Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6371 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ב220 ק"מ המנוע נמצא נניח על 7200 סל"ד.

אז לפי מה שאתם אומרים,זה בריא למנוע לבלום את הרכב ב7200 סל"ד.

זה מה שאני מבין מהשרשור הזה?

DSCF901111111105_resize1.jpg
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לפחות בחיים לא יגיע למצב שאני מושך מעל 7000 סל"ד ומגיע לניתוק הצתה, לא אחד שמחפש לקרוע את הרכב.

:evil:LEON CUPRA 2011 ,GIAC STAGE 1

פורסם
ב220 ק"מ המנוע נמצא נניח על 7200 סל"ד.

אז לפי מה שאתם אומרים,זה בריא למנוע לבלום את הרכב ב7200 סל"ד.

זה מה שאני מבין מהשרשור הזה?

יש גם דוושת ברקס, אתה יודע...

פורסם

וגם לא יזיק לעזוב את דוושת התאוצה מידי פעם.

בקיצור (אני מרגיש כמו מורה לנהיגה), רוצה להאט?

1. עזוב את דוושת התאוצה.

2. לחץ על דוושת הבלם בהתאם לצורך.

3. לעולם לא להוציא לניוטרל תוך כדי נהיגה.

דרך צלחה ואם מותר לי, לאור הרכב שאתה נוהג בו ולאור השאלה הנשאלת, קח את האוטו ולך להנות איתו בקורס נהיגה מתקדמת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני מקווה שאתם (אלו ששאלו) לא באמת רציניים ומתכוונים לכך שאתם מוציאים לניוטרל במהירות כלשהיא - וזה לא משנה אם זה 200 קמ"ש או 80 קמ"ש.

מישהו מכם ראה במירוצים שמוציאים לניוטרל בסוף הישורת ?

ובקיצור, בסל"ד נמוך כל המערכות מתפקדות פחות טוב = מערכת הבילום (אם תצטרכו בטעות לבלום בחוזקה?), מערכת ההגה (אם תצטרכו לפנות בטעות ?) וכך הלאה !

ברכב שלכם יש תמיד עוד הילוך או פחות הילוך ודוושה אמצעית שנקראת (אני חושב) ברקס - תשתמשו בכל האופציות.

רק אל תוציאו לניוטרל (שיעזור לי אלוהים ושאני לא אפגוש אתכם בכביש).

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם

עלויות הרפידות זולות יותר ממכלולי מנוע וגיר.

אסור להוציא לניטרל בנסיעה ע"פ חוק

עשו ברפידות שימוש.

אם אתם חייבים השתמשו בבלימת מנוע

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני דווקא חולק עליכם.

(אני מדבר על החזקת הקלאץ לחוץ, לא הכנסה לניוטרל).

המנוע עלול להכבות? נשמע לי נדיר מאוד אבל אם קרה הוצאת הקלאץ תניע אותו בחלקיק שניה ותספק יכולות היגוי ובלימה מחדש.

צריכת דלק תעלה? סל"ד גבוה של נסיעה ב 200 קמ"ש יוצר בלימת מנוע גדולה שמורידה מהר את המהירות של הרכב, כך שכמה שניות אחר כך הרכב חוזר למהירות נורמלית ודורש שוב גז. לעומת זאת בניוטרל אמנם היתה מוזרקת כמות זעירה של דלק, אבל הגלישה היתה נמשכת הרבה זמן והנהג היה מרוויח עוד כמה מאות מטרים שבו אין צורך בגז.

חסר שימון לטורבו? אני לא ידען בנושא הזה, אבל תרשו לי להביע ספק אם זו בעיה. הרי בסל"ד סרק (קלאץ לחוץ) הטורבו עם הציר שלו מסתובב במהירות של אולי מאית מאשר רגע קודם לכן (בזמן ה"לחיצה") ויש מצב שמעט השימון שמגיע אליו מספיק לו.

לגבי חום מנוע, לדעתי אם מערכת הקירור תקינה הרי המנוע לא צבר חום בזמן ההאצה ל200 ועכשיו כשהוא מסתובב לאט בסלד סרק הוא בוודאי לא יתחמם.

פורסם

לא נתת את דעתך על המשמעות הדינמית של נסיעה ללא כח מנוע (קלאץ' לחוץ או ניוטרל). לא סתם נאסר בחוק לנסוע בצורה זו (לא תאמין, אבל מאחורי רוב תקנות התעבורה (אלא אם נוסחו ע"י חה"כ טרדן) יש הגיון אמיתי.

