Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 148
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כולם מעוניינים, אבל זה לא יצא לפועל... ועד שנקבל את המגברים.... אמיר

אתה בא בגישה של חפיף אז זה לא יצא לפועל.

אני בא בגישה אופטימית עם רצון להוציא את הרעיון האדיר (OOGEE :)) לפועל.

עד שנקבל את המגברים ? מה זה השטויות הללו ? עושים הזמנה וטיק טק הם פה זה עניין זריז לפי דעתי (מספר קטן של שבועות).

אני אומר שהמנהלים יפתחו ת'רד לרציניים בלבד שמעונינים לעשות הזמנה רצינית מחו"ל !

פורסם

מצטרף גם כן לבקשה שאם במידה ויהיה דבר כזה (בקשר להזמנת מגבר היי אנד במחיר "מצחיק")

אני רציני ביותר, רק בשביל הספורט וההוכחה שעובדים עלינו.

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

פורסם
רגע אוגי , אתה רוצה לומר שאם יהיו מספיק אנשים נוכל להזמין זאפקו בשם אחר במעט כסף?

אם כן אני בפנים

בברכה יהודה

זאפקו במחיר סיני? תרשמו גם עליי איזה 10 כאלו

נמכור כאן כמה לחבר'ה בשכונה ברווח של 100-200 ש"ח מה רע? חח

מנואל..

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

המטרה בהצגת "מאחורי הקלעים" של ייצור המגברים היה להראות שבקניית מותג משלמים בעיקר על המותג ופחות על המוצר נטו עצמו.

אני אומר שאכןאפשר לרכוש את מגבר OEM שמקביל למגבר "היי אנד" במחיר של כ-100$ לחתיכה. אבל, זה לא אומר שאפשר היום "לשים על השולחן" 420 שקל ולקבל מגבר.

בשביל ש VENTURE כזה יצא לפועל צריך לפתור מספר בעיות

1. צריך מסה קריטית להתחיל יוזמה שכזו - אני מניח ש 100 יחידות יספיקו ~ 10,000$

2. צריך מסה קריטית מדגם אחיד. אני לא מאמין שיהיה שיתוף פעולה אם ננסה להזמין 15 מגברי 4*75 ועוד 40 מגברי 4*100 ועוד 30 מגברי 2*150 ועוד 25 מגברי מונו של 1,000.

3. צריך לדאוג למצוא עמיל מכס או גוף עסקי שיקח עליו את הכאב ראש של הליך "היבוא המסחרי".

4. צריך למצוא מישהו שמוכן לקחת אחריות - Accountability - לכל ההליך הכספי וההשלכות. צריך לזכור שתשלום על יצור המגברים יהיה תשלום מקדמי.

5. צריך למצוא גוף שמוכן ויכול לספק שירות למגברים.

6. בד"כ אין אחריות מתמשכת למגברים מהיצרן המקורי, בד"כ יש אחריות DOA. מי יקח אחריות על המגברים בטווח הארוך?

7. מי ישא בעלויות המשלוח חזרה לייצרן במידה וקיים מקרה של DOA.

7. מי ישא בעלויות האחסון, האריזה וההפצה.

בהנחה שעלות הבסיסית למגבר 4 ערוצים חזק היא 100$ סביר לצפות שעלות האריזה והמשלוח תהיה באיזור ה 30-50 למגבר. לאחר שלב המכס+מעמ ועמלות עמיל מכס המחיר כבר יעמוד על איזור ה200$, ועוד נשאר עוד לדאוג לאלמנטים של חלקי חילוף ושירות.

אני מניח שעלות ריאלית למגבר ביד תהיה 225$-250$. זה עדיין רבע מחיר מעלות מגבר מקביל בשוק החופשי.

אם משהו מוכן לשאת על עצמו* הובלה של פרוייקט כזה אני שמח לסייע לו.

*כל עוד לא מדובר ביבואן/איש פרטי/איש עסקים/חברה שיעשו זאת למטרות רווח.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
המטרה בהצגת "מאחורי הקלעים" של ייצור המגברים היה להראות שבקניית מותג משלמים בעיקר על המותג ופחות על המוצר נטו עצמו.

