Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאורר חשמלי, ואף אחד לא הסביר לי מדוע הטמפרטורה שצויינה לא תקינה, GL10 תתחיל אתה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אני מבין נכון: הבחור טוען שמחוץ לעיר ובעיר הטמפרטורה מגיעה לחצי של 90 מעלות, בעמידה הטמפרטורה עולה עד 90 מעלות.

זה לא טרמוסטט כי אם זה היה טרמוסטט אז תמיד הטמפרטורה הייתה חצי מ 90 או 90 קבוע, פחות או יותר.

זה יכול להיות מאוורר מכאני, שלא עובד טוב , ולכן, מחוץ לעיר ובנסיעה, האויר שמגיע מלפנים לכיוון הקרבורטור,מקרר אותו ,ובעצירה המאוור תקול ולא מספיק לקרר את הרדיאטור, היות והמאוורר חשמלי ולא נגעו בו או שינו את כיוונו, אז סביר להניח שזה לא מאוורר.

לכן,זה מגיע לרדיאטור עצמו שהוא סתום או סתום חלקית , בעמידה הוא מתחמם, בנסיעה הרוח מקררת אותו.

אך....צביקה צודק, מה רע בטמפרטורה של 90 מעלות מלכתחילה?

פורסם

טרמוסטט שלא קיים (או נשאר פתוח) בהחלט יכול להביא למצב שבעמידה הוא מגיע לחום נורמלי ובנסיעה שיש רוח לרדת אפילו עד למטה בחורף.

אם טרמוסטט היה תקין, הטמפרטורה לא היתה אמורה לרדת, כי בשלב כלשהו הוא היה נסגר.

פורסם
טרמוסטט שלא קיים (או נשאר פתוח) בהחלט יכול להביא למצב שבעמידה הוא מגיע לחום נורמלי ,ובנסיעה שיש רוח לרדת אפילו עד למטה בחורף.

אם טרמוסטט היה תקין, הטמפרטורה לא היתה אמורה לרדת, כי בשלב כלשהו הוא היה נסגר.

ארז ארז אבחנה נכונה בהחלט, כל הכבוד.

בברכה

צביקה

פורסם

דבר ראשון איני יודע עם קיים תרמוסטט, בגלל זה רציתי לדעת עם חום המנוע הו נורמאלי, כך אני ידע עם הו קיים או לא.

דבר שני המאוורר אצלי חשמאלי כמו שציין צביקה (תודה רבה לך), אבל איך אני צריך לדעת עם המאוורר אצלי תקין ומסתובב בכיוון נכון ובמהירות נכונה?

דבר שלישי לאיזה כיוון אני הולך, הכוונה האם לשים טרמוסטט חדש ותקין, או שהטרמוסטט שלי תקין?

בברכה אלכס

פורסם

המאורר שלך תקין, כולי תקווה שהוא לא מחובר לעבודה קבועה?!

התרמוסטט שלך כנראה לא קיים או תפוס במצב פתוח!

ניתן לבדוק זאת באמצעים פשוטים:

יש להתניע מנוע קר ולהמתין . תוך כדי עבודת המנוע בסרק, יש לבדוק בעזרת כף היד את החום של צינור מים עליון ותחתון גם יחד, במקרה של תרמוסטט קיים ותקין, צינור מים אחד יהיה חם יותר ממשנהו.

לאחר כ5 דקות עבודה לפחות, שני הצנורות חיבים להיות בעלי טמפרטורה שווה, במידה והטמפרטורה שווה לאורך כ10 דקות עבודה, התרמוסטט לא קיים, או תקוע במצב פתוח.

בדוק מחר ועדכן בהתאם לממצאים.

בברכה

צביקה

פורסם

אין בעיה מחר אני יבדוק זאת ויעדכן בשרשור זה.

תודה רבה לכול מי שהגיב ועזר, שבוע טוב לכולם!

בברכה אלכס

פורסם

ערב טוב לכולם!

לאחר בדיקה שערכתי, כפי שצביקה הדריך אותי ותודה רבה לו, הבנתי שהטרמוסטט לא תקין.

מקווה השבוע להחליף אותו תודה רבה לכול העזרה בפורום.

