Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים יקרים,

אני באמת לא מבין מה כל העניין.

יקר או זול, כמי ששמע את המגבר כל שאני יכול להגיד הוא שהוא פשוט נשמע מעולה ושמרגע ששמעתי אותו(ra475x) אני רק מחכה לרגע שיהיה לי את התקציב להכניס אותו לסטאפ שלי.

מה קורה מישהו מצא נפט ולא גילה לי? מה זה יקר או זול אם זה זול מעולה אם זה יקר למה שמישהו יקנה ,חלילה לא נאמרה מילה רעה על היבואן,העיניין פשוט מה התמחור של המגבר בארץ,אני מבין שמבחינתך גם אם הוא יעלה 20000 שקל זה בסדר כי הוא מעולה אבל מבחינתי ועוד הרבה זה לא בסדר,אז אנחנו מחכים למחיר הוגן.

HU: CLARION 785 BI-AMP AMP:SUNDOWN SAX100.4C\SAE1200D COMP:HYBRID CLARUS 6C\ HYBRID L1PRO SUB: AA HAVOC 15

• תגובות 135
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

או שאתה תמים או שאתה .....

אף אחד לא מייבא ציוד מתוך אהבה למשהו מלבד אהבה לכסף.

וזה לא קשור לדני אליקו או אף אחד.

זה אני אומר לך בכלליות שתדע מול איזה עולם ואנשים אתה עומד ועובד.

איך אתה יכול באותה נשימה להגיד יקר או זול זול יקר כאילו אין לזה משמעות, ושניה אחרי זה להתפלל ליום שיהיה לך תקציב לכזה מגבר.

תמחור כמו הציוד הוא חלק בלתי נפרד מהתחביב הזה - נקודה !.

דווקא לאור הממצאים בשטח יאמר לזכות דני, שבחר לא להיות חזיר, ועושה רושם שהתמחור שלו דווקא הוגן והגיוני (בהתייחס לסיז - בהתייחס לסלסטרה דווקא עושה רושם ש3800 שקל עבור המגבר שנמצא ברכב של אליI זה מחיר מעט גבוה)

פורסם

גילו,

הערה והארה קטנה - אם הצלחת "לשמוע" מגבר, סימן שזה מגבר לא טוב... :-D

הדבר היחידי במגבר שאמור להשפיע על הצליל הוא הקרוס שלו במידה ואתה לא עוקף אותו.

מגברים ברמה של TRU בילט אמורים להיות שקופים לסאונד באופן כמעט מוחלט - וזה אכן כך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי

שקוף לסאונד - אני מבין נעמן למקור ?

הכל טוב ויפה רק זה לא יתאים לכולם - מישהו ירצה גוון יותר חם ומישהו ירצה משהו אחר :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

שקוף לסאונד זה אומר שהמגבר מקבל אות ומגביר אותה, לא מוסיף, לא גורע.

אם אתה רוצה לקבל גוון יותר חם אל תנסה להשיג את זה בעזרת מגבר נחות אלא בעזרת רכישת רמקולים עם אופי מתאים מראש, בעזרת בחירת נקודות חיתוך, מתלולים וקרוסים שעשויים מרכיבים שמתאימים לתוצאה שאתה רוצה להשיג - בייחוד עם מדובר בקרוסים פאסיביים.

אתה רוצה צליל קצת יותר חם? תנסה אולי לוותר על טוויטרים ותביא מיד שמנגן מאוד גבוה - אתה תקבל חום.

אתה רוצה סופר נאטורל - תביא מידבאסים מאוד פאנצ'יים ותחתוך אותם בסלופ מאוד תלול ובמקביל תדאג לתת קצת אקסטרא הגברה לטוויטרים...

ויש המון משחקים ודוגמאות - לעשות את זה בעזרת מגבר שיש לו "צליל חם" זו הבנה לא נכונה של התפקיד של המגבר שלך כחוליה בשרשרת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אז מדוע יש כל כך הרבה דיונים סביב מגברים אם כך הדבר? מדוע אומרים שמגברי טרו מעט מדגישים באס?(לא מצין זאת לרעה או לטובה-פשוט מציין) האם זו שגיאה?

