Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6390 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עוד כמה חודשים אני מתכוון לעשות משהו שהרכב שלי פשוט לא יהיה גניב!:wink:

הגה ספורט נשלף!

ניראה גנב גונב לי את האוטו כשאין הגה...

:-) כשיהיה תמונות אני אפרסם.

ממש כמו מיסטר בין ....גדול! :-D

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
עוד כמה חודשים אני מתכוון לעשות משהו שהרכב שלי פשוט לא יהיה גניב!:wink:

הגה ספורט נשלף!

ניראה גנב גונב לי את האוטו כשאין הגה...

:-) כשיהיה תמונות אני אפרסם.

אין כזה דבר "לא גניב"...

הגה ספורט נישלף? סבבה... ג'אפקה, מכיר???

כל אמצעי חשמלי שמיתחבר בין מער' ההצתה/הזנת הדלק ניתן לעקיפה, במיוחד במכוניות ישנות יותר בהן אין מחשבים ומערבות ההגנה אינן משולבות בהן...

פשוט מנתקים את כל החוטים, ומחברים חדשים במקומם... 30 שניות עבודה, והאוטו מונע ללא שימוש בסוויטש. בינתיים מישהו דואג למנעול ההגה...

שוב, אין כזה דבר לא גניב... הכל עניין של רצון הגנב ומיקצועיותו...

אני חושב שאם אתה רוצה להפתיע את הגנב, וזה כל העניין, לא? אתה צריך מערכת לא שיגרתית... משהו שאין לאף אחד. אותו גנב למד את ה"מיקצוע" הזה אצל מתקין מערכות, אותו מתקין עובד בשיטה דומה לאלפי מתקינים בארץ... אין שוני רב בין המערכות ולכן הן ניתנות לעקיפה בקלות יחסית...

ברגע שיהיה לך משהו שחורג מהנורמה, ואני לא מדבר כאן על מערכות שעשויות מזהב וניבנו ע"י נזירים טיבטיים... "ההפתעה" הכי פשוטה יכולה להיות מערכת אזעקה "דמי"... מערכת בולטת שהגנב ינסה לעקוף, והיא לא תעשה כלום, בינתיים אזעקה שקטה תקפיץ מוקד או אותך...

ושוב, אין תחליף לאפקט הוויזואלי... הכוונה היא לסנדלי גלגלים ואם זה מקום חנייה שלך (בטאבו) הייתי ממליץ לך ליקשור את האוטו ע"י שרשרת לתוך יסודות שבריצפה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

חבר קרוב שלי בונה מערכות איתור אימובילייזר וכל מיני ניתוקים ופטנטים משולבים שעובדים באמצעות מכשיר טלפון נייד. כל מידע על ניסיון לפרוץ או כל דבר אחר, מועבר ישירות למכשיר הסלולרי שלכם, בזמן אמת, בכל מקום בעולם.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
עוד כמה חודשים אני מתכוון לעשות משהו שהרכב שלי פשוט לא יהיה גניב!:wink: הגה ספורט נשלף!

ומה גורם לך לחשוב שהגנב לא יכול לבוא עם הגה כמו שלך בדיוק?

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
אין כזה דבר "לא גניב"...

הגה ספורט נישלף? סבבה... ג'אפקה, מכיר???

כל אמצעי חשמלי שמיתחבר בין מער' ההצתה/הזנת הדלק ניתן לעקיפה, במיוחד במכוניות ישנות יותר בהן אין מחשבים ומערבות ההגנה אינן משולבות בהן...

פשוט מנתקים את כל החוטים, ומחברים חדשים במקומם... 30 שניות עבודה, והאוטו מונע ללא שימוש בסוויטש. בינתיים מישהו דואג למנעול ההגה...

שוב, אין כזה דבר לא גניב... הכל עניין של רצון הגנב ומיקצועיותו...

אני חושב שאם אתה רוצה להפתיע את הגנב, וזה כל העניין, לא? אתה צריך מערכת לא שיגרתית... משהו שאין לאף אחד. אותו גנב למד את ה"מיקצוע" הזה אצל מתקין מערכות, אותו מתקין עובד בשיטה דומה לאלפי מתקינים בארץ... אין שוני רב בין המערכות ולכן הן ניתנות לעקיפה בקלות יחסית...

