Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5857 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

יש לי איביזה FR 2008

סטנדרטית לחלוטין (150 כ"ס), 23 אלף ק"מ.

הרכב מתודלק אך ורק בדלק אוקטן 98.

במטרה לחסוך קצת במזומנים - אני שוקל לעבור לאוקטן 95.

רציתי לשאול האם זה ישפיע על חיי המנוע ?

אני מדגיש שלא מפריע לי במידה ויפגעו קצת הביצועים של הרכב ! אני מעוניין לחסוך בכסף...

אך ממש לא רוצה לפגוע בתקפוד או בחיי המנוע !

תודה !

פורסם

תראה, אני נוסע על אותו מנוע שמתודלק ב-95 מיום היוולדו, אני לא יודע עד כמה זה קריטי אבל אני מכיר עוד רבים שמתדלקים את אותו מנוע ב-95 וגם בספר רכב מצויין שאפשר לתדלק ב-95.

נחכה לתשובה קצת יותר מקצועית בנוגע למנוע הספציפי הזה.

פורסם

מבחינת כוח אם הרכב סטנדרטי(ללא צ'יפ),איני חושב שתרגיש בהבדל.

ברכב עם צ'יפ ההבדל הוא עצום.

אני אישית משלם קצת יותר על 98 אבל נוסע בראש שקט,בטווח הקרוב ברכב די חדש לא יהיה נזק אבל לטווח הארוך יכולות לצוץ בעיות שעדיף ותימנע מהן.

נסה להנפיק כרטיס תדלוק בתחנה הקבועה שלך שיוזיל לך את התדלוק ,וככה ההבדלים לא יהיו גדולים.

לדוגמא: היום ליטר 95 עולה כ 6.6 ש''ח לליטר.

ליטר 98 אוקטן עולה כ 8-8.5ש''ח.

הנחה של 60-100 אגורות תשים אותך על 7.3-7.6 ש''ח לליטר הבדל של כעד שקל בממוצע בין 95 ל 98

על 45 הליטרים שיש ברכב תשלם כ-300 ש''ח ל95 וכ-340 ל98.

בוא נגיד שאת מתלדק כ-4\5 פעמים בחודש אתה תחסוך בסה''כ 200 ש''ח.

אבל כמי שמחזיק קופרה,הדלק לא מהווה שיקול,ברכבים גודשים אחת ה"בעיות" היא הדלק(שגם ככה לא איכותי במדינה).

וצריך לקחת את זה כשיקול בקנייה.

פורסם
לא אין בעיה מיוחדת.

רצוי לשים k44 סתם בשביל השקט הנפשי,אבל אל יקרה כלום גם אם לא.

איזה שקט נפשי, יש כששמים תוסף דלק K44, אשמח מאד לדעת?

ומה הקשר לבין מעבר מאוקטן גבוה לנמוך ולהפך?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בגלל זה רשמתי המלצה,אני בשביל השקט הנפשי שלי הייתי שם.

אם זה שינה משהו במנוע?רוב הסיכויים שלא,אבל לי נתן הרגשה טובה יותר.הכל בגדר המלצה ולא בגדר חובה.

לגבי ירידה מאוקטן גבוה לנמוך,מבחינת ביצועים ברכב עם צ'יפ(כמו שלי) ההבדלים הם רציניים,האוטו נוסע אחרת לגמרי.

צביקה כבעל מקצוע מומחה אני מאמין שכולנו נשמע לדעת לגבי נזקים אפשריים אם בכלל, משימוש באוקטן 95 על רכב גודש.

פורסם

אורון שלום רב !

אני אישית, לא מוכן לשלם אגורה, רק בשביל הרגשה פסיכולגית, או למען מטרה שאין בה צורך כלל, כמו תוסף דלק כלשהו, או מעבר לאוקטן גבוה, ללא צורך וללא המלצת יצרן.

לגבי רכב מוגדש ועם ציפ, ואם הוראות יצרן, הם מעבר לאוקטן הגבוה ביותר הקיים, במקרה זה אוקטן 98, מעבר לאוקטן נמוך יותר כמו 95 למשל, בניגוד להוראות יצרן, גם אם השינוי שולי, ווההשלכות השליליות הם לטווח ארוך בלבד,על מנת לחסוך בכסף שהוא שולי בהחזקת רכב מסוג זה, וההמלצה היא באם אתה מנסה לחסוך בכמה שקלים ברכב מודרני, עדיף שתמכור את הרכב, והמסקנות מובנות.

לגבי ההשלכות של שימוש באוקטן נמוך מ98 ברכב מוגדש, המתן לתשובה מקצועית ומוסמכת יותר ממוסך רון.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הוראות יצרן אינם מתייחסות לרכבים משופרים,מסיבות די מובנות.

המלצתי היא על רכב משופר ברמת צ'יפ+פילטר ששם השינוי מורגש.

לגבי נזקים מצטרף לבקשה אם רון יוכל לשפוך לנו קצת אור.

בברכה אורון.

פורסם

תוסף דלק לא יעזור בשיט.

המנוע שלך צריך אוקטן 98, אם תתדלק ב95 אתה תשמע את המנוע מצלצל במאמץ וזה לא בריא בכלל למנוע.

ירידה בביצועים תהיה עם המעבר.

פורסם

תודה לכולם !

אני אנסה לעשות מנוי לתחנה הקבועה שלי...

בכל מקרה, נראה לי שלאור הדברים אני אשאר עם 98.

יחד עם זאת, צביקה,

הרכב שלי אמנם מוגדש, אבל ללא צ'יפ / פילטר.

מכאן שהוראות היצרן הן אוקטן 95.

אבל מיום היוולדו הרכב כן נוסע על 98, אז השאלה הייתה בעצם אם עכשיו ירידה ל-95 תגרום נזק...

כמובן שגם אני לא רוצה לשלם תוספות (אפילו לא של 200 ש"ח) בשביל השקט הנפשי / ללא כל תמורה...

אבל אני ממש לא מעוניין לגרום נזק לרכב - גם לא בטווח הארוך - מתוך נק' הנחה שאני יחזיק את הרכב בשנתיים הקרובות לפחות.

תודה,

שבת שלום !

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...