ששמעתי את הסלסטרה בשילוב עם הHAT אצל דני הצליל היה כל כך בהיר ונפלא ובייחוד הדהים אותי התוצאה שיצאה מה L1PRO.

אם אין פה שום קשר לאיכותו של המגבר אז למה הסט נשמע טוב יותר מברכבים אחרים? עניין של כיוון נטו?

תודה.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

GILO.

אני לא יודע מה שמעת עם TRU או מה לא שמעת.

אני רק יכול לתת לך טיפ קטן שככה לא ניתן להשוות שום ציוד.

אל תתפלא אם אצל דני ישמעו טוב על משהו כזה או אחר.

מעבר כרגע ליכולות של מגבר כזה או אחר, או יכולות של סט כזה או אחר.

הרכב שלי דני עבר איטום מסיבי מקדימה, עבר התקנה מקצועית של יוסי הכוללת בניות פיבר לזוויות מתאימות ובנוסף לכל זה מותקנת אצלו מערכת הראש מהטובות אם לא הכי טובה בעולם.

אין פלא שהקלארוס עם הלגטיה פרו ישמע אצלו טוב יותר מאצל אחרים ולו רק בגלל העובדה שיש לו HU בעלות זניחה של 6000 דולר..:roll:.

אני מוכן להתערב איתך שגם אם אני ישים אצלו מגבר 4 ערוצים של JBL אתה תזיל ריר ברכב:roll:.

זה ממש לא בר השוואה, לא בצורה הזאת בכל אופן.

זה כמו שתגיד לי שתשמע סט מסויים אצל ליאון ברכב ותשאל אח"כ למה שומעים אצלו טוב יותר מרכבים אחרים, התשובה תהיה תמונה במגברים שמותקנים שם שעלותם בשוק החופשי ביחד היא באיזור ה60-70Kש"ח:shock: זאת בשילוב יחידת ראש והתקנה טובה- ושהתשתית שלך שווה כ90000ש"ח-כנראה שברכב כזה גם מורל דוטק ישמע טריליון דולר.

אלא אם כן מי שיכוון את המערכת יתאמץ לעשות ההיפך..

under construction..

פורסם
GILO.

התשובה תהיה תמונה במגברים שמותקנים שם .......אלא אם כן מי שיכוון את המערכת יתאמץ לעשות ההיפך..

גם אצלי ההתקנה בוצעה אצל יוסי ברמות הכי גבוהות.

והנה אפילו אתה בלי לשים לב אמרת שהמגבר בהחלט הוא חלק אינטגראלי מהמשוואה להשגת התוצאה, שלצורך העניין שמעתי אצל דני.

אז כן- הHU שלו תרם רבות-אבל לפי מה שאתה אומר אפילו-היה זה גם המגבר.

ומדוע לא ניתן לעשות השוואות כאלה? יש לכם כבר מספיק נסיון עם המגברים האלו בכל מיני התקנות כדי לקבוע מה הגוון של כל אחד ממנו.

על פי לאנוס ניסיון להשיג צליל חם יותר(או במקרה הסלסטרה וה HAT-בהיר יותר) על ידי מגבר היא הבנה לא נכונה של תפקיד המגבר בשרשרת- אך הלוואי ובאמת העולם היה אידיאלי ומגבר היה רק מגביר ושלום. אבל זה לא ככה לא? יש מגבר שעולה 2000 שקל ויש שעולה 10000 ויש עם טכנולוגיה כזאת ויש עם כזאת. אז לבוא ולאמר שבפועל ניסיון להשגת צליל מסוים בעזרת מגבר זה לא להבין את המשוואה-זה לא מדויק. נכון שראשית אבחר בסט שאופי הצליל מתאים לי. אבל השלב הבא זה בחירת מגבר שאופי הצליל שהוא בדר"כ מוציא יתאים לי גם. ברור שגוון הצליל יקבע בראש ובראשונה מהסט. והמגבר-יוסיף אש למדורה בעניין.

אם כך, אני כותב זאת רק בכדי לעמוד מאחורי מה שאמרתי-L1PRO נשמע כל כך בהיר ומפורט-כנראה שהרבה בגלל ה F#1 וכנראה שגם בגלל הסלסטרה. הלא כן?