בברכה אלכס

פורסם

קרא בעיון את הסברו המבורך של זאהר לגבי מיקומו של בית הטרמוסטט, והקשיים בהחלפתו, במקרה הצורך תסתיע במוסך שבו אתה משתלם, על מנת לא לגרום לנזק בלתי הפיך.

חזור כמובןלדווח על טמפרטורת הרכב, החלף בהזדמנות חגיגית זו את נוזל הקירור, לנוזל איכותי, פרטים תקבל אם תבצע חיפוש, ודאג לנקז אוויר מהמערכת.

אנא עדכן בקשר לעשן הלבן ולגבי תצרוכת השמן, ברכבך,והאם עברת לשמן מינרלי, בצמיגות 20/50?!

בהצלחה

צביקה

פורסם

תודה רבה צביקה על ההנחיות הנחמדות!

צביקה, תשובה לשאלתך לגבי השמן השארתי את אותו שמן 10W40, לפני שבוע הכנסתי תרכב למוסך וניקתי מיתחת לרכב, הכוונה בקרטר מיתחת לגיר וכול מה שאפשר להעזר בו כדי למצוא נזילות אחרי כמה ימים של בדיקות, היום ראיתי מיתחת לרכב ומיתחת לקרטר נזילת שמן, מה יכול להיות הגורם לזה?

למרות הנזילה יש לי עשן לבן כנראה שיש לי אכלית שמן ונזילות.

*לגבי הטרמוסטט אני מקווה להחליף השבוע, העדכן אותכם לגבי השינויים.

בברכה אלכס

פורסם

אינני יכול לראות מכאן דרך מסך המחשב את הנזילות מתחת לרכבך התמונה פשוט מטושטשת, לכן אני יכול לנחש רק שהנזילה הים ממחזיר שמן אחורי ואטם אגן השמן, שטיפה יסודית יכולה לעזור, מעבר מידי לשמן בצמיגות 20/50 יכולה להקטין את הנזילה, ואת ההזעה, ואת העשן הלבן, חזרתי על כך נדמה לי בפעם השלישית.

תוסף שמן איכותי יכול לצמצם צריכה, למנוע עשן, ולהאריך את חייי המנוע. בדבר פרטים נוספים פנה אלי בפרטי.

בברכה

צביקה

פורסם

ערב טוב לכולם!

הבטחתי לעדכן לגבי העשן שיוצא מהאגזוז בצבע לבן אפור עם אני לא טועה.

אתמול הייתי במוסך לניקוי קרבורטורים, המוסכניק בדק לי את הקרבורטור ואמר שהו בסדר גמור ולא צריך לגעת בו -בפורום הציעו לי לבדוק תקרבורטור כי יכול להיות אמרו לי אכילת דלק וצריך לכוון ולנקות תקרבורטור. המוסכניק ראה את העשן שיוצא ואמר לי שהרכב אוכל שמן :cry: והציע לי לשים תוסף מנוע שהרבה שמים לפי טסטים,שמתי את תוסף לשמן והבחנתי היום שזה לא עזר כלל.

יש לי כמה שאלות לגבי המנוע אחרי שהבנתי ב100% שהמנוע אוכל שמן:

1). האם עדיף להביא מנוע יבוא מאשר לעשות רינגים וכול מה שדרוש?

2). מה הכי טוב לעשות כדי להפסיק קצת את העשן עד שאני יאסוף כסף שדרוש לקנות מנוע מיבוא?

בברכה אלכס

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד על הקרביים של המנוע שלך ברמת הרינג, הלאגר והבורג, אני ממליץ לך לשפץ (בעצמך!) את המנוע שלך.

אם לא, פשוט החלף את המנוע במנוע מיובא.

העלות, אגב, דומה בשני המקרים.

פורסם

האם לצורך שיפוץ מנוע נניח על ידי קיט שיפוץ שנקנה, צריך להוציא מנוע או שניתן לעשות כשהוא מורכב ברכב?

פורסם

תודה לך על התגובה!

אבל עדיין לא ממש עוזר, מה יותר כדי לי לשפץ או להביא אחד מיבוא ועדיף שיחסוך מכאב ראש וגם כסף?

• תוכן חדש...