Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פיג'ו 306 מנוע 1400 שנת 97. אם אני סוגר את הסוויץ' בזמן שהוונטה פועלת והמנוע עדיין חם, הוונטה תמשיך לעבוד עד שהמים יתקררו.

מישהו יודע איך עוקפים את מערכת החשמל של המאוורר האחראי לקירור הרדיאטור כך שיפסיק לעבוד בעת סגירת הסוויץ?

אם כן תוכלו לפרט בדיוק מה עלי לעשות? (אילו חוטים לנתק, לחבר והיכן נמצאים)

תודה..

פורסם

קודם כל השאלה.. למה לך לעשות את זה?

זה להיפך טוב. במקום לשבת ברכב ולחכות שיתקרר קצת המאורר ימשיך לעבוד ויתכבה כשהמנוע יתקרר.

למה לך לבטל את זה?! במיוחד בפיג'ו שהבלוק מנוע שלהם עשוי אלומיניום ורגיש - ככה אתה תמנע אפשרות לסדק או נזק למנוע.

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

ישבו מהנדסים ותיכננו דברים.

לא לחינם זה כך תוכנן.

התרוקנות המצבר , זניח ביותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בדרך כלל פעולת המאוורר נמשכת 30 שניות עד דקה לאחר כיבוי המנוע.

לא זה לא פוגע במצבר כול עוד מערכת הטעינה והמצבר במצב תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

השאלה היא אם עדיף לחכות מעט לפני כיבוי המנוע - אם רואים שהחום מנוע גבוה ועומד להפעיל מאוורר או שהמאוורר ממילא כבר עובד.

שמתי לב שכשהמנוע פועל המאוורר פועל פחות זמן , מאשר עח המצבר בלבד (כשהמנוע כבוי).

פורסם

ערב טוב

מקרה דומה היה לי בפיג'ו 306 מודל 2000 גיר רגיל 1.4

הוונטה הייתה ממשיכה לעבוד לפעמים חצי שעה לאחר כיבוי הרכב .

השכנים היו חושבים שהשארתי את האוטו מונע .

לבסוף התגלתה בריחת גזים קטנה מהראש מנוע לנוזל קירור .

(הרכב לא היה מתחמם מעל 90 אבל הוונטה עבדה קשה וכל הזמן )

בכל מקרה תבדוק אם נוזל הקירור תקין .

פורסם

ישנם רכבים כמו פיאט אונו האגדית בה הוונטה הייתה ממשיכה לעבוד גם אחרי כיבוי הסוויץ. ברכב הזה המצב תקין.

היות ואני בעליה של צרפתיה לשעבר (רנו מגאן 96 1.6 ידנית) יכול להגיד כי ברכב הנ"ל המאוורר היה מפסיק לעבוד עם כיבוי הסוויץ והוצאת המפתח. בפיזו מערכת קירור דומה.

לפותח השרשור כשאתה כותב מנוע חם / לא חם למה אתה מתכוון הרכב מגיע לטמפ' עבודה מסויימת וכמובן שטמפ' נוזל הקירור היא לא מקובעת ומשתנה בהתאם לאופי הנסיעה ולפאולת המאווררים.

מה זאת אומרת רכב חם מדי? עובר את ה 90 מעלות בסקלה של שעון החום?

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

אוקי, אז ככה...

קצת היסטוריה,

ידוע לי שהרכב הזה מגיע ככה מהחברה. בקיץ שעבר החלפתי את היוניט שעל הרדיאטור שמורה לוונטה להידלק - לאחד שנדלק בטמפ' נמוכה יותר (נדלק ב-89 מעלות ונכבה ב-82, לעומת המקורי שהיה נדלק ב-97 מעלות ונכבה ב-92). נראה היה שהמאוורר התקשה הרבה יותר לקרר את המנוע (בעיקר בימים חמים) כיוון שנדלק כשהמנוע כבר חם מאוד והמים רתוחים. יכול מאוד גם להיות שהיוניט היה דפוק כי נראה שנדלק בטמפ' שאפילו גבוהה מ-97. בכל מקרה הדבר פתר לי את הבעיה רק שעכשיו בגלל שגם נכבה בטמפ' נמוכה יותר, גם לאחר כיבוי המנוע ממשיך המאוורר לעבוד זמן רב (לפעמים גם מגיע ל-20 דקות ואולי גם יותר).

אטם ראש בסדר, המנוע במצב מצויין, לא מתחמם, האוטו סוחב, אין נזילות, אין סתימות, לא אוכל שמן, הטרמוסטט גם הוחלף לחדש - בקיצור הכל תקין.

