Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

חזרתי עכשיו הביתה אחרי שהיה היום מפגש.

אז כן, בזמן האחרון שמרתי סוד והסוד הוא שרכשתי לפני יותר מחודשיים את הלווייתן של זד אודיו.

מגבר קלאס D שישה ערוצים כל אחד 150 וואט RMS.

למה שמרתי את זה בסוד?

כי כשרכשתי את הBIT1 כולם אמרו לי פרוססור של כוסיות... היום אפשר לספור הרבה חברי פורום עם הפרוססור הזה...

והיו עוד מקרים שבהתחלה צחקו עליי ואחר כך הדיעות קצת השתנו אבל לא נכנס לזה...

אז הפעם, היות והנושא של מגבר קלאס D לסט קדמי למערכת SQ הוא נושא מאוד רגיש, החלטתי קודם כל להשמיע ורק אחר כך לאמר מה שומעים (כלומר על איזה מגבר שומעים את המערכת).

----------------- רקע -------------

החלטתי לרכוש את המגבר הנ"ל משום שאני רוצה להמנע בעתיד שלי משדרוגים של מערכות חשמל, אמנם כרגע אני מעוניין לעבור לרכב גדול יותר אבל אני מאמין שבשנים הקרובות יתחילו לצוץ להן מכוניות שבהן מערכת החשמל תהיה קריטית גם לנושא הקילומטרג' ואם אני אמשיך בסופו של דבר עם רכבי ליסינג - שדרוגי מערכת חשמל אני לא מתכוון לעשות.

--------- ציפיות -----

הציפיות שלי היו למגבר מעולה שיכול להתחרות במגברי קלאס A/B ברמות הכי גבוהות תוך כדי שמירה על משקל סביר, גודל סביר ומחיר סביר.

--------- תוצאות ----------

הרכבתי את המגבר כאשר כל מה שעשיתי כרגע זה לכוון גיינים.

הסאונד באופן מיידי לעומת הקיקרים היה הרבה יותר נקי ומדוייק, הוופרים האבוק שלי התעוררו לחיים והתחילו ממש לשמוע ולהרגיש אותם פתאום, גובה הבמה והיציבות שלה (כלומר הבמה, הכלים והזמרים לא מטיילים לי בגובה ובמיקום שלהם) השתפרו לאין ערוך ובכלל, למרות שכל הנושא של הצליל הגבוה היה חסר ריסון - זה ברור מהרגע הראשון שמדובר במגבר שלוקח את הקיקרים ולצערי, עושה מהם צחוק.

בחרתי לגשת למפגש עם המערכת מכוונת בצורה כזו משום שהיה לי יותר מידי בלאגן בראש בכדי להבין מה לא בסדר למרות שהסאונד מורגש כמשהו בליגה אחרת, למען האמת כמה ליגות אחרות.

----------- מה היה במפגש -----------

וובכן, חברי הפורום שהיו ברכב היו איתמר, צביקה (שורלאק), גורל (עתיד) וניר ואני מתנצל עם שכחתי משהו

כולם הצביעו על בעיות במערכת

איתמר אמר שהמיד דומיננטי מידי ויש פיזור (חוסר הפרדה).

גורל (עתיד) אמר שכל הקולות של הזמרים נשמעים ציף ציף ואכן זה נכון והייתי מודע לזה.

צביקה היה מצונן ולכן כנראה הצליח להנות :-D

אבל המשותף לכל המוזכרים מעלה היא שהם אמרו באופן מוחלט שאין להם שום דרך לזהות שהמגבר הוא קלאס D או שהסאונד הנקי עצמו איננו טוב במידה כזו או אחרת (ללא התייחסות לבמה או פוקוס או כל דבר אחר שלא קשור לסאונד נטו).

ואז ניר נכנס לרכב :lol:

ניר הצביע על כמה בעיות אמיתיות וניר עשה את מה שהייתי צריך שיעשה - הוא לקח דיסקים עם טרקים שהם באמת אתגריים והוא השמיע לי את ההבדלים בין המערכת שלי למערכת של צביקה, קודם כל צביקה - שאפו, ממש נהניתי ברכב שלך.

הדברים שניר אמר הם:

א. נקודות חיתוך גבוהות מידי בין המידים לטוויטרים (9 קילו הרץ)

ב. חוסר מורגש בתחום המידבאס התחתון.

