Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה רבה קונדסון! תשובה מפורטת ומאד עוזרת.

אני אשמח להגיע לאחד המפגשים שלכם ולראות בעיניים במה מדובר ואיך הרכב, אשמח אם תיידע אותי כשיהיה אחד כזה.

אגב, איפה אפשר לקרוא מבחני דרכים או כל חומר אחר על המיאטה החדשה (NC)?

בגיליון אוקטובר של שנת 2008 במגזין "הגה" (גיליון 115) התפרסמו 2 כתבות על מיאטות,

אחת מהן על NB כמשומשת, והשנייה היא השוואתית בין ה- NC לקליאו ספורט החדשה.

אם תרצה את הגיליון רק לעיון, יש לי להביא לך בשמחה, אני חושב שיש לי גם יותר מעותק אחד בבית בכל מקרה.

אם מדברים על מיאטה, בתור ידע כללי בשבילי (עוד יבוא היום) - למי יש ניסיון על S2000 ויכול להשוות את צריכת הדלק והביטוחים למיאטה?

אביעד, עכשיו אתה מדבר כמו ילד. קודם כל, S2000 זה לא רכב שהייתי ממליץ כרכב הנעה אחורית ראשון, בטח לא לנהג שאינו סופר מיומן.

redroze יכול להעיד כמה הטפות מוסר הוא קיבל ממני על שהעיז רק לחשוב על הכיוון.

לגבי עלויות האחזקה והביטוחים, זה פשוט לא באותו LEVEL של תמחור. רוצה דוגמה?

בשלוש השנים הראשונות, אגרת רישוי של 4,000 ש"ח.

חבר קרוב שעבר ממיאטה ל- S2000 קיבל התקף לב בטיפול הראשון, שכלל (אני שולף מהזיכרון):

שמן מנוע, שמן דיפרנציאל, פילטר אויר, רפידות בלם קדמיות, ואולי עוד משהו קטן ששכחתי = 3,000 ש"ח (יש קבלה אם אתה רוצה).

רק הפילטר אגב, יצא כ- 500 ש"ח, הרפידות עברו את קו ה- 1,000 ש"ח. סתם ככה, לידע כללי, לא שחשבתי לקנות אחת כזו... :roll:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אביעד, עכשיו אתה מדבר כמו ילד. קודם כל, S2000 זה לא רכב שהייתי ממליץ כרכב הנעה אחורית ראשון, בטח לא לנהג שאינו סופר מיומן.

אותו טמבל שיפגיש S2K בעמוד, יעשה את זה גם עם מיאטה וגם עם קליאו, זה הכל שאלה של מתי.

לא מסכים עם כל הקטע של השלבים - סיירה, מיאטה, מיאטה סופר צ'ארגר, מיאטה טורבו גדול ורק אז S. (בציניות, כן?)

מי שיודע להתאפק ומספיק חכם להבין שצריך כמה קורסים ולא מעט נסיון בשביל להתקרב למגבלות - יכול לנהוג על S גם

אם הוא נהג חדש.

nissan silvia s14

פורסם
שוב תודה רוני.

עוד דבר, אין שום בעיות עם פתיחת הגג וסגירתו? זו פעולה פשוטה או מסורבלת?

פתיחה: שלוש שניות ושרירים בשלוש אצבעות: לחיצה, משיכה, דחיפה. ניתן לבצע עד כ-50 קמ"ש -מעל לזה הרוח מעיפה את הגג אחורה ונשמע בום לא נעים (קרה לי, מאז אני נזהר).

סגירה: עשר שניות ושרירים ביד ימין: הורדת שני החלונות בשני סנטימטר (או יותר, כרצונך), משיכת תופסן, מציאת נקודת ההרמה, הנפה עד לנקודת הנעילה, משיכת הסוגר. ניתן לבצע עד כ-50 קמ"ש, אלא רק אם אתה ממש חזק (הקושי בסגירה תלוי במהירות הרוח).

כמובן שאני מתייחס כאן למיאטה NC.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא המלצתי על הדור הראשון ללא הבקרת-יציבות. (שאותה אני בעצמי לא הייתי קונה. למי שרוצה להתאבד, להכניס אצבע לחשמל יהיה יותר זול וייקח פחות זמן :wink:). אין ספק שברגע שהאוטו יותר מדי מסוכן זה פוגע בהנאה מהנהיגה.

בכל אופן - מדובר על בחור שאינו נהג חדש, ויש לו ניסיון על רכב ספורטיבי - ולכן אני מאמין שהוא לא יעשה שטויות. גם מיאטה ואפילו סיירה 1.8 אפשר לרסק בהחלקה לא מוצלחת.

ולפותח השרשור - אני הצעתי בתקציב של מיאטה חדשה לקנות S2000 משומשת. ככה שעלות הרכישה עצמה לא כפולה. לגבי אחזקה - הטיפול ה'גדול' שהופיע באתר של הונדה כלל החלפת שמני דיפרנציאל וגיר. המחירים של הטיפולים לפי הונדה סבירים. מה הכוונה 'עשה ברקסים'? אם 4 צלחות+רפידות הרי ש-1.2K זה מחיר סביר לרכב כזה במוסך מורשה. (בהנחה ומדובר בחלקים מקוריים שמיוצרים ע"י חברה מוכרת).

