Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ממתי מוסיפים לפרסים א'? הם באים מפרס, לא מפארס.

בפרסית (פארסית) אומרים פארס אתה פשוט לא דובר פרסית אז לא תבין. אבל תנסה להיזכר בסרטים של אסקימו לימון, איך יוסף שילוח מבטא את זה, ואז תבין למה הוא רשם כך. :wink:

פורסם

אבא נולד בישראל, ההורים שלו נולדו בישראל, ההורים שלהם נולדו בגרמניה וברחו עם עליית הנאצים, רגע לפני ליל הבדולח.

אמא נולדה בארגנטינה, ההורים שלה נולדו בארגנטינה, ההורים שלהם נולדו באוקראינה, קרובי משפחתו של לאון לב טרוצקי.

ואני? אני ארצישראלי טהור. לא גרמני, לא ארגנטינאי. ארצישראלי. אבל חמום מוח, מכור לבשר, שונא לאחר ודורש עבודה איכותית ללא פשרות :)

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם
אני דווקא צאצא של קוז'אק בשם וולדק וצוענייה בשם קלרה, שאומצה ע"י יהודיה ממוצא כוזרי.

מצידי תהייה בן של כושי משבט הזולו ומונגולית שלא ראתה אספלט מימיה, ותאומץ ע"י משפחה של עובדים זרים.

באופן כללי היסטוריונים טוענים שהיהודים בארופה, צפון אפריקה ועירק/אירן , כולם משבט יהודה (ובנימין שהיה איתו באותה ממלכה) וכל השאר אבודים , עד שהתחילו התחילו למצוא כל מיני שבטים בכל מיני מקומות , האתיופים יש ויכוח מה מוצאם , יש שטוענים שכולם צאצאים של עבדיה של מלכת שבא שגוירו ע"י שלמה , יש שטוענים שהם צאצאים של עיברים ששלמה שלח איתה חזרה כמחווה(לא שבט יהודה אני לא זוכר איזה כן) .

אנשי שבט המנשה שנמצאו במזרח איפשהו (מצטער שכחתי ) רובם גרים באלון מורה ובישובי קטיף לשעבר.

ויש עוד .

ולכן השם הנפוץ ליהודים נגזר מהמילה יהודה .

(אגב המסורת היהודית גורסת שכל מי שמתגייר כנראה שהוא נשמה יהודית שאבדה עם הדורות, לדעתי זה אחד התרוצים המעניינים ביהדות)

קודם כל, נתחיל מהסוף, ויקיפדיה זה לא סמכות לכלום וכל אחד יכול לכתוב שם מה שהוא רוצה וכל עוד הוא לא כותב "חיים משה בן Zונה" או "ביתר שולתת!!!!!!!!11", לא יערכו ולא ישנו את זה עד שמישהוא יתלונן על התוכן(אם בכלל).נכון אבל בניגוד לאציקלופדיה רגילה שבה פופ' אחד שלא משנה כמה יחלקו עליו אחרים קובע משהו אף אחד לא יכול לערוך , כאן אם אתה חשוב אחרת אתה יכול לפנות למנהלים להציג סימוכין ולשנות , אתה יכול למצוא גם למטה רשימת מקורות.

הלאה, ההפרדה האמיתית נקבעת לפי התחקות אחר ההיסטוריה של הקהילה ונסיון לקבוע אם מדובר בקהילה ממקור גרמני או מגלות ספרד. לא תמיד זאת מלאכה קלה לביצוע ולכן יש שיטה מאוד קלה ולא מסובכת כמו הקשקוש שכתוב שם.

אם הבית כנסת של הקהילה מסודר בצורה ספרדית והם מתפללים בהגיה הספרדית, אז הפלא ופלא, הם ספרדים.

