Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אם זה לא המקום לדבר עליו אני אשמח אם תוכלו להעביר לי את הנושא ולהשאיר לו פה קישור שאני אוכל לראות לאן הוא הועבר. ועכשיו לנושא-

אני רוצה לבנות קורקינט על מנוע יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל בניתי עם חברים שלי פרוייקט שנקרא רובונר (רובוט שצריך לסייר בתוך מבוך ולכבות נר בדומה לשריפה בתוך בית) ככה שאני בא עם טיפ'לה ידע למה שאני רוצה לבנות.

יש לי קורקינט ומנוע של קלנועית. עכשיו יש לי כמה שאלות.

למנוע אני צריך מצבר של 24 וולט השאלה שלי על איזה זרם פר שעה כדאי לי יותר בשביל המנוע? המליצו בגלל שזה קלנועית ללכת על 20 או 24 הייתי רוצה לשמוע עוד תגובות..

למנוע מחובר מעין בקר כזה שרשום עליו 24 וולט 90 אמפר ככה שאני משער שהמקסימום זרם למנוע הוא 90 אמפר.. אם מישהו שמבין בעניין יוכל לעזור לי זה יהיה נחמד.

התכנון שלי הוא לרתך למנוע גלגל שיניים וגם לגלגל ובעזרת שרשרת לסובב את הגלגל האחורי.. ואני למעשה יישב מעל המנוע.. (המנוע יהיה מעל הגלגל)

מה שאני לא יודע זה איך לבנות את התושבת למנוע ולמצבר. (אולי אני אצטרך שני מצברים של 12 וולט שזה גם אפשרות), ואיך אני מרתך את הגלגלי שיניים..

אם למישהו יש עוד כמה דברים שהוא יכול להוסיף לי ויכול לענות לי על השאלות ולהראות לי תמונות או לתת לי קצת מדריכים אז תודה מראש.

נ.ב בבקשה לא להציע לי מנוע על בנזין או מנוע של חרמש..

פורסם

קודם כל גלגל שיניים לא מרתכים. מחברים אותו עם קייל ובורג.

כדי להגיע ל 24V אתה חייב שני מצברים של 12 או 4 של 6 מחוברים בטור. אתה תצטרך גם מצברים בעלי הספק גבוה כי תשאב מהם זרם גבוה באופן מתמשך והוא עלול להתפוצץ.

קח בחשבון שאורך החיים של המצבר יהיה קצר מאוד (לא בין טעינה לטעינה אלא עד שימות סופית) כי מצבר לרכב לא בנוי להתרוקן ולהיטען הרבה פעמים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

חישוב קיבולת המצבר (נמדדת באמפרים לשעה) צריכה להיעשות בהתאם להספק המנוע ועל בסיס כמות הזמן שאתה מצפה ממנו להחזיק מעמד לפני פריקה מוחלטת.

ללא נתונים אלו הכל בגדר ניחושים חסרי טעם.

פורסם

שי אני לא צריך מצבר של מכונית אני צריך מצבר בסדר גודל של קלנועית..

לגבי הבטרייה אני יודע שאני צריך 2 של 12 ומן הסתם הם יחוברו במקביל..

וסליחה על הבורות אבל מה זה קייל?

אביב- לא רשום לי על המנוע את ההספק שלו רשום לי רק 24V 0.37A ככה שהמחישוב שלי יוצא 8.88 וואט וזה לא נראה לי ממש הגיוני שזה ההספק שלי..

איך אני יודע תוך כמה זמן הוא מגיע לפריקה מוחלטת? אתה יכול להסביר לי קצת יותר על הקטע עם הפריקה?

ותודה רבה לשניכם על העזרה..

פורסם

גם לי לא נשמע הגיוני הנתונים שרשמת. נשמע נמוך מאד. צלם את המנוע כולל התווית אם אתה יכול.

בשביל להגיע ל-24 וולט עם שני מצברים של 12 אתה צריך לחבר אותם בטור כמובן ולא במקביל.

לגבי הקיבולת, להלן דוגמה כדי שתבין:

נניח שיש לך מנוע שצורך 2A ואתה רוצה להפעיל אותו למשל 5 שעות על סוללה.

5h*2A=10Ah וזאת הקיבולת שתצטרך שתהיה לסוללה שלך לפחות.

פורסם
גם לי לא נשמע הגיוני הנתונים שרשמת. נשמע נמוך מאד. צלם את המנוע כולל התווית אם אתה יכול.

בשביל להגיע ל-24 וולט עם שני מצברים של 12 אתה צריך לחבר אותם בטור כמובן ולא במקביל.

לגבי הקיבולת, להלן דוגמה כדי שתבין:

נניח שיש לך מנוע שצורך 2A ואתה רוצה להפעיל אותו למשל 5 שעות על סוללה.

