Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית התחממות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיית התחממות ברכב מסוג פיאט פונטו אוטו'.

הבעיה חוזרת על עצמה כל חצי שנה בערך. אין שום בעיה בנסיעה רגילה, אבל בפקקים או בעמידה ממושכת לאחר נסיעה יש התחממות (מד החום עולה מעל לאמצע ויכול להגיע לפעמים כמעט עד האדום, תלוי בזמן העצירה. יש לציין שהמד עולה ויורד גם ,אך המגמה הכללית היא עלייה - ללא קשר למזגן דלוק/כבוי).

כאשר אני פונה למוסך הם כל פעם אומרים משהו אחר: חסר נוזל קירור/היתה נזילה/השעון מזייף וכו'. כל פעם הנזק הכספי הוא יחסית קטן והבעיה אכן מתוקנת. עד שהיא חוזרת שוב אחרי חצי שנה בערך...

האם יש למישהו מושג מה זה יכול להיות? אם הבעיה מתוקנת אז למה היא חוזרת כל הזמן?

תודה מראש לעוזרים...

פורסם

לי הייתה פונטו בדיוק עם אותה תופעה,

בסוף התברר שהרדיטור בדשבורד נוזל (תבדוק רטיבות השטיח מתחת להגה) ,אני מקווה שזאת לא הבעייה כי לתקן אותה צריך לפרק חצי אוטו. (2000 ש"ח) ועושים זאת רק במוסך המרכזי.

ישנה אפשרות לעקוף את הרדיטור הזה (אשר נכנס לפעולה רק בחום גבוה) ואז היעילות של המנוע יורדת ב 25% .

בהצלחה.

פורסם

סליחה על הבורות, אבל איך אני יכול לבדוק שהמהירויות של מאוורר הרדיאטור פועלות (מהירות איטית/ראשונה/שנייה)?

פורסם

הרם את מכסה המנוע והנע את הרכב בעזרת נהג נוסף שישב ברכב ויעלה מעט הסל"ד באופן קבוע כשמזגן הרכב פועל. כעבור כמה דקות פעולה, מאורר הרדיאטור יעבוד במהירות איטית ורק ביום חם יותר בגלל עלית לחץ קרר המזגן) הוא יעבור כעבור כמה דקות לפעול מהר יותר במהירות השניה.

בדיקה מקצועית מתבצעת ע"י מקצוען בהתחברות אל חוט הפקוד לממסר הפעלת מהירות 1 של המאורר או מהירות 2 שלו. במוסך מורשה יבואן ניתן להתחבר עם מחשב האבחון של פיאט (אקזמינר) ולתת פקודת הפעלה לכל מהירות של מאורר הרדיאטור.

מחשב נהול המנוע הוא המפעיל את מהירויות מאורר הרדיאטור לפי נתון טמפ' מנוע שהוא מקבל או לפי נתון לחץ קרר (גז) המזגן שהוא מקבל.

זה רכב מודרני וגם מע' זאת מבוקרת מחשב נהול המנוע.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אצלי בפיאט הלך ראש מנוע כל פעם שהייתי יוצא מהמוסך אחרי 10 דקות היה עובר את השלוש רבעים (בחום) מיסתבר הוונטה של הרדיאטור עבדה הפוך כל הזמן ולכן המנועם.

תיבדוק מיים הרדיאטור כל פעם ליפניי נסיע אם הרכב מיתחמם ולא חסר מיים תעשה ניקויי רדיאטור כולל החלפת היוניט ליותר קטנה (כלומר שתיפתח בטמפרטורה יותר נמוכה)

רז...

• תוכן חדש...