Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל מי שמנוי על עיתונים אחרים ו/או לא מזדמן לו לקרוא את "ידיעות אחרונות" להלן תמצית כתבה מעניינת.

היום (יום ו' 15.02.0) מופיעה כתבה גדולה למדי ורצינית למראה(הכתב: אודי עציון) במוסף "ממון" בעיתון ידיעות אחרונות(עמ' 8-9) העוסקת במחירי טיפולים לרכב וצריכת דלק.

הנתונים מעניינים ויש במקצתם כדי לחדש ו/או לחדד דברים שעלו בפורום בעבר.

כל המחירים וכו' נבדקו מול המוסכים המרכזיים של כל מותג.

ה 307 של פיג'ו וה C4 של סיטרואן(שתיהן 1.6 ליטר) יצאו הכי זולות בכל הקשור לטיפולים הנדרשים עד 120 אלף קמ': 4402 ש"ח לסיטרואן ו 4652 לחברתה הצרפתיה. היקרות ביותר היו הסובארו B3 ליטר, עם מנוע ה 1.5 ליטר, עם 11160 ש"ח והאלפא 147(2 ליטר) שמחזיקה בתמחור הגבוה ביותר של 11593 ש"ח. המגאן(1.6 ליטר), והאאודי (2 ליטר) A3 גם הן בתחום הגבוה של עלויות טיפולים.

בתחום צריכת הדלק(שנבדקה לא בפועל ולא עפ"י נתוני יצרן) הקורולה יצאה החסכונית ביותר עם 12 קמ' לליטר בפועל(בתוספת הערה שלמרות הגיר הרובוטי לא השתפרה צריכת הדלק בצורה דראסטית) ואילו האופטרה-עם מנוע מיושן- בתחתית עם 9.5 קמ' לליטר. ההונדה סיויק הוחמאה בציון העובדה שאעפ"י שמנועהּ הוא בן 1.8 ליטר צריכת הדלק שלה בפועל(11.1 קמ' לליטר) טובה(אולי משום הגיר בן 5 ההילוכים).

הפיג'ו 307, ה C4, הפוקוס והמזדה 3 "לא יזכו בצל"ש מאגודת החיסכון ומחובבי איכות הסביבה"(ציטוט מהכתבה).

בשורה התחתונה יוצא שהמיתוס "המאיים" טוען כי האירופאיות הן תמיד יקרות יותר בטיפולים איננו נכון ולראייה...המחירים.

בברכת סופ"ש נהדר ושב"ש לכולם.

דני

"נשים. אי אפשר לחיות איתן. אי אפשר לשלוח את כולן לקנדה"

(משנתו הסדורה של אל באנדי)

פורסם

חבל שבכתבות מהסוג הזה אף פעם לא עושים עבודת מחקר כמו שצריך וזורקים גיבוב של שטויות לאויר.

נתחיל בעובדות:

1. כל אדם בר דעת יודע שאין מה להחליף במגאן 1.6 או B3 1.5 חלקים או עבודות בסדר גודל של פי 3 (!!!) ממכוניות דומה של יצרן אחר... אבל במדינת ישראל, כמו שהישראלים אוהבים, רק סיסמאות וכתובות אש תופסות את עיניו של הישראלי הממוצע. זה כדאי.

2. המחירים שאודי עציון קיבל מהיבואן כנראה מדברים על טיפול 30K, טיפול 60K, טיפול 90K וטיפול 120K. סה"כ 4 טיפולים.

זה מצויין אם אתה עושה כ 30K ק"מ בשנה, אבל אם אתה נהג ממוצע שגומע בערך 15,000 ק"מ בשנה ? מה אז ?

אז יוצא שהמכוניות הללו עושות טיפול כל 30K ק"מ או שנתיים- הראשון מבינהם - כשכל טיפול 60K או 24 חודשים הוא טיפול גדול (דו שנתי) וכל טיפול 30K הוא טיפול "קטן" (שנתי). מבולבלים ? גם אנחנו :mm_tongue: :lol:

הסבר: בשורה תחתונה יוצא שאם אתה עושה 15K ק"מ בשנה ולא 30K בשנה, כל שנתיים תצטרך לעשות טיפול דו-שנתית שכולל החלפת נוזל בלמים, שמנים, מסננים וכד' - ואם מדובר ברכב אוטומטי, סביר להניח שכל 30K ק"מ זה זמן סביר גם להחלפת בלמים.

עד שתגיע ל 120K ק"מ יעברו 8 שנים שבמהלכם תעשה 4 טיפולים גדולים, פעמיים טיימינג, פעמיים (לפחות) הח' מצתים, ברקסים לפחות 3 פעמים והיד עוד נטויה.

אדם שפוי יודע שעלות כל העבודה הנ"ל לא מגרדת אפילו את ה 4500 שח אלא משהו בכיוון כפול מזה.