ברגע שיהיה לך משהו שחורג מהנורמה, ואני לא מדבר כאן על מערכות שעשויות מזהב וניבנו ע"י נזירים טיבטיים... "ההפתעה" הכי פשוטה יכולה להיות מערכת אזעקה "דמי"... מערכת בולטת שהגנב ינסה לעקוף, והיא לא תעשה כלום, בינתיים אזעקה שקטה תקפיץ מוקד או אותך...

ושוב, אין תחליף לאפקט הוויזואלי... הכוונה היא לסנדלי גלגלים ואם זה מקום חנייה שלך (בטאבו) הייתי ממליץ לך ליקשור את האוטו ע"י שרשרת לתוך יסודות שבריצפה...

גילי

תסביר לי דבר אחד, אם ברכב ישן מוסתרת עלוקה אלחוטית, איך בכלל יחשבו שיש אחת כזאת, וגם אם נניח יידעו מלכתחילה שיש אחת כזו ואיפה היא נמצאת בדיוק (נניח שמשהו יילחש להם), יש לך מושג כמה זמן ייקח להם לאתר אותה ,לנטרל אותה ובכלל אם ישנם שתי עלוקות ברכב, לפי דעתי עלוקה אלחוטית זה דבר מעולה מכל הבחינות.

פורסם

מכיוון שהשירשור הזה נפתח בפורום של רכבי האספנות, אני מניח כי מדובר על אמצעי מיגון לרכבים ישנים. בד"כ ברכבים ישנים לא קיים מחשב, לא קיימת הצתה אלקטרונית וגם משאבת הדלק, היא בד"כ משאבה מכנית ולא משאבה חשמלית. כך שכל האימובלייזרים וכל העלוקות למינהם, לא יעזרו כאשר מדובר ברכב מיושן.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
ומה גורם לך לחשוב שהגנב לא יכול לבוא עם הגה כמו שלך בדיוק?

אני מדבר פה על גנב שיראה את האוטו שלי בפעם הראשונה....איזה מהם מסתובב עם הגה ביד ועוד אחד שיתאים לסיאט ולאותו מתאם שמתנתק עם ההגה?

ומזה הג'פקה הזאת?

פורסם
מכיוון שהשירשור הזה נפתח בפורום של רכבי האספנות, אני מניח כי מדובר על אמצעי מיגון לרכבים ישנים. בד"כ ברכבים ישנים לא קיים מחשב, לא קיימת הצתה אלקטרונית וגם משאבת הדלק, היא בד"כ משאבה מכנית ולא משאבה חשמלית. כך שכל האימובלייזרים וכל העלוקות למינהם, לא יעזרו כאשר מדובר ברכב מיושן.

שלו.

יש מפלג,כוייל,סטארטר,סוויץ...

יעזור ועוד איך יעזור.

דווקא כאן זה יעזור כיפליים,מהסיבה שבחיים לא יעלו על הדעת שיש לך עלוקה אלחוטית ברכב.

פורסם
תסביר לי דבר אחד, אם ברכב ישן מוסתרת עלוקה אלחוטית, איך בכלל יחשבו שיש אחת כזאת, וגם אם נניח יידעו מלכתחילה שיש אחת כזו ואיפה היא נמצאת בדיוק (נניח שמשהו יילחש להם), יש לך מושג כמה זמן ייקח להם לאתר אותה ,לנטרל אותה ובכלל אם ישנם שתי עלוקות ברכב, לפי דעתי עלוקה אלחוטית זה דבר מעולה מכל הבחינות.
חבר יקר, בוא נניח שהם לא ידעו... בוא נניח שהם ינסו להניע את הרכב ולא יצליחו (אחרי שעשו עליו תצפיות וראו שהוא מניע בנגיעה, נניח)...

מה אתה חושב שהם יסיקו מזה???!!!

גנבי רכב אינם טיפשים! זה המיקצוע שלהם, זה מה שהם עושים הכי טוב...

