Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

היום החלפתי אלטרנטור ב 205 עלה לי בערך 850 ש"ח כולל עבודה, כולל אחריות חצי שנה בגלל שנאמר לי שהם משפצים בעצמם עם חלקים איכותיים. את העבודה עשיתי אצל "שאול יוניסי" בירושלים.(וזה החלק בסיפור שלא מפריעה לי)

מה שלא אהבתי לשמוע זה שהם אמרו שסיכוי גבוהה שהאלטרנטור ילך עוד הפעם בשנה עד שלוש הקרובות וזאת עקב מבנה האלטרנטר,מיקומו והחום בקיץ.

הרי מה שהולך בו זה החלקים האלקטרונים ו לכן יש לי כמה שאלות?

1. האם אין אפשרות להתאים תושבת אחרת ובכך לשים אלטרנטור נורמלי שעמיד יותר?

2. אולי ניתן להתקין גוף קירור מעל החלק הבעייתי (משהו בסגנון כמו שמותקן על המעבד של מחשב )

3.או להתקין תעלה עם מאוורר(גם קטן) שיכניס אויר מבחוץ ויזרימו על החלקים הבעייתים, הרי במיוחד בקיץ התא מנוע רותח וגם ה 30-50 מעלות בחוץ זה קרור מצויין יחסית לחום שיש בתא מנוע.

אני יודע ש סעיפים 2,3 קצת מוזרים( למרות שקראתי פה על אנשים שניסו לעשות טורבו בשיטת המאוורר) אבל נראה לי שאולי כדאי לשקול איזה אופציה במקום להחליף אלטרנטור כל שנה כמו שחלק עושים וכותבים על זה בפורום.

אני אישית אבדוק כמה זמן ישרוד האלטרנטור הנ"ל ואם אכן יחזיק רק כשנה וקצת אתחיל לחפש אלטרנטיבות, כי מהרכב עצמו אני מאוד מרוצה, והדברים הקטנים האלה הורסים את הכל.

אני מקווה שתגיבו על הרעיון גם אם נשמע לכם קצת מוזר. ערב טוב!

פורסם

תלמד לשפץ לבד ותחליף בעצמך כל שנה :lol:

אני מניח שאפשר לייצר איכשהו קירור לאלטרנטור. השאלה היא רק מאיפה לקחת אוויר קריר באזור שלו כי הכל חם שם. אולי פתח במכסה מנוע ששואב אוויר או תיעול של אוויר מהסבכה הקידמית (גם בעייתי, יש שם סעפת פליטה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לשפץ לבד כל שנה זה לא פתרון בעיניי כי גם עלות החלפים היא באזור 250-300 ש"ח (לפי שרשור של איציק) ובשבילי זה גם כסף

וגם הזמן והסבל זה לא משהו שמפרקים ב 15 שעה בפזיו זה נמצא ב"תחת" לכן אחרי שנהרגתי כמה שעות בפירוק שיפוץ ואז הרכבה וגיליתי עוד שהשיפוץ לא הצליח אני אישית עוד עלול לשרוף את האוטו.

אם לקחת אויר אז אולי מהחלק הקדמי (אזור הפנס) מאיפה שנלקח האויר למנוע תעלה דומה רק בצד השני וכמובן עם בידוד שהאויר לא יתחמם יותר מדי.

פורסם

הייתי באמת שמח אם היית מנסה ומדווח, אבל אני בדיוק מוכר את הפיג'ו אז... :wink:

סתם, סתם. בגדול זה נשמע לי כמו רעיון טוב. אני בטוח שיש כמה חברה' בפורום (מרק, למשל) שלא יסכימו איתי שהאלטרנטורים בפיג'ו הולכים בגלל מיקום מחורבן, אבל אולי תצליח להוכיח להם שהם טועים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איזה תופעות הרגשת לפני שהוא התפגר?

האם בסלד נמוך בהנעה הראשונה בבוקר , נורית טעינה דלקה עד שלחצת על הגז?(זה קרה לי פעמיים בחצי שנה האחרונה).

אלטרנטור של טויוטה? נשמע מעניין.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הנורה היתה דולקת חלש, אם הייתי מדליק מזגן ומפוח פנימי על מקסימום אז היתה דולקת יותר חזק (אך לא מלא), לפני כמה ימים מדדתי עם רב מודד והיה על 13.6 ועם מכשירים דלוקים היה 12.5 בערך. היום ביקשתי על הדרך כבר לבדוק והמכשיר הראה 12 ונאמר לי שזה מתח מצבר והאלטרנטור כבר לא מתפקד,כמו כן החוט השחור העבה היה שרוף בקצה.

לאחר ההחלפה הנורה לא דולקת והמתח יציב על 14 וקצת.

תופעה מעניינת שהאלטרנטור עוד בבדיקה הראשונה נתן מתח יציב של 13.6 לאורך כל הסל"ד וכך גם עם 12.5 וולט בעומס.

פורסם

ההצהרה של המשפץ שהאלטרנטור יחזיק מעמד רק 1-3 שנים נשמעת לי כמו כסת"ח. בודאי שאין צורך לשפץ אלטרנטור כל שנה. האלטרנטור אצלי מחזיק מעמד 10 שנים ללא תקלות. האם בוצעו ברכב שלך התקנות חשמליות מיוחדות?

פורסם

לא אין שום דבר מיוחד דיבורית ורדיודיסק פשוט, הוא גם לא אמר לי משהו ספיציפי עלי הוא פשוט אמר שאלטרנטור ב 205 זה דבר שהולך הרבה יותר מהר מהממוצע.

כמובן שתלוי גם בקלמוטרים שאני אסע, אבל בגדול זה עובדה ידוע.

גם אין לו מה לעבוד עלי, הוא נותן 6 חודש אחריות שזה פי 2 יותר ממה שנותנים בד"כ.

פורסם

שלום.

אני לא יודע למה החשמלאי שלך אומר שאלטרנטור ב 205 הולך מהר.

הצרפתיה שלי עם אלטרנטור מקורי 140000 ק"מ.

לפני כחצי שנה אישתי נהגה ברכב ולפתע דלקה נורת טעינה והרכב שבק חיים.

פורק אלטרנטור ונמצא כי הפחמים הגיעו לסוף חייהם.

הוחלפו שני פחמים בחדשים והצרפתיה חזרה לחיים.

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

• תוכן חדש...