Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לברר מהי המהירות/הכוח שמותר לנהוג ללא רישיון!

ואם אפשר גם קישור או ציטוט מלא של החוק/התקנה.

פורסם
ברצוני לברר מהי המהירות/הכוח שמותר לנהוג ללא רישיון!

ואם אפשר גם קישור או ציטוט מלא של החוק/התקנה.

אם אתה מתכוון לכלי רכב ממונע שהמדינה דורשת רישיון כדי להשתמש בו...אז 0 ו- 0.

אם אתה מתכוון לאופניים, אז כמה שתגיע ככה מותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

(לא מצאתי את כפתור הערוך)

האם ישנה איזו שהיא הגבלה (כוח או מהירות), על כלי מנועי שאינו זקוק לרישיון מיוחד (למשל קלאב כאר או קלנועית), יש לציין כי הכלי אינו מוגדר כמכונית או טרקטור.

(למשל במכונית או בטקרטור זקוקים לרישיונות מיוחדים).

בנוגע לשאלה של כספר אם "אם אתה מתכוון לכלי רכב ממונע שהמדינה דורשת רישיון כדי להשתמש בו...אז 0 ו- 0" אני רציתי לברר כיצד אני יודע אם אני זקוק לרישיון או לא...

תודה לכספר שפתח לי את השרשור!

פורסם

פרוייקט טורבו על קלנועית נשמע לי מעניין. :)

זה מה שהבנתי מהשירשור הזה. כנראה בגלל השעה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

כל מה שהחוק מגדיר ככלי רכב מנועי, חייב ברישיון ולא משנה מה מהירותו וכמה כוח יש לו.

יש כלים ממונעים שקיבלו פטור מרישיון, כגון קלנועית, קורקינט חשמלי, כסא גלגלים ממנוע, מכוניות צעצוע לילדים וכד'. אולם בכל הכלים האלה המדינה הגבילה את מהירות הנסיעה בהם (נדמה לי שעד 15 קמ"ש), מצד שני הכלים האלה נאסרו לנסיעה בכביש אלא רק לשם חצייתו.

יש כלים שהמדינה אסרה כליל כגון קורקינט ממונע על בנזין.

אני מצרף לכאן קישור של דיון בוועדת הכלכלה של הכנסת בענין: תקנות תעבורה - הסדרת שימוש בקלנועיות.

אם תקרא אותו בעיון, תבין שהמחוקק מנסה לחשוב על כל דבר אפשרי וגם על הפרצות הקיימות שמצריכות פתרון.

http://www.knesset.gov.il/protocols/data/rtf/kalkala/2005-12-20-04.rtf

מרוח הדברים תבין שלשאלה שלך לא ניתן לתת תשובה חד חד משמעית, וכל דבר מצריך עיון מדוקדק בנבכי החוקים תוך נסיון למצוא תשובה תואמת.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

רגע, אופניים שהותקן בהם מנוע חשמלי ומצבר, גם נחשבים לרכב מנועי (ראיתי דבר כזה, ולא, לא עישנתי סמים באותו יום)?

כנ"ל אופניים עם מנוע בנזין? אם כן, עד כמה כ"ס?

אגב, סירת מנוע עד 6 כ"ס לא מצריכה רישיון. וגם לא רישוי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

רגע, אופניים שהותקן בהם מנוע חשמלי ומצבר, גם נחשבים לרכב מנועי (ראיתי דבר כזה, ולא, לא עישנתי סמים באותו יום)?

כנ"ל אופניים עם מנוע בנזין? אם כן, עד כמה כ"ס?

אנחנו מדברים על תחבורה יבשתית ולא לגבי כלי שייט.

אני יודע שאתה לא הוזה, יש אכן אופניים עם מנוע חשמלי ומצבר (באזור ה-5000 שקל).

לגבי אופניים עם מנוע בנזין - לא חוקי בפירוש. אם ראית, יתכן וראית איזה אב-טיפוס ביצור מקומי שמישהו הכין לעצמן לשימוש עצמי, אבל שום בעל עסק שמכבד את עצמו לא ימכור דבר שכזה.

אולי ראית את מה שמוגדר אופניים עם מנוע עזר שפעם קראנו לזה טוסטוס וניתן היה גם לדיווש.

