Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכרים בחנויות שמנים איכותיים "שמן למנוע דיזל" ו-"שמן למנוע בנזין", שניהם 10-40 חצי סינטטי.

יש הבדל? (במחיר ההבדל גדול)

היכן שבטוח, כדאי, וסביר לנהוג מהר - הזהר!

שם השוטר מחכה...

פורסם

לא כל כך הבנתי את השאלה, אבל אלה הן שתי קטגוריות שונות, S לבנזין ו-C לדיזל. להסביר את ההבדל בין מנוע בנזין לדיזל? חפש תשובות במנוע חיפוש.

אהרון נחשוני, קצין בטיחות תעבורה (מ.ר. 88374)

פורסם

אני שואל מה ההבדל העקרוני בין השמנים. שניהם בעלי צמיגות זהה לכאורה, סינטטים וכו'. אז למה מבדילים בינהם?

שם השוטר מחכה...

פורסם

לעיתים קרובות מאוד אני רואה על מיכלי שמן כמה ספציפיקציות, אחת לדיזל, אחת לבנזין ולפעמים לפי יצרן כלשהו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

עיקר ההסברים שמצאתי באינטרטט הם כלליים בסגנון : "שמן לדיזל יודע להתנהג יותר טוב עם הפיוח (איזה פיוח יש בשמן לעזאזל??), ועם סולר מדולל (שוב - מה הקשר?) ועם טמפרטורות נמוכות שמנוע דיזל לא אוהב (את זה אני מבין, אבל לא אפליקטיבי לארצינו החמה)"

גם כן אומרים באתר כזה או אחר שיש עניין לאופי השימון, כמה זמן יורד מהחלקים שהוא משמן וכו'. אני רוצה להבין את ההבדל הטכני בינהם. מה "טכנית" קורה במנוע בשמן S ומה ב-C ?

קראתי את howstuffworks והבנתי שלדיזל הוא "כבד" יותר ו"פחות מתאדה מתחת לטמפ' רתיחה של מים" אבל לא מבין למה זה טוב (שמן קרוסין)

שם השוטר מחכה...

• תוכן חדש...