Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בדיוק מה שאמר לי מנהל המוסך האחרון שהייתי לאחר שהוא דפק אותי באחד הטיפולים ולא ביצע את העבודה כראוי.

אחרי זה הוא קיבל בראש מהיבואן על מה שהוא עשה.

אין דבר כזה תסמוך על המוסך שלך - אנחנו לא סומכים על אף אחד.

אנשים כמו אלו שיש בפורום הם אלו שבאמת יודעים להעריך רמה של מוסך.

אם אני יישלח את אמא שלי למוסך ותמלא לה שמן חמניות במקום שמן מנוע היא לא תדע ותצא הכי מבסוטה שעשית לה 10% הנחה על חלפים.

אני לא ככה, אנחנו מצפים לטוב ביותר ותתפלא אבל יש מי שיודע להעניק שירות ואיכות בצורה מצויינת ורובנו מוכנים לשלם יותר אבל לקבל תמורה למחיר.

מעצבן ומקומם מאוד התגובה שלך, רק בעל מיקצוע יוכל להעריך בעל מיקצוע אחר בצורה הוגנת ומיקצועית.

וכבעל מיקצוע אני יכול להגיד לך מספר דברים:

נראה לפי תשובותיו של מ.מ.ח.ר כי הצעת התיקון שלו הייתה מיקצועית ונכונה, בייחוד לאור העובדה כי במערכת בלמים פשוט לא עושים קומבינות.

המוסך בחר להעניק שירות ואיכות (לא קומבינות) בצורה מצויינת, אבל אדון feel בחר בקובמבינה שהשאירה בכיסו 900 ש"ח. מעניין, כי זה לא מסתדר אם התאוריות שלך.

ביחסים בין לקוח ונותן שירות חייב להיות אמון אחרת אין עסקה. לא סומך על אף אחד? יופי, תתקן לבד.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוסיף את עשר האגורות שלי.

קראו כאן:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=31136#post31136

מה קורה לצינור הידראוליקה של סיטרואן שמתחיל לנזול.

אני לא מחווה כאן דיעה על אופן הפעולה של מוסך "הדקל" , מה גם שלמיטב ידיעתי זה מוסך בעל מוניטין טוב למדי , ולא ראיתי את הצינור האמור כדי לדעת אם הוא יבש ברמה שתגרום לסדק נוסף די מהר , או שאפשר עוד למשוך איתו , עם זאת - ההצעה של מוסך ימית נראית סבירה בהנחה שהולכים על החלפת הצינורית - מנסיון כואב (בכיס).

קצת מטריד אותי עניין ה"זיוף" כביכול במנוע ועניין המערכת ההידראולית. אולי הבחור ממוסך "ימית" יוכל להאיר את עינינו ?

פורסם
שלום חברים!

בתור מנהל מקצועי מוסך ימית אני מתנצל אם היתה איזו שהיא אי הבנה. המוסך שלנו אינו מוסך "מדרכה" ואינו מטפל בבעיות בצורה חלקית ו/או זמנית. בקשר למחיר זהו מחיר הוגן יחסית לחלפים המקוריים היקרים של רכב מסוג זה {אתה מוזמן לבדוק אצל ג'אן חלפים - יבואן חלקי חילוף של פיג'ו וסיטרואן}. לא באתי להגן כאן על עצמי פשוט אני לא כל כך אוהב שמטיפים מוסר וביקורת על מוסך שלא מכירים את צורת העבודה שלו ואת איכות המוצרים שלו. ודרך אגב לאדון הנכבד, בד"כ לא באים עם סנדביץ' למסעדה כי מה שהבנתי ממך אתה את רוב הטיפולים והתיקונים עושה לבד וגם שהגעת לכאן רצית שיסבירו לך איך לסדר את הבעיה. אז הצעה שלי אליך שאתה ניגש למוסך או שפשוט תסמוך עליו או שפשוט אל תלך אליו. ואני לא אומר שאין מוסכים שיש איתם "בעיות" אמינות. כל אחד עושה את עבודתו. אז שוב אני מתנצל אם לא היה משהו שלא הסבירו לך ואתה מוזמן תמיד להגיע לכאן לשתות קפה או לקבל הסבר {ללא עלות}. בתודה חיים.

שלום.