אני אומר שאכןאפשר לרכוש את מגבר OEM שמקביל למגבר "היי אנד" במחיר של כ-100$ לחתיכה. אבל, זה לא אומר שאפשר היום "לשים על השולחן" 420 שקל ולקבל מגבר.

בשביל ש VENTURE כזה יצא לפועל צריך לפתור מספר בעיות

1. צריך מסה קריטית להתחיל יוזמה שכזו - אני מניח ש 100 יחידות יספיקו ~ 10,000$ אוגי , באמת , אתה כלכלן שעוסק אם הבנתי נכון בתכנון , אני עסקתי בעברי בשוק ההון , לא קיים מישהו בעולם שישים 10K דולר על משהו ללא כוונת רווח. מה עוד שזה לשים כסף מראש ולהמתין אנני יודע כמה זמן שיהיו המוצרים ואז לשווקם . אם היה לך הכסף היית עושה זאת?

אני מניח שעלות ריאלית למגבר ביד תהיה 225$-250$. זה עדיין רבע מחיר מעלות מגבר מקביל בשוק החופשי.אוגי זה רבע מחיר , אמת אבל תקח בחשבון שאם אין לך קבוצה שנתנה מקדמה כבידה והיא הרוכשת , לשיווק של דבר כזה אתה צריך להקציב לפחות את אותו סכום לשיווק ומיתוג גם אם זה מפה לפה

אם משהו מוכן לשאת על עצמו* הובלה של פרוייקט כזה אני שמח לסייע לו.

*כל עוד לא מדובר ביבואן/איש פרטי/איש עסקים/חברה שיעשו זאת למטרות רווח.

או שתהיה קבוצה שתהיה מוכנה לכך , אבל לא קשקשנים , אלא אנשים שנותנים למשל 100 דולר וע"פ ההתקדמות מביאים את שאר הכסף . או שצריך למצוא מישהו עם כוונות רווח.

תגיד לדעתך , אם אני פונה למישהו שהכרתי בשוק ההון שיש לו כסף להשקיע (הוא ירצה לדעת מה הרווח ) זה שווה ? כלומר יש בהרמת דבר כזה רווח רציני לדעתך ?

אודה לך על האינפורמציה שתוכל לחלק , גם בה"פ

בתודה מראש יהודה

בברכה יהודה

פורסם

קשה לי להאמין שאפשר להרוויח הרבה מזה.

בהנחה ששמישהו רוצה לעשות מזה כסף אז הוא הולך להיות היבואן. בהנחה שהוא יעבוד על BATCHים גדולים יותר העלות ליחידה תרד אבל עדיין קשה לי להאמין שהוא ירד מ 200$ ליחידה - כל עוד מדובר באותו מוצר איכותי.

מאחר ומדובר ביבואן ומשווק עסקי מבנה העלויות שלו יהיה שונה

עליו יהיה להשקיע עלויות לא מבוטלות בבניית מותג ושיווק - כמה עשרות אלפי שקלים די להגיע למינימום חשיפה וגם זאת לקהל יעד מצומצם באמצעות PR, דיוור ישיר וכדומה.

הוא יהיה חייב להפעיל מעבדה לשירות או להתקשר עם מעבדה קיימם בעזרת הסכם SLA.

עליו יהיה לרכוש רכיבים חלופיים כדי לאפשר תיקונים של המגברים.

הוא יחזיק מחסן וישלם עליו ארנונה וביטוח.

עמלות שיווק.

עלויות מימון - בעיקר עלויות אשראי דוקומנרי, בסס"ח, המרות מטבע ועלויות קו אשראי.

הוא יזדקק לרכב חלוקה ועובדי שיווק/משרד/הנהלת חשבונות ועוד

ולא לשכוח שעורכי דין ורואי חשבון צריכים להתפרנס איכשהו

אם אנחנו מדברים על מרווח סיטונאי נמוך של 50% אז יצא שהרווח הגולמי שלו יהיה 100$ למגבר. בהנחה סופר אופטימית הוא ימכור 500 מגברים בשנה ואז הרווח הגולמי שלו יהיה 50,000$ לשנה - כ 215,000 ש"ח. אני לא מאמין שזה אפילו יכסה את הוצאות התפעול.