ג. ניר הצביע על כך שאין הפרדה בין הצלילים אבל הוא פלט את המילה "פאזות" - ושם נפל לי האסימון...

בכוונה לא הבאתי את הלפטוף שלי איתי בכדי לכוון כי ידעתי שזה יהפוך לבלאגן ואני צריך לעשות את זה על ראש נקי ומסודר.

חזרתי הביתה וסידרתי את המערכת -

------------ כיול מערכת מחדש ---------------

א. נזכרתי שעברתי להגביר סט שלושה חלקים - במקום שני מגברים שונים, מגבר אחד, אחיד ואחוד.

הפאזות של המידים והטוויטרים היו הפוכות - ועל המגבר הזה זה לא צריך להיות ככה כי הם מוגברים ביחד עם הוופרים.

הפכתי את הפאזות למידים ולטוויטרים והפלא ופלא - כל הנושא של חוסר הפרדה בין צלילים, נעלם לחלוטין... אבל לגמרי.

ב. יצרתי שלושה סטאפים שונים - האחד עם נקודת חיתוך מקורית של 9K בין הטוויטרים למידים השניה 7K והשלישית 5.5K

מה שהפתיע אותי כאן הוא שהסיבה שלא רציתי לרדת חזרה ל5.5K היא שבמערכת הקודמת הבמה צנחה כמעט לרצפה בגלל זה.

עכשיו... אין צניחה של גובה :shock:

הבמה מחזיקה את הגובה שלה ללא שום קשר לנקודות החיתוך שאני קובע בין הטוויטרים למידים וזה דבר שלא היה עם המגברים הקודמים ואני מניח שזה קשור להספק, לכוח של המגבר הזה להחזיק את האלמנטים יציבים לאורך כל הפעילות שלהם.

עכשיו סוף סוף אני מבין איפה קבור הכלב בנוגע להספקי המגברים וזה ביציבות ובשליטה על הבמה.

ג. העליתי את נקודת החיתוך בין הוופרים למידים מ150 הרץ ל300

הסיבה שלא עשיתי את זה עד עכשיו היא שעל הקיקרים אני פשוט לא יכלתי לפתוח את ההאבוקים ובטח שלא להעלות להם את נקודת החיתוך, הם לא שלטו בהם באותה הצורה שהלוויתן שולט עליהם.

כשעברתי לעבוד על הלוויתן זה היה נשמע כאילו שבודדתי את הדלתות. ואז הבנתי שאין לי ממה לפחד ואני יכול עכשיו סוף סוף לפתוח קצת את הוופרים ולתת לL4 לנוח.

העליתי את נקודות החיתוך מלמעטה ל300 הרץ והורדתי אותן מלמעלה ל5.5 קילוהרץ ומה אתם יודעים....

גובה הבמה לא נפגע, הדלתות לא הוספיו רזוננס כמו שהיה עם ההגברה הקודמת.

והנושא של זמרים ציף ציף, היסטוריה כי גם הנקודות חיתוך מלמעלה מונעות מהL4 לנגן גבוה מידי וגם המידבאסים מנגנים עכשיו קצת מתחום המיד הנמוך.

------------- לאחר כיול מערכת -----------------

ניר, אתה צריך להכנס לרכב להשמעה חוזרת, הרבה הרבה יותר טוב! זה נשמע כמעט אותו הדבר כמו ששמענו ברכב של צביקה - בלי להגזים.

תודה אפרופו.

עכשיו רק צריך לבודד את הדלתות אבל את זה אני לא הולך לעשות.

----------- סיכום ------------------

המגבר הזה הוא תמורה אדירה לכסף - 3500 שקלים כולל הכל ויש לכם מגבר שש ערוצים שמספק 150 וואט (מאוד אנדרייטד) לערוץ מבלי שתצטרכו לשדרג את מערכת החשמל.

המגבר נשמע כמו כל מגבר אחר בקלאס A/B והוא ברמה מאוד גבוהה

אני יכול לאמר שלאליקו יצאו שני משפטים מהפה כשהוא קיבל את השמעת הבכורה - "עכשיו אתה מבין עד כמה הקיקרים הם לא לרמה הזאת" (טוב, הוא השתמש במילה ח#א) ושאלתי אותו אם הוא היה יכול להבחין שזה מגבר קלאס D, הוא אמר שזה שנוי במחלוקת אבל זה היה אחרי חצי שעה שהוא היה ברכב שלי והחליף דיסק אחרי דיסק אחרי דיסק :-D

כשאיתמר, גורל וצביקה יצאו מהרכב שלי הם בהחלט אמרו שהם לא היו מסוגלים לדעת איזה קלאס המגבר הזה.

