Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתח ברכב את כל ארבעת הבולמים.

האם אני צריך לעשות את כיוון הפרונט, ואם כן איפה הכי מומלץ לעשות. אני מאיזור רמת גן.

תודה מראש ויום טוב

פורסם

בגדול צריך לעשות כיון פרונט, אבל יש רכבים בהם לא צריך. אנא זכור את הכלל המחייב ציון דגם הרכב בכותרת השאלה.

ברכב שלי (BMW E46) לא צריך, על פי הוראות יצרן.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אכן התשובה הרצינית היא תלוי ברכב.

יש רכבים שבהם אין כיוונים כמעט / בכלל (לדוגמא פיזו סיטרואן משנות ה90 שיש בהם רק התכנסות / התבדרות ושמספיקה פלטה פשוטה כדי לבדוק שיש בכל מוסך)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
מומלץ בכל רכב לבצע כיוון פרונט אחרי התעסקות עם המתלים, תמיד זה הכיוון ישתנה מעט.

סורי שלא הכנסתי את סוג הרכב.

מדובר ברנו מגאן קופה שנת 99, ולאחר נסיעת מבחן בצאתי מהמוסך, אכן אני חייב כיוון פרונט, כי הרכב מתחיל לרעוד בסביבות 120, והוא די מושך ימינה, וגם ההגה לא ממורכז.

אבל איזה תענוג אמיתי לאחר החלפת כל הבולמים ותושבות המנוע...ממש עולם אחר.

פורסם
מומלץ בכל רכב לבצע כיוון פרונט אחרי התעסקות עם המתלים, תמיד זה הכיוון ישתנה מעט.

זו היתה בהחלט תגובה לשם התגובה.

קח נגיד 106.

תסביר לי חוץ מTOE (שניתן לבדוק עם פלטת לחץ וממש לא צריך כיוון פרונט) - מאיפה בדיוק אתה משנה את הכיוונים ברכב הזה?

ברצינות.

כנ"ל 306....

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

אחרי החלפת הבולמים יכולה להיות סטיה, וכן מומלץ לבצע כיוון, או לפחות לבדוק את הכיוון.

אם איני טועה לא רק הTOE ישתנה אלא גם הקאמבר

פורסם

אין כיון לקאמבר במכוניות האלו.

רק לTOE כל השאר קבוע.

עזוב תיאוריה על הנייר, יש רכבים שפשוט אין מה לכוון בהם!

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

סורי על הבורות.... אבל מזה קאמבר ו TOE . וביום שישי אני אלך לעשות את כיוון הפרונט המדובר ואני מקווה שיהיה אפשרי לסמן וי על הבעיה הזאת.

פורסם

skiper שלום

כיוון הtoe הוא בעצם כיוון ההתכנסות/התבדרות של הגלגלים הקדמיים ומרכוז גלגל ההגה

כיוון הקמבר זהו כיוון הנטיה לצד של כל גלגל.

אם החלפת בולמים, סביר להניח שגובה הרכב השתנה ושתי הזויות הללו השתנו.

פורסם

מעבדה לרכב - בתור מקצוען לתחום - אולי תתרום גם מהידע שלך לכיון השני - שיש מכוניות שאין להם מה לעשות כיוון מעבר להתכנסות / התבדרות - כי אין מה לכוון!

(כמובן שאני לא מדבר על בדיקת זויות במקרה של תאונה , מתיחות וכאלו - אלא על מצב נורמטיבי - בולם בבולם ברכבים שנתתי בתור דוגמא)

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם
זו היתה בהחלט תגובה לשם התגובה.

קח נגיד 106.

תסביר לי חוץ מTOE (שניתן לבדוק עם פלטת לחץ וממש לא צריך כיוון פרונט) - מאיפה בדיוק אתה משנה את הכיוונים ברכב הזה?

ברצינות.

כנ"ל 306....

ליביו

אתה יכול בבקשה להסביר באיזה פלטת לחץ מדובר?

כאשר הייתי בצבא היינו עושים כיוון לג'יפים בעזרת מוט קפיצי כזה,

מודדים את המרחק בין הגלגלים הקדמים ומוודאים שהמרחק היה בערך הנכון.

זה משהו בסגנון?

• תוכן חדש...