Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אשמח לעצתכם. זקוק לרכב שיסע י"ם - ב"ש כפעמיים בשבוע פלוס מעט נסיעה עירונית בשני המקומות (הערכתי - 30,000 ק"מ בשנה). מחיר גג - 50,000 ש"ח, אך כל אוטו שיוכל לעמוד במטלה בכבוד, בכפוף לדרישות, יתקבל בשמחה כאופציה. ככל הנראה הרכב יימכר לאחר כשנתיים (כן, אני יודע זאת מראש :shock: ), ולפיכך להלן דירוג העדיפות:

1. התנהגות כביש

2. אמינות - אני בהחלט מתכוון ללמוד כיצד לטפל ברכב שאקנה ולכן הכוונה היא רכב שלא

סביר שילך לו ראש מנוע וכד', דהיינו תיקון רציני שישבית אותי ליותר מיום-יומיים.

3. עלויות אחזקה - יותר ענייני ביטוח ותיקונים; מכיוון שהכיוון הוא בכ"ז ספורטיבי אני יודע

בתצרוכת הדלק לא תהיה אדירה.

4. סחירות

הרכב מיועד רק לי, אך כבחור רחב, אנא ללא המלצות על קופסאות קטנות כגון 106 (אין לי כל כוונת פגיעה במכונית עצמה, היא פשוט קטנה לי !), אם כי 205 (מבחינת הגודל) היא בסדר גמור. מושב נהג נוח חשוב ביותר, אם כי גם אשקול להכניס אחד חדש. עדיף רכב ספורטיבי; מי שיקרא את החתימה למטה יבחין בוודאי שאני חובב אלפא (אם כי מבין קטן מאוד בתחום), אך אני בהחלט פתוח להצעות - מאיטלקיות וצרפתיות ליפניות - אשמח לכל דעה !

שלכם,

G. P. Magnus :twisted:

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

תראה, אם תמצא את האלפא שבחתימה שלך, בטח תהיה מאושר... אבל זה קשה. אז אולי כדאי לך לחפש 306 ספורטיבית, שתאפשר התנהגות כביש מצוינת ואמינות סבירה בהחלט, בהנחה ותמצא אחת טובה (וחשוב לבדוק בשבע עיניים).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שלום רוני,

הבנתי, אך אשמח לפירוט כלשהו - הבנתי בפיג'ו מוגבלת - אילו דגמים, טווח שנתונים וממה כדאי להיזהר ....

שוב תודה,

עמית

פורסם

שלום ,

יש פה ניגוד אינטרסים די גדול בין כיף ואמינות , אומנם אני מסכים עם רוני ש - 306 ספורטיבית וכך גם 1.8 / 1.6 "רגילה " תהיה מציינת למשימה ותעשה בכיף את העליות האלו וכן תיתן תוספת ספורטיבית , האמינות של הצרפתיות היא עקב האיכלס שלהם .

השאלה פה עד כמה אתה רוצה רכב ספורטיבי ועד כמה אמינות חשובה לך ,

אם אתה רוצה ספורטיבי וכיף ומוכן להתפשר על אמינות ( יחסית ) לך על 306 , מרווח , נוח מאד ומנוע חזק שיסחוב את העליות ,

אבל אתה מחפש אמינות לך על יפני גיר רגיל סגנון הקורולה , 323F וכו' ... אמנם לא כיף אבל כוח ואמינות יש בשפע ( כוח יחסית ל 1.6 ) .

עקב החתימה אני צופה שתלך לכיוון ספורטיבי יותר לכן לסיכום אני כמו רוני ממליץ על ה - 306 ( רגילה או ספורטיבית ) .

