Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6708 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וכמה בערך זה עולה, והאם השיפוץ יכול לשפר את האלטרנטור שיהיה באיכות של חדש ?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אם לא היתה טעינת יתר, והסטטור לא נשפף (ציפוי הלקה) , חובה החלפת מייסביםי (לבדוק שהתושבות לא שחוקות, ושהמיסבים נכנסים בלחץ לתושובות) , וסת ומיישרים מסוג איכותי מאוד בלבד חדשים בלבד!!, ולא הזבל שמסתובב. זה המינימום.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כשאלה כללית, לאו דווקוא לרכב הספציפי- דני נהוג להחליף מיישר עם כל שיפוץ? מעולם לא שמעתי על זה. אם כבר החלפת קבל נשמע יותר הגיוני. תוכל לפרט?

הגם שמיישר ווסת מקוריים יכולים לעלות בין 1000-2000 ש"ח לאלטרנטור בוש פשוט.

לגבי הלכה בסטטור, תוכל להסביר יותר למה הכוונה? אתה מדבר על הלכה של החוטים בסטטור או שהתבלבלת והתכוונת לציפוי האיפוקסי שעל הרוטור?

פורסם

דני לא התבלבל. הוא התכוון ללכה המבודדת את חוטי הסטטור שבו נוצר המתח והזרם של הטעינה ובאם יש טעינת יתר הוא מתחמם מהר ונשרף ציפוי הלכה ואח"כ נוצרים קצרים בין החוטים וכו'.

זה נכון שחלקי אלטרנטור מקוריים הנם יקרים ולכן מחליפים, בדרך כלל, חלקים תחליפיים זולים שאיכותם ירודה והתוצאה הסופית הנה אלטרנטור משופץ באיכות ירודה.

לדעתי עדיף להחליף באלטרנטור משופץ רק חלקים שהנם פגומים במקוריים או תואמים מקוריים איכותיים ולא להחליף אוטומטית גם גשר מיישרים ווסת וכך נותרים חלקים לא חדשים אבל תקינים ומקוריים שעדיפים על תחליפיים ירודים. מיסבים יש להחליף תמיד לאיכותיים ופחמים גם (לדעתי רק אם הם נשחקו ב 20% ויותר) וכן ללטש או לחרוט את טבעות נחושת מגעי הרוטור שעליהן נוצר מגע הפחמים.

כך נהגתי אני לעשות ואורך חיי אלטרנטור או מתנע ששיפצתי היה ארוך יותר משל מכלל משופץ שרכשתי ממכוני שיפוץ.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

במקרה של אלטרנטור מהסוג של לאונה, עדיף להחליף גם את הווסת וגם את המיישרים. בזמנו, הייתי אני פס שיפוץ שלהם, ערכתי את כל הנסיונות.

העניין שמאז שנים רבות שמסתובבים חלקים זבל בשוק, לפעמים עדיף לכאורה חלק איכותי משומש מחלק חדש זבל.

לא במקרה של הלאונה, יש להחליף וסת ומיישרים ,מסוג איכותי ביותר, אך להחליף, ללא פשרות באיכות.

סוג זבל יגרום לחיים קצרים של האלטרנטור המשופץ.

במקרה של חלקים מבית "בוש" , הרי שיש לפעול לפי הצעתו של רפי, להחליף רק את הדרוש החלפה, השאר בזבוז ומקור לבעיות.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אוקיי תודה על התשובות ,

אבל אף אחד לא ענה , אילו רכיבים הקיט כולל בתוכו?

פרטים בה"פ .

פורסם

יש חנויות חלפים לרכב ספציפיות שמוכרות כאלו קיטים, גם לשאר מכלולי הרכב (משאבות למינהם וכד')

פרטים בה"פ .

פורסם

בנקודה מסוימת פשוט הגעתי למצב שתמיד היה לי אלטרנטור ספייר בבגאז'.

עלה לי 100 ש"ח אחד משומש תקין, וכמה שהחזיק - החזיק.

בד"כ כל אחד כזה החזיק בממוצע שנה - יצאתי מהנחה שזה חלק מהתחזוקה השוטפת של המכונית. פשוט שרפה אלטרנטורים כאילו אין מחר.

פורסם

אני מקווה שאתה מודע לכך שמכרתי את האוטו לפני כמעט שנה 8) לשמחתי הרבה...

כל שנה אלטרנטור ותיקון גומיות ציריה - במקרה והיא תקינה ואין צורך להחליפה במשופצת אחרת.

מה לעשות, מכונית בת 20 לא יכולה לנסוע 20 אלף ק"מ בשנה. לא בא אליה בטענות גם.

פורסם

בקשר לציריות , אין מה לעשות הן מתבלות מהר, אבל האלטרנטור, זה לא תקין בכלל

אבל אם אתה שלם עם המכירה זה הכי חשוב

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...