Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אדי תתחדש אני מאוד סקרן לשמוע את המגבר עוד מאז שסיפרת לי עליו.

חבל שלא הצלחתי להגיע למפגש אולי במפגש הבא. אני משריין לעצמי מקום ראשון:wink:

אלי

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קיבלת. :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין בעיה אבל אתה תצטרך לשבת על אלי :-P

אלי, מצטער על חוסר הנוחות :-D

כל מי שרוצה השמעה מוזמן - אין בעיה, התנאי הוא שכולנו נגיע למפגש הקרוב :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תסלחו לי שאני מקפיץ אבל עשיתי כיול למערכת ויש הרבה מה לאמר.

זה בלתי יאמן :shock:

לכייל מערכת אחרי שהוחלף בה חלק זה כמו לירות בנשק חדש, אני אסביר.

ניקח לדוגמא M16 - זה נשק מאוד מדוייק היות והלהבית והחרירית שלו יושבים על אותו חלק של הנשק ולכן לעולם לא יופר המאזן של הכוון בין השניים, יש לו קנה עם חריצה ומרחק גדול בין כוונות (לעומת זאת גליל אין שום טעם לכוון יותר משני מטווחי איפוס היות וחלקי הכוונת יושבים על שני חלקים נפרדים של הנשק - כל מכה שהנשק מקבל מפרה את הכיוון המדוייק של הכוונות שלו) ועוד ועוד.

הקטע הוא כאשר מקבלים נשק חדש, צריך להתרגל אליו היות ויש בו הבדלים מיקרוסקופיים מהקודם שהיינו רגילים אליו ואז, צריך לעשות מטווח איפוס ולראות איך פגענו איתו במטרה.

אחרי שפגענו במטרה מסתכלים על דף האיפוסון ובהתאם לפגיעה מכוונים וחוזרים על התהליך - אם דף האיפוס אינו ברור או שלא מרגישים בטוח אפשר להשתמש בעזרה של חברים מנוסים אחרים בכדי להחליט כיצד לאפס את הנשק.

למה כתבתי את כל זה? כי תהליך כיול מערכת מתברר כמאוד דומה אך יותר מורכב היות וזה לא מדע מדוייק כמו ירי ויש כאן הרבה תוספת של טעם, רגש וריבוי אלמנטים מעבר להבנה הבסיסית.

אז - במפגש האחרון הגעתי עם נשק חדש, למרות שאני שועל קרבות מנוסה, הייתי מאוד לא אובייקטיבי כלפי הנשק\מערכת שלי ולא יכלתי ממש לעמוד על מה לא בסדר - היות וגם כלא מכוונת היא נשמעה לי טוב.

ואז יריתי למטרה - עשיתי השמעות - והחברים הנוכחים (איתמר, גורל, צביקה, וללא ספק ניר) עזרו לי לראות עד כמה הייתי רחוק מלפגוע במטרה.

נתתי לעצמי היום חי כאפות וגם דאגתי להריח :-D ויצאתי אל עבר השקיעה לבצע כיול מערכת 8)

--------- כיול המערכת -----------

וובכן - אפשר לאמר שמצאתי איפה היה קבור הכלב וזה בכלל לא בנקודות חיתוך אלא בפאזות!

מתברר ואת זה כבר מצאתי והסברתי בפתיחת הת'רד - שהפאזות של המידים והטוויטרים היו הפוכות - הסיבה כבר הוסברה בפתיחת הת'רד.

אבל! הסאב... זה תמיד הסאב... איכשהו תמיד הכל מסתובב סביב הסאב!!!!!

הפאזה של הפיזדיוק הקטן היתה הפוכה גם כן!

איך עליתי על זה? - ניר השמיע לי ברכב של צביקה את הדיסק החדש של וויטני יוסטון (כן, גם לניר יש צד נשי מתברר :sissies: ) אבל תצחקו תצחקו - דיסק טוב, הקלטה טובה.

למזלי יש לי זיכרון צילומי טוב בנוגע להכל ופשוט זכרתי איך שני הטרקים הראשונים צריכים להשמע ואז הרגשתי שהסאב בכלל לא פועם בקדמת הרכב ואז... הפכתי לו את הפאזה

קשה לי עדיין לעקל שזה סאב 10 אינטש שקולט הספק של עד 200 וואט RMS :shock: התחלתי פתאום לשמוע רעשים מהצלון של הרכב וגילית שהנייר שהיה תקוע בו פשוט יצא החוצה והוא היה תקוע שם מאוד חזק.