כמו שצייד יחכה לצייד שלו, הוא יעקוב אחריו במשך ימים, יראה איפה הוא אוכל ואיפה הוא שותה, הוא ימתין שהרוח תהיה בכיוון המתאים כדי השקורבן שלו לא יריח אותו, הוא יחכה שהזווית תהיה טובה, הוא יחכה בדיוק לאותה שניה שהוא חיכה לה במשך ימים וילחץ על ההדק. ירייה אחת, נפל או לא נפל, זה מה שמבדיל את הילדים מהגברים!

שים 50 עלוקות על הרכב שלך. אני די בטוח שאם זה רכב ישן שמניע בנגיעה אני אוכל להניע אותו תוך 20 דקות... אני לא גנב רכב, זה לא המיקצוע שלי... גנב רכב יוכל לעשות את זה תוך 5דקות, גנב רכב טוב, שתיצפת על האוטו כמה ימים ואולי שבועות יוכל לעשות את זה בפחות מדקה. כן, דקה ואפילו פחות והרכב שלך בדרך למישחטה! 50 עלוקות ו50 אמובולייזרים עם 50 ניתוקים לכל אחד...

בגלל שזה לא פורום גנבים אני לא אפרט לך איך ומה. אתה צריך להאמין למילה הטובה שלי בנוגע לזה... :roll:

אההה, דוגמא מהחיים, אחותי, שתהיה בריאה, נעלה את האוטו שלי עם האזעקה, השלט, מה לעשות, לא היה בקו הבריאות... לפעמים עובד וליפעמים לא... כניראה שמיץ תפוזים עושה טוב רק לבני אדם ;)

אחרי שאני שומע את ה "ביפ ביפ" של האזעקה אני מבין שהאוטו לא יוותר כל כך בקלות...

אחי ואני יוצאים אל האוטו מנסים ליפתוח אותו עם האזעקה... כלום... (אל תגידו "אההה כן, תחליף בטריה", לא עובד!)...

אחרי כמה ניסיונות, אחי הולך להביא את הארגז כלים, פותחים את האוטו ע"י המפתח, האזעקה מתחילה "לנגן" פחות מ 5 דקות, האוטו מונע והחוטים מולחמים ומצופים ע"י שרוול מיתכווץ...

ושוב, אני לא גנב רכב, אני גם לא חשמלאי רכב, אני לא הייתי זה שהתקין את האזעקה ומעולם לא "חפרתי" בחיבורים שלה... פחות מ 5 דקות... הרבה פחות למישהו שזה לא המיקצוע שלו...

כמה זמן לדעתך יקח למישהו שזה כן המיקצוע שלו, וזו כן המומחיות שלו...אההה?!

לסיכום, מערכות אזעקה ומערכות מניעת הנעה מזכירות לי מנעול של מיזוודה, טוב כנגד אנשים ישרים, הגנבים האמיתיים לא ממש יתרשמו מהם... תיקרא את השירשור שרן העלה, יש שם עצה טובה שלי. תיקרא עוד תגובות שאני כתבתי בנושא (ולא חסרות כאילו) ותנסה להבין ולהסיק את המסקנות... לפעמים עוזר ליקרוא בין השורות ;)

גילי

פורסם

ידידי הברון האדום

מס' כללים להבנת נושא גניבת הרכבים, רכב מוזמן למספר מטרות:

1. רכב יקר ומיוחד, לצורך זיוף ושינוי זהות, למטרת מכירה מחדש.

2. רכב לצורך חלקי חילוף.

3. רכב בהזמנה מיוחדת. (זכורים לי שניים כאלה המרצדס והג'וניור) שניהם כו מיוחדים שגם עם יעלו חזרה לכביש יזוהו מיד, לכן לדעתי יוברחו מהארץ.....

4. גניבה מזדמנת.

5. גניבה לצורך ביצוע מעשה פלילי.

רכב לצורך זיוף יהיה תמיד כזה שהרווח של הגנב יהיה מספיק גדול ומשתלם, לקבל על עצמו את הסיכון והביצוע של מבצע כזה, בדרך כלל מדובר בחבורה מגובשת ומנוסה, שלהם אמצעים משוכללים ומקום מסתור לביצוע הזיוף וגם אפשרות ראלית למכירה של הרכב, בדרך כלל הג'יפים היוקרתיים ורכבי המאיון העליון נכנסים הקטגוריה זו.

