Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6825 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנסה לעזור לאבא שלי בהתלבטות.

כיום הוא נוהג באאודי A6 בי-טורבו קוואטרו משנת 2001. הרכב יד ראשונה ועם 70,000 ק"מ, מטופל ברמת הליקוק (אני לא צוחק, כשאבא שלי רואה שריטונת על האוטו הוא ישר שם קצת רוק על האצבע ומשפשף אותה :shock:).

לפני 3 שנים הוא חשב על למכור את הרכב אבל קיבל הצעות מגוחכות וירד מהעניין. בשלוש השנים שעברו הרכב איבד בערך 100K ש"ח מערכו, והיום המחירון שלו (אחרי שקלול יד וק"מ) הוא בערך 150K ש"ח.

ועכשיו להתלבטות: האם להשאר עם הרכב או למכור אותו (במחיר קרוב למחירון) ולקנות רכב חדש ב-150K~ ש"ח?

אופציה א' - להשאר עם האוטו הקיים: מצד אחד, הרכב במצב מעולה ונוסע כמו אנקונדה. אבא שלי מאוד מבסוט ממנו. מצד שני, קצב איבוד הערך פשוט מטורף ובנוסף, קיים סיכוי שבשנים הקורבות יתחיל לצוץ בלאי במערכות השונות עם פוטנציאל עלויות טיפול/החלפה מאוד גבוהות (גיר/טורבו וכד').

אופציה ב' - למכור את הרכב ולקנות רכב חדש בסגנון מונדיאו החדשה/407: מצד אחד, ירידה מסוימת ברמת איכות החיים (ב-A6 מושבי עור, מרחב גדול, מנוע מצוין והנעת קוואטרו), ומצד שני, רכב חדש עם אחריות וללא ויתור מאוד גדול במרחב המחיה.

דילמות, דילמות.

הערות והארות יתקבלו בברכה.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה נקודות,

אני בספק גדול אם תקבל מחירון משוקלל.

אני מנחש שהמחירון המשוקלל גבוה ב 8%-9% מהמחירון הרגיל, ובמכוניות האלה זה פשוט לא מקובל. תוכל לקבל קצת מעל המחירון, לא 10-15 אלף מעל. ממש לא.

קצב איבוד הערך היה מטורף עד עכשיו, ככה זה ברכבי יוקרה חדשים. אני מנחש גם שאבא שלך ידע את זה כשהוא רכש את הרכב.

אבל אחרי המכה הגדולה זה נרגע, והנה עכשיו זה ייחלש.

אם תחזיק A6 ששווה 150K או פורד מונדיאו חדשה מהחברה ששווה 150K, אחרי 3 שנים ההפרש ביניהם לא יהיה גדול, ואני מאמין שהוא יהיה לטובת האוודי.

מה שכן יהיה הבדל זה בעלויות האחזקה.

ביטוח, דלק, טיפולים - כל אלה יהיו יקרים יותר אצל האוודי.

לגבי התקלות - אין מה לעשות. זה רכב בן 7 שנים. עם כל הליקוק שלו, עדיין יש דברים שצריך להחליף. ובאוודי זה אומר הרבה $$$.

דבר אחרון - רשמת "ירידה מסוימת באיכות החיים" - לטעמי זה ירידה הרבה יותר ממסוימת. העור, דיפוני העץ האיכותיים, כל מה שיש ל A6 להציע זה דבר שמכוניות כמו ה 407 לא יכולות להתקרב אליו.

אישית, אם הייתי יכול לעמוד בתחזוקה החודשית, הייתי נשאר עם האוודי. עולם אחר. לפחות עד שהבעיות באמת היו מתחילות או עד שהק"מ באמת היה מתחיל להדאיג (נניח 150K ומעלה). אחרי זה הייתי מחליף למכונית מנהלים חמודה.

לאחר עריכה:

אני לא יודע על איזה מחירון אתה מסתכל, מה שאני רואה זה הרבה יותר נמוך. משהו כמו 15-20 אלף מתחת למה שאמרת על האוודי.

Back to the original - NC again.

פורסם

קשה לי להאמין שלרכב חדש, שעלותו דומה לעלות האודי המשומשת, תהיה ירידת ערך שנמוכה בהרבה משל האודי.

עלות דומה - ירידת ערך דומה (ההפרש באחוזים של ירידת הערך זניח למדי ולא מצדיק מהלך של החלפת רכב).

די ברוד לי שבעבור סימון של שנת דגם מתקדמת יותר על הרכב, תשלמו מחיר כבד בביצועים ובהידור.

אני הייתי מחזיק את האודי עד לרגע שבו הייתי מרגיש שהסתיו המוטורי של הרכב בפתח. כשיתחילו הקילקולים הקטנים, כאן תפוח הגה, שם פיצ'עפקס אחר - זה הרגע שבו מגיע זמן הפרידה. כי אחרי הסתיו מגיע החורף ואיתו התקלות היקרות ואת הפרידה צריך לעשות רגע לפני.