הרמתי בכל שלושת הסטים שיצרתי את הנקודת חיתוך בין הוופרים למידים ל300 הרץ ואז שמעתי טרק מסויים של מדונה שמתחיל בתופי מידבאס ופחדתי שהדלתות יתפרקו :shock:

לגבי גובה הבמה - איננו משתנה בטיפה ולא משנה באיזו עוצמה - התיאוריה שהיתה לי לגבי הספקים נזרקה ישר לפח האשפה.

ב9K יש באמת הפרש גובה טיפה מורגש אבל ממש זניח.

מה שקורה זה כשנקודת החיתוך היא 9K יש קצת פחות פירוט מהL4 אבל יש דגש חזק יותר על הזמרת בעוד ב5.5K בין המידים לטוויטרים יש פירוט יוצא מן הכלל ועומק שמורגשים יותר והפוקוס על הזמר או זמרת נהיים רכים יותר ונעימים יותר.

כרגע - אני נשאר על ה5.5K היות וזה נעים יותר לאוזן ואין צניחה בגובה הבמה.

אבל גם ב9K גם ב7K הזמרים לא נשמעים עם קול יותר גבוה כמו שהיה מקודם - זה נבע ישירות מהמידבאסים.

--- הורדתי קצת את האמפליטודה של המידים (בדציבל) וכל סימן לצרימה (למרות שהביט1 בכלל לא הראה על מצב של קליפינג) נעלם לחלוטין.

- מה חסר? בידוד בדלתות ללא ספק, חסרה טיפה קונטרה למידבאסים מהדלתות ואני בטוח שהן מפריעות בדרך.

-------- סיכום לאחר כיול מערכת -----------

אין מה לאמר, זה שידרוג שהטיס לי את המערכת מאוד מאוד גבוה.

הרכישה היתה סופר משתלמת וסופר כדאית

אני לא יודע בדיוק באיזו רמה של מגברים הוא אמור להתחרות אבל אני יכול לאמר בלב שקט שמדובר בתחרות מול מוצרים שלא יביישו אף אודיופיל.

לא חושב שאפשר לקרוא למגבר קלאס D היי-אנד, אפילו אם הוא בהחלט והוא בהחלט מסוגל להתחרות מול מגבריי היי אנד, עדיין זה לא מגבר היי-אנד לדעתי.

אבל זה פאקינג מגבר עם טכנולוגיה ואלקטרוניקה שהן STATE OF THE ART וזה לא פחות חשוב מהיי אנד...

Pioneer TS-X150

פורסם

בשיעור הבא- איך זורקים רימון :lol:

לא רוצה לקרוא יותר על המערכת שלך, ועכשיו בטוח שגם לא ארצה להכנס לרכב ולשמוע אותה.

עדיף לי להשאר עם הדרעק שלי ולחשוב שהוא ממש לא משהו, מאשר לשמוע את שלך לדעת לבטח שאצלי לא משהו!

אז מתי המפגש הבא?

מתחדשת*

פורסם

רומם - מה השעה? :lol: (אני מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון...)

ולא רצוי להחזיק את השעון יותר מ4 שניות אחרי זה ביד שלך... :-P

יבגני,

רציתי לאמ-בום!!! :lol: (כנראה שהחזקתי אותו יותר מידי))

הסיבה שחיכיתי קרוב לחודשיים מהרגע שרכשתי את המגבר, עד לרגע שהגיע ואז גם היתה לי טיסה ומילואים לפני זה ומה לא... עד לרגע שיכלתי להרכיב אותו ולהתרשם ולהשמיע - עד לרגע שפתחתי את הת'רד הזה, כי ידעתי שככה זה היה נראה לולא הייתי עושה את זה.

ודרך אגב - המגבר בתמונות בת'רד של מקרון1 שאיכשהו לא יצא לי לראות אותו כותב יותר מידי בפורום ואני מתחיל להריח כאן ריח של איתמר :-D, זה מגבר שהוא בפירוש אב טיפוס, ממש אין בו כלום לעומת המגבר שיש אצלי ברכב ומשום מה אני תוהה לעצמי אם האב טיפוס לא אמור להיות טוב יותר בגלל שהוא ריק יותר...

כשאבא שלי ראה את הלוויתן הוא אמר, מה זה? אין במגבר הזה שום דבר והוא התכוון למיעוט בחלקים.

אני אפילו אומר שחשבתי בהתחלה לפתוח לעצמי כינוי נוסף בפורום לראות מה יהיו התגובות כלפר משתמש חדש שנכנס לפורום ישר עם כזה מגבר אבל אמרתי לעצמי או שיהרגו אותי או שזה פשוט יהיה שקוף מידי.