לגבי השאלה האם אופניים מונעות במנוע חשמלי מוגדרות כרכב מנועי - זאת שאלה מענינית, שהרי מצד אחד לאופניים אלה עדיין יש את האפשרות להנעה בכוח הגוף, מצד שני חשוב להבין שהחוק מסתכל פעם אחת על רכב מנועי בהגדרתו של מהו רכב מנועי, ופעם שניה בהגדרת רכב מנועי לצורך פיצוי נפגעי תאונות דרכים. יש הבדל בין שני המקרים.

כך למשל יצא שקלנועית מוגדרת כרכב מנועי בפקודת התעבורה, אבל אינה נחשבת כרכב מנועי לצורך פיצוי נפגעי תאונות דרכים.

מערכת החוקים במדינות היא מערכת דינמית ומתעדכנת עם הקידמה. היות וכיום אולי יש 50 רוכבי אופניים ממונעות חשמלית, זה עדיין לא תופס תאוצה והופך לנושא שמטריד את משרד התחבורה, מצד שני בדיוק כמו שהקלנועיות הפכו כה נפוצות ונדרשה להן חקיקה ספציפית, בדיוק כמו שהקורקינט הממונע הפך לנפוץ פתאום אז התקנות התעדכנו בהתאם. אני מניח שבסופו של דבר, ככל שנהיה ירוקים יותר ואופניים ממומעות חשמלית יהיו נפוצות יותר, כך גם החקיקה תתייחס לזה בהתאם.

כל זה לא אומר שאין איזו חקיקה שכבר קיימת כיום בנושא אופניים עם מנוע חשמלי, רק שעוד לא מצאנו אותה, ואני מניח שבפורום לאופניים ידעו טוב יותר לענות על כך.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

היה לי רשום איפה שהוא , ואני לא מוצא .

מה שכן אני זוכר זה,

אם אותו רכב, אינו מגיע למהירות שלמעלה מ- 8 קמ"ש אזי הוא פטור מחובת רישיון.

אני אחפש את הנוהל הזה ואני אעלה אותו לכאן.

ירון מאיר

פורסם

אולי זה יעזור:

39ח. בעל קלנועית והנוהג בה פטור מחובת רישום ורישוי לפי סעיף 2 לפקודה.

39ט. הנוהג בקלנועית פטור מחובת רישיון נהיגה לפי סעיף 10 לפקודה.

39י. (א) לא ינהג אדם בקלנועית אלא לאחר שמלאו לו שש עשרה שנים או שהוא נכה.

(ב) לא ינהג אדם בקלנועית אלא אם כן מצבו הגופני והנפשי מאפשר לו להפעילה בבטחה.

(ג) לא ינהג אדם בקלנועית אלא אם כן הוא בקיא בהפעלתה.

39יא. (א) לא ינהג אדם בקלנועית בכביש אלא לשם חצייתו.

(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), מותר לנהוג בקלנועית בכביש שהוא בתחומי מושב או קיבוץ, או אם התקיים אחד מאלה:

(1) אין לצד הכביש מדרכה;

(2) לא ניתן לנסוע על המדרכה מפאת מידותיה, מצבה או מכשולים המצויים עליה;

(3) לא ניתן בנסיעה בקלנועית, לעלות על המדרכה או לרדת ממנה.

(ג) לא ינהג אדם בקלנועית במהירות העולה על 12 קילומטר לשעה.

(ד) בתקנה זו – נהיגה לרבות דחיפת הקלנועית.

39יב. בעל רכי-נוע והנוהג בו פטור מחובת רישום ורישוי לפי סעיף 2 לפקודה.

39יג. הנוהג ברכי-נוע פטור מחובת רישיון נהיגה לפי סעיף 10 לפקודה.

39יד. (א) לא ינהג אדם ברכי-נוע אלא לאחר שמלאו לו שש עשרה שנים.

(ב) לא ינהג אדם ברכי-נוע אלא אם כן הוא בקיא בהפעלתה.

39טו. (א) לא ינהג אדם ברכי-נוע בכביש אלא לשם חצייתו או אם הכביש בתחום מושב או קיבוץ.

(ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), מותר לנהוג ברכי-נוע בכביש שאינו בתחומי מושב או קיבוץ, אם התקיים אחד מאלה:

(1) אין לצד הכביש מדרכה;

(2) לא ניתן לנסוע על המדרכה מפאת מידותיה, מצבה או מכשולים המצויים עליה;

(3) לא ניתן בנסיעה ברכי-נוע לעלות על המדרכה או לרדת ממנה;

(ג) לא ינהג אדם ברכי-נוע במהירות העולה על 13 קילומטר לשעה.

