Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

נסעתי לפני כשעה רגיל לחלוטין ללא בעיות ופתאום התחילו רעשים מוזרים מכיוון גלגל שמאלי בקידמת הרכב, רעשים של מאין דפיקות מהירות.

נסעתי לחבר שמבין קצת יותר ממני והוא אמר שזה ציריה וגם שכבר צריך להחליף את המיסבים.

בדרך הביתה הרגשתי בהגה משהו מוזר כאילו יש לי שמיניות ממש כמו שהיה לי פעם באופניים כשהייתי קטן, יצאתי מהרכב וגיליתי שעפו לי 2 ברגים מהמגנזיום הלכתי איפה שנסעתי ומצאתי אותם.

ההברגה שלהם כבר הייתה על הפנים אך הצלחתי איך שהו להבריג את הגלגל כדי להמשיך כ800 מטר עד הבית.

הגעתי הביתה איכשהו בנסיעה ממש איטית ועוד יותר איטית בסיבובים.

מה יכול להיות הנזק הכספי הנגרם?

למה זה פתאום יכל לקרות ? הנסיעה הייתה רגועה.

אם חבר שלי צודק אז צריך להחליף ציריה , מיסבים ונהרס לי התוף של הגלגל איפה שנכנסים הברגים

מדובר על פיאט טמפרה ליברטי 96

נ.ב

הדפיקות לא היו נשמעות כשהייתי בולם, לא כהגברתי מהירות. נשמעו כשרכב מתגלגל על ניוטראל או כשאני עוזב את הגז

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

משום מה זה לא נשמע לי כמו ציריה

למשל אצלי שהלכה ציריה צד נוסע שהיתי מאיץ הרכב היה רועד מאוד , שהיתי שם ניוטרל זה היה מפסיק.

בכל מקרה- אם נפלו לך ברגים וכו זה כבר הפך להיות תקלה בטיחותית - גרור את הרכב למוסך.

במיוחד בימים גשומים אלו, לא תרצה למצוא את עצמך בלי גלגל.

פורסם

בתקלות יש צורך להוצא כסף .

אבל כדאי להתחיל מה קטן לגדול כלומר

לפי מה שאתה כותב יכול להיות שקניית 5 גוזונים חדשים תפתור את הבעיה

לגבי ציריה יכולת להיות 2 סוגים של תקלות .

1 נקישות בסיבוב (פעמון גלגל לכיוון הסיבוב ).

2 נקישות בנסיעה ישר שמגבירים או מנמיכים מהירות ( פעמון צד גיר ).

או 2 התקלות יחד .

לגבי מיסב גלגל יש לרוב רעשים שונים בעיקר חריקות וכאלה .

בהצלחה

אורי

נ.ב גם שיפוץ ציריה קומפלט זה לא דבר יקר בין 420 ל 550 ש"ח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

כל התיקון של הנזק יצא בסך 20 ש"ח בלבד :)

הבעיה הייתה בבורג שלא היה מוברג טוב.

וכשניסיתי להוציא אותו בכוח שברתי את הראש והוא נתקע בפנים.

חשבתי מה לעשות ובסופו של דבר ריתחתי לבורג שנתקע בפנים ראש אחר והוצאתי בהרבה כח,

הלכה לי ההברגה שם אז הצתרכתי לעשות חדשה שזה עלה לי 20 ש"ח והחלפתי ברגים לחדשים ויותר טובים בפנצ'ריה ששמתי בה את הגלגלים

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

במיקום הזה לא הייתי לקוח סיכון ומבצע הברזה וסומך על זה. מדובר בסיכון בטיחותי עצום. יכול להיות שההברגה הלכה כמעט לגמרי וההברזה רק גורמת לבורג להיכנס בקלות. אין זה אומר שהבורג לא יעוף לך כאשר יש עומס עליו.

ממליץ לך בחום להחליף את מה שצריך לחדש.

פורסם
במיקום הזה לא הייתי לקוח סיכון ומבצע הברזה וסומך על זה. מדובר בסיכון בטיחותי עצום. יכול להיות שההברגה הלכה כמעט לגמרי וההברזה רק גורמת לבורג להיכנס בקלות. אין זה אומר שהבורג לא יעוף לך כאשר יש עומס עליו.

ממליץ לך בחום להחליף את מה שצריך לחדש.

תיקון ראוי להברגה הרוסה זה או הליקויל או הגדלת החור והבורג אם ניתן. ב 20 ש"ח קשה לי להאמין שהחדירו הליקויל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה בדיוק הבעיה בלהחדיר הליקוייל? עשיתי ת זה לעשרות הברגות וזה מחזיק מעולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הליקויל לגלגל? השתגעת? מנסים לתקן את ההברגה ואם אין ' בשר' בהברגה מחליפים נבה. בנבה עם גוז'ונים מחליפים גוז'ון ואום.

פורסם

הכל בדוק ומחזיק יופי.

בדקתי בימים הראשונים ניסיתי לחזק את הברגים ולא היה צורך

פורסם

היתה לי בעיה דומה באוטו הקודם שלי ותלמד מתעויות שלי ...

תד\בדוק על כמה ימים למשך חודש בערך עם לא השתחרר אחד מהברגים

ולא עם היד אלה עם מפתח ברגים ואם יש תזוזה על שהיא אפילו של מילימטר

תחליף את כל העניין שם לא עולה ידר וחוסך בחיים ...

פורסם

כן ברור שבדקתי עם מפתח ולא עם היד.

הבורג לא זז אפילו לא במילימטר.

פורסם

לפעמים כן ניתן לשחזר את התבריג.

ומי אחראי ומוסמך להחליט האם התבריג יחזיק לאחר הברזה? אני? אתה? אנחנו? מכון התקנים?

זה נשמע לי מקרה קלאסי שלא כדאי להתעסק עם "נדמה לי" ו"נראה לי" ו"חשבתי".

לפותח השרשור- בהצלחה.

פורסם

תודה.

האוטו נוסע טפו טפו טפו כמו שצריך עובד כמו שעון ובעיה זו נפתרה.

גם הוחלף מצבר היום :)

פורסם
ומי אחראי ומוסמך להחליט האם התבריג יחזיק לאחר הברזה? אני? אתה? אנחנו? מכון התקנים?

המנהל המיקצועי של המוסך.

כל מכונאי בעל ניסיון יוכל להזהות בנקל אם ניתן או לא לשחזר הברגה.

• תוכן חדש...