Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6752 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו נתקל בבעיה כזו? מדובר בבלמי תוף אחוריים, הרכב מתוחזק בעיקרון (לפני טסט מורידים גלגלים ובודקים), אנחנו גרים בצפון הקר למדי וכשמתחילים לנסוע בבוקר נגיעה בדוושת הבלם נועלת גלגל אחורי ימני. אחרי כמה בלימות (או נסיעה קצרה עם בלם יד משוך מעט) התופעה נעלמת לחלוטין.

אני זוכר שהגעתי בזמנו למוסכים עם רנו אקספרס וקנגואים בהן הגלגלים האחוריים היו ננעלים בבלימות ראשונות בחורף. המסוכים, כך זה נראה, לא חשבו שזו בעיה ולא ידעו להציע פיתרון!

תודה,

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

יש להתייחס ברצינות לתקלה הזאת ולפותרה לפני שהיא תחמיר.

יתכן שעקב נזילת שמן או נוזל בלמים נעלי הבלם שמנוניות ודביקות, או שמשאבת בלם הגלגל תפוסה ואינה משתחררת מהר, לאחר הרפיית לחיצת דוושת הבלם, או שצנור בלם אחורי סתום ועוד.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אותה בעיה פתרתי לבחור, ע"י החלפת משאבות בלם אחוריות.

מעולם לא היה לי זמן לחשוב, מדוע במשאבות החדשות זה לא קרה. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

שבת שבוקר טוב,

אכן רפי, אני מתייחס ברצינות ומתכוון להגיע עם הרכב למוסך בהקדם, אם כי אני מזכיר לך שבעבר מוסכים לא פתרו בעיה כזו...

ולא מתוך זילזול בעצותיך, תרשה לי לחשוב בכתב:

1. אין נזילת נוזל בלם (אלא אם היא אפסית), כיוון שאין אבדן נוזל בכלל (רגע, ליתר ביטחון אני ניגש לרכב לבדוק... אכן, המפלס בקו העליון של המקסימום כבר חצי שנה מאז הורדו הגלגלים)

2. משאבת בלם תפוסה או צינור סתום (נפוח פנימה) לא היו מאפשרים שיחרור מהיר של הגלגל, ובמקרה שלי, הגלגל משתחרר בקלי קלות ממש בזמן שמרפים מהדוושה.

החימום עוזר - אם נוסעים טיפה עם בלם יד משוך חלקית, הבעיה נעלמת לחלוטין. חוזרת רק כשקר מאוד ולח.

יכול להיות שאיכשהו רק בגלגל הזה האבק של הרפידה מתיישב במקום לא נכון וגורם לזה?

(אני נזכר בטנדר פורד F-1 מודל 53' שנהגתי כנער, שבבלימות הראשונות היה נועל את ארבעת הגלגלים באופן כזה ובפעם הראשונה גרם לי לדפוק את הראש בהגה...)

שוב תודה, דב

יש להתייחס ברצינות לתקלה הזאת ולפותרה לפני שהיא תחמיר.

יתכן שעקב נזילת שמן או נוזל בלמים נעלי הבלם שמנוניות ודביקות, או שמשאבת בלם הגלגל תפוסה ואינה משתחררת מהר, לאחר הרפיית לחיצת דוושת הבלם, או שצנור בלם אחורי סתום ועוד.

בברכה - רפי לין :-)

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ישנה בטלויזיה תוכנית בערוץ דיסקברי שבה היה באחת התוכניות מקרה של מטוס שהיתרסק כתוצאה מקיפאון של נוזל הידראולי באחד הצינורות.

אני לא יודע להגיד בדיוק אבל מה הבעיה אצלך ברכב אבל זה שווה בדיקה.

כמו כן כיוון בלמים לא יזיק .

יכול להיות מצב שבו ברגע שאתה מוריד /משחרר את בלם החניה (הנדברקס) הגלגל האחורי כלל אינו משתחרר??

ירון מאיר

פורסם

חלודה, כן, זה עושה שכל חנן, על זה לא חשבתי. אני לא מתכוון להתעלם, כי מספיקה פעם אחת בה נשכח (גם אשתי נוהגת)לחמם ול"אתחל" את הבלמים ונצטרך לבלום שמרחק הבלימה יהיה גדול מהצפוי שאני לא מתכוון לקחת את הצ'אנס הזה.

לא נראה לי שנוזל הבלמים קופא, וירון, שים לב שמדובר בבלימה הראשונה. בהתחלת נסיעה הכל חופשי, כולל השיחרור המהיר כשמרפים מדוושת הבלימה

שוב, תודה לכולם,

דב

• תוכן חדש...