Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן, הצלחנו לשוב בריאים ושלמים ממה שכל אדם נורמאלי היה מכנה טמטום ומופרעות ברמות קשות. מעולם לא חשבתי שאי פעם איאלץ לנהוג ברכב לא ממוגן בקסבה של שכם אבל אז מצאנו את עצמנו באמצע הסמטאות הכיאותיות של אג'מר, ושל ג'ודפור, ואודייפור, וג'ייפור וכל מה שבינהן.

בשלב מסויים החליט שותפי למסע לנסות ולתעד את הטירוף המוטורי ברחובתיה וכבישיה של הודו (פשוט הגענו למסקנה שאף אחד לא יאמין לנו אם נכתוב את זה במילים).

הוא והמכונאי שלנו הדביקו את המצלמה שלו בסלוטייפ (!!!) אל הפנס הקידמי של האופנוע וזה מה שיצא...

קובץ "כמעטים" ברחובות ג'ודפור

בתוך השוק העתיק של ג'ודפור - אמא!!

שירתת בשכם?

צרפתיה היא כמו אישה, אתה מוציא כרטיס אשראי רק בשבילה:brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall: :brickwall:

פורסם

הקטע של הכתוביות מעולה!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני רק חייב לומר דבר אחד - אולד דלהי (באיזור המבצר האדום או הג'מה מסג'יד), או ג'איפור באיזור הווא מאהאל (ארמון הרוחות) יותר צפוף מהקליפ הראשון, בערך ברמות השוק, אבל זה לא שוק! זה רחוב רגיל ראשי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אחד הצפופים הוא ללא ספק הפהראגאנג' מיין באזאר , ורק שם תזכה לברוח מפרה בעת שרהיא רצה(ואין לאן לברוח) או קלח תירס שנורה לעברך כמו טיל.

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
ואוו

מטורף

מעניין כמה אנשים מתים שם בתאונות דרכים. יש רישומים לזה? קשה להאמין.

לא נראה כאילו במצב כזה יש באמת דיווחים על נפגעים \ הרוגים בתאונות.

אהבתי מאוד את העריכה בשני הסרטונים.

שאפו!

אני לא יודע כמה הרוגים יש, אבל אני כן יודע ש 80% מהרוגי תאונות בדרכים בהודו הם הולכי רגל/אופניים/דו"גים, לעומת כשליש בישראל וכ- 10% בהולנד.

אם בישראל או באירופה היו נוהגים כמו בהודו, היו מתרחשות המון תאונות. זה מדהים שבהודו אין יותר תאונות.

בביקור הקצר שלי לאחרונה עברנו בהרבה מצבים שבודאות היו נגמרים בתאונה אצלנו, ובהודו הם פשוט זורמים.

ההודים יוצרים 5 נתיבים היכן שיש 3, ובוזמנית הם גם יכולים ליצור נתיב נסיעה נוסף נגד כיוון התנועה, וכולם מסתדרים עם זה מצויין.

אם הרמזור אדום אבל אין תנועה מהכיוונים האחרים, הם יעברו באדום באופן נורמטיבי.

הדברים האלה נראים לנו כמו התאבדות, אבל הם נוהגים כשהם יודעים לצפות לדברים כאלה, ופשוט מסתדרים כולם ביחד על הכביש.

אם באירופה היו כל כך הרבה כלי רכב על אותו נפח כבישים, כל התנועה היתה נעמדת. בהודו הם מצליחים לשמור על זרימה יעילה מאוד.

כל זה גרם לי לחשוב קצת על חלום הילדות של מכוניות שנוסעות לבד.

תמיד דמיינתי כבישים שבהם כל המכוניות נוסעות יפה בנתיב, שומרות מרחק בטוח זה מזה, במהירות נסיעה קבועה (והמערכות החכמות ששומרות מרחק לבד עושות בדיוק את זה), אבל אחרי צפייה בכבישים בהודו, הגעתי למסקנה שמערכת כבישים/מכוניות אוטונומית תהיה הכי יעילה אם המכוניות תתנהגנה כמו בהודו.

תחשבו על זה - כשכל המכוניות מדברות ביניהם בפרוטוקול משותף על אותו רשת, אין צורך לשמור מרחק מלפנים או מהצדדים, כי כל מכונית יודעת בדיוק מה כל מכונית אחרת תעשה, אז מערכת חכמה תאפשר למכוניות להצטופף ולהדחף כמה שיותר, תוך יצירת זרימה יעילה ככל האפשר.

