Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב דובי אז אנחנו לא מסכימים שוב לגיטימי

בעיניי היטלר היה מנהיג,הוא נפל לתקופת החושך של גרמניה לאחר המפלה במלחמת העולם הראשונה,ידע כדמגוג לסחוף אחריו אומה אירופאית מערבית לתוך מרחץ דמים,האומה הגרמנית לא היתה חבורת שבטים ברברים ולכן פה נובעת "גדולתו".

לגבי הגנרלים שלו,יש פה קורולציה של הגנרלים שלנו לא?

לפעמים מנהיג לא מקבל דיעה צבאית ופוסק אחרת,לפעמים צל"ש ולפעמים טר"ש.

פון מנשטיין היה בעד מבצע ברברוסה,גנרל גודריאן יוזם ה"בליץ קריג" היה בעד, היטלר לקח החלטה ואלמלא שגעונו לפנות לסטלינגרד העולם היה נראה אחרת.

קצת סטינו מהנושא?

עם איזה טנק היינו יוצאים לראלי? הפנצר?,הפנתר?,או השרמן? אולי הטי 34 ?:roll:

מירוצי מכוניות

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ולסיום

ניר

זו ממש לא סיבה לא לצפות במרוצים.

אף אחד לא אמור למנוע מאיתנו לעסוק או להנות ממשהו שאנחנו אוהבים, בגלל הדעות שלו, לדעתי.

לגבי מדינת ישראל - היא הייתה קמה גם ללא "השואה". היו מספיק "משוגעים" לעניין .

דובי

אני חושש שלא קראתי את ההודעה שלי עד הסוף. אני לא מאשים את ברני ומקס בחזקה בדעות אסורות, אני מאשים אותם בזה שהם הפכו את הספורט לדבר מאוד מאוד משעמם, בעיקר השנה. *זו* הסביה להפסיק לראות מרוצים.

לגבי הקמת המדינה, אפשר להתווכח עד מחר, ואני לא טוב בהסטוריה. לפי דעתי קיבלנו את מדינה הזו אך ורק בגלל האקלים הפוליטי שנוצר לאחר השואה. העולם הרגיש שהוא חייב לנו.

פורסם

למרות שבשנת 1917 ניתנה הצהרת בלפור, שסייעה לאנגלים לקבל את המנדט על ארץ ישראל, וגם הצהירה על הקמת בית לאומי ליהודים כאן, פעלו האנגלים במהלך השנים שלאחר מכן, לצמצם את תחולתה , עד כדי צמצום ממדי העליה לארץ, אפילו לאחר מלחמת העולם השנייה.

לי אין ספק שמוראות מלחמת העולם השנייה ובעיקר זוועות השואה , היוו זרז אדיר, לכינונה של מדינת ישראל.

ולכן כתבתי שיש להוסיף לשירו של אלתרמן מגש הכסף את תרומתם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=266557&highlight=%D7%9E%D7%92%D7%A9+%D7%94%D7%9B%D7%A1%D7%A3&page=2

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ניר

בזה אתה צודק. אין ספק שמאורעות השואה היוו זרז אדיר להקמת המדינה, בעיקר דרך ברה"מ וארה"ב שלאחר מלחמת העולם השנייה. כל אחת מסיבתה היא סייעה להקמת המדינה, בריטניה התעקשה כמעט עד לרגע האחרון וקיוותה אפילו שהאו"ם לפני ההצבעה המפורסמת ב-47 , יקבל אולי החלטה אחרת מזו שהמליצה ועדת אונסקו"פ .

אבל נחזור לספורט מוטורי .

האם לא הגיע הזמן שמוחות צעירים ובריאים יותר (נפשית..) יתפסו פיקוד ב-FIA בכלל ובפורמולה-1 בפרט .

ז'אן טוד למשל כנשיא ה-FIA ומיכאל שומאכר או אלאן פרוסט בפורמולה-1 , לי זה נשמע הרבה יותר טוב. לפחות מבחינה ספורטיבית. אי אפשר לקחת מברני אקלסטון את מה שעשה לקידום הספורט (ולכיס הפרטי שלו...) אבל הגיע הזמן להיפרד, זיקנתו מביישת את נעוריו.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

ז'אן טוד למשל כנשיא ה-FIA ומיכאל שומאכר או אלאן פרוסט בפורמולה-1 , לי זה נשמע הרבה יותר טוב. לפחות מבחינה ספורטיבית.

דובי

אני לא מאמין שכתבת את זה!

אלה האנשים שאתה רוצה לראות מנהלים את הספורט המוטורי?

