Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7110 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהסתיימה ההתקנה ברכב שלי מסתבר שהרמקולים האחוריים שישבו בבוידעם מנגנים על הפנים. ברכב שלי, פונטו דור 1, אין מקום לסאב (אני זקוק לתא המטען נקי כמה שרק אפשר) ולכן אני מחפש רמקולים עד 8 אינץ' שיוכלו לתת צלילים נמוכים טובים.

אצל אחי מותקנים JBL בקוטר 10 אינצ' אשר מנגנים נפלא, בהתחשב בעובדה שאין סאב ברכב. הכיוון שלי הוא ללכת על האחים הקטנים של ה-JBL האלו אשר מגיעים גם ב-8 אינצ'.

לינק למוצר: http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=RFVGBNHJ&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=409

המגבר לאחוריים הוא מתוצרת U.S.acoustics בהספק של 50 RMS לשני ערוצים.

אשמח לדעת מה דעתכם על הרמקול של JBL, כמו כן אשמח להצעות נוספות.

בתודה,

רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

לדעתי כמו שזה נשמע, אלו יתאימו לך בול.

אתה רוצה רמקול שנשמע טוב וגם יכול לספק בום.

ה JBL ימלאו לך את הדרישה הזו.

פורסם

תודה על התגובה.

אני קצת מתלבט בין ה-JBL הנ"ל או חיבור של המגבר בגישור (160RMS ב-4 אום) לסאב שיהיה מחובר למגש. אולי ההשקעה בסאב ובניה על המגש יפתרו את בעיית המקום בתא המטען.

1. האם עדיף סאב על שני ה-JBL? אגב, מקדימה ישנם Morel Tempo.

2. האם יש סאבים שיתאימו למגבר הנ"ל במחיר של עד 800 ש"ח?

החשיבות היא לבס רך יחסית ושינגן על כל נפח תא המטען , ללא תיבה. (האם זה מה שנקרא תיבה פתוחה?)

שוב תודה.

פורסם

קראתי קצת והבנתי שאני אמור לחפש סאב FreeAir.

חיפשתי ומצאתי את הסאב הבא: סאב וופר "10 JL AUDIO IB4 100W RMS

אני מניח שסאב כזה ידרוש ממני בנייה לא קלה הן במדף האחורי והן באיטום שבין תא הנוסעים לבגאז'. עד כמה ההבדל יהיה משמעותי ביחס ל-JBL שהוזכרו?

פורסם

אני לא בטוח שההבדל יהיה גדול או מורגש כ"כ.

מדובר בהשוואה בין 2 אלמנטים של 8" מול אחד של 10".

אם אלו היו סאבים מול סאבים, הרי שהזוג היו טובים/חזקים יותר מה 10".

מכיוון שאלו גם רמקולים, הייתי רק משער שיש כאן סוג של שוויון או אולי הכרעה קלה ל 10".

אבל זאת לא נדע לעולם... 8)

ההשוואה לא נכונה כאן, אתה משווה בין רמקולים לסאב.

אם תשים סאב - אתה מאבד את תחום התדרים הרחב שהרמקולים מספקים.

אם תשים רמקולים - אתה עלול לאבד רק מעט מהתחום הנמוך.

פורסם

אם כך כנראה שבאמת עדיף ללכת על רמקולים, על-אף החשש שה"במה" תעבור מעט אחורה.

הבנתי, במהלך החיפושים, שסאב FREE AIR דורש התקנה מורכבת יותר ואטימה של חלל תא המטען. ברכב שלי, 5 דלתות, התהליך יהיה מורכב מדי לטעמי וע"פ דברייך ההבדל הזניח לא שווה את זה.

בהנחה שאכן ה-JBL יותקנו, האם יש דרך להוריד מהם את הצלילים הגבוהים במעט? במגבר ישנם כיוונים אך מנסיון קטן (על ה-JBL 10 אצל אחי) הם אינם מספקים את מבוקשי והגבוהים מאחור ממש בולטים. האם יש איזה קרוס או ווסט תדרים חיצוני שיכול להשפיע?

תודה

פורסם

נרכשו והותקנו שני ה-JBL הנ"ל .

כצפוי, הגבוהים מאחור קצת גונבים את ההצגה. הנמכה שלהם מובילה גם להנמכה של הבאסים. במגבר, שום כייון לא סייע. כעת, עומדת השאלה כיצד ניתן למנוע מהגבוהים להשתולל מבלי לפגוע בצליל של הקדמיים?

1. האם ספוג על הטוויטרים יגרום נזק?

2. אמצעי אלקטרוני?

אשמח לעזרה,

בברכה,

רענן.

פורסם

תוכל לשים קבלים שישמשו כפילטרים.

מכיוון שאני לא מתמצא באלקטרוניקה, לא אוכל לפרט בדיוק איזה ערך.

יש כאן מספר אנשים שכן יכולים.

פתח שרשור חדש שנושאו קשור לנושא זה ולקבלים כפילטרים ואני מאמין

שאלו שכן יודעים ייעצו לך להמשך.

• תוכן חדש...