Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקלות עם שוטר...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שישי לפני כמה שבועות אני נוסע לי ברחובות פ"ת עד שאני מגיע לכיכר המצבה (זאת עם השער ניצחון הזה :D ),התנועה עמוסה ואני מחכה דיי הרבה זמן שיגיע תורי לעבור את הכיכר,מרוב המתנה התחלתי לאבד את הסבלנות וברגע של טיפשות ומרווח קטן בין המכוניות בכיכר נכנסתי ופניתי ישר ביציאה הראשונה ,כלומר לקחתי ימינה, העניין הוא כזה, לא שמתי לב שהמכונית שלא נתתי לה זכות קדימה הייתה ניידת משטרה :oops: ,טרנספורטר ליתר דיוק, המשכתי לסוע עד לפנייה הראשונה שמאלה ושם עצרתי להולכי הרגל ,הניידת עמדה לידי והנהג (לבוש במדים אזרחיים) הסתכל עליי ,ביקש שאני יוריד את החלון, נענתי לבקשתו ואז הוא אמר לי:" אתה יודע מה עשית?" בזמן שהוא מצביע לאחור שאל בשנית:" אתה יודע מה עשית שם?", הנדתי את ראשו במעיין הסכמה והוספתי :"אני יודע", הוא המשיך:"אתה יודע שאני יכול לקחת לך את הרשיון על זה",המשכתי להניד את ראשי,הוא לא הוסיף מילה ונסע משם ואני המשכתי בדרכי....

רחמים או חוסר סכמות (ללא מדים, משטרה פלילית ולא תנועה) :?:

פורסם
ביום שישי לפני כמה שבועות אני נוסע לי ברחובות פ"ת עד שאני מגיע לכיכר המצבה (זאת עם השער ניצחון הזה :D ),התנועה עמוסה ואני מחכה דיי הרבה זמן שיגיע תורי לעבור את הכיכר,מרוב המתנה התחלתי לאבד את הסבלנות וברגע של טיפשות ומרווח קטן בין המכוניות בכיכר נכנסתי ופניתי ישר ביציאה הראשונה ,כלומר לקחתי ימינה, העניין הוא כזה, לא שמתי לב שהמכונית שלא נתתי לה זכות קדימה הייתה ניידת משטרה :oops: ,טרנספורטר ליתר דיוק, המשכתי לסוע עד לפנייה הראשונה שמאלה ושם עצרתי להולכי הרגל ,הניידת עמדה לידי והנהג (לבוש במדים אזרחיים) הסתכל עליי ,ביקש שאני יוריד את החלון, נענתי לבקשתו ואז הוא אמר לי:" אתה יודע מה עשית?" בזמן שהוא מצביע לאחור שאל בשנית:" אתה יודע מה עשית שם?", הנדתי את ראשו במעיין הסכמה והוספתי :"אני יודע", הוא המשיך:"אתה יודע שאני יכול לקחת לך את הרשיון על זה",המשכתי להניד את ראשי,הוא לא הוסיף מילה ונסע משם ואני המשכתי בדרכי....

רחמים או חוסר סכמות (ללא מדים, משטרה פלילית ולא תנועה) :?:

גבר ... שוטר זה שוטר ... תמיד הוא יכול לקרוא לשוטר אחר שירשום לך את הדו"ח ובוא נגיד שהשוטר השני כן יהיה בתפקיד באותו הזמן... בכל מקרה כמו שאורן אמר עשה עליך דאויין.

1.6 206

פורסם

ילד :wink: , למד את הלקח שלך ושים לב למה שאתה עושה.

מתן זכות קדימה - אלמנטרי.

בכל מקרה, "לקחת לך את הרשיון" סתם כך הוא לא יכול.

להיטפל אליך ולתת לך הזמנה לדין על "נהיגה מסוכנת" או אין שלא קוראים לזה,

הוא יכול.

אל תתעסק איתם וזהו. :?

סע כמו בנאדם וקח אחריות על מה שאתה עושה.