פורסם
קשה לי להאמין שלרכב חדש, שעלותו דומה לעלות האודי המשומשת, תהיה ירידת ערך שנמוכה בהרבה משל האודי.

עלות דומה - ירידת ערך דומה (ההפרש באחוזים של ירידת הערך זניח למדי ולא מצדיק מהלך של החלפת רכב).

שים לב מה רשמתי.

ההפרש בין ירידת הערך של המכוניות לא יהיה גדול, אבל הוא יהיה לטובת האוודי.

בשביל שרכב כדוגמת A6 יגיע ממחיר של 150K ל 70K צריך יותר זמן מאשר מאזדה 6 חדשה מהחברה.

פורסם

לרדת מA6 ל407?

אני כן מאמין שאפשר לקבל על כזה רכב מעל המחירון, אבל ממש לא הרבה, משהו כמו אלפים בודדים.

בכל אופן, כמו שאמרו לפני, תמיד יש את החשק הזה להחליף את הרכב לרכב אחר ועוד כשמסתכלים על המחירון, אז בכלל המחשבה מתחזקת - תתעלם מאותה המחשבה !

הרכב לא עושה בעיות? הוא משרת נאמנה? אז למה לבגוד בו? :)

פורסם

ההפרש בין ירידת הערך של המכוניות לא יהיה גדול, אבל הוא יהיה לטובת האוודי.

אין לנו שום מחלוקת - אני העדפתי להיות פסימי מעט לגבי שמירת הערך העתידית של האודי כדי שהתגובה שלי תתייחס למקרה הגרוע ביותר, אבל עקרונית אני מסכים עם הגישה שלך שבפועל האודי תאבד מערכה פחות מאשר רכב חדש.

דבר נוסף -ככול הנראה כשכתבתי את ההודעה שלי, אתה כבר פירסמת את שלך ואני לא ראיתי אותה באותה העת.

בסה"כ ההודעות שלנו מחזקות אחת את השנייה.

שבת שלום :-D

פורסם

תרשה לי להיות אפילו מעט יותר ספקטי מהחברים האחרים: אפילו מחירון לא משוקלל לא תקבל על הרכב (למעט אולי בטרייד-אין, שאז הם מתחשבנים עם הרווח מרכב חדש), וזה מכמה סיבות:

א. אם בעבר סירבו לתת מחירון, למה אתה חושב שכעת יתנו לך? הרכב אולי המשיך לאבד ממחירו, אבל גם התיישן משמעותית וההבדלים בין A6 חדשה לישנה די ניכרים מבחוץ.

ב. כמה אנשים אתה מכיר שבאמת יעדיפו A6 חזקה על מונדאו/B4/וכו' חדשה?

ג. ואם יש כאלה, אתה באמת מאמין שהם יתנו לך מחירון? הם הרי מחפשים את ה"מציאות" האלה בתור מציאות, לא בתור מחיר מלא. מעבר לעובדה שעל רכבי יוקרה לדעתי לעתים רחוקות מאוד מקבלים מחיר מחירון, הרי שגם הם יבואו אליך עם הטענות של טורבו, גיר, רכב נדיר ולכן יקר לאחזקה, דלק וכו'.

על כל פנים, בהצלחה - עדכן אותנו מה נהיה עם זה, כי מעניין לשמוע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ההבדל בין מכירה במחיר מחירון היום ולפני 3 שנים הוא 100K ש"ח. יש הבדל בין לשלם 250K + ש"ח על רכב סאלון משומש לבין 150K.

אבא שלי ממש לא לחוץ למכור את הרכב ולכן אין לו בעיה לסרב להצעות שלא מתאימות לו. הנושא עלה כשמישהו עצר אותנו בחניה ושאל אם הוא מוכר והמילה מחיר מחירון לא הרתיעה אותו (אבל מצד שני, כולנו יודעים שעד שתכלס צריך לשלוף את הכסף לכולם יש מיליונים בבנק).

אני מבין שנושא איבוד הערך יהיה פחות משמעותי בשנים הקרובות. מה שאותי מטריד בעיקר זה מצב שהולך גיר או טורבו (או כל רכיב גדול אחר) וגורר הוצאה של הרבה מאוד כסף.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם

טורבו זה לא נראה לי כזה עניין יקר.

גיר אין שום סיבה שבעולם שיילך לעולמו בגיל מוקדם כזה.

יהיה בלאי, יהיה תקלות, אבל אני לא רואה סיבה שזה יהיה משהו מהותי.

מקסימום, במקרה הגרוע - אתה רואה שמתחילים התקלות, תמכור את האוטו. עד אז תתפנק.

פורסם

לדעתי אם אבא שלך מוכר את הA6 וקונה נגיד 407, נראה לי שהוא לא יוכל להסתכל במראה.

