Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כתבו לך על זה, ואני, כמו האנשים שכתבו מעליי, חושב שעניין הזרימה בכביש הוא חשוב הרבה רבה יותר מחשיבה מתמדת על האם מה שאני עושה הוא בטוח לפי הספר.

לא הוא לא. לא יודע מה אתך, אבל עדיף כביש אלים, לא נוח, סתום, בלי תרבות -- אבל עם פחות הרוגים, פצועים, נכים וצמחים. מה לעשות? סדר עדיפויות! אצלך, ואצל רבים מהנהגים ולצערי גם רבים מחברי הפורום, סדר העדיפויות הפוך על פיו!

יש לא מעט מקומות - בעיקר מדינות עולם שלישי - שבהם מתקיימים חוקים בלתי כתובים בין הנהגים. אפשר לראות במקומות כמו סין, תאילנד או מצרים, עירבוביה שלמה של כלי רכב, אופניים טוקטוקים וחיות נעים כולם יחד בכביש, תוך התעלמות מוחלטת מחוקי התנועה. ועדיין, איכשהו, כולם נשארים בחיים.

זו רק התחושה. במרבית הארצות הללו (למעט, למיטב ידיעתי, מצרים - שהובאה כאן שלא בצדק) כמות ההתנגשויות ומידת הקטלניות של הכבישים גבוהה מאוד, וזה מה שחשוב באמת. בכל מקרה, ברור שאסור לנו לעודד נהיגה כזאת בישראל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 489
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הוא לא. לא יודע מה אתך, אבל עדיף כביש אלים, לא נוח, סתום, בלי תרבות -- אבל עם פחות הרוגים, פצועים, נכים וצמחים. מה לעשות? סדר עדיפויות! אצלך, ואצל רבים מהנהגים ולצערי גם רבים מחברי הפורום, סדר העדיפויות הפוך על פיו!.

קודם כל, לאלימות יש הגדרה מילונית די ברורה. כביש אלים הוא בהכרח כביש עם נפגעים.

סדר העדיפויות אצל אף אחד כאן הוא לא הפוך. אם אתה חושב שלמישהו כאן לא איכםת מכמות ההרוגים או הפצועים בכבישים - טיפסת על עץ גבוה במיוחד. אתה לא נביא הבטיחות בפורום, מצטער. תפיסת העולם שלך אפילו לא סותרת את מה שאני או אחרים כותבים, אתה מתווכח על גבי 3 עמודים כבר רק כדי להציג את עצמך כצדיק, או כי אתה פשוט לא מבין מה כותבים לך. אם זה מה שעושה לך כ"כ טוב - ססבבה, אתה צדיק ואני קניתי רכב מלכתחילה בשביל להיות אלים בכבישים.

בוא נבין רגע מה שנינו אומרים, טוב?

אני טוען כבר על גבי שישה עמודים שכשבאיילון (סתם, לדוגמא) התנועה זורמת ואין פקקים, בן אדם שנוסע ב90 קמש בדיוק בנתיב השמאלי יוצר מפגע בטיחותי, כי הוא א) מעצבן אחרים; ב) לא מאפשר להם לעקוף; ג) גורם לאנשים לזגזג בין נתיבים ללא סיבה, ובתוך זה גורם להם לעקוף מימין; עלול לגרום לאנשים לבלום בצורה חדה, אם הפער בין המהירות שלו לשלהם גבוהה במיוחד.

אתה מתעלם מכל הדברים האלה, כאילו הם לא גורמים לתאונות, מייחס לי איזו אמירה נוקבת על קשר בין מהירות לבטיחות (אמירה שלא נאמרה אף פעם) ואומר לי שאני בעצם נהג מסוכן כי אני לא מתעצבן על חוסמי הנתיבים השמאליים מהסיבות הנכונות.

בוא נעביר רגע אנלוגיה קצרה לויכוח ביננו: דמיין לעצמך שכלב כלשהו מחרבן לך בכניסה לבית יום אחר יום. אתה מתעצבן מהריח, ואז מגיע חבר שלך ואומר לך שאתה לא מבין כלום מהחיים שלך, כי הריח הוא סתם בעיה משנית. מה שבאמת בעייתי בחרא זה המחלות שמגיעות איתו.

