Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6039 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנית, מכיוון שבלימת פתע שלא לצורך (כלומר לא עקב מקרה חירום) הינה עבירה על החוק, חבל שלא רשמתם את מספר הרכב של היונדאי, שכן הרוכב צריך לתבוע אותו על נהיגתו ומן הראוי גם שיועמד לדין.

להעמיד אותו לדין על מה בדיוק?

לפי ניסיוני , איש איננו בולם בלימת פתע "סתם". הוא יכול לבלום בשל חתול או ילד שקפצו אל הכביש, כמו גם סינוור פתאומי, או שהוא נבהל ממשהו.

אין סתם.

"סתם" יש רק במקרה אחד, ששני נהגים מתגרים אחד בשני ואז אחד מהם בולם כדי להציק לזה שאחריו. בשנים שאני נוהג ראיתי תופעות כאלה במקרים בודדים מאוד, שאפשר לספור אותם על כף יד אחת.

זה המקרה היחידי שצריך להעמיד לדין את הבולם וגם אז קשה מאוד להוכיח כוונת זדון.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה רואה את עצמך עובר עם הרכב ליד גופת האדם, וממשיך לנסוע כאילו מדובר בחתול שנדרס?

לא עוצר ליד? לא חוסם את הנתיב, כדי שלא יעלו על הגופה, עד שמשטרה\אמבולנס\זק"א יגיעו?

מה נגמר? כבוד המת?

נו באמת. אם אתה הראשון להגיע לזירה אז ברור שכן תעצור. אבל אם כבר יש מכוניות באזור וממבט חטוף ברור לי שאין מה לעשות בשבילו, אז באמת שאין סיבה לעצור ולחסום את התנועה או ליצור התקהלות מיותרת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במקרה של אופנוען שמוטל על הכביש לפעמים כאשר התאונה היא רצינית עדיף לחסום את התנועה ולא להזיז אותו למדרכה ולשמור עליו שלא יזוז בעצמו ולא יאבד את הכרתו.

צח.

בנוסף לא לנסות להוריד את הקסדה מהראש של הרוכב, יש כאלו שאף מדביקים מדבקה על הקסדה "לא להסיר בזמן תאונה".

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
נו באמת. אם אתה הראשון להגיע לזירה אז ברור שכן תעצור. אבל אם כבר יש מכוניות באזור וממבט חטוף ברור לי שאין מה לעשות בשבילו, אז באמת שאין סיבה לעצור ולחסום את התנועה או ליצור התקהלות מיותרת.

לא הבנת,

אף אחד לא עצר, כדי לא להיות ראשון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לא הבנת,

אף אחד לא עצר, כדי לא להיות ראשון.

היו שם שתי משאיות ענק וגופה מחוצה ביניהן. מה אתה היית עושה אם היית עוצר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עצוב לדעת שזה המצב בארץ היום שאנשים פשוט לא מגישים עזרה ומתעלמים באופן מוחלט.

גם לי יצא לראות משהו דומא וזה באמת מעצבן לראות איך לאנשים בכלל לא איכפת.

כל הכבוד שאתה עזרת.

פורסם

מעצבנת אותי הבכיינות הבלתי פוסקת של הישראלים לגבי המצב בארץ.

אם הייתם בניו יורק? אתם חושבים שמישהו היה עוצר? אולי הוא היה צופר, מרים את האצבע האמצעית וצועק "תרים את המעיים שלך מהכביש ותן לי לעבור!".

המצב כאן ממש לא מתדרדר והוא לא רע בכלל.

תמיד אנשים עוצרים ולמרות שאני מחשיב את עצמי לאדם מתחשב מאוד, במקרים כאלו שיש כבר מישהו, אני לא אתקרב אפילו כי 90% מהאנשים הם בעלי הכשרה טובה יותר לעזור לאנשים.

יש הרבה אנשים שלא מתמודדים עם מצבים כאלו ממליון סיבות, שרובן לא חוסר דאגה. זה יכול להיות כי הם לא יכולים לראות דם או כי יש כבר אנשים במקום והם לא יכולים לעזור או פשוט כי הם רואים שהאדם כבר מת באופן ברור מאוד.

אין כאן עניין של כבוד למת או חוסר כבוד. אלו דברים שקורים וכל אחד מתמודד איתם בצורה שונה.

פורסם
להעמיד אותו לדין על מה בדיוק?

לפי ניסיוני , איש איננו בולם בלימת פתע "סתם". הוא יכול לבלום בשל חתול או ילד שקפצו אל הכביש, כמו גם סינוור פתאומי, או שהוא נבהל ממשהו.

אין סתם.

quote]

אני אסביר,

אני משער שאילו הבלימה נגרמה עקב מצב חירום, נהג הרכב לא היה נמלט מהמקום אלא היה מתעניין בנעשה שכן המצפון שלו היה נקי. העובדה שהוא שאל אם האירוע נגרם עקב הבלימה שלו ולאחר מכן הוא נעלם מצביעה לדעתי על כך שהוא הבין שעשה שטות וגרם לתאונה מיותרת.

לצערנו, אנשים בולמים בלימות מיותרות ללא הרף ובמקומות הכי הזויים. כשהם מסתכלים על חנויות, על שלטים, על הסלולארי, או סתם כי הם שקועים בשיחת טלפון או במחשבות. לרוב, הם יוצאים מנקודת הנחה שמי שאחראי על מה שקורה מאחוריהם הוא הנהג/רוכב שמאחור ואם הא לא ישמור מרחק ולא יגיב נכון לבלימות המיותרות - זו אשמתו.

