Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

ברשותי מסך 19 בן שמונה, שעד לפני שבועיים עבד פיקס. (דגם CTX EX950)

ואז התחילה התופעה של מין "טיקים" כאלו (אולי פריקה של מתח גבוה) מלווים באיבוד התמונה ואז התמונה חוזרת מייד ב-FADE IN

ה"טיקים" האלו היו כל כמה עשרות דקות של עבודה פלוס מינוס.

לפני כמה ימים המסך הפסיק לעבוד לגמרי (שחור לגמרי, אבל ה-LED של ON/STANDBY עובד כמו שצריךך והוא מזהה את הסיגנל הנכנס)

פתחתי אותו וניסיתי לשחק עם כל מיני דברים (ניקיתי המון אבק שחשבתי שאולי מקצר, הוספתי איזולירבנד), לא ממש עזר.

לעיתים הוא מצליח להידלק ועובד. אבל אז אם מכבים ומדליקים - מסך שחור.

כשהוא לא רוצה לעבוד ההדלקה הראשונית מלווה ברעשים של חשמל סטטי (תקין לדעתי) ואם מדובר בהדלקה אחרי כמה שעות שהיה כבוי - גם ניתן להבחין בפריקה בתוך השפופרת אם מבצעים את ההדלקה בחושך.

אני חושד בפלייבק דפוק אבל אני לא יודע איך לבדוק את זה.

אה ועוד משהו - כשהוא כן הצליח להידלק - משחק בפוטנציומטר SCREEN על הפלייבק לא שינה כלום. (אמור לשלוט בבהירות לא?)

יש למישהו רעיונות/עצות? כמה בכלל עולה להחליף פלייבק אם זה הסיפור?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

קח את העצה של קודמי. הסימפטומים שאתה מתאר הם (ככל הנראה) של פלייבק שסיים את תפקידו ההיסטורי. מחירו של פלייבק למוניטור עומד על כ-300 ש"ח, לא כולל עבודה. לדעתי ממש לא שווה להשקיע במוניטור CRT. אני הייתי עושה לו המתת חסד.

פורסם

היה לי מסך MAG 786FD 17" CRT וגם לי היה אותו סיפור- המסך נדלק אבל אין תמונה (ממש נדלק, היו שומעים את רעש ההדלקה).

הוא היה בן 7 שנים, הפיתרון היה לשים אותו ליד הפח ולקנות חדש. קניתי LG FLATRON T710SH גם כן 17 אינץ' CRT ב- 490 ש"ח! והוא עובד כבר שנה מצויין.

פורסם

המסך בן שמונה, אני משער שהוא לא שטוח. קנה חדש. חבל על הזמן. במיוחד אם הוא לא שטוח[לא דק, שטוח].

בברכת יום טוב, רועי. תמיד מוכן ושמח לעזור, בכל נושא.

פורסם

דווקא הדגם הזה הוא כן שטוח, ואמור להיות אחלה של מסך.

עם זאת, לדעתי הוא לא שווה את ההתעסקות. כי ברגע שמתחילות בעיות ב CRT - זה הזמן לשים אותו ליד הפח.

גם לי היה CRT מאוד איכותי של LG, והתעקשתי לתקן אותו, נסעתי עד לחברה בכפ"ס ושם נאמר לי שלתקן אותו יעלה כ500 ש"ח במקרה הטוב, אז פשוט השארתי להם אותו שם ונסעתי לקנות חדש. בהתחלה קניתי LG אחר מיד 2, אחרי כמה חודשים גם הוא התקלקל ואז הבנתי שאין מנוס מרכישת LCD. קניתי דגם בסיסי של LG בגודל 17 אינץ' וסגרתי עניין. (ואני מצטער עד היום שלא קניתי 19)

אם אתה רוצה המלצה למסך טוב, הזמנתי לי לעבודה לפני שבועיים את הדגם הטוב ביותר בהיצע של LG ב1400 ש"ח. (1970HR ושלא תאמינו לאף אחד על דגמים אחרים יותר איכותיים בגודל 19) ואפשר לקנות דגמים פחות מובילים במתחת ל1000 ש"ח.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מקרה מוכר. גם לי היה מסך של CTX שעבד קרוב ל-6 שנים, וגם אצלי התחילו הטיקים.

התקלה אובחנה כפלייבק גמור, הוצע לי חלק חדש ב-$150, ללא עבודה. ויתרתי.

כדאי לבדוק מה עלות החלפים בימים אלה. יתכן שהיא ירדה מאז, וניתן לתקן במחיר סביר.

במידה וזה לא יתאפשר, פעל לפי עצת שאר המגיבים.

בהצלחה. 8)

פורסם

אני רק חושב על הגודל של מסך CRT 19 אינטש

זה שהו מג'עג'ע זה הסימן שלך להוריד את המכונת כביסה הזו מהשולחן

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

מתיקון מספר רב של מסכי CRT אני יכול להגיד לך שבניגוד למה שנכתב כאן בעיה בפלייבק היא דיי נדירה.

התקלות הנפוצות ביותר הינן:

1. רכיבי הספק שנשרפים- טרנ' הטיה אופקית, דיודות, נגדי הספק וכיו"ב.
  2. הלחמות של רכיבי הספק, קונקטורים או קרובות לרכיבי הספק שהפכו להלחמות "קרות". ההלחמה נסדק במרכז ונוצר נתק. לפעמים קשה מאד לאבחן ללא הגדלה של פי 10 ומעלה.
  3. בעיות סביב רכיבי ההספק של ספק הכוח.

בדר"כ התופעה שאתה מתאר קשורה לרכיבי ההספק של מעגל ההטיה האופקית. תדר ההטיה האופקית משמש גם ליצירת המתח הפלייבק ולכן אין מתח גבוה ללא הטיה אופקית.

אני יכול להגיד לך שעבדתי לא מעט עם סכמות של מסכים, בסופו של דבר עם הרבה נסיון והבנה יודעים לאתר את התקלה ב-90% ללא סכמה חשמלית.

גם אם תמצא את התקלה יכול להיות שלא תוכל להשיג בקלות את הרכיבים. טרז' אופקי של מסכי ''19 קשה להשיג.

בהצלחה!

פורסם

מתעלק על השרשור - טלויזיה 29" החליטה אתמול פשוט לא להידלק.

לא מגיבה ללחיצות בשלט או ישירות בטלויזיה למרות שאור הSTANDBY דולק, ועושה תופעה מוזרה שאקראית פעם בכמה דקות משמיעה רעש כאילו היא הולכת להדלק אבל לא קורה כלום, אין תאורה מהמסך ולא כלום...

מתלבט בין לתקן לבין פשוט לזרוק... :(

הבעיה היא גם שהיא שוקלת איזה 60 ק"ג (בת 3-4 שנים) וקשה מאוד להרים אותה בשביל לפרק או אפילו בשביל לקחת למעבדה...

אשמח לעזרתכם אם מישהו מכיר/יודע מה יכולה להיות הבעיה, או מה הכיוון לפחות (עלות וכדומה)

תודה,

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

מצטרף לבחור למעלה, לאבי ישנה אותה הבעיה בטלווזיה בחדרו,

אשמח לשמוע המלצות לבעל מקצוע באיזור ראשל"צ (כדאיות התיקון היא עד 200 ש"ח).

• תוכן חדש...