אתה מבין את הרעיון? חרא הוא עדיין חרא. זה לא משנה אם הוא מרגיז אותך בגלל הריח או בגלל הצבע או בגלל המחלות שהוא מביא איתו. אף אחד לא רוצה לחיות על ערימה של חרא.

כנ"ל גם פה. אם אתה באמת חושב שכל מי שמתעצבן מחסימת הנתיב השמאלי, שלא מהסיבות שאתה חושב שהן נכונות, הוא אדם חסר תרבות ונהג מסוכן - שוב, רק מציע לך לרדת מהעץ המאוד גבוהה שטיפסת עליו. מה גם שאתה עצמך מבין שמי שנוסע מספיק מהר לא אמור לקפוץ מימין לשמאל כל שניה, ולכן אתה אפילו לא באמת סותר 3\4 ממה שאני כותב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אין צורך להשחית כל כך הרבה מלים. הטענה שעומדת בבסיס התגובות שלי היא שלא משנות רק הפעולות בכביש, אלא גם הכוונות שעומדות מאחוריהן. בסופו של דבר שנינו שומרים על הימין, אבל אני עושה את זה מסיבה אחת ואתה עושה זאת מסיבה אחרת. אני טוען שגם הסיבה שמאחורי הדברים חשובה.

זה כמו מישהו שמנפח צמיגים בשביל לחסוך בכסף (דלק, שחיקה) במקום בשביל הבטיחות שלו - זה כשר, אבל זה מסריח. כשהייתי בהדרכת נהיגה מתקדמת הסבירו לי בפה מלא ש"אלו זוטות: הסיבה הרצינית היחידה לנפח צמיגים היא בשביל הבטיחות." זו בדיוק הסיבה שבגינה צריך לשבת נכון (ולא כי זה נוח), לשמור רווח (ולא כי זה מרגיע וחוסך דלק) וגם - לשמור ימין (ולא כי זה מזרים את התנועה).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ועם זאת, כל מי שעושה את הדברים הנכונים, גם אם לא מהסיבות הנכונות (בעיינך), הוא בן אדם שעדיין מתנהל עפ"י החוק, המוסכמות ו-"תרבות". הניסיון להציג את מי שמננפח צמיגים כדי לחסוך בדלק ולא כי זה יותר בטוח (אם להשתמש בדוגמא שלך) כחסר תרבות, שלא איכפת לו מכמות הנפגעים בכבישים הוא שלך. אתה הרי הצגת אותי כמי שלא איכפת לו מהנגפעים בכבישים - לא הפוך. מעבר לזה שהצגה כזו של דברים אולי גורמת לך להרגיש יותר טוב עם עצמך, כי אתה "מבין" - אין בגישה הזו טעם של ממש.

אפשר לעצור כאן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

דני - אני לא יודע מאין אתה שואב את הנתונים. חברות גאטסו (הולנד) ומולטנובה (שויצריה) לא היו מתקיימות ומתפרנסות כל כך טוב אם אניין אכיפת המהירות לא היה קיים בצורה קיצונית באירופה כבר עשרות שנים.

מנסיון אישי של עשרות אלפי ק"מ. האכיפה המצלמתית היתה קטנה ללא השוואה להיום, ובכבישים המהירים כמעט שלא היתה קיימת.

(גם) משום כך, לדעתי, רמת הנהיגה היתה גבוהה. היום פחות.

דני

פורסם

זו רק התחושה. במרבית הארצות הללו (למעט, למיטב ידיעתי, מצרים - שהובאה כאן שלא בצדק) כמות ההתנגשויות ומידת הקטלניות של הכבישים גבוהה מאוד, וזה מה שחשוב באמת. בכל מקרה, ברור שאסור לנו לעודד נהיגה כזאת בישראל.

הדברים שאתה אומר ברורים.

לא חשבתי לעודד צורת נהיגה כזו.

לדעתי יש כאן דיון על הביצה והתרנגולת: מה עדיף, לקיים חוקים או לבצע "זרימה"?

