Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על מרצדס S500 מודל 2002

ליד תיבת ההילוכים הטיפטרוניק שבמרצדס

יש כפתור שעליו כתובות האותיות W ו S מתג זה מחליף משהו

ואיני יודע מה הוא עושה .

תודה לעוזרים :)

דע מאין באת ולאן אתה נוסע

פורסם

S = Sport - גורם לתיבת ההילוכים למשוך את ההילוכים לסל"ד יותר גבוה (יעני ספורטיווי)

W= Winter מצב חורף (שלג) התיבת מתחילה נסיעה בהילוך שני למניעת החלקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער שאני מקפיץ את השירשור הזה אבל יש לי רכב דומה מדגם C240 משנת 1998 וגם בו יש את הכפתור שעליו כתובות האותיות W ו S ועלו כמה שאלות בנוגע לשימוש בו.

-בספר הנהג נאמר כי יש להעביר למצב W בנסיעת חורף ואין אזהרות מיחדות.

-כששאלתי במוסך הוזהרתי לא להעביר אף פעם למצב W ולנסוע נסיעה ארוכה, נאמר לי כי נסיעה במצב זה הורסת את התיבה. האם זה נכון?

-האם נסיעה במצב W חסכונית יותר בגלל התחלת הנסיעה בשני?

-האם נסיעה במצב W תאמץ יותר את ממיר המומנט ותחמם את הנוזל ההידראלי בגלל התחלת הנסיעה בשני?

פורסם

למה להתחלי ב W ?????

זה מיועד לזינוק בשלג למניעת החלקה.

כשירד שלג בישראל תשים W עד אז זה ידפוק לך את התיבה מהר מאוד.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה מה שאני לא מבין. במרצדס מהשנים האלו ישנה מערכת למניעת החלקה בתאוצה (ASP כמדומני) לכן מה השימוש של מצב W? גם כך הרכב אינו מחליק בזינוק (ותאמין לי, זה נבדק יותר מפעם אחת ב"פתיחה" על האספלט המתפורר שמע"צ מכנה כביש) ולכן לא מובן לי מה מצב W עושה שלא מתבצע ע"י מערכת ה-ASP.

פורסם

מערכת ASP לא יודעת להתמודד עם שלג וקרח, לכן יש את מצב W שמתחיל מהילוך שני ומעביר את הכוח הרבה יותר הדרגתי לגלגלים.

פורסם

לא. תאר לך שבמדינות בהן החורף דומיננטי (הרבה שלג וכבישים רטובים), בעלי מרצדס נוסעים על מצב W לאורך זמן. בארץ אין לך כמעט סיבות להשתמש במצב זה, אלא אם הכביש מושלג או חלק מאוד. על כביש יבש אין שום טעם לנהוג על מצב W.

פורסם

זה גם מה שאני חשבתי. אבל עלו לי השאלות הבאות (סתם מתוך סקרנות) כי נדמה לי ששמעתי פעם המלצה להתחיל לנסוע בהילוך שני ברכבים בעל מומנט גבוה (כגון דיזלים פרטיים) כדי לחסוך בדלק ובבלאי תיב"ה.

האם נסיעה במצב W חסכונית יותר בגלל התחלת הנסיעה בשני או תאמץ יותר את ממיר המומנט ותחמם את הנוזל ההידראלי?

פורסם

אין שום סיבה לנסוע קבוע על מצב W, ופרט לכלי רכב שבהם ההילוך הראשון הוא סופר קצר, כמו טרספורטר סינכרו, אין שום סיבה לזנק בשני באף רכב, זה רק עוזר לקלאץ' להתחלף מוקדם יותר.

• תוכן חדש...