תרשה לי לחלוק על דעתך וכך בחשבון שאני א} בטוח גם יותר מבוגר ב} יותר מנוסה ממך.

קודם כול "מוסך מידרכה תוציע מהלקסיקון כי אני יכול להוכיך לך שהרבה מכונאים כולל העובדים שלך עושים עבודות מהצד על המידרכה והם מכונאים מצוינים שמשלימים שכר עלוב].

מבחינה מיקצועית לגבי הצינור אני חושב שאתה צודק אבל הדרך שלך שגויה כי!!!

לדעתי "אתה תעשה מה בראש שלך". הייתה צריך להסביר לבעל הרכב שמומלץ להחליף את הצינור המדובר, אמנם ניתן לקצר ולחבר אבל זה תיקון זמני ולא יחזיק מעמד כי כול הצינור יבש ותוך זמן קצר יפרוץ שוב. אני בטוח שאים כך היתה מסביר פני הדברים היו אחרת.

בנוסף אני לא רואה שום סיבה שהבחור לא יתקן דברים לבד אם הוא יכול, אגב הנושא של ניצול לקוחות בתקופת אחריות בכפיה לביצוע טיפולים במוסכי שרות של החברה עבר מהעולם וז נוכלות לשמה!!!.

אגב הגעתה לפורום טוב ופורה אבל לא כר להתנצחיות שמע לי שנה סיגנון כי יש מנהלים שלא אוהבים את הדברים האלה ובצדק.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אגב הגעתה לפורום טוב ופורה אבל לא כר להתנצחיות שמע לי שנה סיגנון כי יש מנהלים שלא אוהבים את הדברים האלה ובצדק.

בברכה בני ל.

לא מצאתי כל סימן או ריח להתנצחות בניסוח של מ.מ.ח.ר, בדיוק להפך, התנצלות והרבה כוונות טובות.

הלוואי שהיינו פוגשים עוד 'מוסכניקים' כאלו.

ולמי ששואל את עצמו, אז לא, איני מכיר כלל את האדון.

פורסם
לא מצאתי כל סימן או ריח להתנצחות בניסוח של מ.מ.ח.ר, בדיוק להפך, התנצלות והרבה כוונות טובות.

הלוואי שהיינו פוגשים עוד 'מוסכניקים' כאלו.

ולמי ששואל את עצמו, אז לא, איני מכיר כלל את האדון.

אז למה נתן בראש למוסך השני זה לא היתנצחות זה לגלות אהדה אהבה וסימפטיה

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

זה לא חוכמה להעלות את הרכב על הליפט, לזהות את הבעייה,

ואז לנקוב במחיר הגבוהה פי 10 מעלות התיקון הדרוש.

מכונאי חכם נותן מחיר נורמלי לכל הלקוחות, ולא מפציץ מחירים לפי

מצב הרוח, כדי לעשות רושם על בעל המוסך...

תקשיב לי וכדאי שתקשיב טוב (אם אתה לא רוצה חסימה לשבועיים, בשביל הכיף).

יכול להיות שיש לך בעיה בהנת הנקרא - אבל אם לא, אני בכל זאת אסביר ע"מ שהדברים יהיה מובנים !

בקסנטיה יש מערכת הידראולית בלחץ גבוה, גבוה מ-א-ו-ד.

במוסכים המורשים של פג'ו וסיטרואן לא דוגלים בשום קומבינה במערכת הזו - ולדעתי האישית זו רשלנות להתעסק עם קומבינות במערכת הזו.

מוסך ימית לא נקב במחיר גבוה פי 10 מעלות התיקון הדרוש - וגם לא הפציץ בשום מחירים לפי מצב הרוח ! מוסך ימית, במקרה זה, נתן הצעת מחיר להחלפת הצינור + עבודה. לגיטימי לחלוטין וזה מה שצריך לעשות !

קומבינות עושים במקומות אחרים - ואחכ "זוכים" לבעיות אחרות ו/או בעיות בזמן הכי לא צפוי.

כשצינור לחץ גבוה של המערכת מתייבש בקצה - סימן שגם בהמשך המצב לא מזהיר !!!

זה ש"פתרו" לו את הבעיה במקום אחר ב 100 שח - לא אומר שהפתרון מוצלח או עמיד. לכל מחיר יש מחיר - והזול, בסופו של דבר, עולה ביוקר... תזכור את זה.