חבל שבעיתון לא טורחים ב-ד-י-ו-ק לספר מה מחליפים בכל פעם, כל כמה זמן עושים טיפול ומה היבואנים קובעים לעצמם להחליף שרירותית בכל טיפול... העיקר שמציגים לנו חצאי אמיתות (או חצאי שקרים, מה שתבחרו :p).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
חצאי אמיתות ? בידיעות אחרונות ?!

פופוליזם וכותרות סנסציוניות ? בידיעות אחרונות ?!??!!!!

לא יאומן :bugeyed:

:mm_tongue:

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, הצרפתים כותבים באחריות שנה או 30,000 ש"מ לטיפול.

1. היה לי C4 והטיפול הראשון אחרי שנה עם 6500 ק"מ בלבד. המוסך של החברה לא לקח אגורה, סתם בדיקה.

2. לאחות שלי יש רנו מגאן 2007, הרכב בקרוב יהיה בן שנה ויש לו רק 12,000 ק"מ. היא ביקשה הצעת מחיר מהמוסך שמסר לה סביבות 1000 ש"ח לטיפול!!!

מה אתה חושב???

פורסם
איציק, הצרפתים כותבים באחריות שנה או 30,000 ש"מ לטיפול.

1. היה לי C4 והטיפול הראשון אחרי שנה עם 6500 ק"מ בלבד. המוסך של החברה לא לקח אגורה, סתם בדיקה.

2. לאחות שלי יש רנו מגאן 2007, הרכב בקרוב יהיה בן שנה ויש לו רק 12,000 ק"מ. היא ביקשה הצעת מחיר מהמוסך שמסר לה סביבות 1000 ש"ח לטיפול!!!

מה אתה חושב???

1. זה בדיוק העניין שזה לא טיפול, זו ביקורת שהיצרן מחייב עליה והיא באה לוודא שהרכב צבר פז"מ מסויים על הכביש ואין תקלות חריגות (נזילות, רעשים, לוודא שמפלס הנוזלים תקין והכל מחוזק). שוב - לא "טיפול" אלא ב-י-ק-ו-ר-ת בלבד.

2. תלוי מה מחליפים. אם היצרן (רנו לצורך העניין) קבע שאחרי 12 חודשים צריך (סתם כדוגמא) להחליף שמן מנוע לשמן סינטטי, לשים פילטר שמן חדש, לבצע פעולות X, Y ,Z וכו' והעלות שהמוסך מתמחר את הפעולות הללו היא כ 1000 שח, אז זה בדיוק מה שדיברתי עליו בהודעה הקודמת שלי.

הרנו של אחותך לא שונה בהרבה מה-C4 שהיתה לך... הכל תלוי בשגרת טיפולים ובכפוף לכמה חודשים יש צורך לבצע טיפול (במידה ולא גמעת את המרחק המקסימלי שהיצרן מתיר בין טיפול לטיפול).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהבתי ביותר את התגובה של איציק ,קראתי בכתבה רק את הטבלה וזה הספיק לי כדי להבין שהכתבה סתמית ביותר,לא נכונה לגמרי,ובתור אחד שלא מפספס כל דבר בעולם הרכב את נכתבה הזאת לא קראתי ,היא פשוט ביזיון והכי מפריע לי שאנשים שלא מבינים ברכב כלל,מוטעים בכתבה כל כך חסרת אופי,אף רכב צרפתי לא עושה טיפול כל 30 אלף ק"מ,יש הטעיית צרכנים בכתבה ובכלל גם מהיצרנים (שאליהם אין לי טענות כי זו עבודתם),אני בטוח שאת הכתבה הוא עשה דרך הטלפון כשהיה בבית,זו כתבה שמתאימה לעיתון בית ספר ולא לעיתון מכובד,פשוט ביזיון.

פורסם

המחירים לא מדוייקים,

למשל בהשוואה של הטיפולים של הB3 ביחס לB4 שבבעלות אבי , העלויות הרבה הרבה יותר נמוכות.

למשל: טיפול 15K עלה 400 ש"ח במוסך המרכזי של סובארו !

אפילו במוסכים לא מורשים אין כיום עלויות כאלה!

כמו כן, לא הובאו כלל בחשבון עלויות תיקונים שיהיו גבוהים ותכופים הרבה יותר אצל מובילות הטבלה : C4 ו307,

דבר שיהפוך את הקערה על פיה.

עדיף לדעתי לא לפרסם כזה מאמר, מאשר להראות תמונה חלקית,מעוותת ולא מפורטת

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

בידיעות ובמגזין אוטו מבליטים יותר מדי את ה- C4. הרכב אכן מפנק אבל בעייתי ועם תקלות בגיר.

תמיד יש אינטריסים חבויים...

• תוכן חדש...