נ.ב

כולנו ילדים בנשמה. מבוגרים אחראיים נוסעים בקורולה לבנה (או תכלת, למשעממים עם מעוף). אם לי היה תקציב למיאטה חדשה - הייתי קונה S2000 משומשת. קודם כל להגשים חלום, שתשב בחניה. אח"כ, עם חיוך על הפרצוף ואדרנלין בדם, מתרגלים לאחזקה.

פורסם

קונדסון (מה השם?) תודה רבה על הכוונה, אני אשמח לקרוא כתבות ומבחנים על המיאטה NC. צפה להודעה פרטית... :wink:

רוני, תודה רבה על ההסבר, הבהרת לי כמה דברים שלא הבנתי בקטע של הגג.

אגב, עד כמה הגג חשוף לונדליזם? הכוונה האם ילד משועמם עם סכין יפנית יכול לעשות קרע בגג?

פורסם
לגבי אחזקה - הטיפול ה'גדול' שהופיע באתר של הונדה כלל החלפת שמני דיפרנציאל וגיר. המחירים של הטיפולים לפי הונדה סבירים. מה הכוונה 'עשה ברקסים'? אם 4 צלחות+רפידות הרי ש-1.2K זה מחיר סביר לרכב

כמו שכבר כתבתי - רפידות קדמיות (ללא דיסקים) ב- S2000 עולות קצת מעל 1,000 ש"ח לסט.

במוסך זוג קדמיות מתומחר ב- 500 - 600 ש"ח, ההפתעה שאתה תגלה היא אתה צריך זוג לכל צד (זוג לימין וזוג לשמאל).

האחוריות מעט זולות יותר, כ- 900 ש"ח לסט לפני עבודה כמובן.

האם ילד משועמם עם סכין יפנית יכול לעשות קרע בגג?

כן.

בכל אופן, זה שרשור על מיאטה לעומת קופרה, תהיות ושאלות על S2000 שתירכש עוד 20 שנה - נא לפתוח שרשור ייעודי,

ולהשאיר את השרשור של אלדד נקי וענייני.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

יש דרכים להתמודד עם כל דבר, הכל שאלה של כח רצון.

אני פיתחתי כבר עם הרכבים הקודמים שלי "שיטות" להקטנת הפוטנציאל לנזק (ונדליזם / פריצה) לרכב,

בכל הרכבים הקודמים שלי הותקנו מערכות שמע יקרות מ-א-ו-ד,

המיאטה זה הרכב הראשון שלי שבו לא השקעתי אפילו לא אגורה שחוקה בתחום.

בסופו של דבר, לא יחתכו את הגג - יחתכו את הצמיגים. לא יחתכו את הצמיגים - ישרטו את האוטו.

זה משהו שצריך ללמוד לקבל (ואז ללמד אותי איך עושים את זה), ואם חס וחלילה זה קורה - משלמים כסף ומתקדמים הלאה בחיים.

אגב, שים לב לבטח את הרכב בפוליסה שלא כוללת החרגה לגג, ואז הגג (ושאר נזיקין) כלולים בהשתתפות העצמית הרגילה.

במקרה הכי גרוע - שילמת השתתפות עצמית וקיבלת גג חדש. לא מסובך. זה ממש לא צריך למנוע ממך לקנות רודסטר.

פורסם

אתה אומר את זה כבדרך אגב , אבל שנינו יודעים שאת הקופרה שלי אני אשאיר ברחוב במקומות שלא אני ולא אתה היינו משאירים מיאטה.

לי לדוגמא אין את הכוחות הנפשיים להתמודד עם זה - ולכן בחרתי את הנבלה שלי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

את הv5 שהייתה לי היו שורטים לי כל שני וחמישי אפילו ביום המכירה , הקופרה לעומת זו כנראה לא מושכת ילדים סקרנים או צרי עין למינהם.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
אז איך בעלי רודסטרים מתמודדים עם הילדים המשועממים האלה עם הסכינים היפניות??

זה כזה פשוט להשחית את הרכב הזה?

הם לא. הדרך היחידה להתמודד היא לקום בבוקר, להציץ דרך החלון, לראות שלא עשו לך כלום לגג ולנשום לרווחה. לחילופין, אם כן קרעו לך את הגג, ככל הנראה תקלל במשך שבוע.

אני הייתי מאוד מודאג מזה בהתחלה. ככל שעובר הזמן ולא קורה כלום אני פחות חרד, ועברתי כבר את כל החורף, האביב והקיץ ללא שום וונדליזם. אני כמובן משתדל לא להחנות את הרכב במקומות בעלי פוטנציאל הרסני, זה בטח גם משפיע.

כמה עולה להכליל את הגג בביטוח?

אין תוספת, אם אתה מוצא את סוכן הביטוח הנכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
רוני, סתם לידע כללי, הקליאו (שלי לפחות, סטנדרטית בלי ממיר) עומדת פגוש לפגוש עם קופרה סטנדרטית.

אין מצב.

תעשה הצלבה בין הנהגים ותחזור עם תוצאות.

גם אני השארתי אבק לקופרה (אני אפילו לא יודע אם היה משופר או לא), זה אומר שGTI סטנדרטית יותר חזקה מקופרה?

לא. זה אומר שהנהג של הקופרה לא יודע להעביר הילוכים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...