Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש למישהו מושג איך /איפה יש תוכנה לחישוב של נגדים קבלים סלילים, עמ"נ לבנות קרוס פאסיבי ומתחשב גם בהתנגדות האלמנטים.

אשמח לתגובות מאנשים עם ניסיון או שמכירים אתרים שבהם מוסבר על זה.

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

אני מאמין שאני אסתפק בדרגה שנייה.

הרעיון הוא לבנות קרוס לרמקול ביתי. יותר נכון של רכב שעובר לבית. כרגע יש לי טווטר MT3 מיד של JAMO/מידבאס של מורל פולס.

ווופר שישלים את הנמוכים 8' של JAMO.

עכשיו על הוופר אין לי נתונים לכן אני אצור לו נפח תיבה כמו של התיבה שהוא יושב בה עכשיו. שהיא פתוחה 70L

אני לא יודע אם להשתמש במיד של הJAMO ורק טוויטר MT3 או גם לשלב את המיד של הפולס. כי בתכלס המיד של הפולס נשמע טוב מאוד בתיבות בבית כרגע. אבל הוא בהחלט צריך דחיפה בנמוכים חזקה.

למישהו יש דיעה.

הרמקולים של JAMO הם מדגם STUDIO 180

אמיר

פורסם

תוכנה טובה לתכנון קרוסים היא X-over pro. אני לא אגיד לך מאיפה ניתן להשיג אותה, אבל אפשר :wink:

התוכנה מסובכת למדי, אבל עם קצת ניסיון והבנה בסיסית באלקטרוניקה אפשר להבין את מערכי הכוחות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברוב הקרוסים שניתן למצוא בשוק החיתוך בין הטוויטר למידבאס הוא בדרך כלל 6DB ורק בסטים הטובים יותר אתה תמצא חיתוכים של 12DB.

בסטים שלושה חלקים הסיפור קצת יותר מסובך כי יש לך רכיב נוסף שמתמחה בתחום הבאס וזה הוופר.

ברגע שאתה מתעסק עם באס, בגלל שתחום התדר ואורך הגל הם ארוכים - לפאזה האקוסטית (וגם החשמלית) יש חשיבות קריטית בכל הנוגע לתזמון של הרמקול.

למה אני אומר את זה?

כי בסט שלושה חלקים היפוך של הפאזה לוופר עושה הבדל עצום בנוגע לעוצמת הבאס ולתזמון שלו.

ואתה מדבר על סט שלושה חלקים - ההבדל בין 6DB ל12 יהיה מורגש, אבל ההבדל הכי שמיע יהיה בין 12 ל24 ואתה חייב לעשות את הניסוי הזה כי באחת מהשניים - הסט ישמע הרבה יותר טוב.

כמו שכבר אמרו לך - לבנות קרוס שהוא מעל דרגת חיתוך שניה כבר נהיה קשה.

לגבי המיד והטוויטר - יש טענה שאני אפילו לא יודע מאיפה היא מגיעה שחיתוכים בדרגה ראשונה גורמים לרכיבים האלה להשתלב טוב יותר אחד עם השני - ייתכן, במידה ונקודות החיתוך בטוחות מספיק בשביל לא לפגוע באלמנט.

אחרי שלקחת את כל הדברים האלה בחשבון אני גם אמליץ לך להוסיף מעגל זובל בסוף של הקרוס (זה בסה"כ נגד שמחושב בהתאם לערך הקבל שחותך את הרמקול (לפחות בדרגה ראשונה זה ככה) וגורם למגבר שמזיז את הרמקול לראות התנגדות יציבה - ההתנגדות בין המגבר לרמקול היא לא קבועה ולכן נקודת החיתוך "זזה" או יותר נכון "רוקדת" אם אין משהו שיגרום למגבר לראות התנגדות יציבה מהרמקול) באתר שניר סיפק לך אתה יכול לקרוא ולחשב רכיב שכזה.

תקרא גם קצת על L-PAD למרות שזה פחות קשור למה שאתה רוצה לעשות.

