Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בין הרכבים שאני מתעניין בהם יש פג'ו 306 דיאמונד 97 (מחירון 10,800 לפי יצחק לוי ו11,200 לפי יד2), וסיאט איביזה 98 (14,700 לפי יצחק לוי ו16,000 לפי יד2). כמה אפשר/כדאי/רצוי להוריד על צבע דהוי (בעיקר בגג ובאיזור שמסביב לחלונות בדלתות)?

אגב, לפי איזה מחירון בדרך כלל הולכים?

תודה.

פורסם

בדוק כמה יעלה לתקן את הבעיה, ונסה להוריד מחיר זה ממחיר הרכב שנוקב המוכר.

המוכר בד"כ הולך לפי המחירון הגבוה יותר והקונה מנסה לקחת את הרכב במחירון הנמוך :-P

זה תלוי גם באיזה רכב מדובר. יש רכבים שהמחירון שלהם לא קשור למציאות, ונקבע במפגש בין דרישות המוכר והקונה.

במקרה של הפז'ו אתה רואה שההפרש בין המחירונים זניח, ובאיביזה תמיד אפשר לנסות להגיע לעמק השווה.

בהצלחה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
היי,

בין הרכבים שאני מתעניין בהם יש פג'ו 306 דיאמונד 97 (מחירון 10,800 לפי יצחק לוי ו11,200 לפי יד2), וסיאט איביזה 98 (14,700 לפי יצחק לוי ו16,000 לפי יד2). כמה אפשר/כדאי/רצוי להוריד על צבע דהוי (בעיקר בגג ובאיזור שמסביב לחלונות בדלתות)?

אגב, לפי איזה מחירון בדרך כלל הולכים?

תודה.

זה תלוי:

אם אתה המוכר - כמה שפחות

אם אתה הקונה - כמה שיותר.

שאלה כללית מדי: צבע רגיל? מטאלי? (לגבי צבע רגיל, לפעמים פוליש טוב, עושה עבודה מדהימה).

פורסם
זשאלה כללית מדי: צבע רגיל? מטאלי? (לגבי צבע רגיל, לפעמים פוליש טוב, עושה עבודה מדהימה).

מה קורה אם יש מטלי?

פורסם

הצבע מטאלי בשניהם.

לברר כמה יעלה לתקן זה טיפה טרטור מבחינתי כרגע, ולכן חשבתי לחסוך את הזמן - לשאול אתכם ולקבל הערכה גסה.

פורסם

אם נאמר שצריך לצבוע את כל הרכב ואין לו בעיות פח מיוחדות כגון חלודה מכות ומחיצות המחיר יכול להיות בסביבות ה 4000-5000 ש''ח.

לא נראה לי הגיוני להוריד 5000 ש''ח מרכב שעולה 10000 ש''ח. אם הצד המכני של הרכב משביע רצון והרכב נראה ומרגיש טוב היתי לוקח את הרכב ומוריד מקסימום 3000 ש''ח, כמובן שאם המוכר מוכן להוריד יותר אני לא אגיד לא.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אתה לא קונה רכב חדש,

יש סיבה שהמחירון הוא 10,000 ש"ח ולא 130,000 ש"ח.

אין לצפות שבעל הרכב יפצה בעלות צבע מלא, לכל רכב ישן יש את ה"תיק" שלו, מזגן עייף , גיר חורק,מנוע אוכל שמן, מיתלים גמורים.

אתה תמיד יכול לחפש רכב ממש ממש ממש שמור אבל צפה לשלם מעל המחירון- כן כן מעל המחירון בישראל.

צביעת גג ומכסה מנוע עולה פחות מ 1000 ש"ח, זה נראה לי סביר להוריד אם זו הבעיה היחידה.

קח בחשבון שלאחר קנית רכב, כל רכב יש להכין בצד לפחות 5000 ש"ח ליישור קו וטיפולים אם אתה לא רוצה לסוע בגרוטאה, לא משנה אם הרכב עולה 5000 ש"ח או 50000 ש"ח.

האופציה השניה היא להשלים עם זה שאתה קונה רכב ישן וזול וחי איתו איך שהוא כל עוד הוא נוסע, להתפשר או לשלם ושוב שווה לקנות רכב שמור גם במחיר גבוהה יותר.

נתן.

פורסם

ברור שאני לא קונה רכב חדש, אבל אני מצפה שעל ליקויים יורידו במחיר.

יש ליקויים שלא משנה מה, המחיר שלהם מוחלט. אם קלאץ' חדש עולה 1000 ש"ח אז על רכב עם קלאץ' גמור אני מצפה להוריד 1000 ש"ח.

ויש ליקויים שהם יחסיים לגיל האוטו, לדוגמא הצבע. ככל שהרכב ישן, עלות הצבע מתחילה להגיע לאחוז די גבוה מעלותו (במקרה שלי 30-50%) אז ברור שאני לא אוריד את כל העלות.

אני בסך הכל מנסה לברר כמה בד"כ נהוג להוריד על צבע ברכבים ישנים.

פורסם

בשבוע שעבר קניתי הונדה סיוויק SR ידנית שנת 99, יד ראשונה, 136 אלף ק"מ, מטופלת במוסך מורשה היבואן בכל חייה, מצב מכאני מעולה אבל הצבע שלה היה כחול מטאלי והתקלף לגמרי. קיבלתי הערכת מחיר לצבע כללי (עבודה טובה - 5000 שקל וצפונה) וקניתי את האוטו ב-5000 שקל פחות ממחירון, כלומר שילמתי 26 כשהמחירון 31.

אני לא יודע כמה ביקוש יש לדגם הידני אבל במידה והצבע היה במצב טוב מדובר במכונית שלדעתי לפחות שווה מחיר מחירון.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם
ברור שאני לא קונה רכב חדש, אבל אני מצפה שעל ליקויים יורידו במחיר.

יש ליקויים שלא משנה מה, המחיר שלהם מוחלט. אם קלאץ' חדש עולה 1000 ש"ח אז על רכב עם קלאץ' גמור אני מצפה להוריד 1000 ש"ח.

ויש ליקויים שהם יחסיים לגיל האוטו, לדוגמא הצבע. ככל שהרכב ישן, עלות הצבע מתחילה להגיע לאחוז די גבוה מעלותו (במקרה שלי 30-50%) אז ברור שאני לא אוריד את כל העלות.

אני בסך הכל מנסה לברר כמה בד"כ נהוג להוריד על צבע ברכבים ישנים.

אז עניתי לך, להערכתי לא יותר מ 1000 ש"ח על אוטו כזה.

אם היית אומר שהרכב דפוק מסביב, דורש פחחות עם סימני חלודה הייתי אומר תוריד מחיר צבע מלא, למה שאתה מתאר אלפיה נשמעת הוגנת.

אני לא משווה למחיר מחירון, מבחינתי הוא לא רלוונטי אני משווה למחיר שהייתי מוכן לשלם על רכב דומה ללא הליקוי.

פורסם

קילוף לכה ברכב ישן היא תופעה נורמלית ושכיחה. קודמי לחלוטין צודק, עלות חידוש הצבע במקומות הפגועים היא לטעמי המקסימום שניתן להוריד, סביר מכך חלוקת הנזק בין הצדדים. כשמדובר ברכב שמכל בחינה אחרת הוא תקין וסחירותו טובה, יש להניח שבקשה להורדת מחיר מהסיבה הזו בלבד תתקל ובצדק בסירוב.

• תוכן חדש...