MCS 2008

פורסם

גיסי ניקלע למצב דומה. לפי גירסתו, הוא התחיל להיכנס לכיכר, כאשר הכיכר היתה פנויה ושמאל היה פנוי. לפתע הגיחה לכיכר איזו פיאסטה מצ'וקמקת וכמעט נכנסה בו. ברגע האחרון בלם נהג הפיאסטה חזק, רכב הסתובב 90°, חסם את רכבו של גיסי ואת הכיכר. מהרכב קפץ איזה זכר (אני נמנע מלומר "גבר") מספיק מבוגר, בשנות ה-40 לחייו - ישראלי מכוער טיפוסי שעונה לכול התאורים והמאפיינים, לבוש חולצת הוואי, "שרשר" וג'ל בשארית שעריו. ניגש לאוטו של גיסי, פותח דלת של נהג ושופך על גיסי את סט הקללות הסטנדרטי. כך הוא צורח קללות דקה, שתיים, גיסי המום, היה בטוח הערס הזה עוד שנייה ידקור אותו ואז מתחילות הצפירות, כי הכיכר חסומה. אז מוציא הגורילה את תעודת שוטר, מנפנף בה בפני גיסי וצועק: "עכשיו אתה תופס עם מי הסתבכת, יא אפס בן **** (פיייייפ)?!... אתה לא תנהג יותר במדינה הזו!..." ומצוה על גיסי לפנות את הכיכר (??? להזכיר, מי שחסם את הכיכר זה היה הגורילה). גיסי והשוטר (נקרא לו כך להלן, למרות שהתיאור ממש לא מתיישב יחד עם "נציג החוק") עוצרים אחרי הכיכר ואז מוציא השוטר (מתברר שהו איזה רב-סמל במתנ"א, כמובן לא בתפקיד) פנקס ורושם לגיסי דו"ח והזמנה למשפט על אי-מתן זכות קדימה, נהיגה בקלות ראש מסוכנת, חסימת ציר תנועה ואי-ציות להוראות שוטר (???)... גיסי רושם את מס' האישי של השוטר, דרגתו ושמו לפי תעודת השוטר. וכך הם נפרדים.

דבר ראשון, גיסי כתב תלונה לנציג קבילות הציבור במשטרה על התנהגות שאינה הולמת שוטר ונענה שהתלונה נבדקה ולא נמצאו ראיות להעמיד את השוטר לדין משמעתי.

גיסי הגיעה למשפט, הגיע גם השוטר להעיד - לבוש מדים טיפ-טופ, גלח"צ וכו'. גיסי סיפר את גירסתו ורצה להוסיף שהשוטר לא היה בתפקיד והתנהגותו היתה לא הולמת שוטר, אבל השופט הפסיק אותו ואמר שזה לא קשור לכתב האישום. שוטר סיפר את גרסתו (בעצם ציטט את מה שכתב בדו"ח). למי לדעתכם האמין השופט, לטובת מי פסק? :twisted: פסק דין: קנס מוגדל, נקודות ושלילה ל-90 יום על תנאי לשנה.

לסיקום:

1) קודם כול סע כחוק. לפחות תהיה בסדר עם עצמך שהיית ללא רבב...

2) במדינה הזו לא כדאי להסתבך עם שוטר גם אם אתה צודק והוא מתנהג כמו חלאת חלאות, כי הוא מרגיש שתעודת שוטר נותנת לו עודף כוח עליך. בסוף לכול גנב יימצא תליין...

3) תיזהרו, ידידיי היקרים, הרב-סמל הזה עדיין משרת במתנ"א ורוב הסיכויים שנמצא אי-שם בכבישי הצפון.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

פורסם

Ms, אני לא יודע עד כמה "חתכת" את אותו השוטר על אזרחי, אבל אם זה היה דיי רציני אז הוא יצא בסדר גמור, טיפה הפחיד אותך אבל זה בסדר כי מה שעשית מסוכן ומעצבן.

פורסם

תגידו, זה רק נדמה לי או שמשהו פה ממש מעוות ???

הבן אדם (הגיס) נהג בהיסח דעת, לא נתן זכות קדימה, גרם לרכב אחר לבצע בלימה חירום !!!

איפה ההגיון שלכם ?

מה זה משנה האם הוא עשה את כל זה לפרופסור באוניברסיטה או לאדם הקדמון (דמוי הקוף) ?

במקרה שכזה,

לדעתי העונש של השופט בהחלט מוצדק, מי ייתן וכל השופטים ינהגו כמוהו.

מה שאתם לא מבינים הוא,

שכל שאתם יודעים לקלל, לבקר, ולכתוב על הנהגים העבריינים - ארוכות בפורום, הום בדיוק אלו שעושים את העבירות הללו. אלא שבמבט מכיוון הנהג השני, זה נראה אחרת.

