גם אסטטי וגם שימושי-בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...