Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדרך מהבית שלי לSK עוברת בכמה מכבישי הצפון היותר משמימים. אבל כעושים את הדרך על 205 נדמה כאילו נשמעות מכיוון ההגה לחישות המבקשות לשנות את כיוון הנסיעה, כך שיכלול מסלולים קצת יותר "אתגריים". כך

מצאתי את עצמי מחליף את ואדי מילק המפורסם בכביש עתלית-בית אורן המפחיד והפתלתל, ואת המעבר ביוקנעם האפרוריות בדליית אל-כרמל, בירת השיפורים העולמית. נדמה כאילו אין רכב סטנדרטי בעיר, וכולם החליפו ג'אנטים מברזל לטובת סגסוגת קלה, חוררו חורים במכסה המנוע לטובת שיפורים כאלו ואחרים ועוד היד נטויה.

כביש החוף, ארץ השיממון, עובר בעצלתיים. עד זכרון התנועה צפופה, ואני ממש נלחם לשמור על מהירות שיוט סבירה. בזיכרון כל עם ישראל פונה ימינה - אני ממשיך הפעם ישר, אומר "לא, תודה" לדרך הקצרה. אני מעדיף לטפס את הכרמל, ולא לעקוף אותו.

לפני הכניסה לכביש עתלית-בית אורן, עוצר להשתין, לשתות קצת מים, להכניס מסטיק לפה אבל גם למתוח עצמות

attachment.php?attachmentid=41975&stc=1

את הכביש אני מכיר מימים-ימימה. על הכביש הזה למדתי לנהוג. 32 שעות אחרי שקיבלתי את הרישיון כבר ישבתי מאחורי ההגה, עולה ויורד את הכביש באוטו של אבא, לומד קצת על בחירת ההילוך הנכון לתנאי הדרך ועל יכולתם המדהימה של הבלמים להתחמם ולאבד את יכולתם.

כמה שנים אחר כך, הצבא לקח אותי לשם. איזה ניסיון מוזר לעשות לנהגים לא מקצועיים (להלן, סתם חוגרים עם סתם רישיון צבאי) קורסי נהיגה מתקדמת. כמו כל דבר בצבא, גם זה היה עקום. הביאו לי מורה נהיגה, כזה שבדך כלל מלמד תלמידי יב' על קלאץ' ואיתותים, והושיבו אותו במושב הנוסע של הקנגו. מהר מאוד הוא הבין שאיתי כבר אין הרבה מה לעשות.

העלייה קשה. ה205 שלי מאמצת לעלות על ההר. בסך הכל 75 כ"ס ממנוע 1400 צנום, מה כבר אפשר לבקש. אבל הקצב מהיר, אני שומר על המנוע בהילוך שני-שלישי, והופ - אני פוגש קאיה ריו. עמוסה לענפה בחמישה מבוגרים על ציודם האישי, ונוסעת לאט לאט. את החלקים הישרים אנחנו עוברים על 40 קמ"ש. בסיבובים, איפה שכתוב "האט סיבובים מסוכנים" אנחנו, טוב, מאיטים עוד יותר. אני מכיר מקרוב את ההילוך הראשון, ומוצא שביל עפר בצד הדרך למנוחה קלה. רק שיסעו כבר, נבלות.

כשאני ממשיך לטפס, אני מגלה את הXRi במערומיה. עליה קשה, המתוקה ללא אוויר, מתקשה לעבור את מחסום ה80, ואני מתחיל לפזם את הפיזמון הידוע "לו היה לי טורבו, להלהלהלהלהלה". כשהעליות נגמרות, אני מוצא את עצמי בדליית אל-כרמל. עירייה נפלאה, אבל איפה היציאה מהעיר? חצי שעה אחרי, ואני בואדי מילק. שיט! לא לכאן רציתי להגיע...

עוצר למנוחה. יותר מדי זיעה בפנים והרבה יותר מדי צמא בפה.

attachment.php?attachmentid=41978&stc=1

שאר הדרך עוברת בעצלתיים, אני חולם על הדרך חזרה, ועל הירידות שבדרך חזרה.

בביתו של SK - ה205 שלי מוצאת אחות נשכחת, ויחד הם מעבירות את הזמן בעוד אנחנו מעבירים את הזמן בניוד של ציוד מוטורי מרכב לרכב.

attachment.php?attachmentid=41977&stc=1

הדרך חזרה הזכירה לי מדוע עדיין אין לי GTI. הכביש של בית אורן בכיוון ירידה מספק לי הרבה יותר מדי כוח ממה שאני יכול להשתלט עליו. אני מבטיח לעצמי לא לעבור לרביעי, להגביל את המהירות בסוף השלישי, אבל המנוע מבקש, ואני נענה לבקשה.

מול כלא דמון, אני מגיע לסיבוב חד וארוך ימינה. נכנס לסיבוב בהילוך שלישי, ומתחיל להרגיש את הישבן בורח... ובורח ובורח....

אני מכיר את ה205 שלי. הישבן שלה שובב, מאוד שובב ואפילו פרוע. בדרך כלל תיקוני הגה קלים מספיקים כדי להחזיר אותו למסלול, אבל הפעם, שילוב של יותר מדי מהירות וכביש שלא סלול היטב עשו את ההבדל. אני מוצא את עצמי עם הפנים מחוץ לסיבוב, וניסיונות התיקון שלי כושלים. רק הבלמים מצילים אותי עכשיו.

אני מניע ונוסע, יודע שיש איזה סוהר במגדל הכלא שבוודאי מסתכל בתדהמה.

