Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
קורקינט- קורקינט, אבל הדאף הקטנה כזאת (הדגם הקודם, 45 אני חושב) הייתה משאית הראשונה, שממש נהגתי עליה- נסעתי איתה בכל המושב, הכנסתי אותה למחסן ועוד. ומאד נהנתי. דווקא אחרי, שלקחתי דאף כמו שלך- אמרתי לעצמי, שהישנה הרבה יותר ידידותית בעיניי!:-D

נתמזל מזלך - אני ביליתי מיילים רבים מאחורי ההגה של לילנד T44 Roadrunner (שממנה פותח הדאף) - אם יש דבר שהמשאית הזו לא הייתה זה "roadrunner" - המנוע היה בעצם ה 400 הישן כמו בקליידסדייל שלך, היו לה 5 הילוכים ו...זהו. בפנים הרעש היה בערך בשניים וחצי דציבלים פחות מקליידסדייל בולדוג (זו הקידמה) ואיך 140 סוסים משכו 10 טון אתה יכול לנחש (רמז: לא כמו בתמונה).

lcvtrucks_19.jpg

דאף כמובן שיפרו את המודל בצורה משמעותית ביותר....

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גיא התחיבתי אז קבל,לפי האינפורמציה שנמסרה לי הB81 הזה היה שייך לחברה לעבודות עפר בשם "החופר" שהיו בבעלותה שני נגררים להובלת ציוד כבד באותם ימים הם רכשו את הרכב הזה 6X6 היות והיו מגיעים לאזורים שהגישה אליהם היתה בעיתית.באשר לצה"ל ,לא היו מאקים כאלה ובאותם ימים (1967)הרכב בתצורת גורר תומך היו דיימונד טי שהוסב לנסיון 2 קונטרקטורים שהיוו את אביי הטיפוס לגוררים שהחלו לשרת ב68/69 .בנוסף היו מספר לא ידוע של דודג"ים עם עגלות תדלוק בחיל האוויר.

תודה רבה לך ולסא"ל מילנר על המידע. הדודג"ים אני מניח היו סדרת C ?

בברכה,

גיא

פורסם

בברכה,

גיא

גיא אם הכוונה לסדרת C בדומה לדודגים שהיו לנו בחחי אז לא, בחיל האויר ,אם אני לא טועה, היו דבל בקקאקס כאשר החזית היתה מאוד דומה לדודג"ים שהיו דור אחד לפני הD400 אם אתה מבין למה כוונתי? האם זכור לך מימי חדרה היפים האם לאנצילביץ היה אוטוקר?הכוונה היא לשנת 70-71 השאלה לגבי אוטוקר מודל 62-64 שנרכש ממפעלי תובלה אשר וותיקי הדור ההוא לא יכולים לתת תשובות מפעת הגיל (זכרון חלש) או דרכו של עולם (שוכני עפר) רוני

פורסם
גיא אם הכוונה לסדרת C בדומה לדודגים שהיו לנו בחחי אז לא, בחיל האויר ,אם אני לא טועה, היו דבל בקקאקס כאשר החזית היתה מאוד דומה לדודג"ים שהיו דור אחד לפני הD400 אם אתה מבין למה כוונתי? האם זכור לך מימי חדרה היפים האם לאנצילביץ היה אוטוקר?הכוונה היא לשנת 70-71 השאלה לגבי אוטוקר מודל 62-64 שנרכש ממפעלי תובלה אשר וותיקי הדור ההוא לא יכולים לתת תשובות מפעת הגיל (זכרון חלש) או דרכו של עולם (שוכני עפר) רוני

לרוני שלום,

בקשר לדודג', אני יודע למה כוונתך – בכניסה לחדרה (בכביש הישן, במבט דרומה, צד ימין) היה איזה 300 מטר לפני גשר הרכבת מוסך קטן לטרקטורים שעבדתי אצלו בחופש הגדול פעם. היה לו דודג' דומה (ראה תמונה (מהרשת) – לא חושב שהיה הבדל ענק בין הפרגו לדודג') של ח"הא לפירוק, 6X4 עם מנוע בנזין v8 (אך לא סוס – זו היתה "סתם" מיכלית).... גם מנוע Rootes TS3 בעל בוכנות נגדיות (כמו שהיה במשאיות קומר) היה זרוק אצלו.

501px-Fargo_D-700_1959.jpg

איני זוכר שהיה לאנילביץ אוטוקאר – זכור לי רק הביבר שהיה כמדומני 6X2 ועם גיר וילסון, וכן הסופר וויט שהוסב למנוף. היחיד שאולי ידע הוא שי אבל אין לי קשר עימו כבר שנים רבות...

אגב, לאחים אלקלעי מחדרה היתה מסגריה ממול מוסך הטרקטורים הנ"ל וגם אצלם היה וויט מוסב למנוף ו... GMC 1955 עם חרטום קצר שממנו היו מעט מאוד בארץ.

הכל נעלם בתהום הנשיה.

בברכה

גיא

פורסם

משאית דודג' , דיי ארוכה ( לכן אני מהמהר על 400 ) חונה עם שלט על החלון על כביש אזור .