תחשבו על זה !!

דני G.

פורסם
תגידו, זה רק נדמה לי או שמשהו פה ממש מעוות ???

הבן אדם (הגיס) נהג בהיסח דעת, לא נתן זכות קדימה, גרם לרכב אחר לבצע בלימה חירום !!!

אתה נשמע כמו נהג מנוסה, אז יש לי שאלה אליך. תגיד לי, באיזו מהירות צריך לנוע כלי רכב כדי שיכנס לסחרור כתוצאה מבלימת חרום? בכיכר? ואולי (אני מדגיש אולי) הרכב לא הסתחרר, אלא השוטר בכוונה חסם את הרכב של גיסי ואת הכיכר כדי "ללמד אותו לקח"?..

מאין הדעה האפריורית שכולם פה נוהגים "בהיסח דעת". מה בכלל נותן לך זכות להכללות?! גיסי לא נהג צעיר, לא חדש, לא נהג שבת. יש לו ניסיון של כ-8 שנים מאחורי ההגה יום-יום. בכל השנים האלה יש לו רק הרשעה אחת, על אי-ציות ל-"עצור" שגם כן לא בצדק, כי הוא עצר, אחותי היתה איתו באוטו וגם היא אומרת שעצר. השוטר שהיה עסוק בלרשום דו"ח לנהג אחר, סיים את הפרוצדורה, יצאה אל הכביש ועצר את הנהג הראשון שהזדמן לעבור, ולרוע המזל היה גיסי. יותר מזה, לי היה מקרה דומה, באחוזה בפניה ימינה מרח' הפרחים לרח' הנטקה. אני עצרתי (כי אני תמיד אבל תמיד עוצר) ב-"עצור", אותתתי ימינה ופניתי. שוטר קפץ לכביש, עצר אותי בצד וניסה להלביש עלי אי-ציות ל-"עצור". למזלי, באותו בוקר אישתי היתה איתי באוטו וגם היא הכניסה מילה-שתיים, השוטר הבין כנראה שיש פה עוד עד, וויתר בסוף והלך לתפוס את הבא בטור, בצפייה שאולי יהיה לבד באוטו ואז זו מילה שלו נגד מילה של שוטר משטרת ישראל בתפקידו.

איפה ההגיון שלכם ?

ההיגיון אומר שמישהו פה הגיח, דווקא הגיח, למקום שכמעט הפך לזירת תאונת דרכים, נהג בחוסר אדיבות גם בכביש וגם א"כ.

ההיגיון אומר שלאדם כמוני אין שום סיבה לסלף (או כמו שאמרת "לעוות") בסיפור על מקרה שקרה אפילו לא לי, אלא לבנאדם שאני מכיר ומאמין לו. וניסיונך להוציא אותי שקרן פשוט מגוחך, אלא אם אתה עובד באגף יחסי ציבור של מתנ"א, אזי זה הגיוני מאוד. הטכניקה הידועה - להכפיש את המתלונן.

מה זה משנה האם הוא עשה את כל זה לפרופסור באוניברסיטה או לאדם הקדמון (דמוי הקוף) ?

מסכים, אם עשה - לא משנה. אם לא עשה - כן משנה.

במקרה שכזה,

לדעתי העונש של השופט בהחלט מוצדק, מי ייתן וכל השופטים ינהגו כמוהו.

מסכים איתך 100%. אי-מתן זכות קדימה זו עבירה מסוכנת, מעצבנת ומיותרת. צריך להעניש בחומרה.

מה שאתם לא מבינים הוא,

שכל שאתם יודעים לקלל, לבקר, ולכתוב על הנהגים העבריינים - ארוכות בפורום, הום בדיוק אלו שעושים את העבירות הללו. אלא שבמבט מכיוון הנהג השני, זה נראה אחרת.

תחשבו על זה !!

דני G.

תרשה לי לא להתייחס להכללה זו. אבל לחשוב זה נכון. תמיד.

ט.ל.ח.

פורסם
Ms, אני לא יודע עד כמה "חתכת" את אותו השוטר על אזרחי, אבל אם זה היה דיי רציני אז הוא יצא בסדר גמור, טיפה הפחיד אותך אבל זה בסדר כי מה שעשית מסוכן ומעצבן.

צודק, כפי שאמרתי רגע של טיפשות :roll: לומדים ולא חוזרים על זה שוב...