טוב, להסתכל הוא יוכל, אבל אז יזכור שהיא פחות יפה ופחות איכותית מזו שהייתה לו בA6. אחרי זה הוא יסתכל על הדלת ולא יראה עץ, כנ"ל במקומות אחרים, ואז הוא ירצה להוציא משהו מתא הכפפות ושוב יראה שהוא לא כל כך נוח, ואז הוא יתחיל לשנוא את היום שבו בא לו הרעיון של החלפת הAUDI הגרמנית והמוצקה שלו בפיג'ו או בפורד.

בקיצור, אם האוטו לא עושה תקלות, למה להחליף אותו ולרדת ברמה?

פורסם

לפיג'ו יש מראה מרכזית מתכהה, עבה ואיכותית ולא דקיקה "מעפנה". אין בעיה להסתכל עליה.

יש לה עיטורי עץ, גם בדלתות.

אין שום בעיה עם התא כפפות.

ואני בספק אם היא נחותה ברמת האבזור.

אבל הבנתי את הכוונה שלך בסה"כ.

היתרון של האודי מתבטא ביחודיות, ביחידת כוח וכמובן מה שמתלווה לסמל של אודי.

ויש עוד אפשרות שאיתה נשארים (ואף עולים) ברמה ונפטרים מבעיית הטורבו והגיר.

קוראים לה סדרה 5 ידנית משומשת.

פורסם

זה עניין כלכלי.

עלויות האחזקה ב-A6 יהיו גבוהות משמעותית משל מכונית חדשה- גם ביטוח, גם דלק, גם טיפולים ותיקונים. מצד שני מקבלים אבזור רב יותר וביצועים טובים פי כמה. ל-TB - טורבו זה בהחלט עסק יקר באודי. בעצם - כל תקלה ברכב כזה היא יקרה מאוד, ככה זה עובד.

מונדיאו החדשה היא מכונית מצוינת - מרווחת כנראה לא פחות מה-A6, נוחה יותר לנהיגה (מבחינת מתלים), וביחס למחירה גם נהנית מביצועים טובים ואבזור רב משל רוב המתחרות.

אז האם כדאי להחליף? תרשה לי לחזור להתחלה: זה עניין כלכלי - כסף מול צרכים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

במכוניות מהסגמנט הזה איבוד הערך הוא מהיר וחד מאוד במיוחד בשנים הראשונות.

לראייה מכוניות סאלון ופאר כמו 7, S וכד',

שמחירן כחדשות נושק למליון שקלים, וכעבור מס' שנים בודדות (4-5)

מאבדות כמעט חצי ממחירן המקורי בקלות.

הרבה רווח כלכלי או היגיון אין ברכבי יוקרה.

רכב יוקרתי קונים כי רוצים, ובגלל שאפשר.

קונים בגלל הסמל, קונים בגלל האיכות,

ומשלמים בהתאם.

האופציה הטובה ביותר היא למכור אחרי חצי שנה +- במידה ומדובר ברכב חדש,

וכך אתה כמעט ולא מאבד מערכו. אבל גם כאן ההפסד שלך לא מוגן.

אם אביך עשה צעד באותו הזמן ורכש רכב כזה במלוא המחיר,

בהנחה והיא שמורה מכאנית כמו שהיא שמורה חיצונית (כפי שאתה מתאר)

אין סיבה להחליפה, אלא לצורך גיוון,

וגם את זה ניתן לפתור עם תוספות יופי חיצוניות או פנימיות,

שיתנו " טאץ' " מרענן.

אני מאמין שצ'יפ יתן חיים חדשים למנוע,

וישחרר כמה סוסים שהיו בהשהייה.

בקיצור - אני לא רואה סיבה לרדת באיכות,

וברוב המקרים, עם כמה שרכבי ה"מנהלים" (משפחתיות רגילות לחלוטין בחו"ל)

גדולים ונחמדים, הם לא משתווים לאיכות של רכבי היוקרה האמיתיים.

פורסם
טורבו זה לא נראה לי כזה עניין יקר.

גיר אין שום סיבה שבעולם שיילך לעולמו בגיל מוקדם כזה.

אתה זוכר שמדברים פה על VAG , כן ?

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
אתה זוכר שמדברים פה על VAG , כן ?

מצאתי פה מחירים של טורבו K03 או K04 , אני מניח שאצלו ב A6 הטורבואים קטנים יחסית כי יש שניים, בכל מקרה אין הרבה הבדל במחיר בגלל הבדלי גודל.

ברור שיש עוד מכס, הרכבה ומע"מ אבל עדיין, הם מפרסמים טורבו K03 ב 300$ , K04 אפילו בפחות- רק 250$.

http://www.autozconcept.com/product_info.php?products_id=3552

http://www.autozconcept.com/product_info.php?products_id=3553

• תוכן חדש...