תודה.

ECLIPSE7200MKII, L6L1V2, GENESIS DUAL MONO EXTREME, ARSENAL 10, SUNDOWN SAE1000D

פורסם

לא הייתי אומר שהמחיר גבוה. הסאנדאון 1500D שיותר חלש מהDA2K נמכר ב3300 ש"ח

מבצע לחברי הפורום:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=279805

מה גם שהוא חלש מהDA2K (הוא מוציא 1500 וואט באום אחד מול 2100 וואט באום אחד

שמוציא הסלסטרה:http://celestra.co.il/products/da/2k/)

אלי

פורסם

אלי, הסאן דאון מוציא יותר ממה שהמספר דגם שלו אומר, חלש הוא לא:).

זה הבדיקות שערכו לו:

http://www.soundsolutionsaudio.com/forum/index.php?/topic/7116-saz-1500d-power-testing/

שים לב שמדובר על בדיקה בתדר של 60HZ:idea:.

פרט לכך, הוא יציב גם ב0.5 אוהם, מה שהסלסטרה לא יכול לעמוד בו.

יש גם את הSAE-1200D שמוציא באיזור ה1500 וואט RMS בו1 אוהם והוא עולה רק 2400 ש"ח:roll:

under construction..

פורסם

גילו

כשכתבתי שלבחור מגבר לפי אופי סאונד שמיוחס לו זה לא להבין נכון את התפקיד שלו במערכת - התכוונתי לזה.

זה נכון - מגבר הוא לא דבר שטוח, חד ממדי וגם רמקולים לא.

בגלל זה לא בוחרים רמקולים לפי גרף היענות אלא לפי שמיעה.

אבל אתה חייב להבין שככל שמגבר הוא טוב יותר, ככה ההשפעה שלו על אופי הצליל תהיה קטנה יותר ובמגברים ברמה שמדברים עליה בת'רד הזה, זה כמעט ולא בא לידי ביטוי ולכן אתה לא ממש יכול לייחס למגברים האלה אופי צליל, כי אופי הצליל הזה ישתנה בהתאם לנסיבות של המערכת בה המגבר הזה מותקן - כמו שניר כבר הדגים לך.

לכן - זו הבנה לא נכונה של תפקיד המגבר במערכת.

תתייחס לזה לרגע כמו שאתה מתייחס לסלט - בן אדם פשוט רואה סלט והוא חושב - סלט = אוכל.

הוא יודע שבסלט יש עגבניות, מלפפונים, גזר, בצל, ביצה קשה, זיתים

הוא יודע שהסלט טעים לו.

הוא לא יודע... (בגלל שהוא אדם פשוט ולא איזה מסעדן או שף) שבגזר יש קארוטן שהוא בריא לעיניים ובעגבנייה יש ליקופן שהוא בריא ללב אבל הוא לא מודע גם אולי לזה שהמלפפון עלול לעשות לו גזים והבצל יעשה לו ריח רע מהפה למרות שהוא חומר מחטא טבעי והוא לא לוקח בחשבון את הקולסטרול של החלמון של הביצה הקשה...

בן אדם אם קצת יותר ידע היה יוצר לעצמו סלט שיותר מתאים לקיבה שלו.

המגבר הוא חלק מהסלט הזה - השאלה אם אתה יודע לאיזה חלק בסלט אתה מייחס את התפקיד הנכון?

האם יש ירקות בסלט שלך שהיה רצוי להחליף?

האם יש ירקות בסלט שלך שהיה רצוי להוסיף מהן?

אז כן מגבר הוא לא חד מימדי והוא מגביר תחום תדרים מסויים אולי יותר טוב מתחום תדרים אחר, יכול להיות שיש בו קרוס שמשפיע על הסאונד בצורה כזו או אחרת ויכול להיות שיש לו רצפת רעש נמוכה ואחוז עיוות גבוה - כל הדברים האלה צריכים להיות זניחים ביותר במגבר ברמה כמו הבילט... ולכן - הבנה לא נכונה של התפקיד של המגבר במערכת שלך.

Pioneer TS-X150

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...