5h*2A=10Ah וזאת הקיבולת שתצטרך שתהיה לסוללה שלך לפחות.

כן, כן! טעות שלי חשבתי על מקביל..

אממ בכל מקרה לא מצאתי עוד נתונים חוץ מאיפה ייצרו אותו ומה המספר קטלוג שלו.. אממ רשום עליו 8a.e ואין לי מושג מה זה אומר..

התקשרתי לאפיקים החברה שמייצרת את הקלנועיות האלה שמשתמשים בהם והמוכר אמר לי שם שהם משתמשים בבטריות של 70 AH ואני כנראה צריך הרבה פחות.. מכל מני בדיקות שערכתי התברר לי שאני כנראה צריך 24V 20-24A נשמע הגיוני? אני שוקל 80 והקורקינט שלי לא שוקל יותר מ-10 קילו כולל כל המנוע והמצברים אני מגיע לגג 120 קילו.. וזה כנראה מה שאני אצטרך לדחוף..

בכל מקרה יש לי תמונות של הקורקינט ושל המנוע כולל הבקר.. להעלות?

לגבי מה שאמרתי מקודם עם ה0.37 אמפר זה מה שצורך הקירור שלו ולא המנוע עצמו..

פורסם

וסליחה על הבורות אבל מה זה קייל?

לגבי המצבר אני רואה שענו לך. קייל (או בעברית שגם אבל אם תגיד לאיש מקצוע שגם רוב הסיכויים שהוא לא יבין מה אתה רוצה ממנו) זה חתיכת מוט מרובע ששמים בחריץ שעושים כשחציו בציר וחציו בגלגל השיניים המולבש עליו כך שהוא מונע את אפשרות הסיבוב שלו.

פורסם

נכון. אם תרתך גלגל שיניים לציר המנוע קודם כל החום של הריתוך עלול לשרוף את מחזיר השמן ואז המיסב שלו יתמלא אבק, ימות ולא תוכל לפתוח אותו כי גלגל השיניים יהיה מרותך. חוץ מזה ריתוך כזה אף פעם לא יוצא ישר וגם עלול להישבר תחת עומס.

פורסם

בקשר לשגם... אתה צריך לדעת מה ההספק שאתה הולך למסור בכדי לחשב את מידות הקייל.

ראה קובץ מצורף למידות גיאומטריות של קייל.

untitled (Large).JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה לשניכם.. אממ מרק לא ממש הבנתי איך אני יודע איזה גודל של שגם אני צריך בעזרת הטבלה הזאת?

ואביב אממ יש לך תשובה לגבי השאלה שלי עם מצבר באזור ה24 וולט יעשה את העבודה ויוכל לסחוב אותי גם בעלייה? (בהנחה שכל מה שהוא צריך לסחוב זה 120 קילו במקס'

פורסם

מתוך המפרט של הקורקינט החשמלי שאחי קנה לפני שבוע:

מנוע: חשמלי : 560 - וואט , 24 וולט , 3000 סל"ד .

מצברים: 4 מצברי 12 וולט - 8.5 אמפר (סה"כ 17 אמפר) .

הפעלה : מערכת האצה מבוקרת - 24 וולט.

הקורקינט מסוגל לסחוב עד 150 ק"ג (במציאות עד 100-120)

מהירות נסיעה של עד 38 קמ"ש (במציאות יותר בכיוון של 25-30)

טווח של 15-20 ק"מ (יבדק בקרוב)

אסף

פורסם

אמממ התכוונת 2 מצברים של 12 וולט נכון?

אם הוא מסתדר עם 17.5 אמפר אז עם 24 וולט אני אסתדר מצויין...

אתה יכול להגיד לי מאיפה הוא קנה?

ותודה רבה על העזרה..

פורסם

העתקתי את המפרט של היצרן ושם כתוב 4 מצברים.

תעשה חיפוש על TREKKER וקורקינט חשמלי בגוגל ותגיע ליצרן הישראלי מתל אביב.

לפי דעתי גם ניתן לקנות אצלהם במקום חלפים (מצברים, מנועים וכו,)

אסף

פורסם
תודה לשניכם.. אממ מרק לא ממש הבנתי איך אני יודע איזה גודל של שגם אני צריך בעזרת הטבלה הזאת?

ואביב אממ יש לך תשובה לגבי השאלה שלי עם מצבר באזור ה24 וולט יעשה את העבודה ויוכל לסחוב אותי גם בעלייה? (בהנחה שכל מה שהוא צריך לסחוב זה 120 קילו במקס'

אתה צריך להבין שהתשובה תלויה במהירות (יחס התמסורת), בהספק המנוע ובזמן שאתה מצפה ממנו לעבוד.

• תוכן חדש...