עכשיו אם יש לו רווח גולמי של 100$ על מגבר אז המחיר לחנויות יהיה 300$ לפני מע"מ. בהנחה שהמרווח הקמעונאי (RETAIL MARGIN) של החנויות יהיה נמוך גם כן, כ- 33%, אז המחיר לצרכן יהיה 400$+מע"מ -> כ2,000 שקל.

כדי שכל הסיפור הזה יהיה רווחי הוא למכור כמה אלפי מגברי בשנה או להעלות משמעותית את המחירים.

במחירים גבוהים יותר אין סיכוי שהמגברים ירכשו.

מה בנוגע להיקפי מכירות גדולים יותר?

על זה נאמר "בתוך עמי אני יושב". קשה לי להאמין שהלקוחות העיקריים, ילדים בני 17-24, יעדיפו לקנות מגבר לא ממותג ב 2,000 שקל מאשר לקנות רוקפורד/פייז/אוריון/JBL ומגברים ממותגים אחרים באותו תקציב.

כמה אנשים יהיו מוכנים לשלם 2,00ש"ח על מגבר "ללא שם" כי הוא מכיל טרנזיסטורים של SANKEN ורכיבים של Burr-Brown? לא הרבה, לכן זה לא יהיה רווחי.

אני לא מאמין שזה יכול להיות רווחי. מה שבטוח רווחי הוא יבוא זבל סיני שעולה דולרים בודדים למגבר כמו FIRST AUSTRIA ודומיהם ועשיית קופה על חשבון חסרי ידע וניסיון, יש כמה אנשים שעושים מזה כסף מעולה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
קשה לי להאמין שאפשר להרוויח הרבה מזה.

בהנחה ששמישהו רוצה לעשות מזה כסף אז הוא הולך להיות היבואן. בהנחה שהוא יעבוד על BATCHים גדולים יותר העלות ליחידה תרד אבל עדיין קשה לי להאמין שהוא ירד מ 200$ ליחידה - כל עוד מדובר באותו מוצר איכותי.

מאחר ומדובר ביבואן ומשווק עסקי מבנה העלויות שלו יהיה שונה

עליו יהיה להשקיע עלויות לא מבוטלות בבניית מותג ושיווק - כמה עשרות אלפי שקלים די להגיע למינימום חשיפה וגם זאת לקהל יעד מצומצם באמצעות PR, דיוור ישיר וכדומה.

הוא יהיה חייב להפעיל מעבדה לשירות או להתקשר עם מעבדה קיימם בעזרת הסכם SLA.

עליו יהיה לרכוש רכיבים חלופיים כדי לאפשר תיקונים של המגברים.

הוא יחזיק מחסן וישלם עליו ארנונה וביטוח.

עמלות שיווק.

עלויות מימון - בעיקר עלויות אשראי דוקומנרי, בסס"ח, המרות מטבע ועלויות קו אשראי.

הוא יזדקק לרכב חלוקה ועובדי שיווק/משרד/הנהלת חשבונות ועוד

ולא לשכוח שעורכי דין ורואי חשבון צריכים להתפרנס איכשהו

אם אנחנו מדברים על מרווח סיטונאי נמוך של 50% אז יצא שהרווח הגולמי שלו יהיה 100$ למגבר. בהנחה סופר אופטימית הוא ימכור 500 מגברים בשנה ואז הרווח הגולמי שלו יהיה 50,000$ לשנה - כ 215,000 ש"ח. אני לא מאמין שזה אפילו יכסה את הוצאות התפעול.

עכשיו אם יש לו רווח גולמי של 100$ על מגבר אז המחיר לחנויות יהיה 300$ לפני מע"מ. בהנחה שהמרווח הקמעונאי (RETAIL MARGIN) של החנויות יהיה נמוך גם כן, כ- 33%, אז המחיר לצרכן יהיה 400$+מע"מ -> כ2,000 שקל.

כדי שכל הסיפור הזה יהיה רווחי הוא למכור כמה אלפי מגברי בשנה או להעלות משמעותית את המחירים.

במחירים גבוהים יותר אין סיכוי שהמגברים ירכשו.

מה בנוגע להיקפי מכירות גדולים יותר?