מצד שני ובניגוד מוחלט, אם בית הכנסת של הקהילה מסודר בצורה האשכנזית והם מתפללים בהגיה האשכנזית, אז למרבה התדהמה, הם אשכנזים. :wink:שאלו בשירשור מה המוצא שלך לא איזה נוסח את מתפלל (אני אישית נגמלתי מהמילמולים האלה ), כמו שכל הרוסים והאוקראינים הגאים פה לא כותבים שהם גרמנים חלילה (נראה רוסי שגדל שם אומר שהוא גרמני ...) ככה יליד מזרח פולין הוא לא אשכנזי , אולי בנוסח התפילה אבל לא באוכל בבית לא במנהגים ולא באופי של העדה שלו .

אגב סבא שלי (שעליו יקים אומרים " הוא יקה יקה ") עשה מחקר מקיף וגילה שבכלל המשפחה בעבר הרחוק היא ממגורשי ספרד.

בכל מקרה כל אחד מאיתנו אם יבדוק מאות שנים אחורה סביר שימצא לפחות פעם אחת שמשפחתו נדדה מקהילה לקהילה ופתאום תוך דור התחלפו נוסחי התפילות .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אני נולדתי בתיבת נוח שנקראת VAG.

אגב, שום תירוצים לא יעזרו. לפי כל מיני סימנים ניתן להניח, בסבירות גבוהה מאוד, שאתה בן להורים רוסיים.

פורסם
באופן כללי היסטוריונים טוענים שהיהודים בארופה, צפון אפריקה ועירק/אירן , כולם משבט יהודה (ובנימין שהיה איתו באותה ממלכה) וכל השאר אבודים

מה שחשוב לבדיקת העובדות הוא מה טוענים הגנטיקאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התימנים גם כן שייכים לאיזה שבט אבוד, או שהם גם משבט יהודה/בנימין?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בקשר לתימנים, יש מספר סברות (חשוב לזכור שהכל בגדר השערות של היסטוריונים).

הסברה העיקרית מדברת על גלות בבל, אבל יש איתה בעיה שיש עדויות חותכות להתיישבות יהודים בתימן לפני גלות בבל.

סברה אחרת היא שהם אנשי עסקים יהודים שנדדו לתימן מסיבות עיסקיות הרבה לפני חורבן בית ראשון או שני (ככה שאין שום קשר לשום גלות), יש שם קברים יהודיים מלפני 2300 שנים :shock:

סברה נוספת היא (וסליחה מראש אם אני לא זוכר את הפרטים המדויקים) שידוע בוודאות שהורדוס שלח גדוד יהודי להלחם לצד הרומאים בדרום חצי האי ערב, הגדוד הזה מעולם לא חזר לארץ אבל בהחלט יכול להיות שהוא הושמד בקרבות.

בהחלט יכול להיות שהאמת מורכבת מכל הסברות ביחד.

הייתה שם קהילה קטנה של אנשי עסקים יהודים שגדלה בצורה משמעית לאחר גלות בבל.

היום יש בכלל עדויות שראשית ההתישבות של יהודים בתימן היא יהודים שעברו לאתיופיה ביחד עם מלכת שבא (בדרכה חזרה מביקור שלמה בארץ ) והחלו לנדוד ברחבי האזור, בין היתר לתימן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מגניב לגלות פה בפורום שיש מישהו שמקורב למשפחת כדורי "של הונג קונג".

עד כמה אתה מקורב ?

הסיפור של משפחת כדורי בהונג קונג מאוד יפה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מה שחשוב לבדיקת העובדות הוא מה טוענים הגנטיקאים.

ואיך בדיוק אתה מתכוון לבצע בדיקה כזו ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

יליד הארץ. אבא יליד רומניה, ניצל מהפרוגרומים ביאס (עיר ברומניה) וגורש על ידי הקומוניסטים בשנת 50 לישראל.

אמא ילידת הארץ, ההורים שלה באו בעלייה רביעית מפולין (ציונים).

אומרים שאני אשכנזי אבל זה לא ממש נכון וזה לא ממש אכפת לי, כי בתכלס הרומנים הם לא אשכנזים רסמי.

אז לסיכום: היה פעם סטיקר שהוציאו כל מיני יוצאי רומניה בארץ, לאחר שהרגו את צ'אוצ'סקו, שאני הזדהתי איתו שאמר - גם אני רומני.

• תוכן חדש...