Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום ניגשתי לטסט (תודה על ההכנה לבני ל'!) וכמעט עברתי במכה ראשונה.

יש יובש בצינורות בלם קדמיים (יתוקן בהקדם, עבודה קלילה וגישה נוחה) וכמו כן נכשלתי על "עוצמת תאורה".

מי שמכיר יודע שבאלפאסוד גם ככה התאורה הראשית זה ממש לא משהו, הנורות הן העגולות הישנות (G40, לא הלוגן) שנראות ככה:

002-g40(p45t).jpg

הרפלקטור נראה תקין ונקי, הטעינה בסדר - האם האפשרות היחידה שלי היא להחליף לנורות H4, כאלה ?

004-h4(p45t).jpg

אני לא כל כך רוצה לעשות את זה קבוע, העומס החשמלי הנוסף יכול לגמור לי את ידית האיתות/וישרים/צופר/איוורור הרגישה גם ככה ואני לא במיוחד רוצה להתחיל לחתוך חוטים ולשים ריליים (פריק של מקוריות, מה לעשות). יש לי הרגשה שאם אגע במשהו חשמלי באלפא - אתחרט אח"כ...

הנורות H4 יעזרו בכלל ? לא נורא אם אשים אותן לזמן קצר בלבד ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תריץ חיפוש על צמד המילים "מגביר אורות" בפורום זה . התקן פשוט זה יכול לשפר בצורה ניכרת את עוצמת התאורה ברכבים ישנים.

פורסם

כן, יש מתאמים מיוחדים (מפלסטיק) לצורך העניין.

כמו כן רצוי לנקות את הרפלקטור היטב גם מבפנים (חפש בפורום פרוייקט זהה שעשיתי בעבר) ולוודא שהחיווט תקין וחזק (במקרה הצורך יש לעשות חיווט חדש עם ממסרים חדשים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

גם אני נכשלתי על זה בטסט שעבר. הפתרון הוא מגבר אורות - ריליים נוספים (אשר למיטב הבנתי מחוברים ישירות למצבר), אצלי זה נראה נורא במכסה המנוע, אבל זה עשה את העבודה והתאורה אצלי מצויינת.

ואגב, בסוד ובספרינט הנורות הן אותו הדבר, לא? כי אצלי יש נורות H4 ואין איתן שום בעיה.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

איציק - למה צריך מתאם ? שני סוגי הנורות בדיוק עם אותן שלוש "רגליים". יש איזו מדידה שאני יכול לעשות עם רב מודד על הפנס כדי לראות אם מגיע אליו מספיק זרם ?

בוקי והראל - מגביר אורות זה בסה"כ ריליי שנותן פלוס ישר מהמצבר לאורות, וידית האורות נותנת לו פיקוד, לא ? אני לא כל כך רוצה לעשות את זה (לפחות לא באופן חובבני ועצמאי אלא אצל מישהו שעובד יפה עם הלחמות, שרינקים וכו') בגלל המקוריות ועניין האסתטיקה.

אני יודע שיש הרבה שנוסעים קבוע עם נורות H4, אבל בפורומים בחו"ל הבנתי שזה לא מומלץ אם אין ריליי שמוריד את הזרם הגדול מידית האורות (כמו אצלך הראל), השאלה היא האם לצורך התיאורטי של מעבר טסט בלבד, תוספת התאורה של H4 תעזור ולא ייגרם נזק מעבר למקסימום פיוז שרוף או משהו כזה.

פורסם
איציק - למה צריך מתאם ? שני סוגי הנורות בדיוק עם אותן שלוש "רגליים". יש איזו מדידה שאני יכול לעשות עם רב מודד על הפנס כדי לראות אם מגיע אליו מספיק זרם ?

לרגע חשבתי שדיברת על נורה H4 עם "3 קרניים" ולא עם תושבת עגולה...

קבל ביטול.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שלום לך.

באלפא סוד למיטב זכרוני (...עברו כמה שנים מאז היו נפוצות) קיימים ממסרים בבית הממסרים בצד שמאל (צד הנהג) בתא המנוע.

יש להחליפם לחדשים, לוודא שהמחברים (בתי הממסר- התקעים החשמלים) הדוקים , אינם שרופים אינם מחוממים, ושהמגע בין החיוט לסופית של כל חוט שנכנס לבית הממסר תקין.

רצוי להחליף את התקעים לנורות, (מחיר התקעים זניח) , ולתת מינוס חדש איכותי לפח עם טבעות משוננות.

לוודא שאין מפל מתח בין הפח לבין הקוטב השלילי של המצבר.

לכוון אורות כראוי.

לאחר כל זאת, להתקין נורות H4 עם בסיס עגול, ואם הפנסים תקינים, הכל יהיה בסדר.

