Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יוסי, ארז - תתייחסו למה שכתבתי. הבנתי שאתם נגד לתת טיפ לכל העולם. השאלה היא אחרת.

אם כבר נתתם , אתם רוצים שזה יגיע לידיים הנכונות?

כן, אני רוצה שזה יגיע לידיים הנכונות. בגלל זה אני אתן למלצר ביד את הטיפ ולא למעסיק שלו.

אם המלצר מספיק אדיוט בשביל להגיד למעסיק שלו "הנה, קיבלתי כסף, תחזיק לי אותו עד סוף הערב, תחלק אותו בין כולם ותחזיר לי עודף", אז הבעיה היא שלו.

טיפת כבוד עצמי...

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
1 + 1 = 3.

סבבה.. תפסתם אותי.

שאף אחד לא ייעלב, אבל אני לא חוזר בי, במה שאמרתי.

אותו דבר, כמו שמישהו ייגן על הערבים ולא על היהודים- אבל הוא בעצמו יהודי.

Kia Sportage, 2014 

פורסם
ענית, אבל גם המשכת בזה שאיימת, או איך שאמרת "הזהרת".

אני לא רוצה להיחסם, ממש לא.

אבל, כל אחד מביע את דעתו ולא נראה לי שהדעות שלי היו גזעניות.

ברגע שתפיסת העולם שלך קובעת הכללות ונותנת זכויות יתר על בסיס אתני אתה גזען בהגדרה. מה שכתבת לא מפסיק פוגעני כדי להצדיק פעולת ענישה, אבל הדעות שלך ברורות ואתה הולך על הסף. מכיוון "שכימני קיצוני" אתה דוגל בתפיסה שהחזק משתלט ושולט אני פונה אליך בשפה שאתה מבין ומזכיר לך מי שולט במרחב הוירטואלי הספיציפי הזה.

כפי שאתה בטח מבין, כל אחד צריך לדעת את מקומו בהיררכיה ואני מזכיר לך את מקומך, שלא יהיו אי נעימויות. הרי כולנו רוצים לחיות בשלום, לא?!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אמיל, הבעיה אצלך היא שאתה רואה רק מציאות אחת במובנים של שחור-לבן או צודק-טועה.

אולי תנסה לפתוח טיפה את הראש ולהכיר אנשים אחרים שהם לא כמוך.

אתה שונא ערבים. בסדר, אני יכול להבין שככה לימדו אותך, אבל אם היית גר במקום שבו אתה נפגש איתם (למשל, אני לומד באוניברסיטת חיפה), אז היית רואה שהם גם בני אדם. אולי הם שונים מאיתנו מבחינה תרבותית, אבל עדיין בני אדם.

זה לא תמיד עניין של "אני יותר טוב מהם".

אתה לא! אתה פשוט שונה.

פורסם

יוסי, הם בני אדם, סבבה אין בעיה.

אבל איך שהם מתנהגים, ככה בני אדם לא מתנהגים.

האנשים שאתה מכיר באוניברסיטה, הם לא אותם ערבים בשטחים.

היה פה שרשור של אחד המשתמשים, שהוא פגש בהונג-קונג ערבים תרבותיים.

ההפך ממה שיש פה בארץ.

ואני די השתכנעתי שהערבים בחו"ל שונים מהערבים פה בארץ, כי מקודם לא ממש האמנתי לזה.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אמיל, אני אשאל אותך שאלה ותענה בכנות:

כמה ערבים אתה אישית מכיר?

לא כאלו שראית בטלוויזייה.

כאלו שאתה מכיר אותם אישית באינטראקצייה של פנים מול פנים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נתחיל בעובדה שבדואים וערבים זה לא אותו דבר, שזה כבר מראה על מידת היכרותך עימם.

ז"א שאת כל הדיעות שלך על "ערבים בישראל" אתה מבסס על 2 ערבים שאתה אישית מכיר, וכל השאר זה קריאה בעיתונים / צפייה בטלוויזייה?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה, הוכחת את הנקודה שלי.

אתה מבסס את הדיעות שלך על בסיס מה שמאכילים אותך בו.

פורסם

סבבה, יכול להיות.

אבל, אני בטוח שאם יום אחד אני אסע לעזה/ מקום אחר, אני אראה את אותו הדבר.

אמצעי התקשורת אולי משקרת באיזשהו מקום, אבל הם מראים את המציאות.

התקשורת מראה את הערבים זורקים אבנים, יורים וזה בא לידי ביטוי בחיילים שנהרגים.

בגלל זה אני מבסס את הדיעות שלי ע"י דברים שמראים בטלויזיה ו/או עיתונות.

Kia Sportage, 2014 

פורסם

וגם את הנקודה שלי...

כן, באוניברסיטת חיפה יש ערבים ואני לא תמיד ביחסים חמים איתם (פשוט כי אין לנו על מה לדבר חוץ מהלימודים), אבל משהו אחד זה לא להתקרב יותר מדי ומשהו אחר הוא לשפוט אותם ולא להתייחס אליהם כבני אדם.

מה שאתה עושה זה לקחת את התרבות שלך ולהגיד "אני יותר טוב".

זה אולי מצחיק ליד השולחן עם החברים שלך, אבל בעולם האמיתי אין לך שום זכות להגיד דבר כזה ולשפוט אנשים בכאלו רמות.

השלב הבא הוא להגיד שהם לא נחוצים לעולם.

בעצם, אני זוכר מישהו שניסה בשנות השלושים והארבעים לחנך אנשים אחרים ככה...

מה היה השם שלו?

מישהו זוכר?

פורסם

זה אולי מצחיק ליד השולחן עם החברים שלך, אבל בעולם האמיתי אין לך שום זכות להגיד דבר כזה ולשפוט אנשים בכאלו רמות.

השלב הבא הוא להגיד שהם לא נחוצים לעולם.

נכון, הם לא ממש נחוצים לעולם.

אם הם היו מתנהגים קצת אחרת, ללא פיגועים, ללא חטיפות, ללא הריגת חיילים.

אולי העולם היה מסתכל עליהם קצת אחרת.

שים לב, המוסלמים הם הכי שנואים בעולם, בגלל הבעיות שהם עושים בעולם.

הם הביאו את זה על עצמם.

שיאכלו את מה שהם הכינו לעצמם...

Kia Sportage, 2014 

פורסם

פותח השרשור אכן צודק ופעמים רבות מלצרים של קייטרינג לא מקבלים לידיהם את הטיפ.

העניין הוא שלחפש את כל המלצרים ולוודא שכולם קיבלו זו בעיה, בוודאי כשבעל השמחה ומשפחתו עסוקים בהמון דברים אחרים.

אתה אפילו לא יודע כמה מלצרים יש, כי בחשבונית הכתובה אומרים לך שיהיה מלצר על כל 20 מוזמנים, וחלק מהמחיר זה 500 שקל לכל מלצר בלי קשר למחיר המנה. במציאות יש מלצר על 40 מוזמנים בערך.

פורסם
נכון, הם לא ממש נחוצים לעולם.

אם הם היו מתנהגים קצת אחרת, ללא פיגועים, ללא חטיפות, ללא הריגת חיילים.

אולי העולם היה מסתכל עליהם קצת אחרת.

שים לב, המוסלמים הם הכי שנואים בעולם, בגלל הבעיות שהם עושים בעולם.

הם הביאו את זה על עצמם.

שיאכלו את מה שהם הכינו לעצמם...

אמיל, אתה סתם מקריץ סיסמאות. פתח את הראש, ואם אפשר, גם את הלב,

ותראה שהחיים הרבה יותר מורכבים מזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...