Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6981 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

איך אני יכול לבדוק, שהתא המשני בקרבורטור באמת נפתח בהאצה ?

מדובר אופל קדט שנת 86, קרבורטור בודד כפול מדגם PIEBURG 2E,

התא המשני אמור להיפתח אך ורק בהאצה עם מצערת מלאה, הפתחיחה מתבצעת על ידי ואקום, צינורית נראית שלמה ומחוברת למקום.

משום מה, לא מורגשת שום תוספת כוח במצערת מלאה, לעומת המצב "95%" מצערת, ואני די בטוח, שהלוע המשני לא נפתח.

כיצד אפשר לבדוק זאת ?

פתיחה ידנית של המצערת המשנית בעמידה גורמת לעליית סל"ד חזקה ומיידית.

תודה.

פורסם

עם וואקום.

בדרך כלל יהיה הבדל בין נגיד 85/90 אחוז למלא אבל ב5 אחוזים האחרונים של הדוושה , לא נראה לי.

אתה גם יכול פשוט לפתוח מצערת מלאה ולהסתכל (מנוע מונע ומישהו אחר לוחץ עליה ).

פורסם

תודה על התשובה.

ערכתי בינתיים את ההודעה המקורית והוספתי קצת פרטים.

המנגנון (המכאני) שם מאפשר לפרפר המצערת המשנית להפתח, רק כשהדוושה

לחוצה עד הסוף, לא ב 90% ולא ב 95% .

אני, מתוך רחמים על המנוע בן 22 שנה, לא יכול ולא מעוניין להרביץ פול גז בניוטרל, ולראות מה יקרה.

מעניין אותי לדעת, האם בנסיעה, בסל"ד בינוני, נניח 3000, ישנה פתיחה של הלוע המשני, כשדוושת גז לחוצה עד הסוף.

תודה.

פורסם
ערב טוב,

איך אני יכול לבדוק, שהתא המשני בקרבורטור באמת נפתח בהאצה ?

מדובר אופל קדט שנת 86, קרבורטור בודד כפול מדגם PIEBURG 2E,

התא המשני אמור להיפתח אך ורק בהאצה עם מצערת מלאה, הפתחיחה מתבצעת על ידי ואקום, צינורית נראית שלמה ומחוברת למקום.

משום מה, לא מורגשת שום תוספת כוח במצערת מלאה, לעומת המצב "95%" מצערת, ואני די בטוח, שהלוע המשני לא נפתח.

כיצד אפשר לבדוק זאת ?

פתיחה ידנית של המצערת המשנית בעמידה גורמת לעליית סל"ד חזקה ומיידית.

תודה.

בוקי שלום רב!

במידה ופתיחה ידנית של המצערת השניה, גורמת לעליה של הסלד, הדבר מעיד, שהציר של המצערת השניה לא תפוס.( מה שקורה חדשות לבקרים, בקרסורטור הזה שלא נוקה ושופץ זמן רב), מה שנשאר לבדוק האם משיכה בפה של הצינורת וואקום המחוברת לבוסטר המפעיל את המצערת השניה, אכן מתפקד, והדיאפרגמה בפנים אכן תקינה, והאם היציאת וואקום בקרבורטור לא סתומה(נדיר מאד).

אתה מוזמן לבדיקה ללא תשלום, בתיאום מראש, וקבלת כוס קפה כבונוס.

בברכה

צביקה

*** לא מומלץ לבדוק זאת בניטרל על ידי האצת המנוע.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה,

אני אבדוק ואעדכן.

בעייה נוספת, שקיימת אצלי כבר הרבה מאוד זמן, היא הנעה ארוכה לאחר שהרכב עומד שבוע - שבועיים.

הסבר :

אם יום קודם נסעו עם הרכב- למוחרת מניע בנגיעה. כנ"ל לאחר עמידה של יומיים שלושה.