אתה כנראה מאלו שאוהבים פתרונות זולים ומהירים - בגלל אנשים כמוך הענף הזה נראה כמו שהוא נראה (גם בגלל לקוחות שלא אוהבים לשלם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תרשה לי לחלוק על דעתך וכך בחשבון שאני א} בטוח גם יותר מבוגר ב} יותר מנוסה ממך.

בני, תרגיע את עצמך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המוסך בחר להעניק שירות ואיכות (לא קומבינות) בצורה מצויינת, אבל אדון feel בחר בקובמבינה שהשאירה בכיסו 900 ש"ח. מעניין, כי זה לא מסתדר אם התאוריות שלך.

אגב , אני רוצה לציין שבמוסך הדקל , גם קיבלתי הצעה להחליף כל הצינור ,

אגב בפחות כסף - ולא מדובר על עשרות שקלים אלה מאות

אך עמדתי על כך שאפשר לנסות פתרון אחר - יותר זול , כפי שסיפרתי למעלה

,

כיוון שאני מאוד מודע לרכב שלי , מצאתי לנכון לבדוק האם פתרון ללא החלפת צינור יעבוד - ועובדה - זה עובד

נניח וזה לא יחזיק מעמד - והנוזל הירוק ימשיך לנזול , תמיד אפשר לבצע החלפה של הכל , אבל עם לב שלם , שניסיתי הכל ולא סתם שילמתי הון תועפות

פורסם

המערכת ההידראולית עובדת בלחץ גבוה מאוד. אל תדאג, הנזילה תתחדש ברגע הכי לא נוח לך.

זול עולה ביוקר. זה מה שאני למדתי בחיים.

פעם אחרונה שחיפשתי מוסך שיעשה טיפול זול למגאן (לפני כשנה), ייצא בסוף גם יקר וגם הרסו לי את המנוע צעדים.

Veni Vidi Vici

פורסם

התנצלות בפני חיים ממוסך ימית.

חיים קראתי את השרשור, והבנתי שטעיתי.

פשוט מאד פותח השרשור לא הציג את הדברים כראוי.

אם הייתי בא למוסך שלך והייתי רואה שהצינור עייף וסדוק,

הייתי מתעקש שתחליף לי אותו.

לפי דעתי במקרים כאלו, אתה צריך להסביר ללקוח ביתר פירוט,

את מהות הבעיה, ולאמר ללקוח שיש מוסכים שיעשו קומבינה,

אבל שאתה מעדיף עבודה איכותית שתחזיק לאורך זמן.

פולו,גולף.

פורסם

בתור בעלים של כמה סיטרואנים, בעבר, בהווה ובעתיד, כאחד שגם עושה קומבינות בצינורות הידראוליים כשנדרש, לא בתור בעלים של מוסך אלא בתור אדם פרטי יש לי כמה דברים לומר:

1. הצעת המחיר שקיבלת סבירה מאוד, 600 ש"ח זוהי עלות הצינור המקורי, 300 בהחלט סביר בעבור העבודה. אני הייתי נמנע מלהגיע למוסך ומבצע את העניין בעצמי וכך חוסך 300 ש"ח. או שלא.

2. יש לי הרבה נסיון עם תיקונים כמו שעשו אצלך אבל להבדיל ממך, לי היה BX, שם זה סיוט קציני להחליף צנרת הידראולית. בקסנטיה העניין מעט יותר פשוט.

3. התיקון שביצעו לך הינו תיקון זמני בלבד, הצינור יתייבש במקום אחר בקרוב וייסדק. תקווה שזה לא יקרה באמצע כביש מהיר כי אז תיתקע שם. (...שמר, זוכר אותי מכביש מס' 1 עם ה BX?)

4. 100 ש"ח זה הרבה כסף בשביל חתיכת צינור קטן, מופה ושני בנדים.

בריאות לכולם!

פורסם

אני חושב שהמנהל מוסך של ימית צודק לחלוטין,ואם תהיה לי איזו שוהיא בעיה ברכב שאני לא אוכל לסדר,אני יודע שאני אפנה למוסך עמית..!!

ישר כוח..!