אני לא מקל ראש בכלשונו של הרוכב לשמור מרחק נכון ולקרוא את הכביש, אבל לדעתי לנהג שבולם בלימת פתע מיותרת, יש אשמה לא פחותה.

פורסם

אני משער שאילו הבלימה נגרמה עקב מצב חירום, נהג הרכב לא היה נמלט מהמקום אלא היה מתעניין בנעשה שכן המצפון שלו היה נקי. העובדה שהוא שאל אם האירוע נגרם עקב הבלימה שלו ולאחר מכן הוא נעלם מצביעה לדעתי על כך שהוא הבין שעשה שטות וגרם לתאונה מיותרת.

אני לא מקל ראש בכלשונו של הרוכב לשמור מרחק נכון ולקרוא את הכביש, אבל לדעתי לנהג שבולם בלימת פתע מיותרת, יש אשמה לא פחותה.

1. הנהג לא נמלט, הוא עצר, בדק מה קרה ונסע לדרכו.

אגב, כפי שכתבתי אפילו אם אתה צודק והנהג עשה שטות, איך יוכיחו את זה? יזמנו לעדות את חתול הרחוב (שלא) היה במקום?

2. האשמה היא באופו חד משמעי על רוכב הדו"ג ועליו בלבד.

פורסם

אם כבר מדברים על כאלה מקרים אני יספר לכם על שלי :

אחד מימי העבודה הראשונים שלי קיבלנו קריאה על H1 עם חשש לקלאץ שרוף נא להגיע עם רכב חלופי !

מכיוון שהמקום נמצא מאוד קרוב לביתי החלטתי להגיע עם החלופי ולהבין מה הולך שם (אנו נוטים לא להאמין ללקוחות עקב זה שהבנתם ברכבים שואפת ל 0 ) הגעתי שיחררתי להם את החלופי מתניע את הH1 מנסה להכניס הילוך הכל עובר חלק טוב ויפה .

נוסע על יגאל אלון בשעה 19:30 הכל פקוק מכיוון תל אביב לרמת גן ובדיוק בצומת השלום הH1 מסרב להיכנס להילוך ושום דרך בעולם חוץ מההתנעה בהילוך (מאוד לא נוח לנסיעה ומאוד קשה להחזיק את הרכב) הפעלתי ארבע וינקרים ולמזלי כבר היתי בנתיב הימני בדיוק צמוד לתחנת הדלק , 30 דקות עמדתי בכביש תוך כדי צפירות ששברו לי את עור התוף ואנשים שמקללים אותי בלי בושה ובלי לשאול למה אני עוצר .

במזל הצלחתי להתניע את הרכב בהילוך ונכנסתי עצבני באין כניסה של התחנת דלק רק כדי לא לעקב את התנועה.

וחיכיתי שעה לגרר ):

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

מתוך ההודעה המקורית של פותח השירשור -

ממשיכים בניסעה ברחוב, ובדיוק לפני הפניה שמאלה לקניון רמת אביב, היונדאי עצרה בפתאומיות ורוכב האופנוע המסכן עצר בפתאומיות, החליק עם הקטנוע ושבר את הרגל והושלך על הרצפה.

.

.

ועוד נהג היונדאי בא ושאל "נכון זה בגלל הברקס שלי" ונעלם לאחר כדקה.

אולי רק אני הבנתי את זה כך, אבל הרושם שלי הוא שמדובר בבלימה מיותרת שלא היתה מחוייבת במציאות ובהימלטות (גם אם שקטה ואלגנטית).

דני G.

פורסם

על אף שאני תומך ומעריך אתכם מאוד. אני אישית המון פעמים שקלתי להעיף איזה נהג אופנוע

שנדבק אלייך מאחור, או לשבור שמאלה לנהג אופנוע שנגד כל הסיכויים וגם אם זה כרוך בקיפול כמה מראות בדרך הוא עובר עד לרמזור.

לדוגמא במהלך השבוע שעבר בדרכי לעבודה אני נוסע על גהה לכיוון דרום לפתע בא אופנוען במילה עדינה "מפגר" חותך אותי זורק אותי לשוליים כמובן ש"בירכתי" אותו

אני ממשיך בנסיעה לכיוון העבודה יורד במחלף שפירים לכיוון צריפין בדיוק בסיום הסיבוב בחור מבוגר עם קורולה בלם בלימת חירום (למרות שלא הבנתי מדוע) האופנוען הבעייתי נכנס בוא מאחורה עם כל הלב, עצרתי בצד הזמנתי לבחור אמבולנס כעבור מספר דקות עצרו עוד אנשים אז לא היה כל טעם להישאר ליידו, אציין שלאחר שביצעתי את כל הפעולות האנושיויות כמו להזיז את האופנוע והרוכב מהכביש אמרתי לו שהוא מטורף ומגיע לו מה שקרה ואני רק מקווה שילמד מזה לקח.

פורסם

אולי רק אני הבנתי את זה כך, אבל הרושם שלי הוא שמדובר בבלימה מיותרת שלא היתה מחוייבת במציאות ובהימלטות (גם אם שקטה ואלגנטית).

דני G.

דני, הפירוש שלך את הכתוב הוא הגיוני מאוד.

אבל, אפשר לפרש גם אחרת את 'נכון שזה בגלל הבלימה שלי?' משמע בלמתי (כי הייתי צריך), אני מספיק עירני להבחין שמישהו מאחרי החליק למרות שהוא לא פגע בי, בדקתי, ראיתי שאין לי מה לעשות שם ונסעתי.

לטעמי, נהג מעופף ש"בלם סתם" לא היה מבחין בכלל שמישהו מאחריו נימרח על הכביש.

פורסם

you and your friend are people with heart.

.these days a very rare thing in israel and its sad

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

• תוכן חדש...