פורסם

עניין היסח הדעת נובע מהמושג - "הגיח" ...

מפני ש"הגיח" פירושו - הופיע בפתאומיות, באופן בלתי צפוי, וכד'.

מתי יקרה מצב שבו רכב יופיע לך באופן הזה ?

1. כאין שדה ראה.

2. כשאתה נוהג בהיסח הדעת.

במקרה של בעית שדה ראיה, יש לנהוג לאט יותר ובהתאם לתנאי הדרך (במקרה הזה חוסר שדה ראיה = תנאי דרך לא טובים).

דני G.

פורסם

בלי שום קשר לסיפורים הקודמים, אבל עם הקשר לנושא הדיון...

דני G, מספר שאלות:

1. האם נתקלת אי-פעם בשוטר תנועה מתנשא?

2. מה לדעתך הסיבה או סיבות להתנשאות השוטרים?

3. למה לדעתך שוטרי תנועה מתיחסים בעוינות לנהגים, אפילו בביקורת מסמכים? הרי תפקידו של השוטר לשרת את ציבור הנהגים ולא לראות בהם צייד...

4. מה לעשות במקרה שלשוטר תנועה מתחשק משום מה לדפוק לך את הצורה? או שהוא סתם טועה ולא מוכן להודות בכך ולכן מלביש עליך את מה שלא עשית... הרי הוא יודע שמילה שלו בבה"מ לתעבורה שקילה יותר משלך ובמקרה של טענות ללא ראיות, ז"א מילה שלו נגד מילה שלך - אין לך סיכוי להוכח את חפותך.

תודה.

נ.ב.1. אגב, השאלות הנ"ל הם ברובן לגבי שוטרי התנועה, כמובן בלי הכללות(!), כי יש ויש. לגבי שוטרי סיור למשל יש לי לא מעט מילים טובות, אני פשוט יודע עד כמה קשה ומסוכנת עבודתם. גם אם הם לפעמים לא מהווים דוגמא לנהיגה נכונה, כל עוד הנסיבות ומטרת מילוי תפקידם מצדיקות - זה בסדר.

נ.ב.2. לא קשור, אבל מאוד מרגיז כאשר ישראלי מצוי מתיישב על התחת של רכב עם סימון מיוחד (ניידת או אמבולנס וכו') שכולם מפנים לרכב הזה דרך. זו גם עבירה על החוק.

נ.ב.3. אולי אתה צודק והמונח שהשתמשתי ("הגיח") לא היה מדויק לתאור המצב. רק תרשה לי להביע הסתייגות: להופיע בפתאומיות, ז"א שפרק הזמן בין הרגע שהרכב עוד לא היה באזור ראיתך לבין הרגע שהרכב הופיע, הוא קצר מאוד. לכן, לאפשרויות שבצדק ציינת לעיל הייתי מוסיף גם מהירות לא סבירה (גבוהה) של נהג הרכב המגיח, ז"א נהגה לא זהירה.

אני מסקים שניתן היה להפריך טענת מהירות וכיוצא מזה לשלול את החשד לנהיגה לא זהירה, למשל ע"י מדידת מסלול בלימה וכו', אבל זה רק במקרים של תאונה, שלא נדע.

בכל מקרה, מה שהיה - היה.

ט.ל.ח.

פורסם

תשובות :

1. כן ולא פעם אחת. לרוב השוטרים הללו מחפשים את האנשים המתכופפים למראה המדים, ותופסים עליהם טרמפ שמטרתו ניפוח האגו שלהם.

2. לדעתי הסיבה היא - היותם מסכנים ומדוכאים במקומות אחרים, והם מנסים לחזיר לעצמם קצת מהאגו הפגוע, בעזרת מה שרשמתי בסעיף 1.

3. ראשית, משום שהם לא מודעים להיותם משרתי הציבור. שנית, משום שלצערנו החומר האנושי המאפיין שוטרי סיור לא מעטים הוא מהסוג הנמוך יותר שבנמצא. שלישית, משום שהם רגילים לאזרחים חסרי חינוך שמפרשים יחס טוב אליהם בתור חולשה של השוטר.

4. עכשיו כבר מדובר בחיבור של סעיפים 1+2+3. במקרה כזה, ידיעת החוק + בפגנת עמידה על שלך בצורה חד משמעית, תביא את השוטר להבנה כי נכנס לדרך ללא מוצא.

דני G.

• תוכן חדש...