שים רגע את פרוסט בצד, הוא ראוי, שכחת כבר למה האדונים האלה אחראים?

שומכר, אחראי למאורעות 94 ו 97, ואלה רק גולות הכותרת, זה האיש שידחף למרוצים הוגנים?

ז'אן טוד, שאחראי לאין ספור בזיונות שהביאו את הספורט לשפל המדרגה, נזכיר רק את:

1) סילברסטון 98, או 99 - שומכר מנצח את המרוץ ואז פרארי מכניסים אותו למלא את העונש שלו - לאחר שחצה את קו הסיום!

2) אוסטריה2002 - פרארי מפעילים הוראות קבוצתיות שעושות צחוק מהספורט והופכות את המשחק למכור.המנצח של מרוץ F1 זוכה לשריקות בוז.

3) אינדי 2002, הסיום הכי צמוד בהסטוריה של הספורט, שומכר ובארקילו שוב משחקים בקקי, תחת חסותו של טוד

4) אינדי 2005 ( נדמה לי), הגריד הכי עלוב בתולדות F1 - 6 מכוניות מזנקות, רק אלה שעל בריג'סטון, בגלל שפרארי העדיפו את הנקודות שלהם (הנצחון היחידי שלהם בעונה לא תחרותית), על פני ויתור שהיה מאפשר קיום אמיתי. הם הרגו את המרוץ היחידי בארצות הברית (השוק הכי גדול של פרארי...). פרארי זוכים לקריאות בוז במשך כל המרוץ.

אתה רוצה שטוד ינהל את ה FIA ?

אוי ואבוי

פורסם

אם כבר עסקנו בשואה ובקום המדינה.

בערך באותה שנה ש"נתנו" לנו את המדינה, גם ההודים קיבלו עצמאות! מעניין שבהודים לא הייתה שואה אבל הם בכל זאת זכו לשחרור מהבריטים.

לבריטים פשוט "נגמר הסוס" והם לא יכלו יותר לשלוט בכל העולם, הם שקעו במשבר כלכלי שנבע מהמלחמה. אותו משבר שהתאוששו ממנו רק אחרי שנות השמונים, בעוד שגרמניה נהינית מכספים ותמיכה רבה במטרה למתן אותם (אבסורד לא?).

בגלל זה אני אומר "נתנו" כי מה שהם עשו זה פשוט להסתלק ולהשאיר אותנו כטסט, "מממממ מעניין איך היהודים האלו יתמודדו בפעם שנייה עם נסיון השמדה...(של הערבים הפעם)?

בקיצור, כנראה שהיינו מקבלים מדינה בלי שום קשר לשואה, פשוט כי אנחנו היינו פה ומלאנו את הוואקום של האנגלים בבריחתם מן הקולוניות שלהם.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ואני טוען בתוקף שאלמלא פליטיי קדם השואה שהגיעו בשנות ה,30 הייקים לנהריה,ושארית הפליטה, מדינת ישראל אם היתה קמה היתה מושמדת.

צריך לזכור!

העולם אהד,היכה על חטא,מספיק לראות איך הצ'כים שלחו נשק לארץ (מבצע בלק),את אנשי מח"ל,אני לא מדבר מהגיגי ליבי

משפחתי מירושלים 14 דורות, אף אחד מהם לא חשב על מדינה בשנות ה30 .

המשפט: היו משוגעים לעניין, לטעמי קצת פשטני,מזל שהיתה לנו את ההפוגה הראשונה.(מלחמת השחרור).

לגבי האנגלים?

קרא טוב את ההיסטורייה ,המון נשק,מחנות,מטוסים,אשי צבא שאהדו את היישוב היהודי בארץ נשארו לעזור לנו.

האנגלים יותר ברחו מפה מאשר נטשו,האצ"ל והלח"י זינבו בבריטים כל הזמן.

גם בהודו המחתרת הסיקית,ונהרו המנהיג ירדו לחייהם של הבריטים.

תגידו, לא שאכפת לי, אבל אתם בטוחים שזה השרשור הנכון?

מירוצי מכוניות

פורסם

בריטניה הגדולה לא עזבה מקום - קולוניה אלא אם הכריחו אותה לצאת, באלימות או ביותר אלימות.

כך בהודו כך כאן כך בקניה כך בקפריסין.

הקולוניות היו מקור לרווח לאימפריה ולא נטל , לכן לא הייתה להם סיבה לצאת.