פורסם

תמצא 306 או ZX שמתאימות לתקציב שלך. שתיהן מכוניות מאוד קלות, אפילו מנועי ה90 כ"ס יזיזו אותן בקצב מתקבל על הדעת. הZX שוקלת בדיוק טון (995 ק"ג) עם מנוע 1.6 90 כ"ס וגיר ידני. מדובר במכונית אמינה, חסכונית, ומאוד מהנה. אותו דבר לגבי ה306. אם תמצא אחת מזן ה1.8 - מה טוב. ואם תמצא 2.0 (ZX וולקן או 306 XSI), אז בכלל יופי.

פשוט, בכסף הזה, אין הרבה מתחרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

שלום רועי ורד-ר,

תודה על העצות. אני מניח שיהיה יותר קל למצוא ZX 1.8 שלא "נטחנה" כמו הוולקן; עם זאת, אינני יודע מספיק לגבי ה- XSI על מנת להבין האם היא "קיצונית" כמו ה- S16 או ה GTI ולפיכך כמה טוחנים אותה (ואני מודע לכך שעניין ה"טחינה" תלוי בבעלים ...). בכל מקרה, שתיהן לא יפות כמו האלפא 145 :( אבל אלו החיים - You can't have it all ....

עמית

פורסם

נתחיל בזה שלדעתי שתיהן יותר יפות מה145, אבל אין מה להתווכח עם אוהבי אלפות - הרי הם אנשים בלי שום רציונאל מנחה, אין לי כלים להתמודד עם כאלו :wink:

הXSI היא ספורטיבית פושרת למדי, היא לא טיל בליסטי שמחכה לפול לידיים צעירות. יש לה את מנוע השמונה שסתומים, שני ליטר של PSA מימים ימימה, והוא מפיק 123 כ"ס והמון מומנט שימושי בסל"ד מגוחך (בדיוק כמו בוולקן). מבחינת זמינות כוח הוא מעמיד את המנועים החדשים יותר, גם אלו עם תזמון שסתומים משתנה, בפינה, מבויישים. אל תצפה לביצועים מדהימים, אבל הם טובים בהחלט (מתחת 9 שניות למאה). ההתנהגות מדווחת כאחת מן הטובות ביותר במכונית הנעה קדמית מעולם. כיול השלדה לא צריך להיות שונה בהרבה, אם בכלל, מהS16, וזה רווח נקי. אם תמצא XSI עם חמש דלתות, אני מוכן להמר שהיא לא עברה התעללויות על ידי צעירים בכלל, אלא נקנתה על ידי מישהו שמעריך, אוהב, ומוקיר את פיז'ו בכלל וה306 בפרט ורצה לחגוג זאת על ידי קניית הגרסה העליונה (שעדיין מציעה שימושיות משפחתית מלאה).

אגב, מנוע הS16, לא מוציא הרבה יותר כוח ממנוע הXSI. מזל שרוב האנשים שקנו את המכוניות האלו לא מודעים לזה. ההבדל הרבה פחות גדול מהנתונים על הנייר (123 כ"ס לעומת 155).

עכשיו זה רק עניין של למצוא אחת כזו.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אם תהיה מעוניין ב-306 עם מנוע 2000 שלא עברה התעללות אולי כדאי לך לנסות למצוא 306 ST.

רוב הדגמים הללו באו עם מנוע 1800 אבל יש גם כאלה שבאו עם 2000 ותיבה ידנית, והמכוניות האלה בד"כ נשמרו הרבה יותר מה-XSI, ושלי היא עדות לכך.

זאת אמנם גרסת 4 דלתות ולא 3\5 כמו ה-XSI אבל היא באה עם כל התוספות של ה-XSI, אותו מנוע ולפי דעתי קשה מאד להרגיש את הפגיעה בהתנהגות הכביש של גרסת ה-4 דלתות עקב תוספת הבגאז'.

"If you really want something in this life you have to work for it.

Now quiet, they're about to announce the winning numbers !"

-Homer Simpson .

פורסם

שלום ושוב תודה,

יצא לי לנסוע מספר פעמים ב- 306 שונים, אך לא משהו מעבר ל- XT. עכשיו אלך לבחון את העניינים. תודה !