מתוך תקנון תעבודה

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

רגע, ראיתי הכל בדבר קלנועיות, אך מה בדבר, רכב חשמלי (לא מכונית)? האם הוא מצריך רישיון (הרכב המדובר אינו נוסע בכביש)

פורסם

רישיון לכלי שייט לא מסחריים בכלל, זו המצאה ישראלית שלא מקובלת בעולם.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

ישנם כלי רכב המוגדרים כרכב תפעולי והם מאושרים לתנועה רק באזור המוגדר שטח תפעולי ומסומנים בתמרור תואם.

גם לגבי כלי רכב אלה שאינם חייבים בטסט, יש תקנות, למשל:

רכב תפעולי הוא רכב שקיבל היתר להפעלתו כרכב תפעולי מהממפקח על רכב תפעולי (כן, יש דבר כזה).

רכב תפעולי פטור מחובת רישוי רכב, אך הנהיגה בו כרוכה בקבלת היתר מהמפקח, לאחר שהמפקח בדק ומצא שהרכב כשיר לתנועה והפעלה. תקופת ההיתר לא תעלה על שנה.

רכב תפעולי חייב בביטוח חובה

המפקח רשאי להוסיףתנאים הגבלות והיתרים לגבי כל רכב ורכב בנפרד והוא ינהל מעקב אחר כל כלי רכב.

רכב תפעולי לא נועד לנסיעה בכביש, אלה באזור מוגבל ומוגדר מראש.

עכשיו בא נעשה קצת סדר.

אני מבין שאתה מחפשאת הפירצה איפה אתה יכול לנסוע עם איזה כלי רכב שהכנת ביצור עצמי, או מתכנן אחד כזה.

לא יושבים כאן מומחי משרד התחבורה וגם לא עו"ד שמקבלים שכר כדי להתעמק בכל סוגיה וסוגיה.

יתכן ומה שאתה מבקש פרוץ בחוק, ולכאורה יהא מותר לך, אולם מנגד, כפי שאתה שם לב, מערכת החוקים מנסה לעגן כל דבר הגיוני ואפשרי. תתפלא, אבל גם עגלות יד, הן דבר שמוגדר בחוק.

אם אתה רוצה תשובה מקצועית, מעוגנת ומוסמכת, עומדות לפניך שתי אפשרויות:

1. לפנות למשרד התחבורה להציג בפניו את הכל ולבקש תשובה.

2. לפנות לעו"ד שיעשה את העבודה בשבילך.

ואני אגיד לך עוד דבר - כל תשובה שתקבל תהיה נכונה לרגע זה.

יכול להיות שבעוד חודש ישנו את החוקים, ותשובה של היום כבר לא תהיה בתוקף.

רוצה עוד דוגמה לבילבול ופרשנויות,

חוק חבישת קסדה לאופניים עבר בכנסת ב-25 ליולי.

בחוק נאמר שהוא יכנס לתוקף 60 יום מיום פרסומו ברשומות.

כולם נוטים לחשוב שכבר מ-25 לספטמבר יש חובת חבישת קסדה וזה לא נכון.

החוק פורסם ברשומות רק ביום 02 לאוגוסט ולכן הוא יכנס לתוקף רק ביום 01 באוקטובר, שרק אז יחלפו 60 יום מפרסומו.

והנה לך גם תשובה מאתר משרד התחבורה, שם הוא מתייחס ליבוא רכב חשמלי (אני מניח שזה עקב ההנחה שבארץ אין יצור של רכב שכזה. הגיוני וסביר שאותם תקנות יחולו גם על יצור מקומי.

http://www.mot.gov.il/wps/pdf/HE_RECHEV/ElectricVehicleImportInformation.pdf

.

פורסם
רישיון לכלי שייט לא מסחריים בכלל, זו המצאה ישראלית שלא מקובלת בעולם.

לא מדויק, סבא שלי משלם המון כסף על הסירת מנוע שלו בשביל רישוי ורישיון שייט. על הסירת מפרש גם, והמנוע שלה (למקרי חירום וניווט בתוך הנמל בלבד) הוא של 5 כ"ס.

אגב, הוא גר בצ'ילה.

פורסם

אז מה הקשר לעולם?! אולי בצ'ילה משלמים...

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

• תוכן חדש...