Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד עניין אותי :

למה רמקולים שמשמשים לסטריאו קולנוע ביתי וכו בנויים בתוך תיבת תהודה , כאשר רמקולים לרכב אינם צריכים זאת ?

מה ההבדל ברמקול ?

( השאלה היא לא למה עושים זאת, אלה מה ההבדל ברמקול ..).

ועוד שאלה על הדרך ... :

שוב למה יש הבדל בהתנגדויות בין רמקולים ביתיים לרמקולים שמיועדים לרכב ?

תודה מראש ...

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

1. מי אמר שרמקולים לרכב לא צריכים תיבות? הם צריכים ועם הם נמצאים בדלת או בקיק פאנל יש להם תיבה. הבעה ברכב היא שבניגוד לבית אתה לא יכול לשים איזו תיבה שמתחשק לך מכיוון שאתה מוגבל בנפחים ולכן מנסים ליצור רמקולים שדורשים נפחים קטנים יותר.

2. ההתנגדות תשפיע על ההספק. דמיין לך צינור מים שבו הברז הוא בעצם ההתנגדות. ככל שאתה סוגר אותו ככה ההתנגדות שלו גדולה יותר והזרם של המים נמוך יותר. ככל שאתה פותח אותו ככה ההתנגדות נמוכה יותר ויש זרם גבוה יותר.

עכשיו לפני הברז יש נאמר משאבת מים שזה בעצם מייצג את המתח. בבית יש לך משאבת מים גדולה (220V) שזה אומר שבגלל שהיא כזו גדולה ויש לה לחץ גדול, גם אם תפתח קצת את הברז (שההוא ההתנגדות)ותשאיר את ההתנגדות שלו גבוהה, תהיה זרימת מים חזקה.

ברכב יש לנו משאבה קטנה (12-14.4V) ככה שגם כאשר הברז פתוח לגמרי הזרימה עדיין יכולה להיות חלשה.

אז מהסיבה הזו שברכב יש מתח נמוך רמקולים לרכב הם בעלי התנגדות נמוכה יותר על מנת לאפשר להוציא כמה שיותר הספק מהמשאבה הקטנה שלנו.

ככל שההתנגדות נמוכה יותר יש "מאמץ" גדול יותר על המגבר ודרושים אמצעי קירור ורכיבים עמידים יותר. בבית פשוט אין צורך בהתנגדות כזו נמוכה מכיוון שיש לנו מתח גבוה לכן רמקולים ביתיים הם בעלי התנגדות גבוהה יותר.

מקווה שמשהו מזה הגיוני :)

פורסם
1. מי אמר שרמקולים לרכב לא צריכים תיבות? הם צריכים ועם הם נמצאים בדלת או בקיק פאנל יש להם תיבה. הבעה ברכב היא שבניגוד לבית אתה לא יכול לשים איזו תיבה שמתחשק לך מכיוון שאתה מוגבל בנפחים ולכן מנסים ליצור רמקולים שדורשים נפחים קטנים יותר.

2. ההתנגדות תשפיע על ההספק. דמיין לך צינור מים שבו הברז הוא בעצם ההתנגדות. ככל שאתה סוגר אותו ככה ההתנגדות שלו גדולה יותר והזרם של המים נמוך יותר. ככל שאתה פותח אותו ככה ההתנגדות נמוכה יותר ויש זרם גבוה יותר.

עכשיו לפני הברז יש נאמר משאבת מים שזה בעצם מייצג את המתח. בבית יש לך משאבת מים גדולה (220V) שזה אומר שבגלל שהיא כזו גדולה ויש לה לחץ גדול, גם אם תפתח קצת את הברז (שההוא ההתנגדות)ותשאיר את ההתנגדות שלו גבוהה, תהיה זרימת מים חזקה.

ברכב יש לנו משאבה קטנה (12-14.4V) ככה שגם כאשר הברז פתוח לגמרי הזרימה עדיין יכולה להיות חלשה.

אז מהסיבה הזו שברכב יש מתח נמוך רמקולים לרכב הם בעלי התנגדות נמוכה יותר על מנת לאפשר להוציא כמה שיותר הספק מהמשאבה הקטנה שלנו.