אם לא נסעו ברכב מעל שבוע, ההנעה אחר כך מחייבת הפעלה מאוד ממושכת של הסטרטר, עד כ 10 מחזורים של 5-7 שניות כל אחד.

לאחר מכן מתחילים להשמע סימני חיים ובסוף הרכב מניע, ללא שום פליטת עשן ומתחיל מייד לעבוד חלק.

אני יודע, שיש את התופעה המדוברת בחלק גדול של המכוניות הישנות, אבל זה לא אמור להיות כך, ומעניין אותי לדעת, איך אפשר לתקן את זה, או לפחות להבין את הסיבה.

פורסם

התופעה שאתה מתאר, הייתה לי באסקורט 88.

ביום יום המנוע הניע בשנייה, בכל מזג אוויר ורק כשהייתי משעיר אותו כשבוע,

הייתה בעיה רצינית בהנעה.

מישהו המליץ לי להרכיב פלאגים של מוטורקראפת, לעשות פלאש למנוע,

ולהוסיף תוסף איכותי לשמן.

את האמת כל זה לא ממש עזר, אולי ממש קצת

פורסם

למה לא עזר ?

עזר ועוד איך, אבל לא לך, אלא למי ששילמת לו על הטיפול הזה, שאין לו כל קשר לפיתרון הבעייה המדוברת .

הבעייה היא לדעתי בכך, שבזמן חנייה ארוכה מתאדה הדלק מהקרבורטור ולוקח למשבת דלק הרבה זמן "לצמוץ" דלק חדש מהמיכל.

פורסם

בוקי בעייתך קשורה לדעתי למערכת ההצתה או החשמל, יש לבדוק מצב הפלגים, מומלץ בוש או AC בלבד.

יש אפשרות שהסטרטר צורך זרם רב מהדרוש, ובכך גורם לניצוץ חלש מדי, ויש לבדוק חשד למצבר תקול, או גניבת זרם.

בברכה

צביקה

פורסם

אם אתה כבר פותח , שמן את המנגנון כך שינוע בחופשיות.

יש לי רעיון ( חוץ מאלו שאני וצביקה כבר כתבנו ).

מתא המנוע אתה יכול לייצב את המנוע על סל"ד בינוני ולסתום עם כף היד את הלוע הראשית.

הוואקום כך מגיע לערך גבוה מאוד והשניה אמורה להפתח, את הפתיחה תוכל לראות בעין , גם אם "תחנוק" את המנוע בנסיון הזה זה לא ממש משנה.

הבעיה של ההנעה לאחר עמידה ממושכת די נפוצה.

לחץ את דוושת הגז פעם אחת עד סוף המהלך לפני ההנעה , משאבת ההאצה תזליף מעט דלק לתוך הסעפת והמנוע יניע כמו גדול.

זה לא הפתרון אבל זה עובד.

בדוק את תקינות הצוק אצלך, יתכן והוא זקוק לכיוון/ריענון.

פורסם

בתגובה לצביקה , פעם הבאה שאתה במצב כזה שאחרי 2 נסיונות אין הנעה פתח את המצערת עד הסוף , חכה למהירות סטרטר גבוהה.

עזוב את דוושת התאוצה והסוויץ ביחד , הפסקת הזרם לסטרטר תפנה מספיק כוח לשאר הצרכנים והתמדת החלקים במנוע תספיק בכדי לשאוב דלק ולהתחיל פעילות סדירה.

עבד לי בקטנוע כשהייתה לי בעיה דומה.

פורסם
יש לבדוק מצב הפלגים, מומלץ בוש או AC בלבד.

בני כ 3000 ק"מ בלבד, בוש, WR7DC

יש אפשרות שהסטרטר צורך זרם רב מהדרוש, ובכך גורם לניצוץ חלש מדי, ויש לבדוק חשד למצבר תקול, או גניבת זרם.

