Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5996 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,עקב שדרוג של המערכת אני חושב כרגע על איזה עובי של חיווט אני צריך למגבר שכניראה יהיה ברשותי:PHOENIX GOLD OCTANE R8:0:4.בנוגע ל"פירמה" אני לא הולך להישתגע,אני מביא SOUNDQUEST.

בעיקרון יעבוד בגישור לסאב של 250RMS ועוד שני ערוצים הגברה של 75X2,כלומר לפי ההצהרות הוא יספק 400RMS כללי.

אז ככה,הרכב הוא סיאט איביזה מודל 1998,ללא שידרוג מערכת החשמל,ללא מצבר פריקה עמוקה וללא אלטרנטור מחוזק.

כרגע יש ברכב חיווט מוכן של 8 גייג' של סאונט קווסט מהמגבר הקודם שהיה מותקן,השאלה אם יהיה מומלץ לעבור ל4 גייג' בשביל המגבר הנ"ל או שאין צורך בכך ואני לא ירגיש שום הבדלים?

בהמשך לשרשור אני ישאל שאלות נוספות בעניין החיווט.אם יש צורך בנתונים נוספים שצריך כדי להגיד לי אם יהיה הבדל מורגש בין 8 גייג' ל4 גייג' אין שום בעיה,רק תשאלו.פשוט חבל לי להחליף את כל החיווט ברכב,כבר ה8 גייג' מוכן לגמריי לעבודה עם מגבר ,והחיווט עצמו חדש יחסית (בן חצי שנה).אז מה אומרים המומחים?:twisted:

פורסם

המומחה אומר שמומלץ מאוד להחליף ל-4 גייג' את הכבל שיש לך עכשיו.

הבדל? לא תשמע! פשוט כבל 8 גייג' לא יעביר דרכו מספיק זרם כדי "לספק" את המגבר שלך..זה יכול יגרום לעומס על הכבל והתחממותו ואפילו להמסה שלו לא עלינו.

בשביל ללכת "לפי הספר" ובשביל שקט נפשי ממליץ לך בחום 4 גייג' לא יותר מזה 4 גייג' די והותר בהחלט.

רדיו דיסק: Clarion DXZ786USB

מגברים:DLS RA-40 מונו-SunDown 1000D

קומפוננט: DLS UP6i

סאב: Ascedant Audio Arsenal 12

פורסם

תודה למומחה:-Pברור שלא יותר מ4 גייג',אפילו לא חשבתי בכלל על יותר.

טוב אני תמיד אוכל להחליף כבל במיקרה שהוא ימס לי(קשה לי להאמין שזה יקרה),השאלה אם כדאי לי לתת ל8 גייג' שלי צ'אנס.

בכל מיקרה מחכה לעוד תגובות!

*הערה-החוטים אצלי תמיד הופכים למעט שחרחרים בקצה שלהם כאילו נישרפים מעט,היתי נוהג לאחר תקופה של כל חודש לחתוך את החלק השרוף(עד שפשוט לא נישאר כבר ממה לחתוך),לחשוף חוט חדש ולחבר מחדש,יש איזה סיבה שזה קורה?זה אמור לקרות?יש פתרון לתופעה חוץ מחשמלאי רכב?

פורסם

השחרה של כבל מעידה על כך שהוא מתחמצן.

אם את החלק החשוף תלחים ותכסה בבדיל, לא יתבצע חימצון (ואם כן בקצב איטי מאוד) ותהיה פטור מקיצוץ הכבל כל פעם.

מתחדשת*

פורסם

זאת בדיוק הבעיה שתיארתי לך בהודעתי הקודמת.. תחליף כבל ותשכח מצרות

כבל איכותי לא אמור להתחמצן (אולי כן אחרי שנים של עבודה) וכמובן אני חוזר שוב 4 גייג'.

פורסם

גל,תודה על התשובה,אבל על סמך מה אתה קובע דווקא 4 גייג'? ההספק שרשמתי או השקט הנפשי שצריך להיות עבורי?אני לא פוסל חלילה תשובה שלך פשוט בא לי לדעת מה ההסבר לכך.

