Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בנסיעות רבות אני מעביר מ- D , להילוך N (ניוטרל) על מנת לחסוך בדלק .

גם ככה הדלק קורע אותי עם הגטס הלא חסכנית הזו .

האם צפויים נזקים לגיר או לקלאץ' בשל מעשים אלו ?

כאשר אני רוצה להאיץ אני מחזיר ל-D בערך במהירות 90 קמש , ומאיץ שוב .

מה יכול להיות הנזק הצפוי ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

קיימים רכבים שמצויין בספר הרכב שחל איסור להעביר את ידית ההילוכים תוך כדי נסיעה מDלN ולהפך, וגם בין RלN כאשר הרכב בתנועה.

בדוק בספר הרכב אם קיימת אזהרה.

פורסם

הנזק הצפוי הוא צריכת דלק מוגברת.

בניוטרל נדרש דלק כדי לשמור את המנוע פועל בסרק.

מנועים מודרניים מפסיקים את אספקת הדלק לחלוטין כאשר מורידים את הרגל מהגז ויש הילוך משולב (הגלגלים מסובבים את המנוע ולכן אין צורך לבזבז דלק לצורך זה)

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

חנרו צודק - הנזק העיקרי הוא לכיס. בצורה שבה אתה נוהג אתה מבזבז דלק יותר מהרגיל למרות הכוונות ההפוכות שלך.

פורסם

בוא רק נגיד שאתה מתבלבל וחושב שאתה נמצא בהילוך ואתה לא?

אם אתה מכניס R בזמן נסיעה קדימה, סביר להניח שתהרוס את האוטו או שתהרוג את עצמך.

אל תהשע שטויות ואם אתה לא אוהב את הצריכה, תחליך לסיריון או משהו כזה.

פורסם
הנזק הצפוי הוא צריכת דלק מוגברת.

בניוטרל נדרש דלק כדי לשמור את המנוע פועל בסרק.

מנועים מודרניים מפסיקים את אספקת הדלק לחלוטין כאשר מורידים את הרגל מהגז ויש הילוך משולב (הגלגלים מסובבים את המנוע ולכן אין צורך לבזבז דלק לצורך זה)

לא הייתי אומר שאתה מבין את התמונה המלאה כאן.

כשאתה מוריד רגל מהגז המנוע מפסיק להזרים דלק, נכון. אבל יש לך בלימת מנוע שמאיטה את הרכב ואז אתה צריך להשקיע לפחות את כל הדלק ש"חסכת" כדי לחזור למהירות הקודמת.

בניוטרל, בוודאי אם מדובר בירידה קלה שבה האוטו שומר על המהירות אפילו בניוטרל, אין איבוד מהירות וכל מה שאתה משקיע זו כמות זעירה של דלק ששומרת על המנוע מסתובב ועל המזגן שיקרר.

אני לא הייתי משחק בהעברות לניוטרל בגיר אוטומטי משיקולים של אמינות ואורך חיים. (למרות שאני לא יודע עד כמה זה מקצר את החיים).

פורסם

הנזק הצפוי הוא : צריכת דלק מוגברת, נזק לבריאות שלך מכיוון שכאשר הרכב בN קל יותר לאבד שליטה על הרכב(במיוחד בג'טס) ובמיוחד אם משהו בלתי צפוי קורא על הכביש .

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

שאלתי פעם בעל מכון לגירים אוטומטיים על דבר כזה (שילוב ניותרל תוך כדי נסיעה ) האם הוא הורס את התיבה ,הוא אמר שלא קורה שום דבר לתיבה .

פורסם

ביונדאי גטס , במהירות 110 , הסלד הוא 3000 , ואם אני מעביר לניטרל , וגולש לי עד לרמזור , מרחק קילומטר או פחות , הסלד הוא 900 .

אז אני חוסך בדלק .