אני חושב שדי ברור, שאם כולם יקיימו את החוק (זה הכתוב וזה הלא כתוב) אך לא נצטרך "לזרום" ונוכל לנהוג בכבישים בטוחים יותר, כשהנהגים האחרים סביבנו מתפקדים בצורה צפויה ובטוחה יותר.

איך אומרים היום? "הוצאו דברי מהקשרם".

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

משוגעים! רדו מהגג. או: מתנחלים! עופו לי מהשמאלי | פריקת עצבים

הקפצה...

מצטער על החפירה, אבל אני חייב :evil:

נסעתי היום אחה"צ בכביש 6 מצפון לדרום, כמות האנשים המתנחלים על הנתיב השמאלי פה במדינה - פשוט מטריפה את הדעת.

ואני מדבר גם על הקטע שיש רק שני נתיבים, ואפילו על הקטע המרכזי שיש 3 נתיבים. :shock:

לצערי, כנראה קניתי לי היום כמה שונאים על הכביש...

אמנם אני קצת מיהרתי, ולא משנה אם רציתי לנסוע במהירות 110 קמ"ש או מייל, פשוט אנשים נודניקים ברמות מטורפות.

גם בקטע שיש שלושה נתיבים, אז בנתיב הימני התנועה הדלילה ביותר, אח"כ באמצעי היא די עמוסה, ובנתיב השמאלי - כאילו מחלקים שם כסף...

אני לא יכול לומר שזה מה שעשיתי, אבל אם הייתי עוקף מימין אז הייתי מגיע הרבה יותר מהר.

וכשאתה צופר למישהו שיפנה כבר לעזאזל את הנתיב, אז הוא מתייחס אליך כאילו שקיללת אותו ואת אמא שלו, ובכלל, הרי הכביש שייך לאבא שלו, אז למה שהוא לא יסע איפה שבא לו...?

כשלעצמי, גם אם אני נוסע במהירות המירבית שמותרת בכביש, אני עובר לימני ברגע שאפשר, וגם אם מגיע מאחורי איזה טייס, שבא לו לטוס על 150 קמ"ש וצפונה לדוגמא, ואפילו שאני בשמאלי מתכנן עקיפה, מה אכפת לי לרדת רגע לימני ולתת לו לעקוף אותי? וזה מה שאני עושה, והאמת היא שאני עצמי מרוויח מזה, שאני יכול לנסוע אחריו - שהוא מפנה את הדרך עם הלחץ שלו.

האמת, שכבר זמן רב אני משתעשע בדמיונות להתנדב במשטרת התנועה ברכב לא מסומן, ולהתחיל לחלק דו"חות לכל הנודניקים בנתיב השמאלי, אבל זה רק דמיונות. המשטרה שלנו עסוקה בפריסת מצלמות מהירות, אז למה להפריע לה בזוטות כאלה.

נ.ב.

אני לא קראתי את כל השרשור מעלי,

רק לא רציתי לפתוח שרשור חדש בנושא כל כך 'נדוש' במדינה שלנו.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

^יש לי חדשות בשבילך:גם ברכב משטרתי גלוי(כחול לבן),ניתן לתת דוחות של אי שמירה על הימין,אחת התופעות המעצבנות ביותר שקיימות על הכביש.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

טעות, אחת התופעות הכי מעצבנות והכי מסוכנות שיש על הכביש היא היצמדות לרכבים שנוסעים על השמאלי ומבצעים עקיפה כחוק, בשביל לעקוף ולהיצמד לרכב הבא שגם הוא עוקף כחוק. ב-90% מהמקרים מדובר ברכבי ליסינג... כנראה ש-----שמירת מרחק----- זה כבר לא באופנה

פורסם

זה לא סותר אחד את השני אלא עבירה אחת שמלבה עבירות אחרות.

פלוני נוסע בנתיב השמאלי כי לא מעניין אותו משאר הנהגים או כי הוא בדיוק עסוק בשיחה או סמס ממש ממש חשוב, לא מתייחס או שם לב לנהגים מאחוריו שמהבהבים לו.