אז חיכיתי... וזה השתלם.

אה ורומם - לגבי החתימה שלך... נחמד אבל אצלי זה "לא מונו, לא מונו, אני קלאס D ואני 7.1..." או קיי או קיי תירגע... לא עם הגרזן!

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, החתימה שלך עושה לי כאב ראש.. מה זה כל הטכניקולור הזה?:lol:

בכל מקרה תתחדש על המגבר, ואם לך לא מפריע הרעשים של המיתוגים והתקתוקים אז הכל בסדר:wink::lol:

פורסם

זה משהו שאני צריך לטפל בו כי יש כרגע רעשי אלטרנטור - אמנם מינוריים אבל לתוכם גם נספגים רעשים של משהו אחר במערכת ואין לי מושג אם זה המגבר, הביט 1, הHU או איזה מחשב רכב ה' שפירא

כשיהיה לי כוח לקצר שם את החוטים של הכוח הבעיה תיפטר - כרגע, זה ימתין לרגע פנוי ומואר.

והחתימה הזו היא ריקוד וואלס - אתה אמור לקרוא אותה בקצב של 1 2 3, 1 2 3, 1 2 3

שזה סוג הרכיב, היצרן, הדגם

ועוד משהו אחד ששכחתי - אחרי כיול המערכת - הטוויטרים גם ישארו בקיק פאנל ברכב הבא.

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב נו, לפחות אצלי ההאבוקים יהיו בדלתות מבודדות.

הא! החזרתי לך!

לא ממש הא?

טוב חברים, איך משכנעים את האישה ש 3500 ש"ח זו הוצאה משתלמת.

התגובה שתיבחר תזכה את המציע באירוח שלי אצלו בסלון.

קדימה להתחיל!

אדי, החתימה זה חלק מבדיחה שלי לאליקו, כנראה זה לא משהו כשזה מוצא מהקשרו.

מתחדשת*

פורסם

הו במקרה הזה השכנוע של האשה זה דבר קל מאוד.

אתה אומר לה: "חמודה (מפלצת) תקשיבי, את יודעת שאני סרוט ושאני בסוף אקנה את זה, אבל אם אני אקנה דווקא את האחד הספציפי הזה, אני לא אצטרך אח"כ להחליף את האלטרנטור והחיווט ברכב וגם לא ברכבים הבאים, אז הפעולה הזו היא בעצם חיסכון לטווח ארוך, הבנת נשמה (גועל כפרה)?"

:-P

לגבי דלתות מבודדות - דווקא די פגעת בפצע פתוח, זה הרכב הראשון שאין לי בו או תיבה או בידוד - וזה גם יהיה האחרון!

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי, בלי התוכן שבסוגריים היה יותר טוב.

עכשיו רק גרמת לי לרצות לזרות לך מלח.

מתחדשת*

פורסם

אדי, בקשר לרעש הנלווה הזה שבטעות קלטתי אצלך פעם,

האם הוא נפסק מתי שאתה מעלה נתונים מהמחשב ל DRC ? כלומר מתי שמתבצעת כתיבת נתונים ל DRC ? [מתי שזה קורה כל ה OUTPUTS שלו כבים] אז הרעש אמור להפסק.

ניסית לבדוק אופציה כזו?

אם זה לא מה DRC , אז תתחיל לפרק מחדש את המערכת:)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

תשמע - אי אפשר איתן ואי אפשר בלעדיהן

אבל לא משנה כמה אתה תאהב אותה, ברגע שהיא נכנסת לך לתחביבים שלך - הקו האדום מתחיל להראות קרוב יותר מאשר היה אי פעם :-D

אבל בסוף אנחנו ישנים במלונה כמו גדולים - תשאל את אליI :-P

ואל תדאג - ההאבוקים אצלך יתנו יפה, הם יושבים על הגברה לא פראיירית בכלל סה"כ :wink: ובדלתות מבודדות (הנה, זרעת שוב) בתוך רכב עם שטח פנים קטן - תוצאה גדולה. :twisted:

אליקו - עכשיו אתה אומר לי את זה?!? אחרי שסיימתי סשן שלם של כיול מערכת :)

אני אבדוק את זה - אם זה נפסק אכן זה מהDRC אבל אני מאמין שזה נקלט דרך חיווט החשמל לתוך המגבר איכשהו כי אני לא זוכר שזה היה קודם.

זה שהHU הזה קקה קטן שמוציא בומים קטנים בכל לחיצת כפתור - עזוב אותך... מצעד עלובי החיים, בחיי...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...