רכב לחלקי חילוף, יהיה רכב נפוץ יחסית שגנב הרכב יקבל עבורו כמה מאות שקלים בלבד, לעיתים מתחלק הרווח בין הגנב המקצועי שפורץ לרכב מניע אותו ונעלם, לבין המוביל שמשמש כנהג בלבד, ומוביל את הרכב למשחטה המקומית, שם מפורק הרכב וחלקיו נמכרים, ברכב זה לא ישקיע הגנב דבר פרט לסיור מזדמן, בחירת הרכב העדיף עליו מבחינת הקלות הזמינות והמעבר הבטוח....רכב זה נכלל בקטגוריה הנפוצה ביותר....הגנב הממוצע הוא צעיר בדרך כלל, תושב השטחים ולא מתוחכם כפי שנוטים לחשוב.

רכב אספנות מיוחד (בהזמנה) ניגנב רק לאחר מעקב ממושך וביקוש מראש של מישהו שמשלם מיקדמה עבור הרכב המסוים הזה וכל המהלך עד להגעה לתחנתו הסופית מתוכנן לפרטים ומבוצע כמבצע צבאי.

גניבה מזדמנת היא גניבת רכב ללא הכנה מוקדמת פריצה לבית או גניבת מפתחות הרכב איתור הרכב ובריחה, או שוד הרכב ברמזור או כאשר הוא חונה מונע במקום כל שהו...

גניבת רכב למטרה פלילית היא גניבה לצורך ביצוע מעשה פלילי הרכב יגנב יוסתר עד לביצוע וינטש לאחר מכן במקרה הטוב, או ישרף במקרה הגרוע....

גניבה אחרונה ולא חביבה היא גניבה ע"י ילדים שרוצים לספק את תאוות הנהיגה שלהם....

רוב רכבי האספנות אצלנו, ויסלחו כל בעליהם, אינם שווים לגנב הממוצע, בגלל נדירותם קשה מאוד לזייפם לצורך מכירה (נסו לתאר את הרכב של קובי בירוק מרוצים בריטי מוצע למכירה ...)

השוק של קוני חלקי החילוף קטן ומצומצם מה שעלול להגדיל את הסיכוי לחשיפתם של הגנבים, והרכב בולט מאוד ומקל על הזהוי בשעת הגניבה וההמלטות איתו....

רכב האספנות הנגנב ביותר על פי הנתונים שבידי היא החיפושית! בגלל שוק ער לחלקים ובגלל שהיא נפוצה יחסית וקלה לפתיחה....

בקיצור, אם לא נקל על הגנב ואם נהיה מספיק חכמים, הוא יעדיף את הטרף הקל והפשוט ולא לעבוד חצי לילה על מנעול הגה והילוכים ובסוף יגלה שהרכב לא מניע.......

לילה טוב-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
ידידי הברון האדום

מס' כללים להבנת נושא גניבת הרכבים, רכב מוזמן למספר מטרות:

1...2... 3...

רן

כי נאמר כבר הכל, אין לי מה להוסיף לזה...

בקיצור, אני יודע את זה, אתה יודע את זה, וזה נאמר כאן בשירשור הזה...

סה"כ ניסיתי לענות לאיש ולהסביר לו עד כמה המערכות הגנה האילו חסרות שיניים כנגד מיקצוענים. וגם אני וגם אתה יודעים עד כמה הם טובים... אתה מהצד שלך, ואני... ;)

גילי

פורסם
יש מפלג,כוייל,סטארטר,סוויץ...

יעזור ועוד איך יעזור.

דווקא כאן זה יעזור כיפליים,מהסיבה שבחיים לא יעלו על הדעת שיש לך עלוקה אלחוטית ברכב.

כמו שכבר כתבתי קודם אמצעי המיגון האלה לא יעזרו במיקרה כזה. מקסימום דקה אחת והרכב מונע.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

• תוכן חדש...