אז הנתיב אוטומטית עמוס יותר באנשים עצבניים שלא שמים לב למרחק או עוקפים מימין או מבצעים מעברי נתיב מסוכנים.

כולם יודעים על מה מדובר וכולם רואים נהגים כאלה, איי רואה אותם על בסיס יומיומי, גם בכביש שש כשאני נוסע דרכו.

אגב התנחלות בנתיב השמאלי היא לא עקיפה כחוק, בכלל לא, על אחת כמה וכמה אם מגיע מאחוריך רכב מהיר יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
^יש לי חדשות בשבילך:גם ברכב משטרתי גלוי(כחול לבן),ניתן לתת דוחות של אי שמירה על הימין,אחת התופעות המעצבנות ביותר שקיימות על הכביש.

ולי יש חדשות בשבילך: בממוצע שליש עד חצי מהניידות שאני רואה (בכבישים בינעירוניים) נמצאות בנתיב השמאלי ללא שום סיבה ומאחוריהן מתהווה טור ארוך של אנשים שחוששים לעקוף אותה מימין כי היא ניידת. :|

V5

פורסם

ויש לי עוד חדשות.

במקרה הטוב אם שוטר ייראה עבירת תנועה כמו התנחלות בשמאל או אי מתן זכות קדימה הוא יביט באדישות. במקרה הרע הוא בכלל לא ישים לב.

המשטרה על הכבישים נועדה ל2 דברים:

1. דוחות על העבירה מס' 1 המסכנת מאות מיליוני נהגים והיא, השם ישמור את כולנו מצרה זו, מהירות.

2. קישוט הכביש באורות וצבעים.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
ולי יש חדשות בשבילך: בממוצע שליש עד חצי מהניידות שאני רואה (בכבישים בינעירוניים) נמצאות בנתיב השמאלי ללא שום סיבה ומאחוריהן מתהווה טור ארוך של אנשים שחוששים לעקוף אותה מימין כי היא ניידת. :|

אבל בעצם מותר לעקוף כי יש עוד אנשים מאחוריה וזה כבר נחשב שיירה לא ?

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

תודה, לא ידעתי. :lol:

וברצינות, כוונתי היתה כמובן לאלו שלא מפנים את הנתיב אם זו לא ניידת משטרה,

התרופה להם היא להיות עם ניידת מוסווית, ולאחר הבהוב/צפירה והם לא זזים - לתת להם דוח קטן וחמוד.

אבל אנו משחקים בדמיונות, לזה אין משאבים במדינה שלנו.

זה לא סותר אחד את השני אלא עבירה אחת שמלבה עבירות אחרות.

פלוני נוסע בנתיב השמאלי כי לא מעניין אותו משאר הנהגים או כי הוא בדיוק עסוק בשיחה או סמס ממש ממש חשוב, לא מתייחס או שם לב לנהגים מאחוריו שמהבהבים לו.

אז הנתיב אוטומטית עמוס יותר באנשים עצבניים שלא שמים לב למרחק או עוקפים מימין או מבצעים מעברי נתיב מסוכנים.

כולם יודעים על מה מדובר וכולם רואים נהגים כאלה, איי רואה אותם על בסיס יומיומי, גם בכביש שש כשאני נוסע דרכו.

אגב התנחלות בנתיב השמאלי היא לא עקיפה כחוק, בכלל לא, על אחת כמה וכמה אם מגיע מאחוריך רכב מהיר יותר.

:mm_yeah:

אבל בעצם מותר לעקוף כי יש עוד אנשים מאחוריה וזה כבר נחשב שיירה לא ?

הישראלים לא עוקפים ניידת משטרה גם אם היא נוסעת בנתיב הימני, למה? ככה!

זה חלק מהתרבות המוטורית שלנו.

אגב, אני לא יעז לעקוף ניידת מימין, לא בצומת ולא בשיירה.

לך תדע על איזה שוטר תיפול, אם בדיוק תבוא לו הג'ננה והוא יחליט שאסור לך היה לעשות.

פורסם

1. אלו חדשות ישנות פה.

2. לשוטרים מותר, לא? :evil:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4041 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...