מחכה לתגובות נוספות

פורסם

קודם כל שתדע.. אף פעם לא נתתי תשובה באוויר ללא ניסיון או מידע עובדתי.

קודם כל למגבר כזה בהספק שהוא עובד מומלץ 4 גייג'

בנוסף אם תסתכל בכניסת B+ שלו יש לך מקום לכבל 4 גייג' בול.. תרצה עוד הסברים למה?

פורסם

כדאי לך לשים מראש חיווט של 4 גייג', כי בד"כ עדיף לעשות חיווט בפעם אחת, ולא להתחיל להחליף כבלים כל שני וחמישי כי זה מסורבל ומיותר.

נקודה נוספת- יתכן שבשלב מסוים תרצה להוסיף מונו, או מגבר 4ערוצים חזק יותר. אז מן הסתם 8 גייג' לא יספיק. ולכן כדאי לך להיות מוכן מראש.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

עוד לא קניתי את הפניקס ואתה כבר מדבר על החלפה למגבר חזק יותר או מונובלוק? אם זה יגיע בעתיד זה כבר שיקול אחר,אבל כרגע אני שואל רק על המגבר הנ"ל האם 8 גייג' יספיקו לו.

ואם אני ישאיר את ה 8 גייג' אני אפילו לא יתאמץ לפרק את החוטים מהרכב במכירה שלו,ויעביר לרכב החדש את המגבר עם חיווט של 4 גייג' חדש.(מתכנן למכור אותו בעוד שנה בערך,לא שזה מה שמפריע לי להשקיע קצת ולהשים כבר 4 גייג',יותר הקטע של לפרק ולהרכיב מחדש בגלל שאין לי כל כך הרבה זמן לזה,אויש הלימודים האלו:x)

הכבל לא נמס או משהו כמו שגל טען,פשוט הקצה שלו מדי חודש בערך ניהיה שחרחר ואני לא מרגיש שום שינוי בעבודת המערכת או המגבר,אבל הידיעה על כך מציקה,אולי הפיתרון של רומק יעבוד,אבל לפניי שאני ינסה אני יחכה לתשובות נוספות מה כדאי לעשות.

פורסם

תנסה לחשוב לטווח קצת יותר ארוך, אולי מתישהו בעוד חודש חודשיים תקום ביום בהיר ותרצה להוסיף/לשנות רכיבים במערכת? למה שלא תכין לעצמך תשתית לכך מראש? במקום לשבור את הראש ולהתחיל להריץ חוטים מחדש. חוץ מזה שהמחיר של כבל כזה הוא לא אסטרונומי.

לגבי המגבר המדובר, אני חושב ש8 גייג' יספיק לו.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

פורסם

קח בחשבון גם שרוב הכבלים שתמצא היום במידה של 4 גייג' הם לא בידיוק 4 וגם ה-8 שלך אני בטוח שהוא לא ממש 8 גייג אמיתי

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

אוקי,אז שלא יהיו ספקות,אין בכוונתי לשדרג את המערכת,עוד לא הבאתי אותה וכבר בלי למצמץ דיברתם על שידרוגים,אז אני יכול להגיד לכם על בטוח שאין בכוונתי להוסיף/לשנות במערכת שום דבר לפחות בשנתיים הקרובות.

ישראל,זה לא עניין של הכמה שקלים,זה עניין של לצאת החוצה לחנייה להתחיל לפרק חוטים קיימים ולהרכיב חדשים-אין לי כח אפילו לחשוב על זה,אבל אם זה שווה את זה,בכיף.

אז בהנחה שאני עובר ל 4 גייג' בעוד שנה בערך,האם 8 גייג' מספיקים? (כלומר אם כבר ברכב הבא אני יעשה התקנה של אותו המגבר אני יקח 4 גייג' ואת ה 8 גייג' אני אפילו לא יתאמץ לפרק מהרכב-שהקונה יהנה:-P)

עריכה:"שמונה אמיתי"???

• תוכן חדש...