פורסם
לא נתת את דעתך על המשמעות הדינמית של נסיעה ללא כח מנוע (קלאץ' לחוץ או ניוטרל). .

מבחינתי אין שום בעיה לנסוע בלי להאיץ בעזרת כו המנוע או בלי לבלום בעזרת כו המנוע.

כמובן, אם תצטרך להאיץ אתה יכול להוציא את הקלאץ ולתת גז. המנוע מיד קופץ חזרה לטורים גבוהים.

אני גם לא חושב שהדרך הנכונה להתחמק מסכנה היא עם גז, לפחות במקרה הבא:

נהג כלשהו נוסע ב 206 שלו או בפולו 1.4 ידנית שלו במהירות 100 בכביש הראשי בהילוך חמישי.

אם יצטרך להאיץ פתאום כדי להתחמק מסכנה (למשל, מישהו שנוסע לצדו ומתחיל לעבור נתיב ממש עליו בלי לשים לב) הוא יאיץ מאוד מאוד לאט, בקצב של בערך 2 קמ"ש בשניה. ככה שיקח לו כמה שניות (ארוכות כנצח במצבי חירום) כדי לעבור להיות קדימה יותר יחסית לרכב שלצדו. לעומת זאת אם היה לוחץ על הבלם, אפילו בניוטרל, היה יכול להוריד ממהירותו אפילו 30 קמ"ש בשניה אחת, ומיד למקם את עצמו מאחורה יותר יחסית לרכב שלצדו.

בכלל, לגבי רכב שנוסע 200, או אפילו אם האט כבר ל 150, אני לא הרבה סיכוי שיצטרך פתאום המון כוח זמין, בוודאי אם הוא לבד בכביש. ואם הוא עוסק בזגזוגים אגרסיבים בין מכוניות, אז כמובן שאמליץ לו להשאר בהילוך משולב, ואפילו להוריד לרביעי.

פורסם

התגובות שלך (נהג רגוע) נעות בין חוסר הבנה לחוסר הגיון, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, יש כאן מבוגר אחראי?

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם
התגובות שלך (נהג רגוע) נעות בין חוסר הבנה לחוסר הגיון, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל, יש כאן מבוגר אחראי?

אני סולח לך על ההתנשאות, אבל תסביר למה חוסר הגיון והבנה.

פורסם

למרבית הנהגים, יחלפו לפחות חמש שניות עד שהם יבינו למה ההגה נעשה פתאום כבד ולמה מנורת חוסר הטעינה דולקת לפתע, ואני בטוח שחלק גדול ינסה להניע בעזרת המפתח (יכול להיות מעניין).

לגבי הקרור והשימון- יש הבדל בין נסיעה רגילה ורגועה שבמהלכה הסל"ד משתנה בזמן העברת הילוכים ועמידה ברמזור.

לבין נסיעה מאומצת וממושכת שבמהלכה מצטבר חום וגם אם השעון חום בנורמל עדיין ישנם מכלולים שצברו חום וזקוקים לתפוקה גבוהה של קרור.

זה כמו לבקש ממישהו שרץ מס' קילומטרים לעמוד ולנשום בקצב של אדם עומד, למה הוא צריך לנשום כ"כ הרבה? הרי הוא כבר לא רץ.

אתה מוזמן לפתוח את מכסה המנוע באיביזה מיד לאחר נסיעה שכזו (בשעות החשכה)ולראות את סעפת הפליטה והטורבו בצבעי עגבנייה.

הנזק לא חייב להיות מיידי ,זה יותר נזק מצטבר.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

בכלל, לגבי רכב שנוסע 200, או אפילו אם האט כבר ל 150,

אני לא הרבה סיכוי שיצטרך פתאום המון כוח זמין, בוודאי אם הוא לבד בכביש.

אתה לא צריך הרבה סיכוי.

מספיקה רק פעם אחת.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נהג רגוע,

תעלה לכאן את האיש שלימד אותך את השטויות האלו - מעניין אותי לשמוע את דעתו.

ולכל אלו שחושבים כמוך (ולא אני לא מתנשא), קבלו זו כעובדה - בלי הסברים ובלי נעליים.

כמו ש - 2+2 תמיד יהיה = 4, כך תמיד, כל פעם, כל הזמן ולאורך כל חייכם, בלימת מנוע ע"י הוצאת לניוטרל (או קלאץ') = סכנה גדולה !

ושוב אני אומר, אני מקווה לא לפגוש אף אחד מכם בכבישים :-(

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

• תוכן חדש...