שאר הדרך למטה עוברת עלי ברגליים רועדות. אני ממש פוחד מהפיג'ו שלי, היא בלתי נשלטת!!

בסוף הכביש, אני נזכר להסתכל על המטען המוטורי היקר שמאחור -

attachment.php?attachmentid=41979&stc=1

סוף שבוע רגוע לכולם.

IMG_1360.jpg

Img_1358.jpg

Img_1353.jpg

Img_13602.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פעם עשיתי את הכביש הזה בעליה עם הגולף1 GTI - ברוך השם כוח לעלות לא היה חסר...

לרוע המזל, היו חלקים בכביש שקורצפו ללא שום שלט שמורה על כך, ואני ברוב טיפשותי לא לקחתי את

העניין של הקרצוף הזה ברצינות עד שהגעתי לירידה שאחריה יש גשר עץ עם נתיב אחד לשני הכיוונים.

יורד את הירידה, פתאום ללא התראה יש קרצוף לפני הגשר.

מנסה לעצור - הגלגלים מחליקים על כל הקרצוף. עצרתי בצד בשני של הגשר...

מזלי שלא היה אף אחד ממול, כי אז הטוטלוסט של הגולף היה מקדים בשנה.

וההר בתמונה הראשונה נראה מוכר מאיפה שהוא.

No worries 8)

פורסם

צבי קנית את הגאנטים ב400 בסוף?

למה שהיית אצלי לא באת עם ה205 שלך היינו עושים תמונה משפחתית, או כמה ה205 האדומה שלי חסרה בתמונת מחזור למעלה!!

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

מכיר את העליות והפיתולים של דליית אל-כרמל. את אחת העליות שם נסעתי על 80 קמ"ש. בעלייה של יוקנעם הרכב הגיע ל- 90 קמ"ש.

את כביש בית אורן- עתלית הישן אני גם כן מכיר. כביש בעייתי. שאני נוסע עם האוטו לבסיס,אני נוסע מיוקנעם עד לפרדייס ואז פונה ימינה ונוסע עד לחוף הכרמל בכביש הזה.

פורסם
רוע המזל, היו חלקים בכביש שקורצפו ללא שום שלט שמורה על כך, ואני ברוב טיפשותי לא לקחתי את העניין של הקרצוף הזה ברצינות עד שהגעתי לירידה שאחריה יש גשר עץ עם נתיב אחד לשני הכיוונים.

אני שמח להרגיע אותך - הקרצוף עוד שם. ולא, מישהו עדיין לא שם שלט שמזהיר על קירצוף בכביש. תנחש לבד, מה איכפת למישהו?

אגב, כל הקטע הזה דורש ביצים של יען. גדר בטון לא ידידותית מצד אחד והר מצד שני - כל החלקה לא מבוקרת מובילה ישר לפחח.

צבי קנית את הגאנטים ב400 בסוף?

למה שהיית אצלי לא באת עם ה205 שלך היינו עושים תמונה משפחתית, או כמה ה205 האדומה שלי חסרה בתמונת מחזור למעלה!!

לא התמקחתי על המחיר. הג'אנטים נראים טוב, המחיר סבבה וSK היה נחמד מספיק ועזר לי להיפתר מבולמ"ז ישנים שבני פירק לי פעם מהרכב (אמר שהם מיותרים או משהו :roll:)

שהיית אצלך נסעתי למפגש מועדון פיאט, ומשום מה העדפתי להתמזג בסביבה עם פונטו. חשבתי שאני אראה קצת כמו סוכן חשאי עם 205 אדמונית.

את כביש בית אורן- עתלית הישן אני גם כן מכיר. כביש בעייתי. שאני נוסע עם האוטו לבסיס,אני נוסע מיוקנעם עד לפרדייס ואז פונה ימינה ונוסע עד לחוף הכרמל בכביש הזה.

בעייתי?

בעייתי?!

א. בכלל לא הייתי מודע לעובדה שיש כביש אחר שעולה לבית אורן.

ב. במקומך, הייתי חותם קובע בבסיס, ויוצא מהבית שעתיים קודם כדי להספיק עוד סטייג' על הכביש לפני שהרס"ר מגיע.

פורסם
תתחדש. איזה צמיגים אתה קונה ?

לא יודע. כרגע אני מאפסן את הג'אנטים בבית, אין לי ממש כסף לצמיגים :???:.

בכל מקרה, המעבר ל14' אמור לפתוח בפני עולם חדש של אפשרויות (להכנס למינוס בבנקר :wink:).

חשבתי שתסע קצת יותר רגוע "עם הסחורה"

קיצר תתחדש, תעשה חיים באיטליה

גם אני חשבתי... אבל בצומת יגור הייתי חייב להמשיך ישר, לבדוק מה יש למעלה :smile:

אגב, כך זה נראה מלפנים...

Img_1355.jpg

פורסם

בעייתי?

בעייתי?!

א. בכלל לא הייתי מודע לעובדה שיש כביש אחר שעולה לבית אורן.

ב. במקומך, הייתי חותם קובע בבסיס, ויוצא מהבית שעתיים קודם כדי להספיק עוד סטייג' על הכביש לפני שהרס"ר מגיע.

חבל שלא ראית איזו תאונה היתה קצת לפני בית אורן בכביש הזה לפני חודשיים. 3 כלי רכב מרוסקים לחלוטין. אמבולנסים ומשטרות במקום ופקקי ענק. חבל שלא יודעים במדינה הזו לסלול כביש כמו שצריך.

תנסה לנסוע בכביש הזה מעל 100 ותראה איך האוטו (וכל אוטו) מתחיל לקפץ לך כל הדרך.

• תוכן חדש...