Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7153 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אתמול קיבלתי טלפון היסטרי מאמא שלי - "האוטו מעלה עשן!"

לאחר שהיא נרגעה קצת, הצלחתי להבין, שהאוטו התחמם, היא כמובן לא שמה לב, ששעון חום הגיע לאיזור האדום ונשאר שם לא יודע כמה זמן, ועצרה את הרכב, רק כשראתה, שיצאים אדים ממכסה המנוע.

אחי הגיע לעזור לה, לדבריו לא היו מיים ברדיאטור בכלל, הוא הוסיף משהו כמו 4 (!) ליטר מיים, לאחר מכן עשה סיבוב של 10 דקות, ראה שחום מנוע לא עלה מעבר לנורמה ושאין נזילות מיים נראות לעין וזהו.

אני רק בסופ"ש הקרוב אוכל להגיע לבדוק את הרכב. מה הנזק הצפוי למנוע, ברכב הספציפי הזה ? (סובארו לאונה 1600 91). האם יתכן, שלא נגרמו נזקים מיוחדים?

ושוב פעם, כרגע אני לא יודע, אם הרכב התחיל לעשן, אם יש בועות אוויר במיכל עיבוי, אם יש שמן במיים וכו', ואין מי שיבדוק את זה עד יום שישי.

אני מעוניין לשמוע הערכה כללית, ממישהו, שאולי קרה לו דבר דומה.

תודה.

פורסם

יש להתפלל בלבד!

לא ניתן לנחש את מידת הנזק שנגרמה, הארכת חיי המנוע זה בוודאי לא הוסיף, וזה בוודאי ידוע לך!

חזור אלינו בסוף השבוע, לקבלת דווח מהשטח, בשלב זה נשאר לנו להחזיק לך אצבעות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אתה צריך לכתוב מה הסיבות להתחממות (פקק,נסעיה במהירות גבוהה...).

אם היא נסעה קצת עם הקו האדום יש מצב להתעוותות של הראש (אי אפשר לדעת עד שלא רואים ושומעים את המנוע...).

מקווה שלא קרה שום דבר (סיכוי נמוך מאוד...).

אני אישית לא הייתי נוסע הרבה עד שלא בדקתי מה הנזקים כי הם רק יחמירו במידה ויש!.

ראיתי שיש בפורום מישהו שמוכר מנוע במידה ויש נזקים...

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אם לא היו מים ברדיאטור - אז איפה הם ?

בטוח ישנה נזילה מאיזה מקום , גש למוסך ובצע בדיקת לחץ במערכת הקירור של הרכב , זה יכול להיות משהו קטן כמו חור בצינור או לחילופין משאבת מים או פקק לחץ וכל דבר אחר .

לגבי נזק - בדרך כלל קשה לרצוח מנועים של ליאונה - תתפלל לטוב :wink:

אלוף צפון אמריקה בפינג פונג כיס !

פורסם

קרה לי כמה פעמים (לא אישית כמובן) , פעם זה נגמר בהחלפת תרמוסטט או מתג תרמי למאוורר ופעם זה נגמר בהחלפת מנוע או שיפוצו.

בקיצר, הבנת שכל תשובה שתקבל לא ממש תשנה, צריך לבדוק את הרכב בצורה יסודית, ולעיתים רק לאחר זמן מה מורגש הנזק.

פורסם

אל תקבל את זה כאמת חד-משמעית, כי הלקח הזה הוא ממספר מקרים פרטיים שלי יצא לראות או לקבל עליהם דיווח. מנועים שהתחממו נוקמים, תמיד. לפעמים זה במיידית, ולפעמים זה אחרי שנה וחצי, אבל הנקמה מגיעה. עוד לא ראיתי אף מקרה של התחממות, שהמנוע אח"כ עבד לאורך הרבה שנים ללא בעייה, ונגמר כתוצאה משחיקה טבעית-שיבה טובה.

והתיאור שלך מעיד על התחממות מהיותר רעות שיש: אדים, ארבעה ליטרים חסרים, אם להיות ריאליים אז כנראה שאתה צריך להכין כסף להחלפת מנוע, או מינימום שיפוץ ראש.

פורסם

לצערי אני מסכים איתך, מה גם שהמנוע לפני ההתחממות לא היה במצב הכי טוב, וזה עוד במילים עדינות.

למה, למה הפסיקו היצרנים לחבר זמזם במקביל לשעון חום, נוריות STOP ולחץ שמן, כמו שהיה ברנו אקספרס, למשל. את הזמזם קשה לא לשמוע, ונשים אף פעם לא מסתכלות בכיוון שעון חום.

כמה שירשורים בסגנון "אישתי נהגה ברכב, מתעניין בעלות משוערת של ראש מנוע לסובארו ג'אסטי" יש בפורום :-D

אבל, מי יודע, אולי בכל זאת הפעם לא קרה משהו רציני.

אי אפשר (כלומר לא כדאי) לדעתי, לשפץ ראשים במנוע הזה, עקב המצב הבינוני מאוד של המנוע כולו.

פורסם

נורית ה-STOP והזמזם שישםן ברנו אקספרס זהים בתפקודם לנורית "נדפקת" הידועה לשמצה מפז'ו 205, רק שהזמזם מעצבן

פורסם

קריעה של צינור מוביל מים על סעפת הפליטה מעלה יופי של עשן

קרה לי בVR6 המון דרמה סביב צינור מים קרוע.

זה יכול להסתיים גם בזול...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
נורית ה-STOP והזמזם שישםן ברנו אקספרס זהים בתפקודם לנורית "נדפקת" הידועה לשמצה מפז'ו 205, רק שהזמזם מעצבן

לא מסכים - כלומר זה לא תמיד נכון.

הייתה לי לפני כמה שנים רנו אקספרס, וכמובן שביום בהיר אחד התפתחה בפתאומיות נזילה ממשאבת מיים, הזמזם זמזם, נורית חום יתר נדלקה, עצרתי מייד, גרר למוסך, הוחלפה משאבת מיים, לאחר מכן נסעתי עם הרכב עוד כ 25000 ק"מ , לא הרגשתי בשום נזקי התחחמות, עד יום הפרידה מהרכב ב 295 אלף ק"מ. בכלל, האקספרס הייתה במכונית האמינה ביותר מאלו שהיו ברשותי.

פורסם

גם לי הייתה רנו אקספרס, גם אצלי היא הייתה אמינה יחסית, גם אצלי התפתחה נזילה פתאומית ממשאבת המים - אבל התוצאה הסופית היית שיפוץ ראש. עניין של מזל.

פורסם

האם הוספה של מים קרים למנוע רותח לא תגמור אותו סופית בכל מקרה?

מה עושים באמת במקרה שכזה?

מצד אחד מים קרים על מנוע רותח יכולה לגרום לסדקים בראש ובבלוק,מצד שני המנוע רותח...

פורסם

יש לך מזל שזאת סובארו לאונה.

תקווה לטוב.

לאח שלי קרה לפני כמה שנים את אותו הדבר בדיוק, לא נגרם שום נזק,לפחות לא נזק מורגש.

• תוכן חדש...