ניר אמר בכבוד ובכנות שהמערכת לא מכוונת בכדי שהוא יוכל לאמר כזה דבר.

---------- הדיעה האישית שלי ----------------

שמעתי לא מעט מערכות בחיים שלי, זה מגבר ברמה מאוד גבוהה עם יכולות גבוהות מאוד ואין דרך להבדיל בצורה עיוורת בשום דבר שמרמז על שיטת העבודה שלו.

ממליץ בחום לכל מי שחשש מזה עד עכשיו.

ועכשיו אחרי כיוונים (ועדיין דלתות ללא בידוד) - עולם אחר.

סבלנות אני מעלה קצת תמונות כרגע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קצת תמונות...

DSC_0362.JPG

DSC_0363.JPG

DSC_0364.JPG

DSC_0365.JPG

DSC_0366.JPG

DSC_0367.JPG

DSC_0368.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וזהו...

DSC_0369.JPG

DSC_0370.JPG

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו תחליף לחתימה כמו שלי והכל יהיה טוב.

מברוק!

אני יודע כמה חיכית לו, ושמח שאתה לא מאוכזב וחששותיך לא התממשו.

תתחדש ותהנה :-D

מתחדשת*

פורסם

הספקים הספקים הספקים.

עכשיו אתה מבין על מה אני מקשקש כל הזמן ?

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

כל הכבוד!!! וואלה אני מצטער שלא יכולתי להגיע למפגש דווקא נראה שהיה מפגש מעניין וברמה גבוה..

בעזרת השם למפגש הבא אני אגיע עם מערכת!!!

מערכת בבניה!!! HU: אלפיין 9855.

מגבר: AUDISON LRX 4.1K. מונו: AUDISON LRX 400.1 קומפוננט:CS 265 Rainbow P Vanadium Cross בהרצה! אחוריים: רמקול קואקסיאלי סאב: עדיין לא התקבלה החלטה! חיווט/rca: גם של מי אם לא AUDISON!

פורסם

אדי , ציינת שההספקים השפיעה לך על הבמה , לקיקרים לא היה הספק גדול יותר?

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם
הספקים הספקים הספקים.

עכשיו אתה מבין על מה אני מקשקש כל הזמן ?

אתם סתם מגזימים

אני בכלל לא מאמין בהספקים בריאים :)

פורסם

שגיא, אני אתקן את המשפט שלי

הספקים איכותיים הספקיים איכותיים :D

אבל לא קלאס D :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

הקיקרים שלי היו קלאס A/B - אני בספק עם מערכת החשמל הסטנדרטית שלי הצליחה בכלל להפיק מהם את ההספקים שהם מוצהרים עליהם... נקודה חשובה מאוד למחשבה.

תודה לכולם, כן, המגבר הזה התעלה על כל הציפיות שלי למען האמת, כבר הייתי מוכן להתאכזב ובמקום זה אני קפצתי מאושר מהשניה הראשונה שהוא הודלק.

החתימה תיערך בקרוב... (עובד על CARPC)...

אה יבגני -

לא רק אור ירוק - דיילת כוסית שאומרת לך "סע".

אליקו - תיזהר :)

Pioneer TS-X150

פורסם

על המגבר אין לי הרבה מה להגיב, תאחלס כמו שאמרת כלום במערכת לא היה מכוון מלבד בערך גיינים,

הדבר שקפץ לי אוטומטית איך ששמעתי זה שהסט הקידמי מאוד לא מפורט ומדובר ב-L4 שזה אלמנט שאני מכיר את רמת הפירוט שלו הייטב, ויש לו ה-מ-ו-ן מהחומר המשובח הזה

הדבר השני זה שהוואקל לא היה בשרני, הוא היה מאוד גבוה וריק כזה,

אלו הדברים היחידים שהיה ניתן לשפוט במערכת לאור הכיוון

צריך לשמוע מפגש הבא היות ואתה אומר שזה לא קיים כבר

פורסם

אל תדאג לי :)

מידריינג Hybrid Audio L4

• תוכן חדש...