אני יודע ומרגיש , שהתנהגות הכביש שונה לחלוטין בניוטרל , וקשה יותר לשלוט ברכב .

אבל שאלתי היא , האם צפוי נזק לגיר ?

או לתושבות מנוע או גיר ?

הרכב הוא מליסינג , ולא אכפת לי ממנו במיוחד , אני רק לא רוצה להתקע עם גיר דפוק באמצע הלילה .

מה יכול להיות ?

אוהבים אותך פולי.

פורסם

מכיוון שרכב מליסניג ובריאות שלו לא ממש מדאיגה אותך, אתה יכול לעעביר ל-N בזמן נסיעה. זה לא בטיחותי כפי שאמרו לך ואתה עלול לאבד שליטה. תעשה טובה, סע בכבישים שאני לא נוסע בהם במקרה כזה.

מבחינת צריכת דלק, לא רק סיבובי מנוע משפעים על הצריכה, כמו שכתב לך נהג רגוע.

מעבר לזה, סתם לידע כללי, ב-N אין שימון של ממיר הידראולי, לכן יש הגבלה למספר קילומטרים שאפשר ככה לנסוע. יש כמובן גם בלאי למערכת העברת הילוכים. לכן לא מומלץ לא רק משיקולים בטיחותיים לעביר ל-N.

בספר רכב של בימר שלי לדוגמא, רשום שבזמן נסיעה להעביר ל-N רק במקרה חירום בלבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמו שכבר נאמר כאן, אסור לשלב N בזמן תנועת הרכב.

מדובר בבטיחות, רוב המערכות מתפקדות טוב יותר בסלד מעל הסרק.

הנזק נגרם לגיר ולתושבות בעיקר, בזמן שילוב D כאשר הרכב בתנוע מהירה,

מדובר בנזק לאורך זמן, הייתי אומר בלי מוגבר, ולא נזק מיידי.

בדוק תצרוכת דלק בנסיעה רגוע, מול נסיעה עם "משחק בגיר"

לא מאמין שתגיע לתוצאות של חסכון.

שמור על לחץ אוויר תקין, אפילו מעט מעל המומלץ . הוציא כל מה שיש לך ברכב,

ואין בו שימוש כמו כלי עבודה, או מנגל , כאן יהיה לך שיפור משמעותי יותר

בהצלחה

פורסם

טוב , תודה .

אין לי בעיה להתעלל בגטס , אין בה שום דבר טוב .

לא נוחה , לא סוחבת , לא יציבה , שותה דלק כאילו אבא שלי זה יצחק תשובה .

אם מעבר לניוטרל יחסוך לי דלק , אני אעשה זאת בזהירות .

אין ברירה .

אוהבים אותך פולי.

פורסם
טוב , תודה .

אין לי בעיה להתעלל בגטס , אין בה שום דבר טוב .

לא נוחה , לא סוחבת , לא יציבה , שותה דלק כאילו אבא שלי זה יצחק תשובה .

אם מעבר לניוטרל יחסוך לי דלק , אני אעשה זאת בזהירות .

אין ברירה .

מחזיקים לך אצבעות..

אפשר שאתה הולך להתעשר מ"החיסכון" שלך, לפי דעתי חבל לבזבז את דפי הפורום על נושאים סתמים כאלה.

אולי תעשה לעצמך ברז וויסות מהצינורית דלק, כך כשאתה לא זקוק לגז תסגור את הברז?

ay-ahzakot.co.il

פורסם

אולי זה לא נאכף בצורה מחמירה, אבל יש סעיף בחוק שאוסר על נסיעה בהילוך סרק. אז בנוסף לזה שאתה מסכן את עצמך ואת הסובבים אותך, מזיק לגיר שלך וצורך יותר דלק, אתה גם עובר על החוק.

אני לא מבין גם מה הרעיון, הרכב מליסינג, ממתי מפריעה צריכת הדלק ברכבי ליסינג?

!AWDSOME

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...