עמית

פורסם

אם אתה הולך לנסוע הרבה ורוצה אחזקה זולה - קנה סובארו אימפרזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
סיטרואן קסרה 1.8 גיר רגיל -אוטו די חזק כיפי ומודרני

לא הייתי רץ וממהר לקרוא לו "כייפי".

הקסארה עושה את העבודה ואלוהים עדי שאני כן ממליץ בד"כ על תוצרת PSA,

אך במקרה זה הבחירה אכן צריכה להיות 306.

אין לה את אותן יכולות ניהוג של 306 ועיצובה נופל מה-306, לדעתי.

הדבר היחיד בו היא עולה על ה-306 הוא עיצוב סביבת הנהג.

MCS 2008

פורסם
נתחיל בזה שלדעתי שתיהן יותר יפות מה145, אבל אין מה להתווכח עם אוהבי אלפות - הרי הם אנשים בלי שום רציונאל מנחה, אין לי כלים להתמודד עם כאלו :wink:

הXSI היא ספורטיבית פושרת למדי, היא לא טיל בליסטי שמחכה לפול לידיים צעירות. יש לה את מנוע השמונה שסתומים, שני ליטר של PSA מימים ימימה, והוא מפיק 123 כ"ס והמון מומנט שימושי בסל"ד מגוחך (בדיוק כמו בוולקן). מבחינת זמינות כוח הוא מעמיד את המנועים החדשים יותר, גם אלו עם תזמון שסתומים משתנה, בפינה, מבויישים. אל תצפה לביצועים מדהימים, אבל הם טובים בהחלט (מתחת 9 שניות למאה). ההתנהגות מדווחת כאחת מן הטובות ביותר במכונית הנעה קדמית מעולם. כיול השלדה לא צריך להיות שונה בהרבה, אם בכלל, מהS16, וזה רווח נקי. אם תמצא XSI עם חמש דלתות, אני מוכן להמר שהיא לא עברה התעללויות על ידי צעירים בכלל, אלא נקנתה על ידי מישהו שמעריך, אוהב, ומוקיר את פיז'ו בכלל וה306 בפרט ורצה לחגוג זאת על ידי קניית הגרסה העליונה (שעדיין מציעה שימושיות משפחתית מלאה).

אגב, מנוע הS16, לא מוציא הרבה יותר כוח ממנוע הXSI. מזל שרוב האנשים שקנו את המכוניות האלו לא מודעים לזה. ההבדל הרבה פחות גדול מהנתונים על הנייר (123 כ"ס לעומת 155).

עכשיו זה רק עניין של למצוא אחת כזו.

שום וולקן או XSI שמונה שסתומים לא מתקרבת לאיזור חיוג של מתחת ל 9 שניות למאה. אם תמצא אחת שמתקרבת ל 10, זה יהיה בגדר נס.

zx וולקן

פורסם

אתה צודק, קצת הגזמתי. זה 9 ומשהו שניות למאה, אבל המשהו הזה די מזערי, בטח לא 10 (206XS עם 13 כ"ס פחות ומנוע לא מאוד גמיש, ששוקלת כמו - אולי קצת יותר מ - וולקן, עושה 9.9).

פורסם
אתה צודק, קצת הגזמתי. זה 9 ומשהו שניות למאה, אבל המשהו הזה די מזערי, בטח לא 10 (206XS עם 13 כ"ס פחות ומנוע לא מאוד גמיש, ששוקלת כמו - אולי קצת יותר מ - וולקן, עושה 9.9).

נתון יצרן של וולקן 2.0, הוא 10.2. כבעלים של אחת שעושה 10.8-11.0 (אחרי 180000ק"מ), נראה לי שהנתון ריאלי. אני גם מאמין ש XSI שאמורה להיות כבדה יותר עושה תוצאה דומה (אלא אם כן יש שוני בגיר שאני לא מודע אליו)

ואגב, המכוניות האלו -לא- אמינות. נקודה.

zx וולקן

• תוכן חדש...