הערב ראיתי אותה עומדת מול אחד המגרשים ומאוחר יותר מישהו שטף אותה בתחנת דלק.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

נכון, מדובר באותה המשאית "פליטת" תעשיה האווירית, שאכן במצב מצויין- אבל דורשים עבורה סכום לא הגיוני של....60 אלף ש"ח! לפחות, זה מה שדרשו, כשהיא עמדה אצל הסוחר אחר באותה דרך אזור, עכשיו אני לא יודע, אבל מניח, שלא הרבה פחות, אם בכלל...:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
לרוני שלום,

בקשר לדודג', אני יודע למה כוונתך – בכניסה לחדרה (בכביש הישן, במבט דרומה, צד ימין) היה איזה 300 מטר לפני גשר הרכבת מוסך קטן לטרקטורים שעבדתי אצלו בחופש הגדול פעם. היה לו דודג' דומה (ראה תמונה (מהרשת) – לא חושב שהיה הבדל ענק בין הפרגו לדודג') של ח"הא לפירוק, 6X4 עם מנוע בנזין v8 (אך לא סוס – זו היתה "סתם" מיכלית).... גם מנוע Rootes TS3 בעל בוכנות נגדיות (כמו שהיה במשאיות קומר) היה זרוק אצלו.

501px-Fargo_D-700_1959.jpg

איני זוכר שהיה לאנילביץ אוטוקאר – זכור לי רק הביבר שהיה כמדומני 6X2 ועם גיר וילסון, וכן הסופר וויט שהוסב למנוף. היחיד שאולי ידע הוא שי אבל אין לי קשר עימו כבר שנים רבות...

אגב, לאחים אלקלעי מחדרה היתה מסגריה ממול מוסך הטרקטורים הנ"ל וגם אצלם היה וויט מוסב למנוף ו... GMC 1955 עם חרטום קצר שממנו היו מעט מאוד בארץ.

הכל נעלם בתהום הנשיה.

בברכה

גיא

גיא לאנצילביץ היו כמה לילנדים בין היתר גם סוס 4X2 להובלת ברזל ארוך כאשר לפעמים היו מניחים אמבטיה מאולתרת להובלת גלילי ברזל מקרית הפלדה על הנגרר

פורסם
נתמזל מזלך - אני ביליתי מיילים רבים מאחורי ההגה של לילנד T44 Roadrunner (שממנה פותח הדאף) - אם יש דבר שהמשאית הזו לא הייתה זה "roadrunner" - המנוע היה בעצם ה 400 הישן כמו בקליידסדייל שלך, היו לה 5 הילוכים ו...זהו. בפנים הרעש היה בערך בשניים וחצי דציבלים פחות מקליידסדייל בולדוג (זו הקידמה) ואיך 140 סוסים משכו 10 טון אתה יכול לנחש (רמז: לא כמו בתמונה).

lcvtrucks_19.jpg

דאף כמובן שיפרו את המודל בצורה משמעותית ביותר....

טוב, לא ממש ניסיתי לעשות איתו רייסים- אבל האוטו לטעמי מאד ידידותי (וזה עוד מבחינת מישהו, שלפני זה רק הזיז משאית שתי מטר קדימה ואחורה!)! ולא זכור לי רעש חזק במיוחד- ואגב, אני מת על הצליל של הצ'יפטיין שלי, שבאמת די מרעיש, יש לציין!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בברכה,

גיא

גיא אני לא סגור לגמרי על הדודגים שהיו בחיל האויר אבל יש לי הרגשה שהם היו מהדגם שאנו מכנים Q וזה מודל אחד לפני הדגם שהבאת תמונה שלו .אני מנסה לברר עם אנשים ששרתו בחייל בשנות ה50-60 הבעיה שלא כל אחד מכיר את ההבדלים ואצלי הם זכורים כתמונת מצב כשהיתי בביקור עם אבי בשרות מילואים שלו בתחילת שנות ה60 ואז היתי ילד כך שהנושא לא חד משמעי.רוני

פורסם
גיא אני לא סגור לגמרי על הדודגים שהיו בחיל האויר אבל יש לי הרגשה שהם היו מהדגם שאנו מכנים Q וזה מודל אחד לפני הדגם שהבאת תמונה שלו .אני מנסה לברר עם אנשים ששרתו בחייל בשנות ה50-60 הבעיה שלא כל אחד מכיר את ההבדלים ואצלי הם זכורים כתמונת מצב כשהיתי בביקור עם אבי בשרות מילואים שלו בתחילת שנות ה60 ואז היתי ילד כך שהנושא לא חד משמעי.רוני

7-1.gif

Like these? (B-Series on the left, C-Series on the right) or

8-1.gif

This? Basic shape was very similar to the heavier trucks. Pics from the internet. T

פורסם

איזה מגניב זה- הסמיטריילרים משנות ה-30!8) אגב, הובלות "לגמרי בהתאם לנוהלי הבטיחות של היום"!:lol::twisted::-):wink:

פורסם

Trucks are: 1. White 920s (?) 2. Scammells (the ones with the the big baloon tires) 3. Marmon-Herrington with Hercules diesel (the road train), same model as the Nairn Brothers trailer bus that . used to run from Damascus to Bagdad. The one in the attachment is a Mack NR, some Kibbutz. T

פורסם

מסתבר, שיש גם כזה פורד 9000!:shock: כאלה בטח לא היו בארץ, אני לא טוע?:roll:

אפרופו זה- תגידו, יש בכלל אפשרות לעשות רוורס על ה"רכבת כביש" כזאת, או שהן נוסעות רק קדימה, ובשביל תמרונים מפרקים את ה"קרונות"?

CL-9000.jpg

פורסם
מסתבר, שיש גם כזה פורד 9000!:shock: כאלה בטח לא היו בארץ, אני לא טוע?:roll:

אפרופו זה- תגידו, יש בכלל אפשרות לעשות רוורס על ה"רכבת כביש" כזאת, או שהן נוסעות רק קדימה, ובשביל תמרונים מפרקים את ה"קרונות"?

ארקדי כמובן שאפשר לעשות איתם רוורס...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...