המנוע כמעט ולא עובר את ה-90 מעלות (מקסימום 95 גם בימים חמים במיוחד), במיוחד לאחר החלפת היוניט, לכן גם נראה לי שאין צורך שהוונטה תעבוד אחרי כיבוי המנוע.

נראה כאילו מתכננים את המכוניות האלה שיתאימו למזג אויר אירופאי ולא לאקלים חם כמו בארץ; שמעתי על בעיות התחממות רבות במכוניות של פיג'ו, בעיקר בדגמים האלה.

שאלה נוספת, ישנם שני מאוורים לרדיאטור, האם זה נכון שאחד פועל כשהמנוע מתחמם והשני כשהמדחס נכנס לפעולה? הם לא אמורים לפעול יחדיו, נגיד כשהמנוע מתחמם??

תודה לכל העונים.

פורסם

מה שאתה חושב לגבי אופן או צורת התיכנון של הרכב תשים את זה בצד לדיון אחר.

כרגע המצב לא תקין שהמאוורר עובד 30 דקות לאחר כיבוי הרכב ! קיימת תקלה במערכת ולכן גש למוסך לתקנה ולא לעקוף אותה.

פורסם

אין לו שום תקלה, הוא החליף את היוניט חום ליונט פתיחה מוקדמת, ועכשיו, בשביל שהמאוורר יפסיק את פעולתו, חום המיים ברדיאטור צריך לרדת ב 10 מעלות נוספות. היה 92 מעלות, עכשין 82 מעלות.

תחליף יוניט לאחת בעלת פתיחה ב 60 מעלות וסגירה ב 50, המאוורר יעבוד לך שעתיים בחניה.

היה לי את הסיפור הזה באחת המכוניות הקודמות, שמו שם יוניט חום 60/80 או משהו דומה. המאוורר היה עובד שם דרך הסוויץ' אבל זה לא משנה כרגע.

הייתי מגיע לרכב, אחרי שמנוע היה כבוי במשך שעה, פותח סוויץ', המאוורר ישר היה מתחיל לעבוד.

פורסם

תקין לגמרי. ב-306 ובחלק מה-205 עם יוניט בטמפ' נמוכה מהרגיל זה יכול להמשך אפילו עשר דקות.

ברנו 4 שלי החלפתי לרדיאטור עצום של סיטרואן, עם שתי וונטות. לפיכך העליתי את הטמפ' של היוניט ל-82 והמאווררים ממשיכים לפעול 2.5 דקות בדיוק (מדוד!)

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אין לו שום תקלה, הוא החליף את היוניט חום ליונט פתיחה מוקדמת, ועכשיו, בשביל שהמאוורר יפסיק את פעולתו, חום המיים ברדיאטור צריך לרדת ב 10 מעלות נוספות. היה 92 מעלות, עכשין 82 מעלות.

תחליף יוניט לאחת בעלת פתיחה ב 60 מעלות וסגירה ב 50, המאוורר יעבוד לך שעתיים בחניה. - לא מדוייק, תלוי באיזב רכב מדובר

היה לי את הסיפור הזה באחת המכוניות הקודמות, שמו שם יוניט חום 60/80 או משהו דומה. המאוורר היה עובד שם דרך הסוויץ' אבל זה לא משנה כרגע.

הייתי מגיע לרכב, אחרי שמנוע היה כבוי במשך שעה, פותח סוויץ', המאוורר ישר היה מתחיל לעבוד.

לא משנה מה הסיבה אם זה יוניט חום שהוחלף לאחד אחר מסיבות בלתי ברורות עדיין זו תקלה שיש לטפל בהקדם.

יוניט חום צריך להיות בעל ערכים כפי שקבע הייצרן.

לא מכיר אישית את הרכב של פותח האשכול, אבל ברכבים מודרניים גם במידה ויוניט החום הינו בעל ערך נקוב כפי שהייצרן קבע, עדיין מחשב הרכב או יחידה אחרת 'סופרת זמן' כלומר במידה ואחרי X זמן המאוורר לא הפסיק את פעולתו למרות שהיוניט מדווח על טמפ' גבוהה המחשב מכבה את המאוורר.

צריכת הזרם של המאוורר היא יחסית גדולה ויכולה לנוע בין 4-8 אמפר אפילו יותר לכן עבור מצבר 'חלש' זה די קריטי שהמאוורר עובד יותר מ-10 דקות.

• תוכן חדש...