Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

לעניין גופו, קראתי בפורום מספר שרשורים, והבנתי שכשעסקינן ברכבים ישנים (בני 5 ומעלה בהכללה גסה), אז יש חשיבות מכרעת לאופן הטיפול לו זכה האקסמפלר הספציפי. כלומר אפשר ששני רכבים מאותו השנתון יהיו במצבים שונים בצורה דרסטית מבחינה מכנית. מכאן צומחים פערי המחיר בין רכבים שכביכול זההים מבחינת הנתונים על הנייר. כלומר, ככל שמתקדמים בשנתון, חשיבותו של מחיר המחירון(שמשקלל ק"מ,יד,בעלות) כנק' מוצא למו"מ מאבד ממשקלו לטובת מצבו הספציפי של הרכב המדובר. נשמע לי הגיוני באופן אישי.

בדיקה חפוזה בלוח יד 2 של רכבים ידניים מהשנתונים 00-03 תומכת במסקנה זו. הרי ישנם רכבים שמוצעים ב 90% ממחירון לוי יצחק(ואף פחות), ויש רכבים שמוצעים ב 105% ואף 110% ממחירון לוי יצחק.

* כמובן בהנחה שאף אחד מהם לא מסתיר פגיעות שלדה או הפתעות אחרות שלא מוזכרות במודעה(או מנוע טורבו מוסווה).

---

וכאן מגיעה השאלה הספציפית: כאשר רכב כבן 5-7 מגיע עם ממוצע של 22K ק"מ לשנה ויד 3, האם זה לא אמור להוריד את מחירו של הרכב, אפילו שהוא שמור ומטופל כשורה(בהתאם לתיאוריה שהצגתי דלעיל)? פשוט כבר נתקלתי ב-2 מוכרים שלא היו מוכנים להוריד על זה מחיר. בעוד לפי הבנתי זה די פשוט: כאשר אני ארצה למכור את הרכב, את הקונה לא יעניין כח המיקוח שלי בעסקה הנוכחית, והוא בהכרח ירצה להוריד על זה מחיר(ולדעתי בצדק), מכאן יוצא שאפסיד יותר מירידת ערך טבעית. אני באופן אישי רואה משהו מאוד לא בריא בכך שרכב בן 5-7 עבר 3-4 ידיים.

שורה תחתונה: במידה והרכב במצב כללי טוב, האם הגיוני לא להוריד מחיר על ממוצע שנתי של 22K ק"ם לרכב כבן 5-7 שנים ושהינו 3?

תודה מראש, וחג שמח !

פורסם

שלום,

1 אני שמח שהודעתך עברה סלקציה!...

2 22k לשנה זה לא "מטורף".

3 אדם ממוצע מחליף רכב כל שנתיים בערך.

4 אם הרכב מטופל היטב ומתועד ,שני הסעיפים הקודמים לא קריטיים גם אם הנתונים היו גבוהים יותר.

5 יש מחירון- זכותו של המוכר לנקוב במחיר גבוה יותר (אפילו אם סתם בא לו) ,וזו זכות הקונה לא להתקשר או לקנות.

6 בעיניי הרבה אנשים רכב בן 5-7 לא נחשב ישן.

אני מקווה שהבנתי כוונתך ותשובותיי הגיוניות.

חג שמח!

Gn'f'R

פורסם

וכאן מגיעה השאלה הספציפית: כאשר רכב כבן 5-7 מגיע עם ממוצע של 22K ק"מ לשנה ויד 3, האם זה לא אמור להוריד את מחירו של הרכב, אפילו שהוא שמור ומטופל כשורה(בהתאם לתיאוריה שהצגתי דלעיל)? פשוט כבר נתקלתי ב-2 מוכרים שלא היו מוכנים להוריד על זה מחיר. בעוד לפי הבנתי זה די פשוט: כאשר אני ארצה למכור את הרכב, את הקונה לא יעניין כח המיקוח שלי בעסקה הנוכחית, והוא בהכרח ירצה להוריד על זה מחיר(ולדעתי בצדק), מכאן יוצא שאפסיד יותר מירידת ערך טבעית. אני באופן אישי רואה משהו מאוד לא בריא בכך שרכב בן 5-7 עבר 3-4 ידיים.

כשאתה תרצה למכור את הרכב הוא כבר לא יהיה בן 5-7 אלא יותר בכיוון 7-9, ואז הסיכוי שלקונה פוטנציאלי 3-4 ידיים יראו סבירות גדול יותר.

באופן כללי, עניין המיקוח תלוי מאוד ומשתנה מרכב לרכב. אם מדובר ברכב פופלארי מאוד ששוק המשומשות מוצף ממנו אז סביר מאוד להניח שליד הגבוהה תיהיה משמעות מסחרית והמחיר ירד בהתאם, שהרי אפשר למצוא די בקלות רכב דומה עם פחות בעלים קודמים. אבל כשמגיעים לדבר על רכבים שמבוקשים בשוק המשומשות זה לא תמיד כך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...