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם
בתור בעלים של כמה סיטרואנים, בעבר, בהווה ובעתיד, כאחד שגם עושה קומבינות בצינורות הידראוליים כשנדרש, לא בתור בעלים של מוסך אלא בתור אדם פרטי יש לי כמה דברים לומר:

1. הצעת המחיר שקיבלת סבירה מאוד, 600 ש"ח זוהי עלות הצינור המקורי, 300 בהחלט סביר בעבור העבודה. אני הייתי נמנע מלהגיע למוסך ומבצע את העניין בעצמי וכך חוסך 300 ש"ח. או שלא.

2. יש לי הרבה נסיון עם תיקונים כמו שעשו אצלך אבל להבדיל ממך, לי היה BX, שם זה סיוט קציני להחליף צנרת הידראולית. בקסנטיה העניין מעט יותר פשוט.

3. התיקון שביצעו לך הינו תיקון זמני בלבד, הצינור יתייבש במקום אחר בקרוב וייסדק. תקווה שזה לא יקרה באמצע כביש מהיר כי אז תיתקע שם. (...שמר, זוכר אותי מכביש מס' 1 עם ה BX?)

4. 100 ש"ח זה הרבה כסף בשביל חתיכת צינור קטן, מופה ושני בנדים.

לדעתי,כל מה שכתבת נכון למעט מס' 4.

אני כמעט לא מכיר כיום תיקון במוסך שמחירו פחות מ-100 ש"ח.

המוסך יעדיף לצאת ג'לטמן לומר On account of the house ולהכניס לך את זה בתיקון הבא.

אלא אם אתה לקוח מזדמן.

בברכה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

בקסנטיה יש מערכת הידראולית בלחץ גבוה, גבוה מ-א-ו-ד.

במוסכים המורשים של פג'ו וסיטרואן לא דוגלים בשום קומבינה במערכת הזו - ולדעתי האישית זו רשלנות להתעסק עם קומבינות במערכת הזו.

איציק

הערת אגב - לא מדובר בהכרח בצנרת של לחץ גבוה.

הצינורות המוליכים לחץ מהמשאבה לשאר רכיבי המערכת ובמערכת עצמה - אכן עובדים בלחץ גבוה מאוד. רוב הצנרת שם עשוייה בכלל מתכת ,ולא גומי.

הצינורות המחזירים את הנוזל אל מיכל העודפים אינם מובילים נוזל בלחץ גבוה , אלא נמוך, ושם נעשה שימוש נרחב (ובלעדי,אם אני לא טועה) בצינורות גומי. לדעתי עדיין עדיף להחליף צינור שנסדק , אבל אם מדובר באחד הצינורות הללו - קומבינה של חיתוך והרכבה מחדש (בהנחה שמדובר על חתך שנגרם מבנד לא מתאים וכיו"ב) היא לא מסוכנת עד כדי כך.

פורסם
זה בדיוק מה שאמר לי מנהל המוסך האחרון שהייתי לאחר שהוא דפק אותי באחד הטיפולים ולא ביצע את העבודה כראוי.

אחרי זה הוא קיבל בראש מהיבואן על מה שהוא עשה.

אין דבר כזה תסמוך על המוסך שלך - אנחנו לא סומכים על אף אחד.

אנשים כמו אלו שיש בפורום הם אלו שבאמת יודעים להעריך רמה של מוסך.

אם אני יישלח את אמא שלי למוסך ותמלא לה שמן חמניות במקום שמן מנוע היא לא תדע ותצא הכי מבסוטה שעשית לה 10% הנחה על חלפים.

אני לא ככה, אנחנו מצפים לטוב ביותר ותתפלא אבל יש מי שיודע להעניק שירות ואיכות בצורה מצויינת ורובנו מוכנים לשלם יותר אבל לקבל תמורה למחיר.

אתה צודק בכל מילה שלך,

אבל אתה יודע מה הבעיה? שרוב הישראלים, מה שמעניין אותם, זה לא טיב העבודה, או הידע של המכונאי (ובכלל..בהרבה תחומים אחרים), מעניין אותם כמה יוצאת השורה התחתונה.

כמו שכתב הבחור שפתח את השירשור, מה שמעניין אותו שהוא שילם רק מאה ש"ח וחסך 900.

עכשיו, אני לא מעביר ביקורת אם זה טוב או לא, כי אולי אני בנעליו, הייתי עושה בדיוק אותו הדבר.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...