נזכור שגברת טאצ'ר שהוזכרה בראיון עם ברני פתחה במלחמה נגד ארגנטינה ב 1982 על איי פוקלנד, שעד אז , אני חושב רק ותיקי האדמירלים שלה ידעו היכן זה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ניר

כן, אלו האנשים שאני רוצה שיובילו את הספורט הזה, כי למרות הכול הם מבינים בספורט מוטורי לפחות כמוך...את ההישגים של ז'אן טוד עוד לפני תקופת פרארי אף אחד לא יכול לקחת ממנו - הוא עשה את פיז'ו למה שהם כיום.

מיכאל שומאכר - תאהב אותו או לא (ואני ממש לא אוהב אותו) הוא בהחלט דמות שיכולה למשוך כסף לספורט הזה, אמרו פה כבר לפניי שרק בעלי הון יכולים להוביל - יש לו גם וגם .

ומבחינה היסטורית

המדינה הייתה מוקמת בכל מקרה ולו רק מהסיבה הפשוטה שכבר אנשי העליות הראשונות בנו את הארץ למטרה הזו. נכון, הם ראו מדינה אחרת מול עיניהם אבל הרעיון הוא אותו רעיון ואפילו ידידנו המזוקן חלם על זה. השואה למעשה במובן מסויים אולי עיכבה ואולי סייעה, הכול תלוי מנקודת מבט .

אבל איך אחרי שגירשנו את הבריטים מכאן - לא לקחנו מהם את התרבות המוטורית שלהם ?

ידוע שהיו פה אירועים מוטוריים של הצבא הבריטי - בעיקר עניין של שליטה ברכב, יענו ג'ימקאנה - אז למה זה לא נשאר ?

דובי

פורסם
ניר

כן, אלו האנשים שאני רוצה שיובילו את הספורט הזה, כי למרות הכול הם מבינים בספורט מוטורי לפחות כמוך...את ההישגים של ז'אן טוד עוד לפני תקופת פרארי אף אחד לא יכול לקחת ממנו - הוא עשה את פיז'ו למה שהם כיום.

מיכאל שומאכר - תאהב אותו או לא (ואני ממש לא אוהב אותו) הוא בהחלט דמות שיכולה למשוך כסף לספורט הזה, אמרו פה כבר לפניי שרק בעלי הון יכולים להוביל - יש לו גם וגם .

דובי

דובי, לפעמים אתה כותב דברים כאלה לא קשורים, שאני משתגע :shock:

נשיא ה FIA לא נבחר (רק על סמך) ידע בספורט מוטורי, או הבנה בספורט. מה זה פה - מחפשים את המטמון? יש עוד הרבה אנשים שמבינים בספורט מוטורי ולא מתאימים לתפקיד.

אתה אומר שז'אן טוד מתאים בגלל העשיה? אני אומר לך שכל השרשור הזה התחיל בגלל שברני הזכיר את "העשייה" של היטלר. ודי לחכימא ברמיזה.

פורסם

ניר

אל תעשה השוואות.

אני, כאחד שחוץ מלכתוב על ספורט מוטורי גם עוסק בו באופן פעיל, טוען שמי שצריך להיות אחראי על התאחדות הספורט העולמית חייב להיות בעל רקע בספורט מוטורי .

מקס מוזלי, עד כמה שאני יודע התחרה והגיע עד פורמולה-2 , בימים שעוד נחשבה משהו.

ברני אקלסטון היה בעליה של קבוצת ברבהאם לפני שעבר לפוליטיקה .

נראה לי ששני אלו כן עסקו ותרמו לספורט לפני שהפכו לפוליטיקאים, אז מה לא קשור ?

תפסיק לחפש ולהתווכח כל הזמן ותחפש את ההבנה וההיגיון שבדברים .

דובי

פורסם

כן היו הרבה דברים טובים במנדט, כמובן שהיו גם דברים לא טובים

אפילו קזינו בבת גלים

לך לתחנת הרכבת חיפה מזרח - ללא חיפאים נא להצטייד בדרכון , תראה 15 מסילות ברזל מקבילות.

לך לתחנת רכבת לוד - יש להצטייד באפוד קרמי , תראה 15 מסילות ברזל מקבילות.

עוצמה של אימפריה שישראל שימשה כצומת מרכזי בה.

היו להם מחסנים באזור הקריות מאופק לאופק עד היום השטח קרוי אדמירליטי.

בית הזיקוק נמל חיפה צינור נפט מעירק לחיפה. דואר חילקו פעמיים ביום.

הפקידות הייתה CIVIL SERVANT - משרת ציבור.

היום קוראים לזה עובד ציבור ופירושו שהפקיד עובד על הציבור.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...