על זה נאמר "בתוך עמי אני יושב". קשה לי להאמין שהלקוחות העיקריים, ילדים בני 17-24, יעדיפו לקנות מגבר לא ממותג ב 2,000 שקל מאשר לקנות רוקפורד/פייז/אוריון/JBL ומגברים ממותגים אחרים באותו תקציב.

כמה אנשים יהיו מוכנים לשלם 2,00ש"ח על מגבר "ללא שם" כי הוא מכיל טרנזיסטורים של SANKEN ורכיבים של Burr-Brown? לא הרבה, לכן זה לא יהיה רווחי.

אני לא מאמין שזה יכול להיות רווחי. מה שבטוח רווחי הוא יבוא זבל סיני שעולה דולרים בודדים למגבר כמו FIRST AUSTRIA ודומיהם ועשיית קופה על חשבון חסרי ידע וניסיון, יש כמה אנשים שעושים מזה כסף מעולה.

הייתי יורד מגורם חיצוני למטרות רווח,לכו לכל חנות שמוכרת מגברים והנה לכם הגורם החיצוני ויעלה בדיוק אותו דבר.

אם כבר זה התארגנות פנימית,אבל כמו שהצגת היא בעייתית ומעלה כמה סוגיות שאני איני מוצא להם פיתרון,בכל מקרה,תמיד ניתן לרכוש מגבר בחו"ל,להכניס אותו לתיק יד של האחות הקטנה,לעבור במכס(בלי לשלם כמובן),ולחסוך כמה מאות שקלים :p

19:53

עשיתי קצת סקר שוק בחנויות בארצות הברית ובקנדה והגעתי למסקנה שפה בארץ זה פשוט גנבה.המחירים פה גבוהים ב200 אחוזים(+-).

מגברים של JBL,HIFONICS,KICKER,JL AUDIO,BOSS ועוד חברות ידועות ואיכותיות עולים כ200-300 דולר בעוד שהמחיר שלהם פה בארץ יכול להגיע ל1500 שקל !

אני לא יודע מה איתכם אבל אם לא יאורגן משהו רציני דרך הפורום אני מצלצל היום בערב לדודים מאר"הב שיכינו את הכרטיס אשראי !

בברכה,מושיק.

פורסם

אם כך הדרך היחידה היא לבקש מהמנהלים לעשות משאל מי מוכן לשלם 200 דולר ע"מ לקבל אחרי זמן את הזאפקו רפרנס או קומפטישין ה4 ערוצים החזק , ולראות אם יש מספיק אנשים שמוכנים להרים את הכפפה .

משום מה לא נראה לי , כי היו הרבה מחשבות על התארגנויות כאלו ואחרות ולא יצא כלום , אבל תמיד אפשר לנסות.

בנוסף לכך אם כבר מדברים ניתן לבדוק אפשרות יבוא של האורל , שמעתי שבחו"ל משווים אותו ל9255 ולמקינטוש 406 וכאלו. ומחירו שמעתי ממש זול

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
אם כך הדרך היחידה היא לבקש מהמנהלים לעשות משאל מי מוכן לשלם 200 דולר ע"מ לקבל אחרי זמן את הזאפקו רפרנס או קומפטישין ה4 ערוצים החזק , ולראות אם יש מספיק אנשים שמוכנים להרים את הכפפה .

משום מה לא נראה לי , כי היו הרבה מחשבות על התארגנויות כאלו ואחרות ולא יצא כלום , אבל תמיד אפשר לנסות.

בנוסף לכך אם כבר מדברים ניתן לבדוק אפשרות יבוא של האורל , שמעתי שבחו"ל משווים אותו ל9255 ולמקינטוש 406 וכאלו. ומחירו שמעתי ממש זול

בברכה יהודה

זה לא סתם מי מוכן לשלם 200 דולר ולקבל את א' ואת ב' !

זה הרבה יותר מורכב כמו שOOGEE הראה.

יש הרבה נושאים שצריכים טיפול של אדם אחראי שמוכן להשקיע מזמנו ומכספו ולהיכנס לסיכונים ברמה מסויימת,צריך למצוא את האדם הזה,ואז לערוך את המשאל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...