Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סקודה טנדר 93, לאחרונה הכנסתי את הרכב שלי למוסך על מנת שיסים לתקן דברים שלא ביכולתי לתקן.

קיבלתי היום הצעת מחיר של 3353.00 שקל והיא כוללת:

1] עבודות:

א. החלפת צמיגים+כיוון זויות היגוי

ב. הח' גומיות לציריות+גומיות להגה.

ג. החלפת צינורות בלם קדמי+אחרוי.

ד. תיקון בלמים אחרויים+הח' משאבות אופן.

ה. תיקוני תאורה +רוורס.

ו. תיקוני נזילות שמן+ שטיפה.

ז. נסיעה למכון רישוי +העברת מבחן שנתי.

סה"כ: 930 שקל

2] עבודות חוץ:

א. רישוי שנתי-תשלום למכון רישוי.

ב. תיקון אגזוז אחורי.

סה"כ 270 שקל.

3] חלקים:

א. 4 יח' צמיגים של אלינאס 165/70/13A

ב. 4 יח' גומיה לציריה [אונברסלית].

ג. 2 יח' גרמושקה למסרק הגה.

ד. 2 יח' מספר רישוי לרכב.

ה. 2 יח' צינור בלם קדמי.

ו. 2 יח' צינור בלם אחורי.

ז. 2 יח' כרית בולם.

ח. 2 יח' משאבת אופן.

סה"כ 1703.20 שקל.

סה"כ כולל מע"מ 3353.00.

האם שווה לי למכור או לשמור ולתקן?

עוד שאלה מה המחירון של הרכב שלי?

עוד דבר מה אתם ממליצים לי לעשות?

תודה!!!

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

בוא נתחיל מזה שצמיגים, לוחיות רישוי אגזוז וכל מה שהוא לא מכני פר אקסלנס לא מתקנים דרך מוסך שחותך על זה קופון.

לגבי האם למכור או לתקן, הבעיה שרוב מי שיבוא לראות את האוטו (וביננו אני לא בטוח שיהיו הרבה קופצים) יוריד לך את המכנסיים על התיקונים שצריך לעשות לו, וגם ככה הרכב לא שווה יותר מדי (אתר לוי יצחק יכול לעזור לך עם מספר מדויק).

שאלה נוספת (מבחינתי היא רטורית, אתה צריך לענות עליה לעצמך) האם יש לך כסף לקנות את הרכב שיחליף את הסקודה הזה בלי לסמוך על תמורה מהטנדר הזה (לדעתי הוא לא יניב יותר מ5000 ש"ח).

פורסם

כמו שקודמי אמר, מכירת רכב כזה תתבצע רק במחירי רצפה, גם בגלל המוניטין של סקודה בשנים האלה, וגם בגלל התיקונים שיש לעשות. אם הרכב אצלך הרבה זמן ואתה מרוצה מתפקודו הכללי, ומצבו הפנימי שמור וטוב לך, תקן ושמור אותו.

תבדיל בין התקלות המכניות שהן ספציפיות לאוטו שלך לבין דברים כמו רכישת צמיגים שסביר שתצטרך לבצע לרוב הרכבים שתקנה מהשנתון הזה - במידה ותמכור את שלך ותקנה רכב אחר.

פורסם

מסכים עם שני קודמי, ומוסיף

אם אתה הולך לקנות רכב יחסית חדש (שנת 2000 וצפונה) אז תיפתר מהצרה הזו, אבל קח בחשבון שלא תקבל הרבה עליו, וגם יש לקחת בחשבון את נקיפות המצפון שלך כאשר אתה מעביר את הצרה הזו למישהו אחר.

אם אתה הולך לקנות רכב מאותו מודל - פחות או יותר - אז אתה הולך גם להשקיע בו, וכנראה לא מעט... אז תעשה את השיקולים שלך.

אני חושב שלאחר כל השיפוצים האלו (וכמובן שתקנה צמיגים אצל פנצ'ר מאעכר, ותתקן את האגזוז במכון אגזוזים בעצמך, וכו') יהיה לך בובה של אוטו.

תהנה

אני כבר לא "חדש בפורום"!!! אני "נהג חדש"!!

נהג חדש???? אני???!!! :brickwall:

לא!!!!

פורסם

אחת הבעיות הכרוניות של הפבוריט/פורמן/טנדר היא ראש המנוע.

שום דבר ברשימה לא קשור לדבר הזה.

אם הכול בסדר עם ראש המנוע (טפו טפו טפו חמסה בריבוע)

אז כל השאר הוא כאב ראש קטן.

המחיר שקיבלת סביר ואף טוב, בעיקר אם אתה רוצה

לחסוך מעצמך ריצות לצמיגאי ולמכון הרישוי. "גזירת קופון"?

ההיפך, זה כאב ראש שעולה בהרבה זמן (כסף) ועצבים (לזה אין מחיר).

במידה ותחליט למכור, לא תקבל כמעט כלום על הרכב.

תשכח מ-5,000. אולי 1,000. בשנה הזאת,

אין חשיבות למחירון, גם אם הוא קיים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כנראה לא שמתם לב, האוטו שלו לפני טסט.

בשביל להעביר טסט חייבים להחליף את כל הדברים מהרשימה.

סקודה 93 ללא טסט- מחירה כמחיר ברזל - 500 ש"ח.

שאלה של למכור או לא בכלל לא עומדת על הפרק.

השאל היא אם להחליף את כל הנ"ל, ולעשות טסט, או להשבית את הרכב עכשיו.

האמת, לפי הרשימה נראה לי, שכבר היית בטסט, ואלו הליקויים, שעליך לתקן (שום מוסך לא יציע לך להחליף לוחיות רישוי ביזמתו, והם גם לא יבדקו תאורה וכו', אם לא הגעת עם רשימת ליקוים ממכון רישוי)

פורסם

דווקא זאת נראית רשימה של מוסך שהציע לקחת את הרכב לטסט וניסה לדחוף כמה דברים משל עצמו.

אולי כדאי רק להחליף דברים גדולים, לגשת לטסט, ושם כבר יגידו מה עוד צריך להחליף.

פורסם

אם זה המצב, אז ללכת לטסט קודם, להיכשל, ולתקן אחר כך את הדברים שלא עברו טסט.

רכב מודל 93 השנה עדיין לא צריך אישור בלמים.

פורסם

רק שתדע, שגם אחרי שתתקן, לא תוכל למכור אותו ביותר מ-4000, וגם זה לא בטוח כלל. נדמה לי שהמחירון אמור להיות 3000.. ונכון הדבר שבמצבו הנוכחי הוא לא יכול להימכר. זה יכול להיות נחמד בתור רכב ראשון, ואם לא נראה שתצטרך לעבור לרכב אחר בקרוב. לי היה אותו מקרה והיה לי אותו בשנים 2003-2004, ובסוף התקופה פירקתי אותה לחלקים בעצמי. אגב יש לי עדיין 2 גלגלים עם צמיגים, שאולי יכולים לעבור טסט, אבל הגומי מעט ישן. אשמח אם זה יכול לעזור אבל רק אם הם יימצאו בטוחים מספיק עדיין.. ויש לי גם את הספר היינס לרכב הזה.

• תוכן חדש...