להחלטתך, וטיפולך בהתאם..

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
בוקי והראל - מגביר אורות זה בסה"כ ריליי שנותן פלוס ישר מהמצבר לאורות, וידית האורות נותנת לו פיקוד, לא ? אני לא כל כך רוצה לעשות את זה (לפחות לא באופן חובבני ועצמאי אלא אצל מישהו שעובד יפה עם הלחמות, שרינקים וכו') בגלל המקוריות ועניין האסתטיקה.

אם אתה לא רוצה לעשות את זה אז לפחות תקמבן משהו זמני כדי לעבור את הטסט, זה עניין של 5 דקות ואחרי הטסט תפרק את כל העסק. אצלי זה קבוע ואמנם נראה רע - אבל התאורה אצלי מצויינת!

אני יודע שיש הרבה שנוסעים קבוע עם נורות H4, אבל בפורומים בחו"ל הבנתי שזה לא מומלץ אם אין ריליי שמוריד את הזרם הגדול מידית האורות (כמו אצלך הראל), השאלה היא האם לצורך התיאורטי של מעבר טסט בלבד, תוספת התאורה של H4 תעזור ולא ייגרם נזק מעבר למקסימום פיוז שרוף או משהו כזה.

לא הבנתי, אז אתה אומר שגם אצלי זאת יכולה להיות אחת הסיבות לבעיות החשמל המרגיזות שבידית איתותים? (או שזה בכלל בריליים/פיוזים?).

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
אם אתה לא רוצה לעשות את זה אז לפחות תקמבן משהו זמני כדי לעבור את הטסט, זה עניין של 5 דקות ואחרי הטסט תפרק את כל העסק. אצלי זה קבוע ואמנם נראה רע - אבל התאורה אצלי מצויינת!

אולי מספיק עם ענייני ה-קומבינה ? בדיקת עוצמת ההארה היא בשבילכם ,לא בשביל אף אחד אחר.

עוד מעט תגיד לו לשים חגורת בטיחות מנייר , רק בשביל הטסט...

מנסיון עם הדה-שבו בזמנו - אין שום בעייה להחליף נורות להט רגילות להלוגן בצורה שהראית.

למיטב זכרוני הן 50W , כלומר אתה מוסיף פחות מ-1/2 אמפר לצריכה.

שולי ביותר.

לך על H4.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת, דני.

חבל שאתה רחוק בצפון, הייתי מוכן להפקיד את מערכת החשמל האיטלקית

המזדקנת של מכוניתי בשמחה בידייך.

פורסם

לפני שאתה מתחיל להחליף חיווט וממסרים (שיתכן שזו הבעיה) אולי הנורות העגולות עייפות, אולי שמו לך נורות זבל (היום כבר פחות מקפידים על היצור שלהן). כמו ששמר אמר ההבדל הוא זניח בצריכת הזרם, ניקוי הרפלקטור אם הוא במצב תקין יכול לעזור. אתה יכול לחבר נורה H4 ולראות בעין אם היא מאירה מספיק חזק וכך לדעת אם הבעיה היא נטו בנורה או בפנס או בחיווט (אתה יכול למדוד בטור כמה זרם עובר על הנורה). אם נכנס לך שם H4 אין סיבה לא להחליף. אם הייתה לך בעיה של הארקה לקוייה אז הפנס היה חלש גם באור גבוה וגם באור מעבר. גם בדוק את התקעים שעם השנים והחום הרב הם מתפוררים.

לדעתי נסה לשים H4 ואם מערכת החשמל בסדר והפנסים לא במצב רע מאד לא תהיה לך בעיה לעבור טסט וגם להישאר איתן לאחר הטסט.

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

יונתן-- זה אוטו קל לעבודה,

מקסימום 1/2-1 שעה כל העבודה בצורה הכי מקצועית והכי נקייה.

וואלה.. זה יותר זמן לתאר את זה מאשר לבצע בפועל....

אני מניח שיש חשמלאים תותחים גם באיזור שלו

שיעשה כמו שרשמתי, והוא גם יהנה מהאור!!!!!

לא לשכוח כיוון אורות מדוייק , מפולס, למעלה-מעטה ולצדדים.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום אלי.

תביא את האוטו ואני אסדר לך את זה אורגינל כמו בספרים.

בברכה בני ל המיתלמד :-P

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

באלפאסוד שלי מותקנות נורות הלוגן. כמובן שהוספתי ממסרים, בסוד דור 3 (כמו שלך) יש מקום פנוי לממסרים בתיבת פיוזים/ממסרים.

העבודה פשוטה למדי , פנה אליי בפרטי לצורך הסבר אם תצטרך.

בהצלחה,

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

• תוכן חדש...