תחשבו על צומת רגילה - אין צורך ברמזור, כי המחשב יכול לתאם את מעבר המכוניות. מכוניות יכולות לחלוף בצומת בכיוונים נגדיים בשתי וערב, מילימטרים זה מזה ביעילות מירבית. ממש כמו בהודו.

רק שאנחנו המפונקים - כדאי שלא נסתכל החוצה מהחלון בזמן שהמחשב עושה את כל זה...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

סרטונים שרוטים לגמר...

הפרות שם נראות כמו החתולים ברחובות שלנו...

תזכורת לעצמי: מזל, שאין עוד מכשירים שמקליטים/מעבירים ריח...!

ממש מרגישים את החוויה של להיות שם.

(הדבר הכי קרוב שאני יכול לחשוב עליו כאן, הוא נסיעה בבני ברק בצהרי היום ו200,000 ילדים קטנטנים ברחובות ,ללא השגחה של מבוגר)...

יש עוד...?

פורסם
אם בישראל או באירופה היו נוהגים כמו בהודו' date=' היו מתרחשות המון תאונות[/quote']

תאר לך אם כולם בסרטון היו נוסעים במאזדות ליסינג במהירות 100-140 קמ"ש, מה היה קורה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
תאר לך אם כולם בסרטון היו נוסעים במאזדות ליסינג במהירות 100-140 קמ"ש, מה היה קורה?

שלא נדע....

הקטעים המפחידים יותר (ואשר אותם לא הסרטנו כי פשוט עסקנו בלשמור על עצמנו בחיים) היו על הכבישים הבינעירוניים ששם משאית שיוצאת מולך לעקיפה של משאית אחרת על הנתיב שלך ונגד הכיוון הוא מחזה מאוד שכיח. אה, כן, אין שוליים...

שתי נקודות למחשבה על הכאוס התחבורתי של תת היבשת:

1. בהודו שום דבר לא נלקח מאליו, לא אור ירוק ברמזור, לא שלט זכות קדימה, לא כלום. אתה לומד להזהר תמיד ולבדוק כל דבר בשבע עיניים. כמה ימים לאחר שחזרתי ארצה התחלתי לפנות שמאלה ברמזור ירוק כאשר מכונית בנתיב הנגדי לא שמה לב לרמזור אדום והמשיכה ישר בצומת. כמעט תאונה. אין מצב שדבר כזה היה קורה בהודו כי אין מצב שהייתי מתחיל ליסוע ברמזור ירוק מבלי לבדוק שבע פעמים מה בדיוק קורה מכל הכיוונים שלי. מסתבר שבתנועה מסודרת מספיק חריג אחד על מנת ליצור אסון. בכאוס מוחלט כולם חריגים ולכן (בהפוך על הפוך) אין בעצם אף חריג...

2. כאשר נחתתי בארץ בריא ושלם - שמח שהצלחתי לעבור את מבחן האדרנלין של הודו בשלום - קיבלתי שיחת טלפון מטלטלת. חבר טוב שהיה אמור לבוא איתנו לטיול - אופנוען מבוגר ומנוסה מאוד - נפצע קשה ומאושפז מחוסר הכרה כבר למעלה משבוע. תאונת האופנוע שלו התרחשה ב-9 בבוקר על כביש החוף בין יקום לשפיים. עד היום אף אחד לא מבין מה בדיוק קרה שם. לך תבין.

פורסם

אוף איזה געגועים העלת לי עכשיו , באמת ששני הדברים שהבהירו לי שבהודו כל דבר יכול לצוץ מכל מקום היו האחד משאית סמי טריילר בגודל מלא שצצא פתאום מאחורי בסטה בשוק צפוף , והמשיכה לנסוע צמוד לסבל שלי עד היציאה מהשוק , והשני פיל מקושט עם פרחים הולך נגד הכיוון באוטוסטרדה .

השוק בתמונה הוא השוק שבסרטון , ובנוסף שמתי תמונות של האופנועים שלי ושל חברי למסע .

IMG_0694.jpg

IMG_1101.jpg

PC200401.JPG

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...