והדבר הכי חשוב שאתה צריך להבין הוא שכל סוג של קבל שאתה בוחר (אני לא מדבר על הערך) וכל סוג של סליל שאתה בוחר יגרום לרמקול להוציא צליל קצת שונה. קבל אחד יכול לגרום לרמקול להשמע רך יותר בעוד קבל אחד יכול לגרום לרמקול להשמע חד יותר וזה קשור לסוג החומר ממנו עשוי הקבל ולמהירות הפריקה שלו.

אז ככה שתדאג לקנות כמה סוגים של קבלים, וכמה דגמים מכל יצרן וכנ"ל לגבי סלילים בכדי שתוכל להתנסות קצת ולקבל גמישות יותר גבוהה בתוצאה הסופית שלך.

ההמלצה הכי חמה היא שתיגש לחנויות אלקטרוניקה ותקנה לוח חורים ותעשה לך מעגל שתוכל להחליף בו רכיבים בעזרת ג'ימפור או נעלי כבל או מפסקים.

בהצלחה

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את מתכוון למן מטריצה שכזו?

היא תעמוד בהספקים של מגבר?

אני חשבתי לקנות את הרכיבים מחנות אלקטרוניקה פה בעיר.

למישהו יש המלצה אולי לחנות שמוכרת רכיבים שמתאימים לאודיו?

אמיר

פורסם

כן אני מתכוון למטריצה.

לגבי עמידה בהספקים - זה כבר תלוי ברכיבים שאתה בוחר, עובי החוטים.

אתה יכול להוסיף אחרי הכניסה הראשית למעגל שלך פיוז (מנורת להט) שתדלוק עד להספק מסויים וברגע שההספק הזה נפרץ היא תישרף וככה אתה תדע גם בתור אינדקציה שאתה נותן יותר מידי הספק לקרוס.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
את מתכוון למן מטריצה שכזו?

היא תעמוד בהספקים של מגבר?

אני חשבתי לקנות את הרכיבים מחנות אלקטרוניקה פה בעיר.

למישהו יש המלצה אולי לחנות שמוכרת רכיבים שמתאימים לאודיו?

אמיר

מחנות אלקטרוניקה פה בעיר???

איחות לא תקבל... כל כבל שמתאים לאודיו עולה 20-50$ יחידה...

ממליץ לסרוס מוכן 3WAY או אקטיבי , אחרת תסדבך קשות...

(HU: Pioneer Dex-p90rs + deq90 (twik: DC/DC Unit & Tube preamp

Speakers: 3 way AD MM1, MM4, MM6 / Sub: JL 12W6V2-D4

Amps: Butler TD475 / Butler TD1500 / Phoenix Gold Titanium Ti 1200.1

פורסם

קבל לא איכותי! קבל של אודיו עולה 50$ נראה לי שקצת קצת נסחפנו...

על שום מה קבל עולה 170 שקל?!

לפי זה הקרוס יעלה לי יותר מ-1000 שקל, מאוד לא הגיוני.

בכל אופן מישהו יודע מאיפה להזמין? מאיפה כדאי?

פורסם

madisound או solen. אחלה אתרים עם מבחר גדול.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ואם אני מדבר על משהו מישראל?

יש לך קישור מדוייק לחלק של הקבלים?

איתמר בתוכנה שאתה נתת לי מצויין איפה צריך לחבר נגדי הספק?

אמיר

פורסם

מה זה נגד הספק?

התוכנה שהמלצתי לך עליה מעולה, יש שם הכל.

בארץ אין לי נסיון עם חנויות אלקטרוניקה. אדי (לאנוספורס) ממליץ על חנויות האלקטרוניקה הקרובות משהו לאיזור מגוריך, בשדרות הר ציון בת"א.

נסה לפנות בה"פ למרק10. בחור טוב שמבין דבר או שניים באלקטרוניקה ואני בטוח שהוא ישמח לתת לך כיוון ולנסות לעזור.

איתמר.

פורסם

נגד הספק זה נגד שנמצא הרבה פעמים בקרוסים ונופל עליו הספק, הוא גדול יותר מנגד פשוט ומוקף בקרמיקה נראה לי כדי לפזר את החום.

אמיר

• תוכן חדש...