ככל שההתנגדות נמוכה יותר יש "מאמץ" גדול יותר על המגבר ודרושים אמצעי קירור ורכיבים עמידים יותר. בבית פשוט אין צורך בהתנגדות כזו נמוכה מכיוון שיש לנו מתח גבוה לכן רמקולים ביתיים הם בעלי התנגדות גבוהה יותר.

מקווה שמשהו מזה הגיוני :)

וואללה הבן אדם שאל על רמקולים ועכשיו עשית אותו גנן :lol:

פורסם

אני יושב,קורא את זה ונשפך מצחוק......

וואלה איל,אם היית מלמד אותי תורת החשמל בכיתה י' אולי הייתי יודע חשמל יותר טוב{מבחינה תאורתי}....

לקחת ת'רד תמים עשית אותו פושעעעעע. :lol:

פורסם

יוסי חבל להרוס הסבר מפורט ויפה כמו של אייל.

אם היית קוראה אותו היית מבין שזה לא ההבדל היחיד.

ענין של תנאי עבודה, תנאי מחייה, תיבות תהודה שונות ועוד..

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כן ידוע לי שיש הבדלים נוספים

אבל מין הסתם ההבדל הגדול ביותר הוא ההנתגדות השונה

שבעצם משנה את הטיפול ברמקול

פורסם

השאלה שלי היא מה ההבדל בבניה של רמקול שמיועד להיות FREE AIR לרמקול ביתי ?

ז"א - אם הייתי בונה לבד רמקול מה הייתי צריך לשנות בשביל שהוא יהפוך מרמקול שמיועד לתיבה לרמקול שמיועד להיות FREE AIR ?

ולמה אם אני יקח רמקול FREE AUR ואני ישים אותי בתוך תיבה אני יפגום באיכותו ?

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
כן ידוע לי שיש הבדלים נוספים

אבל מין הסתם ההבדל הגדול ביותר הוא ההנתגדות השונה

שבעצם משנה את הטיפול ברמקול

לא מבין מה ציינת פה. הבן אדם שואל למה בבית ההתנגדות של הרמקולים גבוהה בדרך כלל מההתנגדות שלהם ברכב ואתה עונה לו בעצם "ככה".

עופר אתה שואל שאלה שרק בן אדם שתכלס יודע מה זה כל אחד מנתוני הT/S ומבין קצת בבניית רמקולים ידע להבין את ההסבר. כי להסביר הכל מהבסיס זה לא משהו של תשובה בפורום. אם אתה רוצה תתחיל לעשות חיפושים באינטרנט על רמקולים ובניית רמקולים ואחרי קריאה מרובה תוכל להבין טוב יותר.

רמקול FREE AIR בנוי ככה שהוא יכול לעבוד ללא ההתנגדות של התיבה ברגע שאתה שם אותו בתיבה ויוצר את ההתנגדות אתה בעצם תשנה את גרף ההענות שלו ותגביר תדרים מסויימים על פני אחרים ובכך תוציא אותו מאיזון.

זה ככה על קצה המזלג כי שוב, בשביל לדעת ממש את הסיבות הטכניות צריך לקרוא והרבה (באמת הרבה גם אני התייאשתי כבר כמה פעמים :( )

פורסם

אייל :

לא היתכוונתי להיות נודנדיק , אני פשוט מתעניין ...

בכל אופן תודה על התשובות ...

ועוד דבר - בלי הרבה קשר ...

יש לי הד יוניט של קנווד מיני דיסק מדגם KMD-870R , רציתי לדעת מה אתה ושאר החברה "המנוסים" אומרים עליו ...

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אייל יקר ...

אני רואה שיש לך הרבה סבלנות ( וידע ...) ולכן אני ימשיך לשאול על מנת להשלים חורים ...

אני רואה הרבה פעמים בכל מיני רכבים , שמתקינים קבלים ?! לתגבור של מתח ? מה זה בעצם ?

דוגמא למה שאני מתכוון :

http://209.125.209.59/el//LQ1CAP.jpg

Alpine 9533, H701, C701

• תוכן חדש...