במהלך השנים, שהרכב אצלי, הוחלפו בו כמה מצברים, הבעייה היתה זהה עם כולם.

בנוסף אם מדובר בבעייה חשמלית, ולא בבעיית דלק, למה זה קורה רק לאחר חנייה מאוד ארוכה ?

אם אתה כבר פותח , שמן את המנגנון כך שינוע בחופשיות.

יש לי רעיון ( חוץ מאלו שאני וצביקה כבר כתבנו ).

מתא המנוע אתה יכול לייצב את המנוע על סל"ד בינוני ולסתום עם כף היד את הלוע הראשית.

הוואקום כך מגיע לערך גבוה מאוד והשניה אמורה להפתח, את הפתיחה תוכל לראות בעין , גם אם "תחנוק" את המנוע בנסיון הזה זה לא ממש משנה.

שוב, המנגנון בנוי כך, שגם אם תחבר ואקום של החלל החיצון, המצערת המשנית לא תפתח, אם דוושת הגש לא לחוצה עד הסוף.

הבעיה של ההנעה לאחר עמידה ממושכת די נפוצה.

לחץ את דוושת הגז פעם אחת עד סוף המהלך לפני ההנעה , משאבת ההאצה תזליף מעט דלק לתוך הסעפת והמנוע יניע כמו גדול.

זה לא הפתרון אבל זה עובד.

חבל, שלא ציינתי את זה קודם, יש לי את הרכב כבר הרבה מאוד זמן, אני יודע וזה גם ברור לכל מי שמכיר את מנגנון הצ'וק האוטומטי במכוניות האלו, שלפני התנעה קרה חייבים ללחוץ פעם אחת על הגז עד הבוף.

פעולה זו "דורכת" את הצ'וק הטוטמטי.

זה עובד יופי, כשמדובר בהנעה קרה רגילה, כלומר לאחר יום או יומיים.

לאחר שבוע - שבועיים זה לא עוזר בכלום.

בדוק את תקינות הצוק אצלך, יתכן והוא זקוק לכיוון/ריענון.

צוק' אוטומטי אצלי לא מתפקד בבצורה מושלמת .

עדיין לא ברור לי, למה הקשיים הם רק לאחור חנייה ארוכה.

הרי גם בלילה אחד המנוע מספיק להתקרר לגמרי, כך שה"מצב ההתחלתי"

אמור להיות זהה, ולא משנה אם הרכב עמד יום או חודש.

המון תודה לכל המגיבים.

פורסם

בוקי הסיבה שלא התיחסתי לצוק האוטומטי ברכבך שדורש כוון מאד יסודי, וזאת לאור העובדה שציינת שבעיות ההדלקה לא מתרחשות, לאחר מנוחה קצרה, אלא רק לאחר מספר ימים ארוך. מומלץ לבדורק בעזרת וולטמטר, פריקת מצבר לאחר מנוחה ארוכה, ותשווה אותה , לנתונים שהתקבלו לאחר יום מנוחה בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

תודה צביקה על הכיוון, הנושא ייבדק.

אני אנסה גם לחבר במקביל מצבר מרכב אחר ולראות אם יש הבדל.

פורסם

אם כבר אתה בודק מצבר אחר, תוודא שהכבל מינוס מהודק היטב למצבר ושאין קורוזיה. תבדוק גם את שלמות כבל המינוס ואת החיבור התקין שלו לגוף הרכב.

אסף

פורסם

כבעל קאדט [אהובתי הראשונה] לשעבר - יש דרך מאוד פשוטה לדעת אם הלוע המשנית נכנסת לפעולה או לא -

אי שם סביב 3000 סל"ד, פחות או יותר, משתנה צליל המנוע של האופל הזו והופף למעין גירגור מאוד נעים. במידה והלוע המשנית לא נפתחת אתה פשוט לא מגיע לשם והמנוע נשמע בהתאם למרות העליה בסל"ד.

רון

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...